dcis77 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2003 Θέλω να συνδέσω σε UPS δυο μηχανήματα από 1300W το καθένα και να έχω συνεχές ρεύμα 230V. Τι πρέπει να προσέξω σε ένα UPS, τι είναι το VA? (πχ 800VA/480W). Τι μάρκες μου προτείνετε? Ευχαριστώ!
Highlander Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Αυτο που θα σου προτείνω είναι να πάρεις Line Interactive UPS που να έχει και AVR. (Automatic Voltage Regulator) Σταθεροποιητή τάσης. Τα απλά UPS (Standby) απλά μπαίνουν σε λειτουργία μόλις πέσει η τάση. Συνήθως κάτω από 198Volt. Για να μπορέσεις να υποστηρίξεις 2 μηχανήματα με 1300W θέλεις μεγάλο UPS περίπου κοντά στα 4000VA. Την αναλογία δεν την θυμάμαι ακριβώς αλλά είναι περίπου 30% πάνω τα VA από ότι είναι τα Watt. Δεν τα πάω καλά με τα ηλεκτρολογικά. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να προσέξεις τι ααυτονομία θέλεις. Δηλαδή πόση ώρα θέλεις να λειτουργούν αυτά. Από εκεί και πέρα είναι θέμα μπαταριών. Στο UPS που θα πάρεις πρέπει να έχει επέκταση της αυτονομίας σε περίπτωση που την χρειαστείς στο μέλλον. Τέλος θα σου πρότεινα να πάρεις 2 UPS και όχι ένα για τα 2 διότι 1ον θα σου έρθει πιό φθηνά αλλά και 2ον σε περίπτωση βλάβης του UPS θα μπορείς να έχεις τουλάχιστον το 1. Προτείνω A.P.C. τα οποία τα εμπιστεύομαι εδώ και 8 χρόνια και δεν μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στα οποία έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις μπαταρίες μόνος σου ή και να προσθέσεις αν είναι επεκτάσιμο. Αμέσως μετά είναι η MGE αλλά τελευταία χαλάνε έυκολα οι μπαταρίες και στα περισσότερα δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ σαν απλός χρήστης. Highlander
dcis77 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2003 Ευχαριστώ Highlander για τις χρησιμες πληροφορίες που μου έδωσες!
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2003 Τα VA είναι η ονομαστική ισχύς αλλά με απόδοση 60% βρίσκουμε την πραγματική=ωφέλιμη ενεργό ισχύ ενός UPS. Πως υπολόγιστηκε ότι η απαιτούμενη πραγματική (?) ισχύς που χρειάζεσαι είναι 1300W ανά μηχάνημα ( θα πρέπει να έχεις laser εκτυπωτές ή άλλες ενεργοβόρες συσκευές αν δεν αφορά PC το πρόβλημα=θέμα )για να απαιτείται τόση πολύ ισχύς) ;
Gestahl Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 Όντως ... 1300 W για ένα PC είναι πολλά. Ένα κοινός "σύγχρονος" υπολογιστής καταναλώνει περίπου 250 Watt χωρίς να υπολογίσουμε την οθόνη. Πως το έβγαλες αυτό το νούμερο? Τι συσκευές έχεις?
Highlander Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Ο φίλος μάλλον δεν το θέλει για PC αλλά για κάτι άλλο προφανώς. Το κάνουν πολλοί (και καλά κάνουν) να βάζουν πάνω σε συσκευές που έχουν αξία ή σημασία UPS. Πάντως το δικό μου UPS (APC RS500VA) με μονάδα, οθόνη, 3 modem, 1 Router, 1 ΕΑΦΔΣΣ και ένα Dot Matrix εκτυπωτή δείχνει κατανάλωση 174W.
dcis77 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2004 Paidia den einai gia pc, einai ena photographico mixanima 2600w synolo gia ti douleia moy. kai thelo na exw sunexi tash!
SoTiRiS Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2004 nomizo,xoris na eimai kai apolita sigouros,oti ta mixanimata auta exoun megalo reuma ekkinisis otan anabei i lampa,opote gia na eisai kallimenos na breis to reuma ekkinisis kai oxi to reuma leitourgias.
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Για να είσαι Ο.Κ. θέλεις 1 ups από 4KiloVoltAmpere τουλάχιστον για το κάθε μηχάνημα. Αν τα 1300Watts είναι η ισχύς λειτουργίας πιθανότατα να έχεις αυτεπαγωγική κορυφή απαιτούμενης ισχύος εκκίνησης γύρω στα 2000Watts, έτσι 4000VA*0.6=2400Watts πραγματικής ενεργού ισχύος που σε καλύπτει. Το "σε καλύπτει" σημαίνει ότι δεν καταπονείται το UPS κατά την εκκίνηση της μηχανής και θα ζήσουν έτσι περισσότερο οι μπαταρίες του, δηλ. μακροπρόθεσμα είναι οικονομικότερη αυτή η επιλογή από 1500VA ας πούμε. Πιθανόν να σου ρίχνει την ασφάλεια του UPS η εκκίνηση του μηχανήματος. Το άσχημο είναι, ότι δεν συνδέονται δύο ups σε ένα μηχάνημα για να καταμεριστεί η ισχύς, που χρειάζεται... Όπως λέει και ο SoTiRiS "gia na eisai kallimenos na breis to reuma ekkinisis kai oxi to reuma leitourgias." αφού μάθεις με κάποιο τρόπο το ρεύμα εκκίνησης πολλαπλασίασε την τιμή του σε Ampere επί τα 230 Volts του δικτύου (ΕΙΝΑΙ 230 VOLT ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ) για να βρείς την πραγματική ισχύ εκκίνησης, ας πούμε 1800Watts, την οποία διαιρείς με το 0,6 (αντίστροφη πράξη) για να βρείς την ελάχιστη ονομαστική ισχύ του απαιτούμενου UPS, που με το παράδειγμα αυτό είναι 1800/0,6=3000VA... Πρέπει να πάρεις κάπως μεγαλύτερο UPS από το ελάχιστα απαιτούμενο πιστεύω.. Φιλικά πάντα,Κώστας.
dcis77 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Ευχαριστώ Κώστα για το χρόνο και τις πολύτιμες πληροφορίες που μου έδωσες!!! Έχω καλυφθεί πλήρως!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.