Avatar_GR Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Έχω ένα αρκετά ακριβό ψυγείο Siemens (850ευρώ αγορά). Πριν από λίγες μέρες μου χάλασε ενώ ήταν στην εγγύηση (κάηκε η πλακέτα). Ο τεχνικός που ήρθε μου είπε ότι πιθανόν να είναι από τις διακυμάνσεις του ρεύματος της ΔΕΗ και μου πρότεινε...πρίζα/πολύπριζο προστασίας. Σκέφτομαι να βάλω έναν σταθεροποιητή τάσης στο ψυγείο σαν αυτόν εδώ που έχω συνδεδεμένο στην τηλεόραση μου http://www.e-shop.gr/energenie-eg-avr-0801-automatic-ac-voltage-regulator-and-stabilizer-led-220v-ac-800va-480w-p-PER.584178 Η ερώτηση μου είναι αξίζει να κάνω κάτι τέτοιο η άδικος κόπος θα είναι; Να βάλω κάτι προστατευτικό στο ψυγείο η να το αφήσω έτσι; Αν βάλω μια απλή πρίζα προστασίας υπέρτασης;
Sheogorath Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Έτσι μην το αφήσεις σίγουρα. Αν δεν θες να δώσεις 40άρι, πάρε ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353. 2
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 a.πολυπριζο ασφαλειας η φτηνη λυση. σταθεροποιητης τασης πιο ακριβος αλλα καλυτερη προστασια. και στα 2 θα προτιμουσα κατι σε πιο γνωστη μαρκα πχ apc. 2
Avatar_GR Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Έτσι μην το αφήσεις σίγουρα. Αν δεν θες να δώσεις 40άρι, πάρε ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353. Δεν με πειράζει το 40άρι. Απλά ρώτησα γιατί είχα την εντύπωση ότι τα ψυγεία δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο. 1
nikos1982 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 σταθεροποιείται τασης θελεις .αυτο καταστρεφει τα ηλεκτρονικα κυκλώματα που ειναι εβεστιτα.
grab Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 αν δεν κάνω λάθος για κίνδυνο απότομης αύξησης τάσης εξαιτίας κεραυνών χρειάζεται πρίζα ασφαλείας ένας σταθεροποιητής τάσης εκτός αν έχει και πρίζα ασφαλείας (που δεν είναι απαραίτητο) δεν προσφέρει προστασία σε αυτήν την περίπτωση, έτσι δεν είναι; για μικρότερες, συχνές διακυμάνσεις από το δίκτυο χρειάζεται σταθεροποιητής τάσης αντιστοίχως, μια πρίζα ασφαλείας δεν προσφέρει προστασία έναντι τέτοιων διακυμάνσεων γιατί δεν ενεργοποιείται οπότε το τι χρειάζεσαι εξαρτάται από το τι ακριβώς είπε ο ηλεκτρολόγος αλλά και από το πόσο σίγουρος ήταν για σταθεροποιητή τάσης η προτεραιότητα δεν είναι για 'καλό' σταθεροποιητή με την έννοια ότι αν δεν καλύπτει τις προδιαγραφές που χρειάζεσαι, θα είναι άχρηστος, ότι μάρκα και αν είναι, όσα λεφτά κι αν κοστίζει αυτό που χρειάζεται είναι να ρωτήσεις κάποιον ηλεκτρολόγο για τα επίπεδα διακυμάνσεων στην περιοχή σου, να κοιτάξεις τα όρια ανοχής της συσκευής σου και να πάρεις κάτι που υπερκαλύπτει αυτά τα δύο
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δεν με πειράζει το 40άρι. Απλά ρώτησα γιατί είχα την εντύπωση ότι τα ψυγεία δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο. τα παλια ψυγεια ναι ηταν λιγο σκυλια αφου δεν ειχαν και τιποτα αλλο απο ενα μοτερ.τα πιο καινουρια που ειναι πιο ηλεκτρονικα οσο νανε εχουν λιγοτερες αντοχες σε σκαμπανεβασματα ρευματος αν δεν κάνω λάθος για κίνδυνο απότομης αύξησης τάσης εξαιτίας κεραυνών χρειάζεται πρίζα ασφαλείας ένας σταθεροποιητής τάσης εκτός αν έχει και πρίζα ασφαλείας (που δεν είναι απαραίτητο) δεν προσφέρει προστασία σε αυτήν την περίπτωση, έτσι δεν είναι; για μικρότερες, συχνές διακυμάνσεις από το δίκτυο χρειάζεται σταθεροποιητής τάσης αντιστοίχως, μια πρίζα ασφαλείας δεν προσφέρει προστασία έναντι τέτοιων διακυμάνσεων γιατί δεν ενεργοποιείται οπότε το τι χρειάζεσαι εξαρτάται από το τι ακριβώς είπε ο ηλεκτρολόγος αλλά και από το πόσο σίγουρος ήταν για σταθεροποιητή τάσης η προτεραιότητα δεν είναι για 'καλό' σταθεροποιητή με την έννοια ότι αν δεν καλύπτει τις προδιαγραφές που χρειάζεσαι, θα είναι άχρηστος, ότι μάρκα και αν είναι, όσα λεφτά κι αν κοστίζει αυτό που χρειάζεται είναι να ρωτήσεις κάποιον ηλεκτρολόγο για τα επίπεδα διακυμάνσεων στην περιοχή σου, να κοιτάξεις τα όρια ανοχής της συσκευής σου και να πάρεις κάτι που υπερκαλύπτει αυτά τα δύο ενα πολυπριζο ασφαλειας θα φιλτραρει λιγο τα ρευμα και θα σε γλυτωσει απο τα πολυ αποτομα του ρευματος. ο σταθεροποιητης περα απο το να κανει οτι θα κανει και το πολυπριζο ασφαλειας στην ουσια ειναι σαν ενα automatic voltage regulator(avr) που αν το ρευμα ξεφυγει λιγο εκει που το πολυπριζο δεν θα εκανε τιποτα ο σταθεροποιητης θα το εξομαλυνει. και μετα ειναι τα Ups που κανουν ολα αυτα συν battery + boost του ρευματος οταν πεφτει χαμηλα. 1
HERTHAN Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Έτσι μην το αφήσεις σίγουρα. Αν δεν θες να δώσεις 40άρι, πάρε ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353. Αυτό κανει δουλειά για το ψυγείο η θα μας δημιουργήσει κανένα θέμα και θα ψαχνόμαστε? Είναι δοκιμασμενο από κανέναν?
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Αυτό κανει δουλειά για το ψυγείο η θα μας δημιουργήσει κανένα θέμα και θα ψαχνόμαστε? Είναι δοκιμασμενο από κανέναν? δεν κανουν προβληματα.μην ανησυχεις.στο manual λογικα θα γραφει και τα μεγιστα watt που σιγουρα ειναι παραπανω απο το ψυγειο σου.εγω εχω apc to performance σε pc ρουτερ
pano Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Αυτό κανει δουλειά για το ψυγείο η θα μας δημιουργήσει κανένα θέμα και θα ψαχνόμαστε? Είναι δοκιμασμενο από κανέναν? Από μένα,σε τηλεόραση,ψυγείο,κλιματιστικό,χωρίς κάποιο πρόβλημα,τώρα αν θα προστατεύσει σε κάποιο τσαφ, ίδωμεν.
cabdik Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 καλα εκτος απο το ψυγειο δεν εχεις αλλες ηλεκτρικες συσκευες...?? σε ρωταω για να καταλαβω γιατι δεν βαζει καλυτερα μια γενικη προστασια στο κεντρικο πινακα του σπιτιου σου πρωτα...? πλεον.., πολλες συσκευες στο σπιτι εμπεριεχουν ηλεκτρονικα κυκλωματα (τηλεοραση, ψυγειο, κουζινα, κ.α.), τα οποια παθαινουν ζημια απο τις αλλαγες τασης του ρευματος. 1
pano Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 ^ Ποιόν επιτηρητή τάσης έχεις; Σου κάνει συχνές διακοπές;
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Από μένα,σε τηλεόραση,ψυγείο,κλιματιστικό,χωρίς κάποιο πρόβλημα,τώρα αν θα προστατεύσει σε κάποιο τσαφ, ίδωμεν. αν ειναι κατι μεγαλο ναι θα στο κοψει. καλα εκτος απο το ψυγειο δεν εχεις αλλες ηλεκτρικες συσκευες...?? σε ρωταω για να καταλαβω γιατι δεν βαζει καλυτερα μια γενικη προστασια στο κεντρικο πινακα του σπιτιου σου πρωτα...? πλεον.., πολλες συσκευες στο σπιτι εμπεριεχουν ηλεκτρονικα κυκλωματα (τηλεοραση, ψυγειο, κουζινα, κ.α.), τα οποια παθαινουν ζημια απο τις αλλαγες τασης του ρευματος. πας σε μεγαλυτερο κοστος.ναι μεν καλυτερη λυση αλλα ανεβαινει το κοστος.
HERTHAN Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 δεν κανουν προβληματα.μην ανησυχεις.στο manual λογικα θα γραφει και τα μεγιστα watt που σιγουρα ειναι παραπανω απο το ψυγειο σου.εγω εχω apc to performance σε pc ρουτερ Ναι κι εγω σε pc τηλεοραση εχω apc αλλα δεν ηξερα οτι το μαραφετι για το οποιο ρωτησα παραπανω κανει για ψυγειο. Από μένα,σε τηλεόραση,ψυγείο,κλιματιστικό,χωρίς κάποιο πρόβλημα,τώρα αν θα προστατεύσει σε κάποιο τσαφ, ίδωμεν. Εχεις αυτο http://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353 στις συσκευες που αναφερεις? Στα Ηλεκτρολογικα χαρακτηριστικα του ψυγειου αναφεροντα τα παρακατω αν αυτο βοηθαει σε κατι. Ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά Ονομαστική ισχύς (W) 150 W Ρεύμα (A) 10 A Τάση (V) 220-240 V Συχνότητα (Hz) 50 Hz Πιστοποιητικά έγκρισης CE, VDE Τύπος πρίζας Πριζα Gardy με γείωση Μήκος καλωδίου ηλεκτρικής παροχής (cm) 240,00 cm Στα τεχνικα τα παρακατω: Τεχνικα χαρακτηριστικα Ενεργειακή κλάση: A++ Ετήσια κατανάλωση ενέργειας: 282 kWh Κλιματική κλάση SN-T (10˚-43˚C) Συνολική μικτή χωρητικότητα: 440lt Καθαρή χωρητικότητα συντήρησης: 303lt Καθαρή χωρητικότητα κατάψυξης: 92lt
pano Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Εχεις αυτο http://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353 στις συσκευες που αναφερεις? Ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα