RiToN Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δεν ειχα ποτε apple αλλα αποφάσισα να μπω σε αυτον το κυκλο. Γενικα ειμαι απαιτητικός χωρις ιδιαίτερο λογο. Εχω αλλαξει τρεις Η/Υ και παντα εφτιαχνα πυργο με 1200 ευρω περιπου τα τελευταια 6 χρονια. Θελω να παω σε λαπτοπ το οποιο πλεον μου ειναι πιο χρηστικό. Περιμενα τα κανιουρια pro αλλα διαβαζω διάφορα σχόλια. Εχει ασχοληθεί καποιος appleστης με τα κανιουρια για να μου προτεινει μεχρι 2000 με 2200 ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογή για macbook pro;
KiriosD Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ποιος να προλάβει να ασχοληθεί με τα καινούρια; δύσκολα να έχουν ενσωματωθεί έστω και λίγο στην ελληνική αγορά. Θέλοντας να δώσεις όλο το ποσό ντε και καλά, καλύτερα να περιμένεις να έρθουν στα σκουτζομάγαζα για να πας σε 15' (έχοντας υπόψιν ότι η επίσιμη τιμή του είναι 2400 στο σκρουτζ θα πάει γύρω στα 2200 υποθέτω) (μιλώντας χοντρά χοντρά για τα βασικά μοντέλα) το θέμα όμως πιστεύω είναι τι χρειάζεσαι και όχι τι μπορείς/θέλεις να δώσεις. Παλιότερα στο 13αρι που ειχα παρει δειλα, στη τελικη δε χρειαστηκα ποτε παραπανω, για τη μια φορά το μήνα που θα βόλευε να έχω μεγαλύτερη οθόνη π.χ. θα ήταν ανόητο να στερούμαι τη βολικότητα που μου παρείχαν οι 13' + τη διαφορά τιμής επίσης με τα καινούρια έχει γίνει λίγο πανικός, μη ξεχάσεις να βάλεις στα έξοδα σου και τους αντάπτορες που θα χρειαστείς.. από usbC σε ότι θα χρειαστείς μία γενική καλύτερη επιλογή δεν υπάρχει, είναι ατομικό θέμα του καθενός επιπλέον έχουν συναντήσει προβλήματα τροφοδοσίας από τις usbC προς συσκευές
merkon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ποιες ειναι οι αναγκες σου; Για τι πραγμα το θες; 13αρι ή 15αρι; Περισσοτερη φορητοτητα ή μεγαλυτερες ιντσες; Πες μας τι χρηση κυριως θα κανεις, για να σου πουμε την γνωμη μας
RiToN Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Με ενδιαφερει να εχω ενα τουμπανο μηχανημα αλλα χωρις να πεταξω ολα τα λεφτα για το πιο ακριβο απλα γιατι ειναι το πιο ακριβο. Η χρηση ειναι για επεξεργασια εικόνας,γραφειου, τορεντ, ίντερνετ,συγκεκριμενα παιχνίδια π παιζουν και σε μακ. Ημουν υπερ της μεγαλυτερης οθονης αλλα βλεποντας οτι η διαφορα ειναι μικρή και οτι το ακριβο 13αρι ειναι το φθηνο 15αρι συν οτι το μικρο το βολευεις πιο ευκολα σκεφτομαι περισσότερο το 13αρι..
KINGLUCAS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Με ενδιαφερει να εχω ενα τουμπανο μηχανημα αλλα χωρις να πεταξω ολα τα λεφτα για το πιο ακριβο απλα γιατι ειναι το πιο ακριβο. Η χρηση ειναι για επεξεργασια εικόνας,γραφειου, τορεντ, ίντερνετ,συγκεκριμενα παιχνίδια π παιζουν και σε μακ. Ημουν υπερ της μεγαλυτερης οθονης αλλα βλεποντας οτι η διαφορα ειναι μικρή και οτι το ακριβο 13αρι ειναι το φθηνο 15αρι συν οτι το μικρο το βολευεις πιο ευκολα σκεφτομαι περισσότερο το 13αρι.. ότι και εάν αποφασίσεις βάλε και στα έξοδα σου ένα Applecare protection plan
merkon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Αν σε ενδιαφερουν παιχνιδια (εστω αυτα που παιζουν σε mac) και επεξεργασια εικονας, θα προτεινα να πας στο High model 15αρι με την καρτα γραφικων. Θα εισαι ανετος ετσι και θα αντεξεις στον χρονο, βεβαια το κοστος ειναι μεγαλυτερο...
RiToN Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Το applecare που μου χρειαζεται; 13αρι θα ναι προβλημα; δεν εχω πεσει ποτε κατω απο 15 για αυτο θελω τη γνωμη σας. Τα καινουρια μοντελα θεωρειται οτι αξιζουν καλυτερα απο τα προηγουμενα; παιρνω για πρωτη φορα και προτιμω το καινουριο μοντέλο αλλα τα σχόλια δεν με εχουν βοηθησει να καταληξω.
KINGLUCAS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Το applecare που μου χρειαζεται; 13αρι θα ναι προβλημα; δεν εχω πεσει ποτε κατω απο 15 για αυτο θελω τη γνωμη σας. Τα καινουρια μοντελα θεωρειται οτι αξιζουν καλυτερα απο τα προηγουμενα; παιρνω για πρωτη φορα και προτιμω το καινουριο μοντέλο αλλα τα σχόλια δεν με εχουν βοηθησει να καταληξω. είναι extra εγγύηση + 2 έτη θα σου χρειαστεί 1
merkon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Το applecare που μου χρειαζεται; 13αρι θα ναι προβλημα; δεν εχω πεσει ποτε κατω απο 15 για αυτο θελω τη γνωμη σας. Τα καινουρια μοντελα θεωρειται οτι αξιζουν καλυτερα απο τα προηγουμενα; παιρνω για πρωτη φορα και προτιμω το καινουριο μοντέλο αλλα τα σχόλια δεν με εχουν βοηθησει να καταληξω. Αν εχεις συνηθισει σε 15αρι, λογικα το 13αρι θα σου φανει μικρο, εμενα τουλαχιστον ετσι μου φαινεται. Κοιτα, πρεπει να δεις τι χρειαζεσαι, χρειαζεσαι f πληκτρα ή προτιμας Touch bar αφης; Μη ξεχνας πως αν προχωρησεις στα καινουρια μοντελα, θα πρεπει να αγορασεις και ανταπτορες για το οτιδηποτε λογω ελλειψης θυρων... Πολυ βασικο αυτο. Επισης, ελλειψη magsafe. Ζυγισε τα σε συναρτηση με τα χρηματα που μπορεις να προσφερεις, θεωρω πως την δουλεια σου την κανεις και με base model 15αρι παντως του 2014-2015 πχ που ειναι πιο οικονομικο. 2
RiToN Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστω. Κατι τελευταιο. Υπαρχει καποιο σάιτ που να κατευθυνει τους καινουριους apple users ή μονο σε φορουμ;
skiabox Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ας δει και το πληκτρολόγιο το παλικάρι γιατί πλέον έχουμε πλήκτρα με πολύ μικρές διαδρομές οπότε πρέπει να δει αν τον βολεύει. 1
kriosgr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστω. Κατι τελευταιο. Υπαρχει καποιο σάιτ που να κατευθυνει τους καινουριους apple users ή μονο σε φορουμ; θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις βίντεο που υπάρχουν στο youtube για αρχάριους σε mac. Πολύ καλό είναι και το manual που υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) και ίσως ο ορθότερος τρόπος για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις το νέο σου κομπιούτερ και λειτουργικό. Όσο για την 13" οθόνη μπορώ να σου πω πως δεν παίζει τόσο ρόλο το μέγεθος όσο η ανάλυση για το 90% των περιπτώσεων και προγραμμάτων. Προσωπικά ερχόμενος από 17" Dell laptop σε 13" macbook pro η μετάβαση ήταν πανεύκολη μιας κι από 1920Χ1080 πήγα σε 2560Χ1600. Έτσι η διαφορά των Ιντσών όχι μόνο δεν μου φάνηκε αλλά είμαι και πιο άνετα με την 13". Η μόνη περίπτωση που δεν θα σε καλύψει το monitor είναι αν εργάζεσαι σε μέτρια προς μεγάλα αρχεία spreadsheets (Excel, Numbers e.t.c.). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα