euronmyous Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Σκοπος του thread ειναι η ενημερωση για την εν λογω υδροψυξη (mini review), εξαιτιας της περιορισμενης πληροφορησης που υπαρχει στα διαφορα sites και το μικρο ποσοστο κατοχων αυτης, οντας καινουργια στο χωρο (το EX μοντελο). Πρωην κατοχος μιας leaked Corsair H110 GT που αντεξε 8 μηνες περιπου (ευτυχως το καταλαβα εγκαιρα και δεν εσταξε πουθενα. Παρολο που το υγρο που χρησιμοποιουν δεν ειναι corrosive μπορει να αφησει χρωματικο λεκε με οποιοδηποτε εξαρτημα ερθει σε επαφη) και μια EKWB 240 predator που επισης γυρισα πισω γιατι παρουσιασε high pitch noise στην αντλια (επεστραφει πισω και την επομενη μερα μου επιβεβαιωσαν οτι το προβλημα οφειλονταν σε καποιο electrical defect οπως αποκαλεσαν. Αιτηθηκα πριν στειλουν αλλη μοναδα, να μαγνητοφωνησουν μια καινουργια που θεωρουν οτι δουλευει σωστα και να μου στειλουν το ηχητικο κλιπ και αν με ικανοποιουσε το αποτελεσμα να μου εστελναν την ανοιγμενη μοναδα. Ο ηχος στο απεσταλμενο ηχητικο κλιπ και παλι δεν με ικανοποιησε, με αποτελεσμα να παρω τα χρηματα πισω) Φτανουμε αισιως στην τελευταια επιλογη, Deepcool Captain360 EX. Xωρις να ερευνησω, ενεκα της κατασκευαστικης μεθοδου της αντλιας κατευθυνθηκα στην αγορα της εν λογω υδροψυξης. Βαρεθηκα τις rebranded υλοποιησεις της Asetec και τα γνωστα προβληματα που αυτες εμφανιζουν και ηθελα καποια εταιρια με δικη της πατεντα στο cpu block. Οπτικα μου αρεσε και την δοκιμασα. Εχουμε lλοιπον και λεμε..... Ηχος: Για πεντε λεπτα με στημενο αυτι μεσα στο tower διπλα στην αντλια και προσπαθουσα να καταλαβω αν δουλευει. Η πιο αθορυβη αντλια hands down. Dead Silent. Απορουσα ποιος ο λογος που η EKWB ειχε +!00 παραπανω (ισως το custom loop γιατι και στα temps μια χαρα την συναγωνιζεται) Τοποθετηση: Εδω ειναι λιγο μπερδεμα η δουλεια. Για το δικο μου το tower (phanteks evolv atx) και μητρικη (x99 2011-3 socket) ναι μεν μπαινει ευκολα αλλα υπαρχει αρκετο tension στις σωληνωσεις και με ενοχλουσε η ιδεα οτι ειναι στρετσαρισμενη η τοποθετηση. Το ελυσα ξανα και για 50 λεπτα, δοκιμαζα το cpu block ωστε να μην υπαρχει καθολου ενταση στις σωληνωσεις. Σε αυτο βοηθησαν και τα tire up (πανακια ειναι τα ανθεματισμενα) και ετσι εδωσα σε ολη την διαδρομη χαλαρη κλιση μεχρι το radiator. Θα ανεβασω πιο κατω και φωτο για οποιον εχει το ιδιο κουτι να μην δοκιμασει αλλο τροπο τοποθετησης γιατι με τον καιρο μπορει να αποβει μοιραιος. Ψυξη: Εδω θα μαι Σπαρτιατικος, καθως το μονο που μετρησα ειναι η στοκ συχνοτητα του επεξεργαστη (ι7 5920κ) σε idle (μετα απο 10 λεπτα στο desktop ακινησιας) και σε OCCT με all ram και all logical cores μαζι με cpu link pack ενεργοποιημενα. Να μην ξεχασω να τονισω οτι συνεδεσα το 4 fan header που ερχεται μαζι με την υδροψυξη σε ενα απο τα fan headers του corsair commander mini με αποτελεσμα να ρυθμιζω τα fans απο εκει. Ετσι η κατωθι ρυθμισεις γιναν με ποσοστο pwm 60% που αντιστοιχει σε 1072 στροφες του fan. Συνεπως θα μπορουσα σε stretch να χω ακομα καλυτερες μετρησεις (2-3 βαθμων) αλλα με αντικτυπο τον θορυβο. Σε idle και τα 6 cores κυμναθηακαν απο 21-26 c και στο OCCT απο 39 -45 (μετρηθηκε μετα απο 30 λεπτα). Αρκετα χαμηλοτερα απο την Noctua NH-U12S, φυσικο δλδ και απο την Corsair H110i GT (εχει βεβαια 280 radiator και οχι 360 που ειναι της Deepcool αλλα με την Deepcool σε φθηνοτερη τιμη) Συνοψιοντας, μπορω να πω αν βγαλουμε εξω το design που ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο, σε επιπεδα θορυβου δεν παιζεται, οι θερμοκρασιες για την χρηση που κανω ειναι παρα πολυ καλες (ναι και με μια noctua διπλου fan 140mm μπορει να χα τα ιδιια temps αλλα χωρις να κρεμεται ενα τουβλο 1 κιλου καθετα στην μητρικη). Για τις 150.000MTBF ωρες που δινει η εταιρια για pump failure, ενταξει, πιο πολυ διαφημιστικο τρικ μου μυριζει μιας και πριν την παρω ειχα διαβασει πολλες αναφορες για dead pumps. Στην τελικη, καλυτερα αν ειναι να παθει κατι να σβησει απλα απο το να χει διαρροη οπως συμβαινει με αρκετα νεα μοντελα απο επωνυμες εταιριες και ειδικα με τον ηχο αντλιας που τον εχουν ολες οι ετιαριες μιας και μοιραζονται τον ιδιο κατασκευαστη αυτης. Αυτα τα ολιγα Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2016 από euronmyous 3
Sheogorath Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Πολύ καλό mini review αλλά αν μου επιτρέπεις, ξαναδές λίγο τους αναγραματισμούς/κολλημένες λέξεις, βγάζουν μάτι. Αυτά, και περιμένουμε συνέχεια 1
denis_kos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Πολύ καλός! Την ζαχάρωνα και εγώ, αλλά λόγο φόβου θα θόρυβο-leak είπα να την αποφύγω.. Μεγείες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα