Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχω φτιάξει ήδη μια κατασκευή laser engraver (έχω χρησιμοποιήσει τους άξονες και βηματικούς κινητήρες από παλιά cd-drives, και έχω αγοράσει 1W laser). Τώρα ψάχνομαι για να το επεκτείνω, θέλω κυρίως να μεγαλώσω τους άξονες, και μελλοντικά να είναι πιο στιβαροί για χρήση κινητήρα και μετατροπή του σε CNC είτε σε 3Δ εκτυπωτή. 

Θέλω να το κάνω σχετικά οικονομικά, γιατί όλη η κατασκευή γίνεται για την χαρά της δημιουργίας πιο πολύ, θα δείξει αν χρησιμοποιηθεί αρκετά αργότερα. Τα κομμάτια που κοιτάω σε σύνολο όλα μαζί κοστίζουν αρκετά (κοιτάω για άξονες, βίδες, v-slot άξονες κτλ.. ) Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη εμπειρία από κατασκευή μηχανικών εξαρτημάτων και συναρμολόγηση, οπότε και κάποια καθοδήγηση θα ήταν ευπρόσδεκτη. 

Το μεγάλο μου ερώτημα είναι τι θα χρειαστώ για να φτιάξω αρχικά τους 2 άξονες (x, y, με προοπτική μελλοντικά να μπει και ένας μικρός z πάνω) και αν μπορώ να βρω κάτι οικονομικό σε αυτά. (Ίσως από Ελλάδα ή εξωτερικό με έμφαση και στα μεταφορικά που είναι συνήθως πολλά)

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ.: Τώρα η αξιοποιήσιμη επιφάνειά μου είναι περίπου 48mm X 48mm, θα ήθελα να την κάνω 210mm~500mm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...