Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Έχω κρυπτογραφήσει ένα txt αρχείο μέσα από το Notepad++ με χρήση του nppcrypt plugin. Αυτό απ' ό,τι βλέπω πάει και τοποθετεί με plain text ένα header με πληροφορίες για το cypher, το encoding, τον αλγόριθμο, κ.ά. Αυτό έχει γίνει σε windows μηχάνημα.

Τώρα χρειάζεται να αποκρυπτογραφήσω αυτό το αρχείο σε ένα mac μηχάνημα. Δε βλέπω να υπάρχει έκδοση του Notepad++ για mac, οπότε έχω θέμα. Αυτό το header που έχει δημιουργηθεί με προβληματίζει λίγο γιατί είναι ειδικά για το nppcrypt.

Υπάρχει άλλο πρόγραμμα με το οποίο μπορώ να κάνω τη δουλειά μου;

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Δημοσ.

Αντί να κωδικοποιείς το txt αρχείο γιατί δεν το συμπιέζεις σε zip/rar/7zip με κωδικό; Το 7zip π.χ. υπάρχει και για mac.

Για το npp, αν κάνεις cypher το κείμενο με blowfish δοκίμασε να το κάνεις decypcher στο mac με το cryptor.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι το είχα εγκατεστημένο παλιότερα το 7Zx αλλά είχα κατεβάσει άλλο πρόγραμμα το οποίο με βόλευε καλύτερα γι' αυτό και το είχα αφαιρέσει. Θα το ξαναδοκιμάσω όμως.

Στο macupdate για κάποιο λόγο δε με αφήνει να φτιάξω account, απλά κάνει refresh η σελίδα όταν δίνω τα στοιχεία για signup, οπότε δε μπορώ να δοκιμάσω το cryptor.

Το nppcrypt βλέπω κάνει χρήση (τουλάχιστον τα default που είχα αφήσει)

cipher="aes256"

mode="cbc"

encoding="base16"

key algorithm="pbkdf2"

hash="md5"

οπότε θα χρειαστεί να ξανακωδικοποιήσω το αρχικό με blowfish.

Εντωμεταξύ για cross-platform λύση βρήκα και το AES Crypt, το οποίο φαίνεται απλό.

Έχει καμιά άποψη για το συγκεκριμένο;

Δημοσ.

Ωραία.

Για την ώρα όμως, επειδή δε θα έχω άμεσα πρόσβαση στο αρχικό αρχείο για να το ξανακωδικοποιήσω από την αρχή, υπάρχει τρόπος να το αποκωδικοποιήσω με άλλο πρόγραμμα;

Δημοσ.

Ναι σίγουρα, απλά δε γνωρίζω με τι εργαλείο μπορώ να το κάνω αυτό.

Έχω δοκιμάσει με το ενσωματωμένο openssl από terminal αλλά πρέπει να είναι broken γιατί δεν παίζει ούτε με κάποιο πρόχειρο αρχείο που τεστάρω.

Τα υπόλοιπα φαίνεται να χρησιμοποιούν ένα δικό τους "container" οπότε δε γίνεται δουλειά.

Δημοσ.

Έκανα μια προσπάθεια να κλειδώσω ένα αρχείο με το npcrypt και να το ξεκλειδώσω με άλλο πρόγραμμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δες την απάντηση εδώ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δοκίμασα και με το winebottler αλλά ενώ εγκατέστησε το notepad++ δε μπορείνα να κατεβάσει τη λίστα με τα plugins. Αναφέρει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση στο Internet ή με τον proxy (δε χρησιμοποιώ). Πιθανολογώ ότι οφείλεται στην έκδοση του notepad++ που εγκαθιστά και είναι αρκετά παλιά (6.7.9.2). Προσπαθώ να κάνω update τον ίδιο τον notepad++ αλλά δε με αφήνει γιατί "δεν είναι συμβατός με τα XP λόγω απαρχαιωμένου επιπέδου ασφαλείας".

Οπότε μπλοκάρω εκεί.

Δημοσ.

Δυστυχώς είμαι στην αντίθετη περίπτωση και δεν έχω το MacBook μου μαζί αυτές τις μερες.

Παρολα αυτά θυμάμαι ότι με το Winbottler μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστάσεις και .exe που κατέβασες με custom wrapper (νομίζω έτσι λέγεται), οπότε μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση.

Δημοσ.

Παρολα αυτά θυμάμαι ότι με το Winbottler μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστάσεις και .exe που κατέβασες με custom wrapper (νομίζω έτσι λέγεται), οπότε μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση.

Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με πριν, οπότε plugins γιοκ.

Ίσως μια επέκταση του τύπου https://chrome.google.com/webstore/detail/crypto-lite-free/amgagplnmolnmhgcfkllnfpkgbnkelmj να έκανε ευκολότερη τη διαδικασία.

Για την ώρα είμαι με Firefox και Safari, οπότε δεν το βλέπω για την ώρα να βάζω chrome για αυτό το plugin μόνο. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση. Σε περίπτωση που δε δουλέψει κάτι άλλο, σίγουρα είναι μια πιθανή λύση αν και γενικά είμαι πιο πολύ υπέρ των offline tools για τέτοιες δουλειές.

Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω με το AESCrypt να δω αν δουλεύει και όταν θα έχω αποτελέσματα θα επανέλθω.

Δημοσ.

Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με πριν, οπότε plugins γιοκ.

Last shot.

Μπορείς να κατεβάσεις manual το plugin και να το κάνεις copy/paste στον φάκελο plugins μέσα στο υποτιθέμενο Program Files.

Αυτό θα είναι κάπου στον φάκελο Library/Winbottler ή κάτι παρόμοιο

Δημοσ.

Έχεις δίκιο gnsX, επιτέλους έπαιξε! B)

Απλά για την ιστορία το υποτιθέμενο Program Files βρίσκεται το βρήκα κάτω από το:

user/Library/Application Support/org.kronenberg.winebottler.npp_1478729752709

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...