Tromponi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Καλησπερα παιδες, ξεκινησα να μαθαινω java αλλα εχω κολησει σε μια ασκηση και θελω τα φωτα σας. Εχω την εντυπωση οτι ειναι και λιγο κακα διατυπωμενη αλλα παιζει εγω να μην καταλαβαινω. Λοιπον η εκφωνηση ειναι: Δίνεται η παρακάτω κλάση Point public class Point { int x; int y; public Point(int x1, int y1) { x = x1; y = y1; } public String displayCoordinates() { return "(" + x + ", " + y + ")"; } } a. Να προστεθεί η μέθοδος main η οποία θα δημιουργεί ένα αντικείμενο τύπου Point με συντεταγμένες (1, 5) και στην συνέχεια τυπώνει τις συντεταγμένες του σημείου μέσω της μεθόδου displayCoordinates(). b. Να δημιουργήσετε την κλάση TestPoint η οποία να περιέχει μέθοδο main με λειτουργίες όμοιες με του a) ερωτήματος. Προσοχή: οι κλάσεις Point και TestPoint θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο φάκελο. Προσπαθω το πρωτο ερωτημα και εγραψα αυτον τον κωδικα αλλα μου βγαζει προβλημα ο javac public class PointMain { int x; int y; public point(int x1, int y1) { x = x1; y = y1; } public String displayCoordinates() { return "(" + x + ", " + y + ")"; } public static void main (String[] args) { Point p = new Point(1,5); System.out.println(p.displayCoordinates()); } } συγκεκριμενα μου δειχνει το p του public στη μεθοδο ποιντ και λεει invalid method declaration -return type required. Καμια ιδεα ;
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Το point τι τύπος είναι; Γιατί στον κώδικά σου δεν δηλώνεις κανένα Point.
Tromponi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Το ποιντ δεν υποτιθεται οτι ειναι οι συντεταγμενες που εχουν δηλωθει int; Αποτι εχω καταλαβει το object ποιντ ειναι ενα στιγμιοτυπο της κλασης ποιντ . Αρα δεν ειναι μεταβλητη σωστα;
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Στη main σου έχεις αυτή τη γραμμή: Point p = new Point(1,5); Στον κώδικά σου δε δηλώνεις πουθενά καμιά κλάση Point. Έχεις μια κλάση PointMain (η οποία δεν έχει constructor btw, η μέθοδος point που έχεις δηλώσει δεν είναι constructor). Άρα όταν πάει να γίνει compile αυτή η γραμμή, τι ακριβώς είναι το p;
Tromponi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Ρε συ δεν καταλαβαινω τι θελει και πως να το κανω... ειμαι λιγο noob επαναλαμβανω. Εγω θα εκανα το παρακατω αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτο που ζηταει ρε γμτ... public class TestPoint { public static void main(String[] args) { class Point { int x; int y; Point(int x1, int y1) { x = x1; y = y1; } String displayCoordinates() { return "(" + x + ", " + y + ")"; } } Point p = new Point(1,5); System.out.println(p.displayCoordinates()); } }
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εκτός του ότι η displayCoordinates δεν εκτυπώνει τίποτα, δεν έχεις βάλει public μπροστά απ' τις μεθόδους της Point.
Tromponi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εχεις δικιο για τα public αλλα εκτυπωνει κανονικα (1,5)
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Άρα ποιο είναι το πρόβλημα αφού κάνει αυτό που θες;
Tromponi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Το προβλημα ειναι οτι δεν νομιζω να ζηταει αυτο στα ερωτηματα. καθαρα για να λυσω την ασκηση σωστα δηλαδη οχι τιποτα αλλο
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αν εξαιρέσεις το ότι η displayCoordinates δεν εκτυπώνει τίποτα και απλώς επιστρέφει ένα string, αυτό που ζητάει έχεις κάνει.
Tromponi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Τελεια! Ευχαριστω που ασχοληθηκες λογικα θα ξαναχρειαστω τα φωτα σου καποια στιγμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα