Lucky Luke Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Γεια σας. Έχω κρυπτογραφήσει ένα txt αρχείο μέσα από το Notepad++ με χρήση του nppcrypt plugin. Αυτό απ' ό,τι βλέπω πάει και τοποθετεί με plain text ένα header με πληροφορίες για το cypher, το encoding, τον αλγόριθμο, κ.ά. Αυτό έχει γίνει σε windows μηχάνημα. Τώρα χρειάζεται να αποκρυπτογραφήσω αυτό το αρχείο σε ένα mac μηχάνημα. Δε βλέπω να υπάρχει έκδοση του Notepad++ για mac, οπότε έχω θέμα. Αυτό το header που έχει δημιουργηθεί με προβληματίζει λίγο γιατί είναι ειδικά για το nppcrypt. Υπάρχει άλλο πρόγραμμα με το οποίο μπορώ να κάνω τη δουλειά μου; Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αντί να κωδικοποιείς το txt αρχείο γιατί δεν το συμπιέζεις σε zip/rar/7zip με κωδικό; Το 7zip π.χ. υπάρχει και για mac. Για το npp, αν κάνεις cypher το κείμενο με blowfish δοκίμασε να το κάνεις decypcher στο mac με το cryptor.
Lucky Luke Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι το είχα εγκατεστημένο παλιότερα το 7Zx αλλά είχα κατεβάσει άλλο πρόγραμμα το οποίο με βόλευε καλύτερα γι' αυτό και το είχα αφαιρέσει. Θα το ξαναδοκιμάσω όμως. Στο macupdate για κάποιο λόγο δε με αφήνει να φτιάξω account, απλά κάνει refresh η σελίδα όταν δίνω τα στοιχεία για signup, οπότε δε μπορώ να δοκιμάσω το cryptor. Το nppcrypt βλέπω κάνει χρήση (τουλάχιστον τα default που είχα αφήσει) cipher="aes256" mode="cbc" encoding="base16" key algorithm="pbkdf2" hash="md5" οπότε θα χρειαστεί να ξανακωδικοποιήσω το αρχικό με blowfish. Εντωμεταξύ για cross-platform λύση βρήκα και το AES Crypt, το οποίο φαίνεται απλό. Έχει καμιά άποψη για το συγκεκριμένο;
micos000 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Άμα σε βολεύει το aescrypt κράτα αυτό. Μια χαρά είναι και το aes256 για encryption.
Lucky Luke Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ωραία. Για την ώρα όμως, επειδή δε θα έχω άμεσα πρόσβαση στο αρχικό αρχείο για να το ξανακωδικοποιήσω από την αρχή, υπάρχει τρόπος να το αποκωδικοποιήσω με άλλο πρόγραμμα;
micos000 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Λογικά, πρέπει να γίνει decrypt με τον ίδιο αλγόριθμο με τον οποίο δημιουργήθηκε.
Lucky Luke Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ναι σίγουρα, απλά δε γνωρίζω με τι εργαλείο μπορώ να το κάνω αυτό. Έχω δοκιμάσει με το ενσωματωμένο openssl από terminal αλλά πρέπει να είναι broken γιατί δεν παίζει ούτε με κάποιο πρόχειρο αρχείο που τεστάρω. Τα υπόλοιπα φαίνεται να χρησιμοποιούν ένα δικό τους "container" οπότε δε γίνεται δουλειά.
micos000 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Έκανα μια προσπάθεια να κλειδώσω ένα αρχείο με το npcrypt και να το ξεκλειδώσω με άλλο πρόγραμμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δες την απάντηση εδώ.
gnsX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Εγκατέστησε με το Winbottler το Notepad++ και το plugin και λογικά θα παίξει
Lucky Luke Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δοκίμασα και με το winebottler αλλά ενώ εγκατέστησε το notepad++ δε μπορείνα να κατεβάσει τη λίστα με τα plugins. Αναφέρει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση στο Internet ή με τον proxy (δε χρησιμοποιώ). Πιθανολογώ ότι οφείλεται στην έκδοση του notepad++ που εγκαθιστά και είναι αρκετά παλιά (6.7.9.2). Προσπαθώ να κάνω update τον ίδιο τον notepad++ αλλά δε με αφήνει γιατί "δεν είναι συμβατός με τα XP λόγω απαρχαιωμένου επιπέδου ασφαλείας". Οπότε μπλοκάρω εκεί.
gnsX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δυστυχώς είμαι στην αντίθετη περίπτωση και δεν έχω το MacBook μου μαζί αυτές τις μερες. Παρολα αυτά θυμάμαι ότι με το Winbottler μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστάσεις και .exe που κατέβασες με custom wrapper (νομίζω έτσι λέγεται), οπότε μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση.
thepoint Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Ίσως μια επέκταση του τύπου https://chrome.google.com/webstore/detail/crypto-lite-free/amgagplnmolnmhgcfkllnfpkgbnkelmj να έκανε ευκολότερη τη διαδικασία.
Lucky Luke Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Παρολα αυτά θυμάμαι ότι με το Winbottler μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστάσεις και .exe που κατέβασες με custom wrapper (νομίζω έτσι λέγεται), οπότε μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση. Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με πριν, οπότε plugins γιοκ. Ίσως μια επέκταση του τύπου https://chrome.google.com/webstore/detail/crypto-lite-free/amgagplnmolnmhgcfkllnfpkgbnkelmj να έκανε ευκολότερη τη διαδικασία. Για την ώρα είμαι με Firefox και Safari, οπότε δεν το βλέπω για την ώρα να βάζω chrome για αυτό το plugin μόνο. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση. Σε περίπτωση που δε δουλέψει κάτι άλλο, σίγουρα είναι μια πιθανή λύση αν και γενικά είμαι πιο πολύ υπέρ των offline tools για τέτοιες δουλειές. Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω με το AESCrypt να δω αν δουλεύει και όταν θα έχω αποτελέσματα θα επανέλθω.
gnsX Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με πριν, οπότε plugins γιοκ. Last shot. Μπορείς να κατεβάσεις manual το plugin και να το κάνεις copy/paste στον φάκελο plugins μέσα στο υποτιθέμενο Program Files. Αυτό θα είναι κάπου στον φάκελο Library/Winbottler ή κάτι παρόμοιο
Lucky Luke Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Έχεις δίκιο gnsX, επιτέλους έπαιξε! Απλά για την ιστορία το υποτιθέμενο Program Files βρίσκεται το βρήκα κάτω από το: user/Library/Application Support/org.kronenberg.winebottler.npp_1478729752709
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα