doctorkostis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ενας γιατρος ανειδικευτος ειναι ακριβως αυτο, ανειδικευτος. Το "κατι σαν παθολογος" μου ακουγεται τουλαχιστον αστειο. Θα προτεινα να μην το πεις στα παιδια που κανουν πληρη παθολογια (5 χρονια) σε Ευαγγελισμο, Νικαια, Λαϊκο πχ. Η παθολογια ειναι εξαιρετικα ζορικη ειδικοτητα οταν την κανεις σωστα. Εχω απειρο σεβασμο για τον καλο παθολογο, δεν υπαρχουν πολλοι δυστυχως. Ως πτυχιουχος ιατρικης οι δυνατοτητες ειναι περιορισμενες. Ουσιαστικα μπορεις να "πουλησεις" το χαρτι σου σε υπηρεσιες που χρειαζονται γιατρο. Για παραδειγμα, ινστιτουτα αδυνατισματος, γιατρος σε σχολικους αγωνες, γιατρος σε τουριστικα ιατρεια σε νησια, εφημεριες σε μικρες ιδιωτικες κλινικες. Ολα αυτα με μετριες ως κακες αμοιβες σε σχεση με το επιπεδο ευθυνης που αναλαμβανεις. Η πλειοψηφια των νεων γιατρων φευγει εξωτερικο. Τα περισσοτερα νοσοκομεια εχουν αδειασει απο νεους ειδικευομενους, εχουν ολοι φυγει χωρις καν να ενδιαφερονται να ξεκινησουν ειδικοτητα εντος Ελλαδος. Οι λογοι ειναι εκπαιδευτικοι και οικονομικοι. Δυστυχως, στην Ελλαδα ο ειδικευομενος θα εκπαιδευτει αφου τελειωσει η "λαντζα" της κλινικης και αυτο αν ειναι σε καλη κλινικη που η εννοια εκπαιδευση υφισταται. Οι αμοιβες πανω κατω γνωστες, το 1/2 ως 1/4 που μπορει να παρει ο ιδιος ανθρωπος σε δυτικη χωρα.
Parolos4 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ακόμα και αν δεν γράψω θα σπουδάσω έξω. Κλασσικά εικονογραφημένα έτσι. Κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω, αλλά λέω ας ρίξω άλλη μια ματιά. Η οδοντιατρικη αληθεια γιατι δεν ειναι ιατρικη ειδικοτητα; Αφου στην ουσια και αυτοι γιατροι δεν ειναι; Γραφουν φαρμακα, κανουν διαγνωσεις θεραπειες κτλ; @giorpa τα παραιατρικα επαγγελματα δε με ενδιαφερουν. Νομιζω μαθαινεις επιφανειακα τα πραγματα, οι ανθρωποι που ξερω (απο το περιβαλλον μου) που ασκουν παραιατρικα επαγγελματα δεν ειναι και οι πιο αξιολογοι που εχω γνωρισει στη ζωη μου.. η ψυχολογια δεν με χαλαει γενικα αλλα δεν ειναι στην κατευθυνση μου ουτε ειναι παραιατρικο επαγγελμα. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω εδώ. Είσαι προφανώς 16-17, θα δώσεις πανελλήνιες, ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ τί είναι η οδοντιατρική και τι η ιατρική (η αγάπη σου κι όλας όπως λες) και αναρωτιέσαι γιατί δεν είναι το ίδιο...!! Αλλά ταυτόχρονα όσοι έχουν σπουδάσει παραϊατρικά δεν είναι αξιόλογοι όπως λες..! μάλιστα.. ενώ εσύ που θα πληρώσεις ένα πτυχίο στα βαλκάνια (π.χ.) θα βγεις επιστημονάρα.. την κυρα μαρίκα τη γειτόννισα να μην ξεχάσεις να την πεις μεθαυριο "κοιτάξτε εγω έγινα γιατρός".. ωραία μυαλά και εις ανώτερα.. Παντως ακομα δεν καταλαβαινω γιατι δεν ειναι ειδικοτητα της ιατρικης η οδοντιατρικης.. η ιατρικη υποτιθεται ασχολειται με τη θεραπεια των νοσων του ανθρωπου.. το στομα δε το θεωρουν μερος του σωματος; Εδώ πλέον κατάλαβα οτι μιλάμε για 99% τρολλ. Καλύπτομαι οκ.. αλλα ακομα δεν μπορω να αποφασισω.. ισως να μπω οδοντιατρικη.. μετα ιατρικη.. τι 6 χρονια η ιατρικη μονη της.. τι 7-8 και τα δυο μαζι.. 7-8 χρόνια και τα δύο μαζί, μάλιστα.. μάλλον τα μαθήματα για σένα είναι στραγάλια, δλδ πολύ εύκολα κλαιν μαιν, αλλά και να μη γράψεις μωρέ θα πας στα εξωτερικά αφού.. εκεί να ξέρεις πάντως οτι θα θες αρκετά ευρ.. εεε συγγνώμη στραγάλια για το κάθε μάθημα.. Αν δεν είσαι τρολλ κατά 1%, πάρτο αλλιώς και αναθεώρησε κάποια πράγματα όσο είναι καιρός. Τι σκατά η νέα γενιά δλδ..
Flaoutistas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ενας γιατρος ανειδικευτος ειναι ακριβως αυτο, ανειδικευτος. Το "κατι σαν παθολογος" μου ακουγεται τουλαχιστον αστειο. Θα προτεινα να μην το πεις στα παιδια που κανουν πληρη παθολογια (5 χρονια) σε Ευαγγελισμο, Νικαια, Λαϊκο πχ. Η παθολογια ειναι εξαιρετικα ζορικη ειδικοτητα οταν την κανεις σωστα. Εχω απειρο σεβασμο για τον καλο παθολογο, δεν υπαρχουν πολλοι δυστυχως. Ως πτυχιουχος ιατρικης οι δυνατοτητες ειναι περιορισμενες. Ουσιαστικα μπορεις να "πουλησεις" το χαρτι σου σε υπηρεσιες που χρειαζονται γιατρο. Για παραδειγμα, ινστιτουτα αδυνατισματος, γιατρος σε σχολικους αγωνες, γιατρος σε τουριστικα ιατρεια σε νησια, εφημεριες σε μικρες ιδιωτικες κλινικες. Ολα αυτα με μετριες ως κακες αμοιβες σε σχεση με το επιπεδο ευθυνης που αναλαμβανεις. Η πλειοψηφια των νεων γιατρων φευγει εξωτερικο. Τα περισσοτερα νοσοκομεια εχουν αδειασει απο νεους ειδικευομενους, εχουν ολοι φυγει χωρις καν να ενδιαφερονται να ξεκινησουν ειδικοτητα εντος Ελλαδος. Οι λογοι ειναι εκπαιδευτικοι και οικονομικοι. Δυστυχως, στην Ελλαδα ο ειδικευομενος θα εκπαιδευτει αφου τελειωσει η "λαντζα" της κλινικης και αυτο αν ειναι σε καλη κλινικη που η εννοια εκπαιδευση υφισταται. Οι αμοιβες πανω κατω γνωστες, το 1/2 ως 1/4 που μπορει να παρει ο ιδιος ανθρωπος σε δυτικη χωρα. ναι για αυτο το ειπα σε εισαγωγικα.. απλα οκ εχεις σπουδασει 6 χρονια ειναι λιγο αδικο να το πω; πρεπει να σαι σε θεση να αποκατασταθεις με αυτο. Σαφως η ιατρικη ειναι μια επιστημη που θελει πολλα πολλα χρονια αλλα και παλι κατι θα πρεπε να κανεις με 6 χρονια. Εγω για αναμονες που χω δει παντως κουφαθηκα.. η γναθο ευτυχως ειναι καλυτερα απο πολλες..
giorpa Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Εχω ερωτηση για τους γιατρους της παρεας.. καποιος που εχει μονο πτυχιο ιατρικης μπορει να βρει δουλεια καπου; Η θελει οπωσδηποτε ειδικοτητα; Σας δινει καποια κλιση η σχολη; Πχ ενας γιατρος ανειδικευτος ειναι κατι σαν "παθολογος"; Ένας γιατρός ανειδίκευτος πρακτικά είναι άπειρος. Και είναι ελάχιστες οι επιλογές απασχόλησής του. Δεν έχει εκπαιδευτεί και δεν έχει ειδικευτεί σε κάποιο αντικείμενο. Η φοίτηση στην ιατρική θέτει απλώς τα θεμέλια για την εξειδίκευση στην ειδικότητα και είναι η ειδικότητα που θεμελιώνει την πρακτική εξάσκηση και γνώση. Ανειδίκευτος ιατρός δεν είναι κάτι σαν παθολόγος, ο παθολόγος όπως και ο γενικός γιατρός φερ' ειπέιν είναι ιατρικές ειδικότητες και προύποθέτουν μεταπτυχιακή εκπαίδευση διαρκειας σχεδόν όσης των προπτυχιακων σπουδών και επιτυχή αξιολόγηση στη διάρκεια της ειδικότητας και επιτυχία στις τελικές εξετάσεις. Ο ειδικευμένος ιατρός είναι εκείνος που διαγιγνώσκει και θεραπεύει στα πλαίσια της ειδικότητάς του. Στην ουσία ανειδίκευτος ιατρός είναι έρμαιο. Είναι ο ιατρός που του λείπει η εμπειρία, η τριβή, η ικανότητα και η αρμοδιότητα της εξειδικευσης. Έχει παραδόξως την ιατρική ευθυνη κατά το νόμο και η σφραγίδα του έχει πλήρη αξία για δευτερεύουσες αρμοδιότητες. Αποτέλεσμα να μη μπορεί να διαπραγματευτεί την εργασία του και να τυγχάνει υποκείμενο εκμετάλλευσης. Παράδειγμα τα κέντρα αισθητικής που υποαπασχολούν ανειδίκευτους ιατρούς. Άλλο παράδειγμα τα αγροτικά ιατρεία στα οποία απόφοιτοι ιατρικής καλούνται να ανταπεξέλθουν σε απαιτήσεις ειδικευμένων. Και αν φαντάζει ανούσια η συζήτηση για τον ανειδίκευτο ιατρό, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μια καταδίκη για ιατρικό λάθος στον άπειρο ανειδίκευτο ιατρό είναι ικανή να κοστίσει τη σταδιοδρομία του. 1
doctorkostis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 ναι για αυτο το ειπα σε εισαγωγικα.. απλα οκ εχεις σπουδασει 6 χρονια ειναι λιγο αδικο να το πω; πρεπει να σαι σε θεση να αποκατασταθεις με αυτο. Σαφως η ιατρικη ειναι μια επιστημη που θελει πολλα πολλα χρονια αλλα και παλι κατι θα πρεπε να κανεις με 6 χρονια. Εγω για αναμονες που χω δει παντως κουφαθηκα.. η γναθο ευτυχως ειναι καλυτερα απο πολλες.. Δε νομιζω οτι υπαρχει δυτικη χωρα που μπορεις να "αποκατασταθεις" με το πτυχιο ιατρικης. Εκτος αν ο στοχος σου ειναι να ελεγχεις μια ζωη βιβλιαρια ξερωγω. Δεν εχω συναντησει τετοιο συναδελφο παντως. Ολοι οι γιατροι μετα το πτυχιο ξεκινουν ειδικοτητα, σε ολο τον κοσμο. Το ιδανικο ειναι να γινεται μετα την σχολη, η εστω σε συντομο χρονικο διαστημα. Αυτο που γινοταν στην Ελλαδα μεταξυ 2000-2010 ηταν τραγικο. Πλεον οι περισσοτερες αναμονες εχουν πεσει. Εξαιρεση αποτελουν καποιες "ελιτ" ειδικοτητες σε μεγαλα νοσοκομεια. Αλλα και παλι, γνωριζω συναδελφους που ερχεται η σειρα τους για να ξεκινησουν "ελιτ" ειδικοτητα στην Αθηνα και δεν παρουσιαζονται ποτε γιατι στο μεταξυ τελειωνουν ειδικοτητα στο εξωτερικο.
fylatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ναι σου έχουν εξηγήσει λάθος για αρκετά μεταξύ αυτών για το αγροτικό. Μου αρεσει που νομίζεις ότι κάνεις πνεύμα με το ' xD... ' Σου είπε κανείς ότι κάνω πνεύμα; Σε ειρωνεύτηκα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και δε το ξέρω; Δεν είμαι τόσο ενημερωμένος όσο εσύ, με συγχωρείς ω άρχοντα επί ιατρικών θεμάτων στο insomnia. Τι ακριβώς μου έχουν εξηγήσει λάθος; Πέρα από αυτό που ανέφερες; (στείλε μου pm δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε περαιτέρω το νήμα). Δε μπορώ να καταλάβω την επιθετικότητα μερικών εδώ μέσα. Ούτε σκοπό να παραπληροφορήσω είχα ούτε τίποτα μπορούσες απλά να το ξεκαθαρίσεις και τέλος. Σαφέστατα δεν είχα ανάγκη να πουλήσω πνεύμα. Δε νομιζω οτι υπαρχει δυτικη χωρα που μπορεις να "αποκατασταθεις" με το πτυχιο ιατρικης. Εκτος αν ο στοχος σου ειναι να ελεγχεις μια ζωη βιβλιαρια ξερωγω. Δεν εχω συναντησει τετοιο συναδελφο παντως. Ολοι οι γιατροι μετα το πτυχιο ξεκινουν ειδικοτητα, σε ολο τον κοσμο. Το ιδανικο ειναι να γινεται μετα την σχολη, η εστω σε συντομο χρονικο διαστημα. Αυτο που γινοταν στην Ελλαδα μεταξυ 2000-2010 ηταν τραγικο. Πλεον οι περισσοτερες αναμονες εχουν πεσει. Εξαιρεση αποτελουν καποιες "ελιτ" ειδικοτητες σε μεγαλα νοσοκομεια. Αλλα και παλι, γνωριζω συναδελφους που ερχεται η σειρα τους για να ξεκινησουν "ελιτ" ειδικοτητα στην Αθηνα και δεν παρουσιαζονται ποτε γιατι στο μεταξυ τελειωνουν ειδικοτητα στο εξωτερικο. Το φοβερό είναι ότι ακόμα και τώρα και ενώ όλοι οι καθηγητάδες βλέπουν τη μαζική φυγή πάλι πρέπει να κάνεις τη λάντζα. Αλλά λογικό μένουν τα παιδιά τους χωρίς ανταγωνισμό οπότε win win. 1
giorpa Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Σου είπε κανείς ότι κάνω πνεύμα; Σε ειρωνεύτηκα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και δε το ξέρω; Δεν είμαι τόσο ενημερωμένος όσο εσύ, με συγχωρείς ω άρχοντα επί ιατρικών θεμάτων στο insomnia. Δε μπορώ να καταλάβω την επιθετικότητα μερικών εδώ μέσα. Ούτε σκοπό να παραπληροφορήσω είχα ούτε τίποτα μπορούσες απλά να το ξεκαθαρίσεις και τέλος. Σαφέστατα δεν είχα ανάγκη να πουλήσω πνεύμα. Ε να σου πω λίγο... δε χρειάζεται να υποτιμάς τους άλλους αν όχι εμένα. Και προφανώς το συνεχίζεις, και δε σου φτάνει που είσαι και λάθος. Δε θα το συνεχίσω εγώ, δε σε κορόιδεψα καν προηγουμένως εκεί που έδωσες αφορμή και δε θα το κάνω τώρα. Αν θέλει κάποιος τωρα να ενημερωθεί πάνω στο τόπικ, έχει καλώς και αξία για το χρόνο μας. Κλείνω εδώ.
fylatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ε να σου πω λίγο... δε χρειάζεται να υποτιμάς τους άλλους αν όχι εμένα. Και προφανώς το συνεχίζεις, και δε σου φτάνει που είσαι και λάθος. Δε θα το συνεχίσω εγώ, δε σε κορόιδεψα καν προηγουμένως εκεί που έδωσες αφορμή και δε θα το κάνω τώρα. Αν θέλει κάποιος τωρα να ενημερωθεί πάνω στο τόπικ, έχει καλώς και αξία για το χρόνο μας. Κλείνω εδώ. Είπα εγώ ότι είμαι σωστός; Επίσης, που υποτίμησα κάποιον (απάντησα σε εσένα συγκεκριμένα γιατί είπες ότι κάνω πνεύμα που ήταν πραγματικά άστοχο); Καλά έκανες και το διόρθωσες. Γιατί να με κοροϊδέψεις;
zianna Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 @fylatos χαρα στο κουραγιο σου που εγραψες ολο αυτο το κατεβατο. Να σημειωσω οτι πλεον μπορεις και με λιγο λιγοτερο απο 30 χιλιαρικα να ανοιξεις ιατρειο (και με 25 πχ παιζει απλα προφανως κανεις καποιες εκπτωσεις). Επισης απο την οδοντιατρικη βγαινεις πιο ετοιμος, ειδικα απο την οδοντιατρικη Αθηνών που ειμαι σε θεση να ξερω βγαινεις πολυ καλα προετοιμασμενος. Επισης η οδοντιατρικη εχει πολυ καλες προοπτικες στην επαρχια. Τωρα στην κοντρα αν ειμαστε γιατροι η οχι δε θελω να μπω. Ειμαστε αυτοι που αν εχεις προβλημα στο στομα σου θα στο λυσουμε. Αυτο. Καλά, κι αν έχεις κάλους και σε πονάνε τα πόδια θα πας σε ποδολόγο, αλλά αυτό δεν τον κάνει γιατρό. Ο οδοντίατρος γιατρός δεν είναι για τον απλούστατο λόγο πως του λείπουν τρομερές γνώσεις τις οποίες όμως τις μαθαίνουν όλες οι ειδικότητες ιατρικής. Στο εξωτερικό κάνουν πολύ καλά που τα έχουν ξεχωρίσει λεκτικά, πχ medicine doctor Vs dentist στα αγγλικά, geneeskunde Vs tandheelkunde (ιατρική/οδοντιατρική) στα ολλανδικά, κτλ
fylatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Καλά, κι αν έχεις κάλους και σε πονάνε τα πόδια θα πας σε ποδολόγο, αλλά αυτό δεν τον κάνει γιατρό. Ο οδοντίατρος γιατρός δεν είναι για τον απλούστατο λόγο πως του λείπουν τρομερές γνώσεις τις οποίες όμως τις μαθαίνουν όλες οι ειδικότητες ιατρικής. Στο εξωτερικό κάνουν πολύ καλά που τα έχουν ξεχωρίσει λεκτικά, πχ medicine doctor Vs dentist στα αγγλικά, geneeskunde Vs tandheelkunde (ιατρική/οδοντιατρική) στα ολλανδικά, κτλ Καλά εξισώνεις ανόμοια πράγματα κι εσύ. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Επίσης δεν ήταν αυτό το επιχείρημα του αλλά το ότι δεν τον νοιάζει η ταμπέλα αλλά το τι κάνει. Τέλος και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές σχολές με τίτλο dental medicine, stomatologie κλπ. Ουσία δεν έχει ο τίτλος παιδιά υπάρχουν βασικές σημαντικές διαφορές στην εκπαίδευση αλλα το ουσιαστικό είναι ότι απέχουν μιλιά στη κλινική πράξη το ένα με το άλλο. Επίσης για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια http://www.insomnia.gr/topic/620915-χρησιμοποιουν-στηθοσκοπιο-οι-οδοντιατροι/page-2 http://www.insomnia.gr/topic/599151-θεωρείτε-τον-οδοντίατρο-γιατρό/
xgol Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Εχω ερωτηση για τους γιατρους της παρεας.. καποιος που εχει μονο πτυχιο ιατρικης μπορει να βρει δουλεια καπου; Η θελει οπωσδηποτε ειδικοτητα; Σας δινει καποια κλιση η σχολη; Πχ ενας γιατρος ανειδικευτος ειναι κατι σαν "παθολογος";Είναι βασει νομου παθολόγος και θα δεις επιγραφες ιατρειων με την επωνυμια και τον χαρακτηρισμό "ιατρός παθολογος". Έχει τελειώσει την ιατρική, είναι εγγεγραμμενος στον ιατρικό συλλογο και σαφώς έχει το δικαιωμα να ασκει την ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο. Αυτό που απαγορεύεται να αναγράφει και είναι η ειδοποιος διαφορά με τους έχοντες λαβει τιτλο ειδικοτητας παθολογιας είναι το "ειδικός παθολογος". Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετοι παθολογοι.
Dagobert Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Εχω ερωτηση για τους γιατρους της παρεας.. καποιος που εχει μονο πτυχιο ιατρικης μπορει να βρει δουλεια καπου; Αράζει σε κανά ΙΚΑ και ελέγχει βιβλιάρια. Εναλλακτικά γυμναστήρια, κατασκηνώσεις κλπ.
xgol Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Ενω σε κεντρα απκαταστασης δε μπορει δηλαδη να κανει εδημεριες..
-Dimitris- Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η σύγχυση. Το προγραμμα σπουδών ιατρικής και οδοντιατρικής είναι διαφορετικό. Υπάρχουν κοινά γενικά μαθήματα αλλά μέχρι ενός σημείου. Όπως ένας ιατρός δε μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση στα δόντια έτσι και ένας οδοντίατρος δε θα πρέπει να κάνει διάγνωση για κάτι που δεν αφορά τη στοματική κοιλότητα. 1
zefiroth Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Ο οδοντίατρος τη σημερον ημερα οφείλει να μην είναι μόνο τεχνίτης.Πρέπει να μπορεί να διαγνωσει η τουλαχιστον να παραπεμψει για απλα πράγματα ,αμυγδαλιτιδα πχ, μέχρι πιο συνθετες νοσους οι οποιες έχουν εκδηλώσεις και από τη στοματική κοινοτητα (συφιλλη,νόσος crohn,ρευματοειδή αρθριτιδα,sjogren,γλωσσιτιδα/στοματιτιδα που παραπέμπει σε αναιμία,CA κ.α. πολλά).Ο οδοντίατρος που νομίζει ότι η δουλεια του είναι μόνο τα σφραγίσματα και οι γεφυρες είναι οδοντίατρος απ τα lidl.Μετά λύπης μου έχω διαπιστώσει (είμαι οδοντίατρος και δουλεύω ως βοηθός γναθοχειρουργού εδώ και αρκετό καιρό) ότι η πλειονότητα των οδοντιατρων είναι τεχνίτες. Προς τον TS:Ο,τι και να επιλέξεις,να ξέρεις ότι το διάβασμα δε σταματάει ποτέ.Είναι δύσκολος ο δρόμος,θέλει γερο στομάχι και νεύρα,αλλα το θεραπευειν προσφέρει συγκινήσεις και χαρές. Υ.Γ. Γράφω από κινητό,αγνοείστε τα τυχόν ορθογραφικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις