Rpg_beast_slayer Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Γειά χαρά παιδιά. Θέλω βοήθεια παρακαλώ από όποιον ξέρει. Πρόσφατα έφτιαξα ένα νέο ελαφρύ Η/Υ (για δουλίτσες γραφείου μόνο) desktop. Πήρα λοιπόν την μητρική που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα στον κύριο υπολογιστή μια gigabyte h170-hd3, επίσης 8gb μνήμη ddr3 που επίσης χρησιμοποιούσα και το τροφοδοτικό ένα Corsair 750w. Αγόρασα ένα dvd της LG και έναν i3 6100 (με την ψύκτρα της μαμάς) καθώς και έναν ssd 120GB της teamgroup l3 evo. Κάρτα γραφικών δεν αγόρασα γιατί δεν ενδιαφέρει στον εν λόγω σύστημα (έχει και η motherboard και ο επεξεργαστής). Για κουτί πήρα το παλιό (αλλά εγγυημένα λειτουργικό κουτί από πλαισιο cerberus mid-atx). Συνδέω προσεκτικά όλα τα παραπάνω λοιπόν και πατάω το power button.\ Το τροφοδοτικό ξεκινάει δίνει κανονικά ρεύμα στην motherboard (ανάβει ένα led φώς που έχει η συγκεκριμένη), ξεκινάει να βρεί τον σκληρό, το dvd και γυρίζει και η ψύκτρα του επεξεργαστή και μετά.... από δέκα δευτερόλεπτα σβήνει και ξαναξεκινάει. Δοκίμασα να αποσυνδέσω τα πάντα και άφησα μόνο την motherboard συνδεδεμένη στο τροφοδοτικό και συμβαίνει πάλι το ίδιο με μόνη διαφορά ότι σβήνει σε τέσσερα δευτερόλεπτα. Προσπάθησα να αλλάξω το θετικό αρνητικό από την κατάληξη του καλωδίου του power button. Γενικά ότι αλλαγές έκανα δεν άλαξε την δεδομένη κατάσταση. HELP. Έχει κάποιος φίλος ιδέα τι συμβαίνει.
nik5163 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Φίλε δεν διαβάζεις πρώτα Site: εδώ; Εφόσον το έχεις συναρμολογήσει μόνος θα μπορείς να δοκιμάσεις και μερικά πραγματάκια πρώτα εσύ.
Rpg_beast_slayer Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Για να ξέρετε ότι αναφέρει ο φίλος πάνω nik5163 τα δοκίμασα. Ειδικά το βραχυκύκλωμα με κατσαβίδι στις ακίδες το δοκίμασα πριν βάλω το θέμα. Ευχαριστώ.
nik5163 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μπορείς να τσεκάρεις τα παρακάτω βήματα; [link]http://www.tomshardware.co.uk/forum/261145-31-perform-steps-posting-post-boot-video-problems[link] Πολλά μπορεί να φταίνε από μνήμη που δεν κούμπωσε, να μην έχει συνδεθεί κάποια τροφοδοσία ρεύματος, μέχρι στραβωμένο pin cpu.
Rpg_beast_slayer Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Στραβωμένες ακίδες στο socket μου βλέπω. 99% πρέπει να είναι αυτό. Λύση ? Η θα το επιστρέψω στην gigabyte (δεν ξέρω αν ισχύει η εγγύηση έτσι) ή θα πρέπει να τις ισιώσω!!! Μήπως το έχεις κάνει ποτέ?
nik5163 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δε μου έχει συμβεί. Κάπου στο φόρουμ αναφέρθηκε για ίσιωμα αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου. Ας προτείνει κάποιος που έχει σχετική εμπειρία.
Rpg_beast_slayer Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά το δημοσιεύω αυτό προς γνώση και συμμόρφωση (κυρίως δικιά μου βέβαια αλλά αν το δει και κάποιος άλλος καλό θα του κάνει.) Στραβώσαν τα pin και προσπάθησα να τα φτιάξω βάση Επειδή δεν πέτυχε. Την έστειλα στην Gigabyte και περιμένω να μου πουν αν καλύπτει η εγγύηση τέτοια ζημιά. Αν κάποιος έχει καλύτερο χέρι (ή μικρότερη ζημιά) μπορεί πάντως να το επαναφέρει. Θα ενημερώσω για την απάντηση της Gigabyte.
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Η ζημιά στα pins δεν καλείπτεται από τις εταιρίες οπότε και να περιμένεις αρνητική απάντηση. Εαν όμως τα pins είναι στραβωμένα και όχι κομμένα το πιθανότερο είναι στα επισκευάσουν αφού εσύ δεν μπόρεσες. Με τι τρόπο προσπάθησες να τα ισιώσεις εαν και εφόσον είναι στραβά?
Rpg_beast_slayer Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Η ζημιά στα pins δεν καλείπτεται από τις εταιρίες οπότε και να περιμένεις αρνητική απάντηση. Εαν όμως τα pins είναι στραβωμένα και όχι κομμένα το πιθανότερο είναι στα επισκευάσουν αφού εσύ δεν μπόρεσες. Με τι τρόπο προσπάθησες να τα ισιώσεις εαν και εφόσον είναι στραβά? Περιμένω απάντηση. Ναι ξέρω ότι μάλλον δεν καλύπτει η εγγύηση τέτοια ζημιά καθώς ουσιαστικά οφείλεται σε λανθασμένη εφαρμογή της cpu. Πέντε pins είδα στραβωμένα (όχι κομμένα). Ακολούθησα την τεχνική του Linus με την καρφίτσα, αρχικά νόμιζα ότι τα επανάφερα. Δοκίμασα και δεν άλλαξε τίποτα, πάλι άνοιγε και έκλεινε. Λέω άσε μην κάψω καμιά cpu και το έστειλα.
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Στείλε τους ένα email αν μπορούν να τα διορθώσουν αυτοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα