Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι.

ok θα το κοιταξω κι εγω να το παρω για το ψυγειο αν ειναι.

Τα χαρακτηριστικα ειναι τα παραπανω που εχω γραψει ελπιζω να ειναι οκ.

Δημοσ.

πας σε μεγαλυτερο κοστος.ναι μεν καλυτερη λυση αλλα ανεβαινει το κοστος.

εχεις καμια ιδεα για τι υψος κοστους εχουμε να κανουμε σε σχεση με 2-3 καλα UPS..?

• Like 1
Δημοσ.

Ups για ψυγεία, a/c και κουζίνες;........

οχι βεβαια...!   για ηλεκτρονικες συσκευες οπως υπολογιστες. τηλεορασεις, ηχοσυστηματα, που ειναι και πιο ευαισθητα..!

οχι και σε κουζινα και A/C........, το τερματισες...!!!  :-D  :-D  :-D  :-D   

νομιζω... οτι αυτα καλυπτονται με ενα ρελε υπερτασης στον πινακα και ενα σταθεροποιητη τασης.  

Δημοσ.

Δεν το τερμάτισα φίλε μου,εσύ έχεις μπερδευτεί,ups σε τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα δεν υπάρχει λόγος να μπουν,μόνο σε υπολογιστή υπάρχει.

'Οσο για σταθεροποιητή τάσης σε  όλο το σπίτι δεν είναι καθόλου φθηνό σπόρ,ένας επιτηρητής τάσης να το καταλάβω .

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το τερμάτισα φίλε μου,εσύ έχεις μπερδευτεί,ups σε τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα δεν υπάρχει λόγος να μπουν,μόνο σε υπολογιστή υπάρχει.

'Οσο για σταθεροποιητή τάσης σε  όλο το σπίτι δεν είναι καθόλου φθηνό σπόρ,ένας επιτηρητής τάσης να το καταλάβω .

καλα εγω ειμαι μπερδεμενος... ετσι κι αλλιως..!! :confused:  :confused:    αλλα δεν ανεφερα τα UPS για A/C και κουζινες...!! 

ομως.... αν καει κανα τροφοδοτικο ή κανενα board -ειδικα στις τηλεορασεις- τοτε τι κανεις...?  

δεν ειμαι ειδικος για να γνωριζω ακριβως τις ηλεκτρικες ορολογιες (σταθεροποιητη η επιτηρητη τασης...). το θεμα ειναι να εχεις ενα "τειχος" προστασιας, οπου ειναι δυνατον. ειτε στον πινακα, ειτε σε οποια συσκευη, πρεπει να εχει προστασια λογω ευαισθησιας..!!  

σαφως τα πιο ευαισθητα μηχανηματα ειναι τα πισι.  αλλα τα τελευταια χρονια, εχουν μπει ηλεκτρονικες πλακετες σε πολλες οικιακες συσκευες. και στα πλυντηρια, και στις κουζινες, και -σαφεστατα- στις τηλεορασεις.  πραγμα το οποιο σημαινει, οτι εχουν και αυτα πλεον αποκτησει "ευαισθησια". 

ναι μεν, λογω καταναλωσης W, δεν συμφερει να βαλεις UPS σε τετοιες συσκευες, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να προστατευθουν απο τις ανωμαλιες της τασης του ρευματος..!!    ετσι δεν ειναι? 

• Like 1
Δημοσ.

σαφως τα πιο ευαισθητα μηχανηματα ειναι τα πισι.  αλλα τα τελευταια χρονια, εχουν μπει ηλεκτρονικες πλακετες σε πολλες οικιακες συσκευες. και στα πλυντηρια, και στις κουζινες, και -σαφεστατα- στις τηλεορασεις.  πραγμα το οποιο σημαινει, οτι εχουν και αυτα πλεον αποκτησει "ευαισθησια". 

Χωρίς να είμαι ειδικός (βασικά άσχετος είμαι στο θέμα ηλεκτρισμός...  :-D )

Πιστεύω ότι τα pc με ένα καλό τροφοδοτικό δεν είναι τα πιο ευαίσθητα, το πολύ πολύ να σου καεί το τροφοδοτικό.

Πιο πολύ φοβάμαι την τηλεόραση/στερεοφωνικό και το ψυγείο που μόλις μου κάηκε.

Εξαρτάτε και από το κόστος της κάθε συσκευής. ΠΧ στην τηλεόραση μου που είναι παλιά LCD έχω βάλει μόνο μια πρίζα προστασίας υπέρτασης. Στην "καλή" μου την τηλεόραση όμως που την πλήρωσα 1200 ευρώ έχω βάλει σταθεροποιητή τάσης+πρίζα προστ.υπέρτασης.

Στο ψυγείο που είναι και αυτό ακριβό δεν είχα τίποτα και μου κάηκε (ευτυχώς στην εγγύηση). Τώρα θα του βάλω σταθεροποιητή τάσης με κόστος 35-40 ευρώ.

Κάπου διάβασα ότι στα ψυγεία χρειάζεται σταθερ.τάσης με χρονοκαθηστέρηση. Ισχύει κάτι τέτοιο και για τα μοντέρνα ψυγεία; Προτείνετε κάποιον αν ξέρετε..

• Like 1
Δημοσ.

οσον αφορα τα πισι, μην εισαι εντελως σιγουρος οτι με ενα καλο τροφοδοτικο, εισαι και 100% ασφαλης.  σιγουρα ειναι πιο ασφαλη απο κατι τροφοδοτικα του "κιλου" που κυκλοφορουν στην αγορα, αλλα εξαρταται και απο τι θα παθεις ζημια.  π.χ απο κεραυνο, μπορει να περασει ρευμα και να καψει και μητρικη...!!! 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι κι εγω σε pc τηλεοραση εχω apc αλλα δεν ηξερα οτι το μαραφετι για το οποιο ρωτησα παραπανω κανει για ψυγειο.

Εχεις αυτο http://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353 στις συσκευες που αναφερεις?

Στα Ηλεκτρολογικα χαρακτηριστικα του ψυγειου αναφεροντα τα παρακατω αν αυτο βοηθαει σε κατι.

Ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά

Ονομαστική ισχύς (W) 150 W

Ρεύμα (A) 10 A

Τάση (V) 220-240 V

Συχνότητα (Hz) 50 Hz

Πιστοποιητικά έγκρισης CE, VDE

Τύπος πρίζας Πριζα Gardy με γείωση

Μήκος καλωδίου ηλεκτρικής παροχής (cm) 240,00 cm

Στα τεχνικα τα παρακατω:

Τεχνικα χαρακτηριστικα

Ενεργειακή κλάση: A++

Ετήσια κατανάλωση ενέργειας: 282 kWh

Κλιματική κλάση SN-T (10˚-43˚C)

Συνολική μικτή χωρητικότητα: 440lt

Καθαρή χωρητικότητα συντήρησης: 303lt

Καθαρή χωρητικότητα κατάψυξης: 92lt

150 watt δεν ειναι τιποτα.μια χαρα θα εισαι.

ok θα το κοιταξω κι εγω να το παρω για το ψυγειο αν ειναι.

Τα χαρακτηριστικα ειναι τα παραπανω που εχω γραψει ελπιζω να ειναι οκ.

τζαμπα αγχωνεσαι.μια χαρα κανει

εχεις καμια ιδεα για τι υψος κοστους εχουμε να κανουμε σε σχεση με 2-3 καλα UPS..?

το βρισκω λιγο υπερβολη για Ups να βαλεις.αλλα ενα apc για 150 watt ειναι το 500 που εχει 60 ευρω.μετα υπαρχουν και απλα σταθεροποιητες τασης.

οχι βεβαια...!   για ηλεκτρονικες συσκευες οπως υπολογιστες. τηλεορασεις, ηχοσυστηματα, που ειναι και πιο ευαισθητα..!

οχι και σε κουζινα και A/C........, το τερματισες...!!!  :-D  :-D  :-D  :-D   

νομιζω... οτι αυτα καλυπτονται με ενα ρελε υπερτασης στον πινακα και ενα σταθεροποιητη τασης.  

το να βαλει καποιος κατι που απλα να κοβει το ρευμα οταν ξεπερασει καποιο οριο οκ.αλλα απο εκει και περα αρχιζουν να ανεβαινουν τα κοστολογια.

ο υπολογιστης για καποιον μπορει να ειναι 200 ευρω και η τηλεοραση να ειναι 3000 ευρω.ενα ups μπορει να κανει περισσοτερα πραγματα απο εναν σταθεροποιητη ειδικα οσο αφορα την πτωση της τασης.

καλα εγω ειμαι μπερδεμενος... ετσι κι αλλιως..!! :confused:  :confused:    αλλα δεν ανεφερα τα UPS για A/C και κουζινες...!! 

ομως.... αν καει κανα τροφοδοτικο ή κανενα board -ειδικα στις τηλεορασεις- τοτε τι κανεις...?  

δεν ειμαι ειδικος για να γνωριζω ακριβως τις ηλεκτρικες ορολογιες (σταθεροποιητη η επιτηρητη τασης...). το θεμα ειναι να εχεις ενα "τειχος" προστασιας, οπου ειναι δυνατον. ειτε στον πινακα, ειτε σε οποια συσκευη, πρεπει να εχει προστασια λογω ευαισθησιας..!!  

ναι μεν, λογω καταναλωσης W, δεν συμφερει να βαλεις UPS σε τετοιες συσκευες, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να προστατευθουν απο τις ανωμαλιες της τασης του ρευματος..!!    ετσι δεν ειναι? 

Παντα εξαρτατε τι λεφτα θες να δωσεις και τι θες να καλυψεις.ψυγεια τηλεορασεις hi fi δεν τραβανε πολλα οποτε και Ups θα μπορουσε καποιος να βαλει αμα θελει.ολα ειναι με βαση τι λεφτα θες να διαθεσεις και ποσα λεφτα κανει αυτο που θες να προστατευσεις.ολα οπως ειπες ειναι πιο ευαισθητα και πιο ηλεκτρονικα

Χωρίς να είμαι ειδικός (βασικά άσχετος είμαι στο θέμα ηλεκτρισμός...  :-D )

Πιστεύω ότι τα pc με ένα καλό τροφοδοτικό δεν είναι τα πιο ευαίσθητα, το πολύ πολύ να σου καεί το τροφοδοτικό.

Πιο πολύ φοβάμαι την τηλεόραση/στερεοφωνικό και το ψυγείο που μόλις μου κάηκε.

Εξαρτάτε και από το κόστος της κάθε συσκευής. ΠΧ στην τηλεόραση μου που είναι παλιά LCD έχω βάλει μόνο μια πρίζα προστασίας υπέρτασης. Στην "καλή" μου την τηλεόραση όμως που την πλήρωσα 1200 ευρώ έχω βάλει σταθεροποιητή τάσης+πρίζα προστ.υπέρτασης.

Στο ψυγείο που είναι και αυτό ακριβό δεν είχα τίποτα και μου κάηκε (ευτυχώς στην εγγύηση). Τώρα θα του βάλω σταθεροποιητή τάσης με κόστος 35-40 ευρώ.

Κάπου διάβασα ότι στα ψυγεία χρειάζεται σταθερ.τάσης με χρονοκαθηστέρηση. Ισχύει κάτι τέτοιο και για τα μοντέρνα ψυγεία; Προτείνετε κάποιον αν ξέρετε..

ενα καλο τροφοδοτικο ειναι Must

για το  αλλο

2) Να παταω το κουμπακι Delay σε λειτουργια (που λεει οτι ειναι μονο για συσκευες με μοτερ)
η δεν εχει καμια επιπτωση σε ηλεκτρονικα χωρις μοτερ ?

2. Δεν χρειάζεται να το πατάς. Χρησιμεύει μονο για συσκευές με μοτέρ (που απαιτούν αρκετό ρεύμα κατά την εκκίνηση τους) και για ψυκτικές μονάδες.

• Like 3
Δημοσ.

150 watt δεν ειναι τιποτα.μια χαρα θα εισαι.

τζαμπα αγχωνεσαι.μια χαρα κανει

Με την πρωη ευκαιρια θα το παρω για το ψυγειο να ηρεμησει λιγο το κεφαλι μου κι απ'αυτο.

Δημοσ.

ο υπολογιστης για καποιον μπορει να ειναι 200 ευρω και η τηλεοραση να ειναι 3000 ευρω.ενα ups μπορει να κανει περισσοτερα πραγματα απο εναν σταθεροποιητη ειδικα οσο αφορα την πτωση της τασης.

Τι θα πάθει η τηλεόραση από την πτώση τάσης;

Kαι ο υπολογιστής μπορεί να κάνει και 100 ευρώ αλλά το ups δεν το βάζουμε μόνο για να προστατέψουμε τον υπολογιστή αλλά κυρίως να πρόλάβουμε να αποθηκεύσουμε την δουλειά μας που σε κάποιους μπορεί να κάνει και χιλιάρικα.

• Like 1
Δημοσ.

Τι θα πάθει η τηλεόραση από την πτώση τάσης;

Kαι ο υπολογιστής μπορεί να κάνει και 100 ευρώ αλλά το ups δεν το βάζουμε μόνο για να προστατέψουμε τον υπολογιστή αλλά κυρίως να πρόλάβουμε να αποθηκεύσουμε την δουλειά μας που σε κάποιους μπορεί να κάνει και χιλιάρικα.

γενικως καλο ειναι μια οποιαδηποτε συσκευη να μην δουλευει με περισσοτερη ταση αλλα γενικως να μην δουλευει και με λιγοτερη διοτι δεν ειναι οτι καλυτερο.αν ειναι πολυ λιγοτερο θα κλεισει βεβαια η συσκευη.

για το pc εξαρτατε παντα για την χρηση που το εχει καποιος.για καποιον ναι αν ειναι υπολογιστης γραφειου μπορει να το θελει για να μην χασει μια δουλεια αλλα πολλοι πχ που το εχουν για γενικη χρηση γενικοτερα θελουν να προστατευουν το hardware και ειδικα τους σκληρους δισκους που ειναι απο τα πιο ευαισθητα στις αυξομειωσεις ρευματος.τωρα το να κοπει το παιχνιδι στην μεση μικρο το κακο

Με την πρωη ευκαιρια θα το παρω για το ψυγειο να ηρεμησει λιγο το κεφαλι μου κι απ'αυτο.

ε ναι καντο.μικρο το κοστος.

Δημοσ.

να μην την εγκαταστησεις ή να μην την χρησιμοποιεις.

β.παντως προσωπικα εγω στο Pc μου παλια ειχα και πολυπριζο ασφαλειας και Ups apc smart.εν τουτοις αν γινοταν πανικος απο κεραυνους κτλ εβγαζα πριζα διοτι αμα πεσει κεραυνος και μου χαλασει το ups παλι ειναι ζημια.ετσι και αλλιως σπανια εχουμε τετοιο καιρο οποτε να μην χρησιμοποιησω το Pc για μια ωρα δεν εγινε κατι.βεβαια ειχα το πολυπριζο πριν απο ολα ωστε αμα γινει κατι να την φαει αυτο που εχει και lifetime warranty.αλλα γενικως δεν πιεζα την τυχη μου διοτι οι κεραυνοι ειναι ατιμο πραγμα.

Πηρα μια πριζα ασφαλειας σμρ κ λεει να μην την εγκαταστησεις κατα τη διαρκεια καταγαιδας κλπ..γτ;αφου γι αυτο τν λογο τν πηρα εγω!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...