Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Απο το καλοκαιρι ασχολουμαι που και που να καταληξω σε αγορα τηλεορασης μιας και θεωρω οτι θα την κρατησω τουλαχιστον 10 χρονια, αν δεν χαλασει.

επειδη ολες πλεον ειναι smart,4K κτλ, πραγματα που τα θεωρω αυτονοητα οτι θα τα εχει, το κρισιμο ερωτημα ειναι για μενα ενα και μοναδικο: 

Να ειναι OLED ή οχι?

Ειχα παει μια βολτα απο τα μαγαζια και επαθα πλακα με το μαυρο των OLED της LG, και εκει που ειχα ψηθει για τη σειρα 7 της samsung, ξαφνικα που φανηκε μονοδρομος το OLED panel.

Προσωπικα δε δινω 2000 ευρω για την Β6 που ειδα, ομως βλεπω οτι η πτωση τιμων ειναι γρηγορη και προτιμω να μην παρω ακομα και για ενα χρονο, παρα να σκασω 1500 ευρω για σειρα 7 samsung και το καλοκαιρι να παιζουν οι oled στα ιδια λεφτα. Δεν ειναι κινητο ή κατι αλλο που το παιρνεις για 2-3 χρονια το πολυ ουτε εχω ορεξη να αλλαξω μετα.

Θα ηθελα λοιπον να μου πει καποιος, τι μειονεκτηματα μπορει να εχει αυτη η τεχνολογια ή τι πλεονεκτηματα εχει η αλλη που εχουν οι samsung γιατι εκει ειχα καταληξει.

Επισης, το οτι οι LG εχουν web OS και oi samsung tizen ειναι μηπως προβλημα? θελω να πω οτι δεν τους εμπιστευομαι και πολυ για το μελλον οτι θα βρισκουμε εφαρμογες κτλ.

αντιθετα οι sony εχουν android νομιζω και ηταν για μενα ενα πλεονεκτημα, εκτος αν κανω λαθος..

Η χρηση θα ειναι μικτη, κυριως ταινιες ή τα βιντεο τα δικα μου απο κινητο/go pro  αλλα αμα κατσει κανα play station δε θα πω οχι (δεν εχω αλλα φερνουν φιλοι κατα καιρους, ομως δεν ειμαι gamer και σε καμια περιπτωση δεν με νοιαζει το κομματι αυτο). 

Δημοσ.

Τα θετικα ειναι παρα πολλα ας δουμε ομως μερικα απ τ αρνητικα:

εχουμε το σχετικα υψηλο input lag το φαινομενο burn in και μικρη διαρκεια ζωης καποιων χρωματων καθως ειναι οργανικης φυσης. Περισσοτερες λεπτομεριες θα βρεις ευκολα στο google.

Στα 1500€ δεν το βλεπω να πεφτουν. Βεβαια απ του χρονου ευελπιστουμε να μπουν και οι samsung και sony στο χωρο των oled, οποτε ισως πεσουν τα περσινα μοντελα.

Οσον αφορα το λειτουργικο ειναι δικη σου επιλογη αλλα σαφεστατα το android ειναι το πιο ευελικτο με την google απο πισω.

Δημοσ.

Λες δηλαδή ότι μετά από καιρό θα χάσει αυτή την εικόνα που είδα και με εντυπωσίασε ?

Όσο για το input lag και burn in είναι εύκολο να το εξηγήσεις με 2 λόγια ?

Οι άλλες δηλαδή ( lcd είναι ?) έχουν κάποιο πλεονέκτημα εκτός από αυτά τα 2 μείον που φαντάζομαι δε θα τα έχουν..

Τελος, αν δεις πόσο πέφτουν οι τιμές θα καταλάβεις ότι τα 1500 είναι εφικτό νούμερο πολύ σύντομα. Σκέψου ότι έκανε 2500 η Β6, έχει πέσει στα 2000 και μου την άφηναν κάνα 1800αρι με παζάρι κτλ.

Από εκεί και πέρα η Samsung δε θα πάει σε oled ακόμα λέει.

Πάντως τέτοιο μαύρο δεν το βρίσκεις αλλού. Πραγματικά μόλις είδα την εικόνα τους δεν μπόρεσα να πάω πίσω πάλι.

Ίσως περιμένω καμία Sony να πάει ή καμιά sharp που τη θεωρώ κορυφή αν και πλέον έχει πέσει

Δημοσ.

Αν φτασει τα 1500 θα ειναι στα περσινα μοντελα, ολιγον τι ξεπερασμενα καθως βλεπεις ποσο γρηγορα προστιθενται νεα χαρακτηριστικα στις τηλεορασεις καθε χρονο. Διαρκεια ζωης εχουν μακραν μεγαλυτερη οι lcd. Googlaρε τι ειναι το burn in να δεις βιντεο να καταλαβεις.

Δημοσ.

To κακό είναι ότι οι υπόλοιποι κατασκευαστές αργούν να μπουν στη μάχη των oled, ώστε να υπάρξει δυνατός ανταγωνισμός.
Η Samsung φαίνεται ότι θέλει να επενδύσει στις qled, που στα χαρτιά θα είναι ακόμα καλύτερες, αλλά δε βλέπω να εμφανίζονται πριν το 2019, δυστυχώς...

Δημοσ.

Το να πάρω ένα περσινό μοντέλο (δηλαδή το 2017 ένα του 2016) 1500 δεν το θεωρώ χασουρα, γιατί έτσι και αλλιώς θα έπαιρνα φέτος ένα τέτοιο. Εκτός αν δεν αξίζει τελικά η oled..

Όσο για την qled, καλά κρασιά..δε θα τελειώσουν ποτέ. Το μαύρο όμως της oled καθώς και τα χρώματα της ήταν πολύ καλύτερα από τα ξεπλυμενα των lcd..

Δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο πιο μαύρο υπάρχει

Δημοσ.

Χαζομάρες είναι η υπερανάλυση των πάντων, η πράξη μετράει (αυτό το WOW που νιώθεις όταν βλέπεις ταινία σε Oled με φωτισμό τύπου σινεμά) . Πάντα κάτι θα βρίσκεται το τέλειο δε θα το δούμε ποτέ και όλο κάτι πιό νέο θα βγαίνει.

Σήμερα πήρα την lg55b6v, ούτε ίχνος input lag στο ps4 (τουλάχιστον με τα δικά μου μάτια) , φαινόμενο burn in σε 1000+ σελίδες στο avforums δε συνάντησε κανένας (τα μηνύματα είναι τόσα πολλά που στο τέλος καταντάει κουραστικό αλλά για έναν κάτοχο αξίζει μιας και θα μάθει πολλά)

https://www.avforums.com/threads/lg-b6-oled-tv-owners-and-discussion-thread-part-3.2050515/

Εγώ πραγματικά έπαθα πλάκα ( με την αντίστοιχη 55άρα Panasonic 4k που έχω σε φως δεν είδα τρελές διαφορές αλλά στο σκοτάδι είναι η μέρα με τη νύχτα).

Ακόμη HDR10 και Dolby Vision δεν έχω δει αλλά θα επανέλθω απο βδομάδα για εντυπώσεις.

Η καλύτερη εικόνα που είχα ποτέ αλλά το μεγάλο μείον είναι φυσικά η τιμή της....

Δημοσ.

Μήπως η panasonic που είχες είχε IPS panel? Τα premium μοντέλα με σοβαρά va έχουν πολύ καλό μαύρο. Ειδικά σε ένα τελευταίο review δεν το περίμενα.

Δημοσ.

Φίλε dearen περίπου αυτή την άποψη έχω και εγώ..ότι δηλαδή παιδικές ασθένειες έχουν μειωθεί στο πάνελ συν ότι εγώ που δεν θα κάνω έντονη χρήση ίσως να μην τα δω ποτέ αυτά.

Όσο για τα va panel.. Είναι καλύτερα από Lcd?

Περιμένω εντυπώσεις σου γενικά από την TV μιας και την lg δεν την έχω σε εκτίμηση γενικά.. Αλλά εδώ νομίζω είναι μονόδρομος..

Δημοσ.

Για OLED η lG ειναι μονόδρομος.

Η OLED απο μονη της σαν τεχνολογία οχι. Αν καποιος ειναι Movie enthusiast και εχειι ελεγχόμενο χώρο (οπως πχ με εναν projector) ολα καλα.

Για al day all around που απαιτει καθημερινή χρηση, gaming ιντερνετ κτλ, θα ελεγα οχι καθως εχουν ευαισθησίες που ενδεχομένως να σαε κοστισουν ακριβα.....

Δημοσ.

Για OLED η lG ειναι μονόδρομος.

Η OLED απο μονη της σαν τεχνολογία οχι. Αν καποιος ειναι Movie enthusiast και εχειι ελεγχόμενο χώρο (οπως πχ με εναν projector) ολα καλα.

Για al day all around που απαιτει καθημερινή χρηση, gaming ιντερνετ κτλ, θα ελεγα οχι καθως εχουν ευαισθησίες που ενδεχομένως να σαε κοστισουν ακριβα.....

διαβασα και την απαντηση σου στο αλλο θεμα..

Αν και η σειρα 9 της samsung δεν αφορα πολυ κοσμο, εμενα η συγκριση μου γινεται αναμεσα στη σειρα 7 που θεωρω οτι ειναι vfm (σχετικο αυτο, θα προτιμουσα να μην δωσω πανω απο 600-700 για τηλεοραση), και την συγκεκριμενη LG που ειναι η πιο φθηνη OLED. 

Τωρα για το μαυρο που λες οτι η διαφορα φαινεται κυριως σε απολυτο σκοταδι, εγω στον κοτσωβολο που ημουν με απειρα φωτα, μολις ειδα την LG, μετα δεν ηθελα καν να ασχοληθω με την samsung. 

Βεβαια σαν κατασκευαστη την LG δεν την συμπαθω γιατι ποτε δεν μου ενεπνευσε εμπιστοσυνη, εκτος απο τα monitor για pc, πουθενα αλλου. Ειτε γιατι δεν μαρεσε η εικονα της, ειτε γιατι δεν επαιζε υποτιτλους που αλλες επαιζαν στα ιδια λεφτα κτλ κτλ.

Τωρα οσο αφορα το θεμα χρησης, εγω θελω να βλεπω τηλεροαση, youtube, και ταινιες. Playstation θα μπαινει μια φορα στους 3 μηνες για τον χαβαλε, δεν παιζω, απλα μαζευομαστε με τον ξαδερφο που και που και το βαζουμε.

Επισης φτιαχνω πολλα βιντεο με το κινητο, ειτε slowmotion ειτε 4Κ κτλ κτλ, και θελω να παιζουν ολα σε αριστη ποιοτητα.

ΠΧ

που τα εχω σε 4Κ στο pc.

https://youtu.be/aPn3SSd3JD8

Δημοσ.

Άρα λοιπόν δοκίμασε τες με αυτά τα βίντεο που θες να βλέπεις, μια ταινία πχ κτλ. Εκεί θα δεις τι σου κάνει το κλικ.

Μην βασίζεσαι στα demo που βλέπεις. Αυτά προσαρμοζονται στο να αναδείκνυουν τα θετικά της εκάστοτε οθόνης χωρίς όμως να καλύπτουν όλο το φάσμα....

Δημοσ.

Σωστός αλλά ρωτάω για να ξέρω γενικά τι ισχύει. Εμένα με εντυπωσίασε τόσο πολύ η εικόνα στην oled που θεώρησα χαζό να επενδύσω στη σειρά 7 της Samsung γιατί είναι πολλά θα λεφτά όταν με λίγα παραπάνω πας σε oled. Προτιμώ να μην πάρω καθόλου μιας και έχω μια 40άρα να βολευτω.. Και να δω πως θα πάει το νέο έτος από τιμές πάρα να μετανοιωσω του χρόνου..

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά σε αυτή την τιμή που πήρα την 55b6v δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου,

Αλλά ρε γμτ δεν έχω ακόμη καλό υλικό να της βάλω, γενικότερα το θέμα με αυτές τις τηλεοράσεις είναι οτι το καλό υλικό (hdr10 , dolby vision) είναι ελάχιστο.

Μόνο συμπιεσμένες μορφές προς το παρόν μέσω youtube και netflix και πάντα με τον περιορισμό της εκάστοτε γραμμής...

Αλλά όλα αυτά θα αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα υπάρχει πτώση των τιμών για 4k hdr blurays αλλά και μεγαλύτερη γκάμα επιλογών...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...