Προς το περιεχόμενο

Αγορά action cam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να αγοράσω μία action cam. Θέλω να έχω δύο επιλογές: Μία με budget ~100€ και μία με budget 200-300€. Για ~100€ σκεφτόμουν ή την else explorer 4k ή την Xiaomi yi, ενώ για 200-300€ την Xiaomi yi 2 ή την GoPro session. (Γενικότερα θα προτιμούσα να έχει και οθόνη) Τι προτείνετε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

yi2 φοβερη αν δεν εισαι επαγγελματιας, πολυ καλο vfm!! εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος!! της πηρα και ενα gimbal και ειμαι ετοιμος να γραψω ιστορια :)

αν σε παιρνει μαζεψε και παρτην και μην μεινεις σε αυτες του 100ρικου

• Like 1

Εγώ να ρωτήσω για την κατηγορία μέχρι 100 

http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_398128.html

http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_337732.html?wid=11

ποια από τις 2? αξίζει την διαφορά της η yi αν βάλεις ότι θες και extra για θήκες κτλ?
Υπάρχει κάποια άλλη που δεν έχω δει?
Την θέλω για γενική χρήση βίντεο,time lapse και photo!
Ευχαριστώ!

Εγω θα προτειμουσα την ΥΙ για τα script παραμετροποιησης που κυκλοφορουν και καθιστουν τις εφαρμογες πολλαπλασιες.....

Απο την αλλη σε αυτη την κατηγορια, μην περιμενεις και πολλα, ειναι καθαρα action cam....αν την θες γενικα για φωτογραφιες (το κινητο σου βγαζει κλασεις ανωτερες), και αλλα διαφορα καθημενρινα (πχ ληψη βιντεο σε low light), δεν κανουν με τπτ

• Like 1

Εγω θα προτειμουσα την ΥΙ για τα script παραμετροποιησης που κυκλοφορουν και καθιστουν τις εφαρμογες πολλαπλασιες.....

Απο την αλλη σε αυτη την κατηγορια, μην περιμενεις και πολλα, ειναι καθαρα action cam....αν την θες γενικα για φωτογραφιες (το κινητο σου βγαζει κλασεις ανωτερες), και αλλα διαφορα καθημενρινα (πχ ληψη βιντεο σε low light), δεν κανουν με τπτ

την θέλω για τα καθημερινή χρήση δλδ ότι σου είπα πιο πάνω αλλά για fb instagram κτλ για αυτά θα αξίζει τα 70+ λεφτά για τα extra?

αυτα που ζητας ειναι λιγο γενικα, στα κανω πιο συγκεκριμμενα

γενική χρήση βίντεο  -> Αν ειναι μερα ειναι τιμια ποιοτητα γιατα χρηματα που δινεις. Απογευματακι που αρχιζει και πεφτει ο ηλιος και μετα,χαλια

photo - > Το ιδιο με παραπανω και χειροτερα.... δλδ ακομα και την ημερα αν τραβηξεις φωτογραφια με την YI (και οποιαδηποτε αλλη της κατηγοριας αυτης), το μονο βεβαιο ειναι πως αν εχεις πχ ενα Iphone θα τραβηξει πολυ καλυτερη φωτογραφια, ενδεχομενως και βιντεο.

Απλα την action cam τη βουτας στο νερο η τη χρησιμοποιεις κατω απο αντιξοες συνθηκες και δε σε νοιαζει.... αλλα γενικα ειναι πολυ υποδεεστερες απο τα κινητα αν τη θελεις για "καθημερινη" χρηση και οχι ιδιαιτερη (π.χ να βγαζει υποβρυχιες φωτογραφιες η να τη βρεχεις γενικοτερα)

• Like 1

είμαι ακριβώς στο ίδιο δίλημμα...ή θα μείνω στα λίγα ή αν αξίζει θα πάω στα 300€ budget.

για την 1η περίπτωση η επιλογή είναι εύκολη...με την xiaomi yi κανεις την δουλειά σου.

πάμε στην 2η περίπτωση...αξίζει να δώσεις 200€ επιπλέον για την xiaomi yi 2? 

προσωπικά θα μου άρεσε να έχει λίγο καλύτερη ποιότητα στις photo από την xiaomi yi και λίγο καλύτερη εικόνα υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. θα την δουλεύω στα 1080p συνήθως για το αυτοκίνητο.

το θέμα είναι πάμε για την 1 ή για την 2 4k?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβλεπα κάτι videos στο youtube για την firefly 6s και έχω να πω ότι με εντυπωσίασε για την τιμή της. είναι αρκετά κοντά στην go pro και με κόστος 70 ευρώ. και μου φάνηκε αρκετά καλή και σε low light conditions που εκεί πάσχουν οι φθηνές acion cams. πχ https://www.youtube.com/watch?v=x-ZPbT15D-k . Επειδή κι εγώ ψάχνομαι για action cam και δεν είμαι κανένας επαγγελματίας vlogger την θέλω καθαρά για τα ταξίδια κοιτάζω προς τα εκεί. Γιατί να δώσει κάποιος 200 για την yi?

Την βρήκα εδώ http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_239152.html?wid=3 και μάλιστα από ευρωπαικό warehouse  στα 69 ευρώ + 8 ευρώ shipping και έχει ένα σωρό extras η αρχική συσκευασία. Τι λέτε, αξίζει?

Επεξ/σία από Andyk0555

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα απαντησω κατα τη γνωμη μου παντα, και πιστευω θα βοηθησω

Εχoντας δοκιμασει μια οικονομικη (AMKOV 7000) και μια Xiaomi YI II 4K για αρκετο καιρο εχω να πω τα εξης:

Αν θελεις να κανεις τον χαβαλε σου με τους φιλους σου το καλοκαιρι πρωι-μεσημερι μεσα στη θαλασσα με μια budget τυπου ΥΙ Ι βολευεσαι μια χαρα. ακομα και για κανενα χαζοσπορ να κανεις τον χαβαλε σου ειναι σχετικα αξιοπρεπεις

Αν σε ενδιαφερει να την εχεις και σαν βιντεοκαμερα, και ψαχνεσαι και λιγο, τραβας και low light, ψαχνεσαι και λιγο με τις ρυθμησεις, ξεχνας την παραπανω λυση

Η YI2 4K προσφερει πολυ καλυτερα αποτελεσματα, επιλογη ρυμθισεων και πολυ καλη ποιοτητα. Με το gimabal εχω ετοιμη βιντεοκαμερα που τραβαει και αρκετα καλα και σε low light (την ειχα σε γαμο προσφατα που ο φωτισμος ηταν πολυ ασθενης)

Μονο αρνητικο, δεν παιρνει εξωτερικο μικροφωνο, αλλα το παμε σε αλλο επιπεδο μετα φρονω....

EDIT: Επισης εχω να δηλωσω πως πολλα βιντεο στο  youtube τυπου xiaomi VS gopro Vs amkov κτλπ ειναι πληρως παραπλανητικα.... καθως πολλοι δοκιμαζουν με διαφορετικες η λαθος ρυθμισεις που αλλοιωνουν σημαντικα το τελικο αποτελεσμα και το λεω με βεβαιοτητα εχωντας δει παρα πολλα και εχοντας δουλεψει καποια μοντελα στην πραξη

Επεξ/σία από blu3_orion
  • Like 1

Εγώ μόλις πήρα την firefly 6s από gearbest. θα πω τις εντυπώσεις μου μόλις την έχω στα χέρια μου. Την πήρα για τον χαβαλέ και μόνο, δεν κάνω extreme sports. Κανα βίντεο στα ταξίδια με φίλους κτλ.

μην παρασυρομαστε απο τα βιντεο που ανεβαζουν

εχω την xiaomi yi ,sj4000 και τη go pro 3 balck για 2 χρονια τωρα

οι 2 πρωτες κανουν  καλη δουλεια αλλα σε συνθηκες με καλο φως και δεν εχουν τιποτα τρελλες ρυθμισεις

η 3 τα κανει ολα 

και οι 3 εχουν wifi για ρυθμισεις (ποτε δεν το αφηνω ανοικτο γιατι σκοτωνει τη μπαταρια) με την sj4000 να εχει μονιτορ και μπορεις να δεις αμεσα τι εχεις τραβηξει(το μονιτορ δε με χαλαει αλλα δεν το θεωρω και απαραιτητο)

το ρεζουμε ειναι οτι και 3 ειναι action cameras ....εγω ασχολουμε με σερφ και σκι και μοντελλισμο και οι 3 κανουν τη δουλεια τους με σαφως καλυτερη ποιοτητα απο τη go pro που αντεχει περισσοτερο σε καταπονησεις(κραδασμους,κτυπηματα) 

ενα μικρο απο το μαντρι μου με την sj4000  

και ενα απο το χιονοδρομικο μαιναλου με τη go pro   

• Like 1

αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις...

από αυτά που διαβάζω πιστεύω πως δεν υπάρχει νόημα κάποιος να προτιμήσει την yi 1 έναντι της yi 2 μιας και η δεύτερη τα πάει σε όλα αρκετά καλύτερα...

προσωπικά θα μου αρεσε να εχω την δυνατότητα να τραβηξω ενα νυχτερινο footage και να είναι (ok όχι το τέλειο) αλλά μετριο+...γιατί έχω δει νυχτερινά πλανα της yi 1 και ομολογώ πως δεν μου αρεσαν (εστιαση,χρωματα, blurring).

αποφευγω τα samples από youtube γιατί οντως οπως ειπε ενας φιλος παραπανω παιζει να ειναι παραπλανητικα...

αυτό που είδα με την firefly 6s μου φανηκε πολύ ωραίο αλλά λεω καλύτερα σε xiaomi για ποιοτητα κατασκευης- ισως support από την ελληνικη κοινοτητα κλπ...

αν εχετε κανενα νυχτερινο πλανο να ανεβασετε θα σας ημουν ευγνωμων!

μπορω να σου ανεβασω πλανο απο γλεντι σε γαμο με περιορισμενο φωτισμο. ειναι πολυ καλο τεστ απλα ειναι μεγαλα τα βιντεο για τα ανεβασω, αν τα κοψω ραψω κατι θα χαθει.... ειναι και 2.5 K

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

blu3_orion σε ευχαριστω για την προθυμια...

για να μην σε βαζω σε τοσο κοπο (λογικο) ανεβασε κανενα screenshot απο το βιντεο απο το best και worst που θεωρεις εσυ...

για παραδειγμα βλεπω αυτό το βιντεο και λεω ειναι χαλια....(ειδικα outdoor πολυ θορυβος στην εικονα...)

αλλα βλεπω και αυτό και λεω ειναι τελειο...

και μιλαμε για την ιδια καμερα!! 

Επεξ/σία από pananton

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα πολυ καλο παραδειγμα τα βιντεο που εθεσες, περι "παραπλανησης". Οχι γιατι καποιο ειναι ψευτικο, και τα δυο ειναι κανονικα....εξηγουμαι

Στο πρωτο βιντεο που λες οτι ειναι χαλια, πρακτικα η ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη (σιγουρα χανει λιγο απο τη συμπιεση του youtube).

Βαλτο στο 1080 και θα το δεις. Αυτο που αναφερεσαι σε "χαλια" ειναι ότι εχει ενεργοποιημενο το EIS (Electronic Image Stabilization) το οποιο πραγματικα χαλαει ολο το βιντεο. αμα δεις τα δικα μου βιντεο με EIS είναι πολυ χειροτερα απο αυτο. δε φταιει ομως η καμερα, ειναι αυτο το νερουλιασμα του EIS. Πειραματιζοντας ειδα οτι το EIS εχει καλα αποτελεσματα οταν κρατας σταθερα την καμερα για ενα πλανο και μπορει να δουλεψει πιο σωστα σε απλο τρεμουλιασμα του χεριου. Αμα την κουνας περα δωθε οπως κανει ο τυπος (και οπως θα χρειαστει να κανουμε οι περισσοτεροι) προσδίδει αυτο το νερουλιασμα και πρακτικα χαλαει ολο το τελικο αποτελεσμα του βιντεο.

Το δευτερο βιντεο σου ανεβαζει το κοστος :). Εκει οδηγηθηκα κι εγω για να εχω ομορφο αποτελεσμα σαν αυτο της εικονας. Τι ειναι αυτο? GIMBAL με EIS:off . Στο δευτερο βιντεο λοιπον ο τυπος εχει σιγουρα Gimbal, που κανει την αριστη δουλεια που φαινεται στο βιντεο.... δε υπαρχει περιπτωση κρατωντας την καμερα να βγαλεις τοσο smooth move video... το λεω δια της πραξης. Αν δεν εχει gimbal σιγουρα εχει καποια manual βαση σταθεροποιησης....

Οποτε το 1 με το 2 βιντεο πρακτικα ειναι αληθινα ομως τραβηγμενα υπο διαφορετικες προυποθεσεις που μπορει να σε οδηγησουν σε λανθασμενα συμπερασματα

Ελπιζω να βοηθησα

Επεξ/σία από blu3_orion

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...