Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η σύγχυση. Το προγραμμα σπουδών ιατρικής και οδοντιατρικής είναι διαφορετικό.

Υπάρχουν κοινά γενικά μαθήματα αλλά μέχρι ενός σημείου.

Όπως ένας ιατρός δε μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση στα δόντια έτσι και ένας οδοντίατρος δε θα πρέπει να κάνει διάγνωση για κάτι που δεν αφορά τη στοματική κοιλότητα.

Μα ετσι οπως το λες ειναι λες και το στομα ειναι κατι σαν τεχνιτο μελος.. δηλαδη η στοματικη κοιλοτητα ειτε προκειται για το πιο απλο σφραγισμα ειτε για κατι πιο συνθετο δεν "αξιζει" να εχει εναν γιατρο? Δεν επηρεαζει το ατομο καποια παθηση στο στομα; 

Ο οδοντίατρος τη σημερον ημερα οφείλει να μην είναι μόνο τεχνίτης.Πρέπει να μπορεί να διαγνωσει η τουλαχιστον να παραπεμψει για απλα πράγματα ,αμυγδαλιτιδα πχ, μέχρι πιο συνθετες νοσους οι οποιες έχουν εκδηλώσεις και από τη στοματική κοινοτητα (συφιλλη,νόσος crohn,ρευματοειδή αρθριτιδα,sjogren,γλωσσιτιδα/στοματιτιδα που παραπέμπει σε αναιμία,CA κ.α. πολλά).Ο οδοντίατρος που νομίζει ότι η δουλεια του είναι μόνο τα σφραγίσματα και οι γεφυρες είναι οδοντίατρος απ τα lidl.Μετά λύπης μου έχω διαπιστώσει (είμαι οδοντίατρος και δουλεύω ως βοηθός γναθοχειρουργού εδώ και αρκετό καιρό) ότι η πλειονότητα των οδοντιατρων είναι τεχνίτες.

Προς τον TS:Ο,τι και να επιλέξεις,να ξέρεις ότι το διάβασμα δε σταματάει ποτέ.Είναι δύσκολος ο δρόμος,θέλει γερο στομάχι και νεύρα,αλλα το θεραπευειν προσφέρει συγκινήσεις και χαρές.

Υ.Γ. Γράφω από κινητό,αγνοείστε τα τυχόν ορθογραφικά.

Συμφωνω σε αυτο που λες συναδελφε το ειχα παρατηρησει και σε μερικους καθηγητες. Ορισμενοι ηταν πραγματικα λες και ηταν τεχνιτες το ειχαν κατι σαν μαστορεμα το ολο θεμα και αλλοι καταλαβαινουν την ιατρικη διασταση του θεματος. Εχω και ενα παραδειγμα οδοντιατρου που ειναι σαν τεχνιτης, ενος φιλου μου ο οποιος εχει κανει τατου στα χειλη εσωτερικα και ο πατερας του οδοντιατρος και ενω τον ελεγχει του κανει λευκανσεις κτλ δεν το εχει προσεξει.. που σημαινει οτι δεν κανει σοβαρη εξεταση σε κανεναν (εκτος και αν δεν τον νοιαζει για το γιο του τι να πω)..

• Like 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η σύγχυση. Το προγραμμα σπουδών ιατρικής και οδοντιατρικής είναι διαφορετικό.

Υπάρχουν κοινά γενικά μαθήματα αλλά μέχρι ενός σημείου.

Όπως ένας ιατρός δε μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση στα δόντια έτσι και ένας οδοντίατρος δε θα πρέπει να κάνει διάγνωση για κάτι που δεν αφορά τη στοματική κοιλότητα.

Θα έλεγα ότι συμφωνώ.

Κοινά μαθήματα υπάρχουν σε όλες τις σχολές επιστημών υγείας.

Προφανώς το πρόγραμμα-περιεχόμενο σπουδών, η κλινική εκπαίδευση, η κατεύθυνση και η εμβάθυνση στο αντικείμενο διαφέρουν.

Διαφέρουν τέλος οι ευθύνες, η σταδιοδρομία και η μεταπτυχιακή τριβή-ειδίκευση.

Πώς να θεωρηθεί λχ ότι ένας οδοντίατρος έχει τις ικανότητες ιατρού

όταν ο άνθρωπος δεν έχει εκπαιδευθεί στη σημειολογία-νοσολογία-διαγνωστική-διαφοροδιάγνωση-θεραπευτική

της παθολογίας, της χειρουργικής και των επιμέρους συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος;

Ο τελευταίος πχ εργαστηριακός γιατρός διαθέτει και πιστοποιεί τις παραπάνω ικανότητες 

επειδή τις έχει διδαχθεί εκτεταμένα και όχι μόνο επειδή έχει την κατά το νόμο ευθύνη.

Προς τον ts

η στοματογναθοπροσωπική χειρουργική είναι μια κλινική ειδικότητα.

Αποφάσισε αν σου αρέσει να επενδυσεις το μέλλον σου στην κατεύθυνση αυτή.

Εναλλακτικά διαλέγεις άλλη κλινική ειδικότητα της ιατρικής,

χωρίς να περάσεις από το δρόμο της οδοντιατρικής καθόλου.

Κατ' εμέ, η οδοντιατρική είναι μια έξοχη επιλογή επαγγελματικης αποκατάστασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Θα έλεγα ότι συμφωνώ.

Κοινά μαθήματα υπάρχουν σε όλες τις σχολές επιστημών υγείας.

Προφανώς το πρόγραμμα-περιεχόμενο σπουδών, η κλινική εκπαίδευση, η κατεύθυνση και η εμβάθυνση στο αντικείμενο διαφέρουν.

Διαφέρουν τέλος οι ευθύνες, η σταδιοδρομία και η μεταπτυχιακή τριβή-ειδίκευση.

Πώς να θεωρηθεί λχ ότι ένας οδοντίατρος έχει τις ικανότητες ιατρού

όταν ο άνθρωπος δεν έχει εκπαιδευθεί στη σημειολογία-νοσολογία-διαγνωστική-διαφοροδιάγνωση-θεραπευτική

της παθολογίας, της χειρουργικής και των επιμέρους συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος;

Ο τελευταίος πχ εργαστηριακός γιατρός διαθέτει και πιστοποιεί τις παραπάνω ικανότητες 

επειδή τις έχει διδαχθεί εκτεταμένα και όχι μόνο επειδή έχει την κατά το νόμο ευθύνη.

Προς τον ts

η στοματογναθοπροσωπική χειρουργική είναι μια κλινική ειδικότητα.

Αποφάσισε αν σου αρέσει να επενδυσεις το μέλλον σου στην κατεύθυνση αυτή.

Εναλλακτικά διαλέγεις άλλη κλινική ειδικότητα της ιατρικής,

χωρίς να περάσεις από το δρόμο της οδοντιατρικής καθόλου.

Κατ' εμέ, η οδοντιατρική είναι μια έξοχη επιλογή επαγγελματικης αποκατάστασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όλα αυτα τα κανει ο οδοντίατρος για το στομα. Ειναι ενας γιατρος του στοματος. Ας συμφωνησουμε σε αυτο.

• Like 2
Δημοσ.

Όλα αυτα τα κανει ο οδοντίατρος για το στομα. Ειναι ενας γιατρος του στοματος. Ας συμφωνησουμε σε αυτο.

Μα δεν υπάρχει λόγος .

O οδοντίατρος είναι μια χαρά αυτό που είναι, ένας 'γιατρός' των δοντιών

(για να σεβαστώ προηγούμενα λεχθεντα στις πίσω σελίδες περί στοματολογίας)

με τον ίδιο τρόπο που ένας φυσικοθεραπευτής είναι θεραπευτής της φυσικής κατάστασης.

Δεν διαφωνουμε εδώ.

Απλά ο γιατρός της ιατρικής σχολής είναι πολύ διαφορετικο πράγμα από το 'γιατρο' μιας ανθρώπινης τοπογαφίας.

Ο λόγος είναι γιατί ο γιατρός έχει την εκπαιδευση και την τριβή να επιλαμβάνεται της ολότητας του σώματος.

Ο γιατρός έχει εκπαιδευθεί στη σημειολογία-νοσολογία-διαγνωστική-διαφοροδιάγνωση-θεραπευτική

της παθολογίας, της χειρουργικής και των επιμέρους συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος.

Ο οδοντίατρος ξεκαθαρα δεν έχει ούτε την εκπαίδευση, ούτε την τριβή, ούτε την ευθυνη για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Δε θα έπρεπε να υπάρχει δυσκολία κατανόησης ούτε εδώ.

Ο τελευταίος εργαστηριακός ή κλινικός γιατρός έχει σπουδές, εκπαίδευση και ευθύνη για να επιλαμβανεται της ολότητας του σώματος.

Έστω ο οφθαλμίατρος πχ ειναι γιατρός των ματιων και γιατρός της ολότητας του σώματος,

χειρίζεται το στηθοσκόπιο, διαβάζει την αξονική, παραπέμπει για περαιτέρω εξέταση

και έχει την ευθύνη για όλα αυτά.

Κι ο νοσηλευτης ακόμα που δεν ειναι γιατρος,

διαθέτει γνώσεις στην ολότητα του σώματος που δεν τις διαθέτει ο οδοντίατρος.

Η καθεμιά είναι διαφορετική δουλειά και δεν είναι κακό.

Δημοσ.

Μα δεν υπάρχει λόγος .

O οδοντίατρος είναι μια χαρά αυτό που είναι, ένας 'γιατρός' των δοντιών

(για να σεβαστώ προηγούμενα λεχθεντα στις πίσω σελίδες περί στοματολογίας)

με τον ίδιο τρόπο που ένας φυσικοθεραπευτής είναι θεραπευτής της φυσικής κατάστασης.

Δεν διαφωνουμε εδώ.

Απλά ο γιατρός της ιατρικής σχολής είναι πολύ διαφορετικο πράγμα.

Ο λόγος είναι γιατί ο γιατρός έχει την εκπαιδευση και την τριβή να επιλαμβάνεται της ολότητας του σώματος.

Ο γιατρός έχει εκπαιδευθεί στη σημειολογία-νοσολογία-διαγνωστική-διαφοροδιάγνωση-θεραπευτική

της παθολογίας, της χειρουργικής και των επιμέρους συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος.

Ο οδοντίατρος ξεκαθαρα δεν έχει ούτε την εκπαίδευση, ούτε την τριβή, ούτε την ευθυνη για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Δε θα έπρεπε να υπάρχει δυσκολία κατανόησης ούτε εδώ.

Ο τελευταίος εργαστηριακός ή κλινικός γιατρός έχει σπουδές, εκπαίδευση και ευθύνη για να επιλαμβανεται της ολότητας του σώματος.

Έστω ο οφθαλμίατρος πχ ειναι γιατρός των ματιων και γιατρός της ολότητας του σώματος.

Κι ο νοσηλευτης ακόμα διαθέτει γνώσεις που δε διαθέτει ο οδοντίατρος.

Η καθεμιά είναι διαφορετική δουλειά και δεν είναι κακό.

Καταλαβαίνω αυτό που λες, εγώ απλά λέω οτι ο οδοντίατρος είναι ένας γιατρος του στόματος. Εξαλλου, δεν υπαρχει ειδικοτητα της ιατρικης που να τελειωνεις την ιατρικη μονο και να ειδικευτεις καπου στο στομα για να πεις αα ο οδοντιατρος δεν ειναι γιατρος γιατι ο γιατρος βγαινει απο την ιατρικη και κανει ειδικοτητα. Επισης ο οδοντιατρος ειναι γιατρος του στοματος οχι μονο των δοντιων απλα τα δοντια ειναι το συνηθεστερο. Ωστοσο αν ενας οδοντιατρος κοιταζε τα δοντια μονο, θα βλεπε την τερηδονα δε θα βλεπε τον καρκινο διπλα στο επιθηλιο. Και τελικα, αν ο οδοντιατρος δεν ειναι γιατρος, ουσιαστικα λες οτι το στομα δεν χρειαζεται γιατρο; Δεν ειναι ιατρικη πραξη, να ζητησεις ακτινολογικες εξετασεις ή/ και εργαστηριακές, να κανεις διαγνωση και να κανεις θεραπεια και να συνταγογραφεις φαρμακα; Μπορει πχ ο νοσηλευτης να υποδεχεται ασθενεις καπου μονος του και να κανει διαγνωσεις και να εφαρμοζει θεραπειες χωρις να υπαρχει γιατρος; Και εφοσον ο γιατρος αντιμετωπιζει το σωμα σαν ολοτητα (ενω ο οδοντιατρος οχι? παροτι εχει κανει πολλα ιατρικα μαθηματα?) και ξερει απο παθολογια κτλ γιατι δεν αντιμετωπιζει παθησεις του στοματος; Για να μην παρεξηγηθω, δε λεω οτι ο οδοντιατρος ξερει ολα οσα ενας γιατρος για το σωμα γενικα γιατι του χρειαζεται, αλλα ξερει ακριβως πως αλληλεπιδρα το σωμα με το υπολοιπο σωμα, τι επιπτωσεις εχουν οι πραξεις του στο ανθρωπινο σωμα και διαφορα αλλα νοσηματα στη στοματικη κοιλοτητα. Εφοσον τον οδοντιατρο δεν τον θεωρεις γιατρο, τον κατατασσεις στο νοσηλευτική η το παραϊατρικο προσωπικο; Μπορει καποιος μη γιατρος να δρα έτσι αυτονομα;

• Like 1
Δημοσ.

Ο νοσηλευτής εκτελεί σημαντικό επικουρικό έργο που ο οδοντίατρος αδυνατεί να επιτελέσει.

Ο νοσηλευτής έχει διδαχθεί/εκπαιδευθεί παθολογία-χειρουργική-θεραπευτική

και πλήθος γνωστικών αντικειμένων πάνω στην ολότητα του σώματος και το σύνολο της νοσολογίας, 

κάνει υποδοχή-διαλογή περιστατικών στα επείγοντα, χειρίζεται ιατρικό εξοπλισμό,

έχει αρμοδιότητες και καθήκοντα πάνω στο χειρισμό περιστατικών (ακόμα και θεραπευτικούς χειρισμούς).

Ο οδοντίατρος δεν έχει αυτές τις ικανότητες, που μερικές ακόμα και ο φαρμακοποιός λχ μπορεί να διαθέτει.

Νομίζω ότι έχω ξεκαθαρίσει αυτό που είναι ξεκάθαρο.

Οπότε το να επαναλαμβάνουμε πιστεύω κουράζει και δεν έχει νόημα να αλλάζουμε τις λέξεις.

Από ένα σημείο δεν ενδιαφέρει τον ts.

Ο οδοντίατρος κάνει στα δόντια αυτο που δεν κανει ο γιατρός,

και αντίστροφα ο οδοντίατρος δεν κάνει στην ολότητα του σωματος αυτό που κάνει ο γιατρός.

Αντίστοιχα και ο φυσικοθεραπευτής μπορεί να δει μια ακτινογραφία ή να εφαρμόσει θεραπευτικές πράξεις,

είναι διαφορετική όμως η ιδιότητά του από αυτή του ιατρού.

Ο γναθοχειρουργός τέλος είναι εκείνος ο κλινικός χειρουργός που κάνει αυτά που δεν επιχειρεί ο οδοντίατρος στη στοματική κοιλότητα

και για αυτό έχει την διττή - οδοντιατρική και ιατρική - εκπαίδευση, καθώς και την σχετική χειρουργική ιατρική ειδικότητα.

Ο γιατρός η κρίσιμη διαφορα είναι πως επιλαμβάνεται της ολότητας του σώματος και του εύρους της νοσολογίας.

Έχει τις γνώσεις, την εκπαίδευση, την εμβάθυνση της επιστήμης,την ικανότητα και την ευθύνη

είτε ως ανειδικευτος είτε ως ειδικευμένος ιατρός.

Ο γιατρός της ιατρικής σχολής είναι με απλά λόγια πολύ διαφορετικο πράγμα από το 'γιατρο' μιας ανθρώπινης τοπογραφίας,

όπως ο οδοντίατρος ή ο λογοθεραπευτής.

Ο γιατρός της ιατρικής σχολής δεν επιλαμβάνεται της περιποίησης που ένας αισθητικός αναλαμβάνει στα νύχια,

δεν σημαίνει η διαφοροποίηση αυτή πως ο αισθητικός ειναι 'γιατρός' των νυχιών.

Τέλος πάντων αν κανείς θέλει να αναφέρεται ως γιατρός, εμένα μια φορά μου είναι σαφής η διαφορά.

Δημοσ.

@giorpa δεν ειπε κανεις οτι ο νοσηλευτης δεν ασκει σημαντικο εργο ουτε αυτο ειναι το ζητουμενο. Επισης δεν ειπε κανεις ο οδοντιατρος να ασχοληθει με παθησεις ασχετες με το αντικειμενο του. 

Ο φυσικοθεραπευτης παιρνει μια ακτινογραφια που εχει παραγγειλει καποιος αλλος γιατρος και που ο γιατρος εχει κανει διαγνωση
Ο λογοθεραπευτης παιρνει μια διαγνωση απο καποιον γιατρο κυριως απο παιδοψυχιατρο γιατι συνηθως με παιδια ασχολουνται. Ακομα και να μην εχει παει σε καποιον γιατρο ο γονιος, ο λογοθεραπευτης ατυπα θα κανει τη θεραπεια του αλλα δεν εχει δικαιωμα διαγνωσης.
Ο οδοντιατρος απο ποιον ακριβως παιρνει διαγνωση; Γιατι εφοσον δεν ειναι γιατρος δεν εχει δικαιωμα διαγνωσης. Απλα λεω εγω και οποιοι συναδελφοι εχουν απαντησει, οτι ο οδοντιατρος ειναι γιατρος που ασχολειται με τις παθησεις της στοματικης κοιλοτητας και των γναθων. Αν δεν ηταν γιατρος ο οδοντιατρος, θα υπηρχε αντιστοιχη ιατρικη ειδικοτητα (και προφανως δεν εννοω τη γναθο που θελει και πτυχιο οδοντιατρικης). Δεν υπαρχει ειδικοτητα στην ιατρικη της οδοντιατρικης επειδη οι γιατροι του στοματος βγαινουν απο την οδοντιατρικη.

Δημοσ.

Θα το πω τελευταία φορά.

Παθολογία, χειρουργική, θεραπευτική, διαγνωστική, νοσολογία, διαφορική διάγνωση, θεραπευτική

στο σύνολο και στην εμβάθυνση της ανθρώπινης νοσολογίας και των συστημάτων

στην κλινική τριβή και παρουσία

δεν έχει εκπαιδευθεί ο οδοντίατρος.

Όλες οι ειδικότητες του ιατρικού επαγγέλματος διαθέτουν τα παραπάνω εφόδια σε θεωρία-πράξη.

Ο φαρμακοποιός ή ο νοσηλευτής διαθετουν μερικά από τα παραπάνω εφόδια σε σχετικό εύρος.

Από την άλλη ο οδοντίατρος δεν καθίσταται γιατρός, όσο δεν καθίσταται και ο φυσικοθεραπευτής.

Δε νομίζω ότι έχει νόημα το αναμασημα.

Φοβαμαι πως η κουβέντα δεν αποσκοπεί σε κάτι πέραν της ικανοποίησης της ματαιοδοξίας.

Το λέω πολύ ευγενικα και ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θα το πω τελευταία φορά.

Παθολογία, χειρουργική, θεραπευτική, διαγνωστική, νοσολογία, διαφορική διάγνωση, θεραπευτική

Όλες οι ειδικότητες του ιατρικού επαγγέλματος διαθέτουν τα παραπάνω εφόδια.

Ο φαρμακοποιός ή ο νοσηλευτής διαθετουν μερικά από τα παραπάνω εφόδια σε σχετικό εύρος.

Από την άλλη ο οδοντίατρος δεν καθίσταται γιατρός, όσο δεν καθίσταται και ο φυσικοθεραπευτής.

Δε νομίζω ότι έχει νόημα το αναμασημα.

Φοβαμαι πως η κουβέντα δεν αποσκοπεί σε κάτι πέραν της ικανοποίησης της ματαιοδοξίας.

Το λέω πολύ ευγενικα και ευχαριστώ.

Δεν υπαρχει ματαιοξοδια σε ολο αυτο, τουλαχιστον απο πλευρας μου. Απλα ειναι αδικο να υποτιμουν το επαγγελμα που ασκω και να μη λεω τιποτα. Οποτε εσυ αν εχεις προβλημα στο στοματογναθικο συστημα μην πας σε οδοντιατρο, προτιμησε εναν γιατρο. Κατι θα ξερει παραπανω δεν μπορει.

• Like 1
Δημοσ.

Ο οδοντίατρος είναι καλός σε αυτό που γνωρίζει. Δεν τον υποτιμά το να μην ειναι ειδικότητα της ιατρικής σχολής.

Τον περιορίζουν οι γνωσεις που δεν έχει αποκτήσει και τις οποίες θα λάμβανε στην ιατρική εκπαίδευση-σταδιοδρομία.

Κι ο αισθητικός είναι αυτό που είναι και δεν τον υποτιμά.

Αν θα διάλεγα έναν ειδικό για τη στοματική κοιλότητα,

θα είχα να επιλέξω αναλόγως με το περιστατικό

ανάμεσα σε οδοντίατρο ή σε κάποια ιατρική ειδικότητα.

Δημοσ.

Ποια άλλη ιατρική ειδικότητα;

Είσαι γιατρός; Γιατί! μερικά από αυτά που γράφεις δε στέκουν. Χωρίς παρεξήγηση, φιλικά που λες κι εσύ.

Δημοσ.

Θα το πω τελευταία φορά.

στην κλινική τριβή και παρουσία

Κανεις λαθος.

Εχεις στο μυαλο σου οδοντιατρους "παλαιας κοπης" ,δεκαετιας 80-90 .Δεν αμφισβητω οτι εχεις λογους που το λες και ζωντανα παραδειγματα κατα νου ,γι'αυτο και δεν θα μπω στον κοπο να σου αλλαξω γνωμη ,ωστοσο το post αυτο οφειλω να το κανω και να επισημανω το λαθος σου  απο σεβασμο στον εαυτο μου,την επιστημη μου ,και καποιους χιλιαδες(αυθαιρετος αριθμος) ανθρωπους οι οποιοι εβγαλαν την οδοντιατρικη απο το κουρειο-ναι το κουρειο- που ηταν στις αρχες του αιωνα και την μετετρεψαν σε αυτο που ειναι σημερα.

Εχεις καθε δικαιωμα φυσικα να θεωρεις τους οδοντιατρους τσαρλατανους ,wannabe γιατρους ,βοηθους νοσηλευτων ,η ο,τιδηποτε αλλο ,αλλα ειναι δικαιωμα μου επισης να υπερασπιστω το επαγγελμα μου,οχι μονο επειδη ανθρωποι με κυρος και "επιστημονικοτητα" μεγατονων θεωρησαν οτι ενας "οδοντιατρακος σαν εμενα" μπορει να μπει ως πρωτος βοηθος γναθοπροσωπικου χειρουργου σε βαρυ πολυωρο χειρουργειο αναταξης πολλαπλων καταγματων σπλαγχνικου κρανιου HIV positive ασθενη,αλλα και επειδη δημιουργουνται λανθασμενες εντυπωσεις σε νεα ατομα οπως ο TS.

Φιλικα παντα,και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης.

Δημοσ.

Λοιπόν πριν την καληνυχτα γιατί βλέπω προσωπική αντιπαράθεση:

Στις προηγούμενες σελίδες έχω παραθέσει link για το πρόγραμμα σπουδών στην Οδοντιατρική σχολή.

Δε στέκουν τα ποστ που θεωρούν πως είναι μυστικιστική διαδικασία η φοίτηση στην οδοντιατρική.

Είναι εύκολο το κλικ στο link.

Εκεί που είδα λανθασμένα στοιχεία ήταν στα ποστ των άλλων,

όταν ήμουν εδώ και παρέθεσα συνδέσμους που διόρθωσαν λαθη στις αναφορές των άλλων.

Όποιος νομίζει ότι η οδοντιατρική ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών και της δεξιότητες που παρέχει η ιατρική σχολή,

απλά ψεύδεται.

Να μην αρχίσουμε μια προς μια τις δεξιότητες που λείπουν από τον οδοντίατρο

και τις οποίες αποκτά προπτυχιακα ο ανειδίκευτος ιατρός.

Καθόλα άξια η οδοντιατρική για αυτό που είναι.

Δεν υπάρχει ομολογία με τις ιατρικές ειδικότητες κατά τα λοιπά.

Ο νοσηλευτής έχει μεγαλύτερη καθημερινή τριβή με την κλινική πράξη του ιατρού.

Δημοσ.

Λοιπόν πριν την καληνυχτα γιατί βλέπω προσωπική αντιπαράθεση:

Στις προηγούμενες σελίδες έχω παραθέσει link για το πρόγραμμα σπουδών στην Οδοντιατρική σχολή.

Δε στέκουν τα ποστ που θεωρούν πως είναι μυστικιστική διαδικασία η φοίτηση στην οδοντιατρική.

Είναι εύκολο το κλικ στο link.

Εκεί που είδα λανθασμένα στοιχεία ήταν στα ποστ των άλλων,

όταν ήμουν εδώ και παρέθεσα συνδέσμους που διόρθωσαν λαθη στις αναφορές των άλλων.

Όποιος νομίζει ότι η οδοντιατρική ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών και της δεξιότητες που παρέχει η ιατρική σχολή,

απλά ψεύδεται.

Να μην αρχίσουμε μια προς μια τις δεξιότητες που λείπουν από τον οδοντίατρο

και τις οποίες αποκτά προπτυχιακα ο ανειδίκευτος ιατρός.

Καθόλα άξια η οδοντιατρική για αυτό που είναι.

Δεν υπάρχει ομολογία με τις ιατρικές ειδικότητες κατά τα λοιπά.

Ο νοσηλευτής έχει μεγαλύτερη καθημερινή τριβή με την ιατρική πράξη.

Αυτο που λεω εγω και ειλικρινα χωρις καμια διαθεση προσωπικης αντιπαραθεσης απλα παραθετω τα επιχειρηματα μου και ειμαι προθυμος να ακουσω επιχειρηματα και να συζητησω (νομιζω εξαλλου η συζητηση δεν εχει ξεφυγει) ειναι γιατι η θεραπεια νοσων του στοματος ειναι λες και ειναι κατι ασχετο με τον ανθρωπο. λες και εχουμε εδω εναν ανθρωπο και διπλα ενα στομα. Δεν ειπαμε οτι σαν οδοντιατροι θα αντιμετωπισουμε παθηση που δεν απτεται του αντικειμενου μας. Λεμε οτι ειμαστε γιατροι επειδη διαγιγνωσκουμε και θεραπευουμε παθησεις του στοματος. Δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει κατι επι αυτου. Υπαρχει καποιος μη γιατρος που μπορει να κανει μονος του διαγνωση και θεραπεια χωρις μεσολαβηση γιατρου;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...