Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που στο καλό μένετε ρε παιδιά και πέφτουν οι κεραυνοί δίπλα σας;

@ Φίλε Avatar_GR ήθελα να στο πω εξαρχής αλλά μ'αυτά και μ'αυτά ξεχάστηκα,μη το δένεις ότι φταίει η ΔΕΗ για τη βλάβη, η πιο κοινή δικαιολογία των μαστόρων και αντιπροσώπων είναι αυτή.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι απορεις φιλε μου?   δεν γνωριζεις οτι υπαρχουν τοποθεσιες που τραβανε τους κεραυνους σαν μαγνητες?  φυσικα δεν ειναι παντου, αλλα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν...!!!

@ Φίλε Avatar_GR ήθελα να στο πω εξαρχής αλλά μ'αυτά και μ'αυτά ξεχάστηκα,μη το δένεις ότι φταίει η ΔΕΗ για τη βλάβη, η πιο κοινή δικαιολογία των μαστόρων και αντιπροσώπων είναι αυτή.

Ναι..?  τοτε για ενημερωσε μας, πως αλλιως γινεται να εχεις διαφορετικες τασεις..? φταιει η εγκατασταση? φταιει ο πινακας? 

Δημοσ.

Ναι..?  τοτε για ενημερωσε μας, πως αλλιως γινεται να εχεις διαφορετικες τασεις..? φταιει η εγκατασταση? φταιει ο πινακας? 

Μπορεί πολύ απλά να ήταν ελαττωματική η πλακέτα του ψυγείου και να χάλασε και ο μάστορας να το είπε σαν δικαιολογία ότι φταίει η ΔΕΗ.

Δημοσ.

Υπαρχουν πολλες περιοχες με αρκετα παραξενο ρευμα με σκαμπανεβασματα.επισης απο τους κεραυνους δεν γινονται μονο ζημιες σε ηλεκτρικες συσκευες αλλα ακομα και σε γραμμες τηλεφωνων που καιγονται ρουτερ αλλα και splitter cards στα dslam των παροχων.δεν χρειαζεται να σκασει ο κεραυνος απευθειας εκει.

αν καποιος εχει Καλο Ups οπως πχ με το apc και το προγραμμα Power chute Μπορει να δει για μεγαλο χρονικο διαστημα το που ηταν η ταση του ρευματος.με το apc smart και στην περιοχη που μενω ειχα γενικως σταθερο ρευμα αλλα τις ημερες που υπηρχε βροχη κτλ εβλεπες να ξεφευγει λιγακι.επισης σε φιλο που ειχε βγαλει 2 φορες το ups απο το Pc χτυπησε 2 δισκους απο διακοπες ρευματος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έγινε αντικατάσταση με καινούριο ψυγείο (αφού τους ζόρισα και εγώ αρκετά).

Πριν λίγες μέρες μου πήραν το παλιό και έφεραν καινούριο στην θέση του. Στο καινούριο έβαλα μια πρίζα προστασίας της APC γιατί δεν μου καθόταν καλά στο μυαλό να βάλω κοτζάμ σταθεροποιητή τάσης στο ψυγείο....  :-D

Έχω στην τηλεόραση και στον υπολογιστή σταθεροποιητές, αν βάλω και στο ψυγείο με αυτή την λογική...μετά θα πρέπει να βάλω και στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο και στην κουζίνα και πάει λέγοντας!!!  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά έγινε αντικατάσταση με καινούριο ψυγείο (αφού τους ζόρισα και εγώ αρκετά).

Πριν λίγες μέρες μου πήραν το παλιό και έφεραν καινούριο στην θέση του. Στο καινούριο έβαλα μια πρίζα προστασίας της APC γιατί δεν μου καθόταν καλά στο μυαλό να βάλω κοτζάμ σταθεροποιητή τάσης στο ψυγείο....  :-D

Έχω στην τηλεόραση και στον υπολογιστή σταθεροποιητές, αν βάλω και στο ψυγείο με αυτή την λογική...μετά θα πρέπει να βάλω και στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο και στην κουζίνα και πάει λέγοντας!!!  :-D

εστω και το πολυπριζο ασφαλειας ειναι κατι.στο λεω και τυπικα.πανω καποια πολυπριζα εχουν ενδειξη για την γειωση.πχ αναβει οταν ειναι οκ και σβηνει οταν δεν υπαρχει γειωση.οπως γραφουν αν δεν εχετε γειωση ειναι σαν να μην το εχετε το πολυπριζο.

επισης εξαρτατε την τιμη.αν το ψυγειο κανει πχ 800 ευρω και η τηλεοραση 100 καλυτερα να μπει στο ψυγειο:P ο σταθεροποιητης.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι σε ups δεν θα βοήθαγε?

ειναι καλυτερο απο πολυπριζο ασφαλειας απλα αλλο το κοστος.

Αν δεν έχει γείωση στο σπίτι, το ψυγείο είναι το τελευταίο που πρέπει να τον ανησυχεί.

σωστος.η αφασια ειναι οτι σε πολλα σπιτια οι μισες πριζες ειναι schuko με γειωση αλλα βλεπεις και αλλες πριζες που ειναι schuko και η γειωση απλα υπαρχει απο πισω και δεν ειναι συνδεδεμενη.
Δημοσ.

Οι πλακέτες "τσιτσιρίζονται" από τις αυξομειώσεις τάσης (πάνω αλλά και κάτω από τα 220) και εκεί πρέπει να ρίξεις λεφτά για την προστασία τους.

Η πρίζα προστασίας σε προστατεύει από τεράστια υπερταση (κεραυνός, βραχυκύκλωμα, κλπ) αλλά ως εκεί.

Ενα βήμα παραπάνω ειναι ο σταθεροποιητής τάσης που "κρατά" την τάση σταθερή, οποτε περιορίζεις το πρόβλημα ΕΚΤΟΣ των περιπτώσεων που κάνει στιγμαία διακοπή ρεύματος (π.χ. μισό δευτερολεπτο). Εκεί ουτε ο σταθεροποιητής τάσης θα σε βοηθήσει.

Το καλύτερο ειναι να βάλεις ένα μικρό ups (με βάση πάντα την κατανάλωση του ψυγείου) ώστε να καλύψεις όλες τις περιπτώσεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από αυξήσεις ή μειώσεις της τάσης. Το μονο που να προσέξεις ειναι οτι αν κοπεί το ρεύμα για κάποια ώρα (π.χ. 2 ώρες) και αδείασει το ups, τοτε όταν επανέλθει το ρεύμα να ανάψει πάλι το ups (από μονο του).

Για κουζίνες, AC και πλυντήρια ΔΕΝ ειναι σοφή επιλογή το ups γιατί οι καταναλώσεις (πλυντηρίων/ac/κουζίνες) είναι μεγάλες οποτε το ups πρέπει να ειναι τεράστιο, άρα μεγάλο κόστος

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα πρέπει να ήταν στο ψυγείο τελικά και όχι στο ρεύμα. Το ρεύμα ήταν απλά μια εύκολη δικαιολογία του τεχνικού.

Το καλό είναι ότι έχω πλέον καινούριο ψυγείο με 2χρόνια εγγύηση.

UPS σε ψυγείο είναι ακραίο πιστεύω... είπαμε να είμαστε προσεκτικοί,αλλά όχι και έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

Eγώ πάντως ακόμα δε μπορώ να πιστέψω πως τους κατάφερες και τους πήρες καινούργια συσκευή μετα από 1.5 χρόνο, μπράβο ρε συ.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα πρέπει να ήταν στο ψυγείο τελικά και όχι στο ρεύμα. Το ρεύμα ήταν απλά μια εύκολη δικαιολογία του τεχνικού.

Το καλό είναι ότι έχω πλέον καινούριο ψυγείο με 2χρόνια εγγύηση.

UPS σε ψυγείο είναι ακραίο πιστεύω... είπαμε να είμαστε προσεκτικοί,αλλά όχι και έτσι.

ολα εχουν να κανουν με την τιμη παντα.ενα Ups μπορει να κανει 100 ευρω και ενα ψυγειο να κανει 1500.

Οι πλακέτες "τσιτσιρίζονται" από τις αυξομειώσεις τάσης (πάνω αλλά και κάτω από τα 220) και εκεί πρέπει να ρίξεις λεφτά για την προστασία τους.

Η πρίζα προστασίας σε προστατεύει από τεράστια υπερταση (κεραυνός, βραχυκύκλωμα, κλπ) αλλά ως εκεί.

Ενα βήμα παραπάνω ειναι ο σταθεροποιητής τάσης που "κρατά" την τάση σταθερή, οποτε περιορίζεις το πρόβλημα ΕΚΤΟΣ των περιπτώσεων που κάνει στιγμαία διακοπή ρεύματος (π.χ. μισό δευτερολεπτο). Εκεί ουτε ο σταθεροποιητής τάσης θα σε βοηθήσει.

Το καλύτερο ειναι να βάλεις ένα μικρό ups (με βάση πάντα την κατανάλωση του ψυγείου) ώστε να καλύψεις όλες τις περιπτώσεις και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από αυξήσεις ή μειώσεις της τάσης. Το μονο που να προσέξεις ειναι οτι αν κοπεί το ρεύμα για κάποια ώρα (π.χ. 2 ώρες) και αδείασει το ups, τοτε όταν επανέλθει το ρεύμα να ανάψει πάλι το ups (από μονο του).

Για κουζίνες, AC και πλυντήρια ΔΕΝ ειναι σοφή επιλογή το ups γιατί οι καταναλώσεις (πλυντηρίων/ac/κουζίνες) είναι μεγάλες οποτε το ups πρέπει να ειναι τεράστιο, άρα μεγάλο κόστος

ο σταθεροποιητης αμα πεσει χαμηλα η ταση δεν μπορει να κανει κατι ομως αφου δεν εχει μπαταρια για να κανει boost το ρευμα να φτασει στα 220.

Eγώ πάντως ακόμα δε μπορώ να πιστέψω πως τους κατάφερες και τους πήρες καινούργια συσκευή μετα από 1.5 χρόνο, μπράβο ρε συ.

Μπορει και το νεο ψυγειο να ειναι ανακατασκευη :P

δυσκολα μπορει να φανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...