past98 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Καλησπερα παιδια Αγορασα πριν απο περιπου 4 5 χρονια εναν υπολογιστη για να παιζω τα τοτε καλα παιχνιδια και μου κοστισε περιπου 700 ευρω. Απο τις πρωτες κιολας μερες το pc καθως εκανα διαφορα πραγματα ( Browsing, gaming- ειτε με βαρυ παιχνιδι πχ Skyrim ειτε με ελαφρυ πχ LoL) κολλουσε ξαφνικα χωρις καποιο σημαδι και εμενε εκει.. ουτε ποντικι δουλευε ουτε πληκτρολογιο και επρεπε να γινει restart για να δουλεψει. Μετα απο μερικες μερες το επιστρεψαμε πισω (Πλαισιο) μας εκαναν φορματ και μας το εδωσαν πισω χωρις τιποτα αλλο. Το προβλημα συνεχιστηκε το ξαναπηγα και μου αλλαξαν τον σκληρο δισκο. Παλι τζιφος. Το ξαναπηγα αλλες 3 φορες με την ιδια απαντηση συνεχως: του καναμε φορματ και δεν εχει τιποτα αλλα το προβλημα παντα υπηρχε και για αυτο το λογο μειωσα του χρηση του. Τωρα ομως που αυξησα τον χρονο ασχολιας μου με το πισι λογω χρησης AutoCad (και λιγο LoL σαν φοιτητης κι εγω ) μου τη δινει πραγματικα στα νευρα.. Κολλαει 2 φορες την ημερα και χανω εργασιες η χανω το παιχνιδι επειδη πρεπει να γινει επανεκκίνηση και μου τη δινει σοβαρα στα νευρα.. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ??? ΒΟΗΘΕΙΑ specs M/B: Gigabyte GA-P55-UD3L CPU: Intel Core i5 750 GPU: Palit GTS 250 512MB Ram: 2x2GB (μοντελο δεν θυμαμαι ακριβως)
hackerW32 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 πω μωρε τι φιντάνια και αυτα εκει, επρεπε να τους πεις, παιδια, το pc παγωνει, μην τρεχετε ενα stress test για 5 λεπτα μονο γαμω, καντε εναν σοβαρό ελενχο, για αυτο υποτίθεται δίνεις καποια παραπανω οταν αγοράζεις pc απο μεγαλο καταστημα.. πρεπει να παω να πιασω δουλεια εκει στο πλαισιο να τους μαθω δυο πραγματα.. βαλε να τρεχει ενα benchmark απο game σε λουπα, κρασαρε; κατι ειναι χαλασμενο. αλλαξε τροφοδοτικο βαλε την λουπα, freezare? αλλαξε μητρικη κλπκλπκλπ το pc freezarei, plaisio: καναμε format και δεν εγινε τιποτα το pc επιασε φωτια, plaisio: δοκιμασες να κανεις format? το κρεας στο ψυγείο χαλασε, plaisio: θα σου πρότεινα ενα format. εδω ενας γνωστός μου πηρε ενα pc απο πακιστανο (turbo-x εποχης pendium d dual core, ημουν στρατο και πηρε μονος του..) και μια φορα στους 3 μίνες κρασαρει και κανει restart. του λεω, επιδη στο εμφανιζει πολυ σπανια, θα σου κανω ενα format τωρα, αν το ξανα κανει αλλαζουμε τροφοδοτικο, και του εβαλα ενα παλιο καλο chieftec που ειχε 5-6 χρονών και 1 χρονο μετα δεν του ξανακανε τιποτα. οπως ρωτανε και τα παιδια απο πανω, τροφοδοτικο μαρκα-μοντελο; επισης υπαρχει καποιος γνωστος σου να σου δανείσει ενα 100% λειτουργικο τροφοδοτικο για δοκιμη; μην πας και αγοράσεις τσαμπα, ισως να ειναι θεμα τροφοδοτικου, αλλα οπως και να εχει πρεπει να γινουν δοκιμες παντου. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Η απορία μου είναι γιατί δεν το πήγες πάλι πίσω τότε και το άφησες στην τύχη του. Δεν στενοχωρήθηκες για τα λεφτά που έδωσες? 1
jimmyfis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Το μακρινό 1999 είχα πάρει από το πλαίσιο έναν υπολογιστή και είχα το ίδιο πρόβλημα. Κολλούσε, το πήγαινα στο σέρβις, μου έλεγαν δεν είχε τίποτα. Αφού κάηκαν 2 hdds και αλλάχτηκαν εντός εγγύησης, και το πράγμα είχε φτάσει στο απροχώρητο, ξεκίνησα να αλλάξω με μεταχειρισμένα cpu, mobo μνήμες κλπ για να καταλάβω τελικά ότι έφταιγε το τροφοδοτικό, αφού συνέχισε να κολλάει. Πίστευα μετά από τόσα χρόνια κάτι θα είχαν μάθει και στο σέρβις του πλαισίου. Ζήτα αλλαγή τροφοδοτικού με λίγα λόγια. Edit: αφού απάντησα πρόσεξα ότι είσαι εκτός εγγύησης. Απλά πάρε ένα καλό τροφοδοτικό. 1
FasTaker Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Kλασσικο προβλημα με turbo-x τροφοδοτικο. Να γιατι πρεπει να αγοραζεις κομματι και οχι ετοιμα στημενα pc. Αν δεν ειχες τις γνωσεις να παρεις κομματια τοτε δικαιολογησε. Παρε ενα αλλο τροφοδοτικο γυρω στα 600W να εισαι κομπλε. Λεω 600 για πιθανη μελλοντικη αναβαθμιση! Προσωπικα συστηνω XFX ή Coolermaster γιατι απο ολες τις εταιριες εχουν σχεδον 100% efficiency δηλαδη δινουν πραγματικα τα watt που λενε και εχουν βγει ολα σκυλια. Στο backup pc εχω Coolermaster 650W 9ετιας και ακομα δουλευει το θηριο!
Sheogorath Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Kλασσικο προβλημα με turbo-x τροφοδοτικο. Να γιατι πρεπει να αγοραζεις κομματι και οχι ετοιμα στημενα pc. Αν δεν ειχες τις γνωσεις να παρεις κομματια τοτε δικαιολογησε. Παρε ενα αλλο τροφοδοτικο γυρω στα 600W να εισαι κομπλε. Λεω 600 για πιθανη μελλοντικη αναβαθμιση! Προσωπικα συστηνω XFX ή Coolermaster γιατι απο ολες τις εταιριες εχουν σχεδον 100% efficiency δηλαδη δινουν πραγματικα τα watt που λενε και εχουν βγει ολα σκυλια. Στο backup pc εχω Coolermaster 650W 9ετιας και ακομα δουλευει το θηριο! Κανένα δεν δίνει 100% efficiency και όλα (τα επώνυμα) δίνουν τα πραγματικά watt που λένε. Το efficiency αναφέρεται στην AC είσοδο, σταματήστε πια, κάθε εβδομάδα άλλος... Ένα 850άρι πχ 80+ έχει έξοδο μαξ 850 (στην πραγματικότητα ίσως και λίγο παραπάνω) και είσοδο ~1000. Δεν πάει στην είσοδο 850 μαξ και έξοδο 700 πχ που πιστεύουν μερικοί. eff=DCoutput/ACinput με το αναγραφόμενο στην ταμπέλα ως DCoutput. 1
hackerW32 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Κανένα δεν δίνει 100% efficiency και όλα (τα επώνυμα) δίνουν τα πραγματικά watt που λένε. Το efficiency αναφέρεται στην AC είσοδο, σταματήστε πια, κάθε εβδομάδα άλλος... Ένα 850άρι πχ 80+ έχει έξοδο μαξ 850 (στην πραγματικότητα ίσως και λίγο παραπάνω) και είσοδο ~1000. Δεν πάει στην είσοδο 850 μαξ και έξοδο 700 πχ που πιστεύουν μερικοί. eff=DCoutput/ACinput με το αναγραφόμενο στην ταμπέλα ως DCoutput. και εγω αυτο νομιζα πριν κατι χρονια μετα ηρθε το insomnia <3
pontez2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δοκίμασες να αλλάξεις μνήμες? Μηπως έχει κάποιο προβλημα εκει;
past98 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Tι (turbox) τροφοδοτικό έχεις? Ποιο τροφοδοτικο εχεις? πω μωρε τι φιντάνια και αυτα εκει, επρεπε να τους πεις, παιδια, το pc παγωνει, μην τρεχετε ενα stress test για 5 λεπτα μονο γαμω, καντε εναν σοβαρό ελενχο, για αυτο υποτίθεται δίνεις καποια παραπανω οταν αγοράζεις pc απο μεγαλο καταστημα.. πρεπει να παω να πιασω δουλεια εκει στο πλαισιο να τους μαθω δυο πραγματα.. βαλε να τρεχει ενα benchmark απο game σε λουπα, κρασαρε; κατι ειναι χαλασμενο. αλλαξε τροφοδοτικο βαλε την λουπα, freezare? αλλαξε μητρικη κλπκλπκλπ το pc freezarei, plaisio: καναμε format και δεν εγινε τιποτα το pc επιασε φωτια, plaisio: δοκιμασες να κανεις format? το κρεας στο ψυγείο χαλασε, plaisio: θα σου πρότεινα ενα format. εδω ενας γνωστός μου πηρε ενα pc απο πακιστανο (turbo-x εποχης pendium d dual core, ημουν στρατο και πηρε μονος του..) και μια φορα στους 3 μίνες κρασαρει και κανει restart. του λεω, επιδη στο εμφανιζει πολυ σπανια, θα σου κανω ενα format τωρα, αν το ξανα κανει αλλαζουμε τροφοδοτικο, και του εβαλα ενα παλιο καλο chieftec που ειχε 5-6 χρονών και 1 χρονο μετα δεν του ξανακανε τιποτα. οπως ρωτανε και τα παιδια απο πανω, τροφοδοτικο μαρκα-μοντελο; επισης υπαρχει καποιος γνωστος σου να σου δανείσει ενα 100% λειτουργικο τροφοδοτικο για δοκιμη; μην πας και αγοράσεις τσαμπα, ισως να ειναι θεμα τροφοδοτικου, αλλα οπως και να εχει πρεπει να γινουν δοκιμες παντου. Παιδιά έχω το solytech sl 8500btx Που δεν ξέρω αν είναι αποκλειστικό του πλαίσιο ώστε να θεωρηθεί turbo x Και Ναι έχω τροφοδοτικό εύκαιρο αλλά θα το έχω την Παρασκευή. Η απορία μου είναι γιατί δεν το πήγες πάλι πίσω τότε και το άφησες στην τύχη του. Δεν στενοχωρήθηκες για τα λεφτά που έδωσες? Εννοείται ότι τα λυπήθηκα αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι λόγω της απόστασης του πιο κοντινού καταστήματος και του εκνευρισμου του πατέρα μου καθώς τότε ήμουν μόλις 14 ετών και τον επρηζα για τον υπολογιστή Δοκίμασες να αλλάξεις μνήμες? Μηπως έχει κάποιο προβλημα εκει; Ναι έχω βάλει ακόμα και Hyper x fury ολοκαίνουργια που δούλευε κανονικά και το πρόβλημα συνεχίστηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα