Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Πρόκειται να αλλάξω δωμάτιο απο αυτό που βρίσκομαι τώρα με αποτέλεσμα η μπρίζα του τηλεφώνου να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του τοίχου απο εκεί που θα έχω τον υπολογιστή.

Απ' οτι έχω διαβάσει το σωστό είναι να συνδεθεί το ρούτερ κοντά στην τηλεφωνική μπρίζα και απο εκεί να τραβήξω ενα καλώδιο ethernet στον υπολογιστή. Τα μέτρα που θα χρειαστώ είναι γύρω στα 8, αλλά και 10 μέτρα να είναι δεν έχω πρόβλημα.

Το καλώδιο θα το βαλω στο πάτωμα γύρω απο τους τοίχους.

1. Θα εχω θεμα αν περάσει σε απόσταση 10 εκατοστών κάτω απο καλοριφέρ? 
2. Τι καλώδιο να πάρω?  Υπαρχουν ftp utp..  και τιμες εχω δει και με 30 Ευρω και με 5 Ευρω.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

1. Κανένα θέμα.

2. Εξαρτάται από τη χρήση σου. Έχεις 1000άρι δίκτυο (αμφιβάλλω); Streamάρεις video υψηλής ανάλυσης από το δίκτυό σου; Πρόκειται το καλώδιο να περάσει πολύ κοντά από άλλα καλώδια δεδομένων, ή ρεύματος; Εάν ναι κοίτα στα πιο καλά (και ακριβά) καλώδια, π.χ. S/FTP. Εάν δεν ισχύει κάτι από αυτά πάρε "το φτηνό" (UTP Cat.5e).

Δημοσ.

1. Κανένα θέμα.

2. Εξαρτάται από τη χρήση σου. Έχεις 1000άρι δίκτυο (αμφιβάλλω); Streamάρεις video υψηλής ανάλυσης από το δίκτυό σου; Πρόκειται το καλώδιο να περάσει πολύ κοντά από άλλα καλώδια δεδομένων, ή ρεύματος; Εάν ναι κοίτα στα πιο καλά (και ακριβά) καλώδια, π.χ. S/FTP. Εάν δεν ισχύει κάτι από αυτά πάρε "το φτηνό" (UTP Cat.5e).

Έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι σίγουρος 100% οτι αν επιλέγεις sftp θα πρέπει να κάνεις και τη γείωση (να μπει το αλουμινόχαρτο σε μεταλικό κλιπ rj45 και να κουμπώνει σε μεταλλική υποδοχή γειωμένη της συσκευής) αλλιώς ίσως έχεις χειρότερα αποτελέσματα.

Δημοσ.

1. Κανένα θέμα.

Έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι σίγουρος 100% οτι αν επιλέγεις sftp θα πρέπει να κάνεις και τη γείωση (να μπει το αλουμινόχαρτο σε μεταλικό κλιπ rj45 και να κουμπώνει σε μεταλλική υποδοχή γειωμένη της συσκευής) αλλιώς ίσως έχεις χειρότερα αποτελέσματα.

Οχι ούτε άλλα καλώδια δεδομένων έχω ούτε θα περάσει διπλα απο καλωδια ρευματος.. Αντε να περασει στα 10 εκατοστα απο μπριζα τοιχου αλλα δν νομιζω να υπαρχει θεμα. 

Ενα απλο καλωδιο θελω να ειναι ετοιμο κ απλα να το κουμπωσω απο το ρουτερ στο pc. Θα πρεπει να κανω γειωσεις?  

Θα ειχα απωλιες αν αντι για ethernet τραβαγα ενα 10μετρο καλωδιο τηλεφωνου? 

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Δημοσ.

Οχι ούτε άλλα καλώδια δεδομένων έχω ούτε θα περάσει διπλα απο καλωδια ρευματος.. Αντε να περασει στα 10 εκατοστα απο μπριζα τοιχου αλλα δν νομιζω να υπαρχει θεμα. 

Ενα απλο καλωδιο θελω να ειναι ετοιμο κ απλα να το κουμπωσω απο το ρουτερ στο pc. Θα πρεπει να κανω γειωσεις?  

Θα ειχα απωλιες αν αντι για ethernet τραβαγα ενα 10μετρο καλωδιο τηλεφωνου? 

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Τότε πάρε απλό UTP Cat. 5e. Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Ούτε γειώσεις, τίποτα, αυτά είναι για όταν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις. 

Μην πάρεις τηλεφωνικό, είναι πολύ χειρότερο. Πιθανώς να έχεις απώλειες. Πολλοί βάζουν UTP ακόμα και... στο τηλέφωνο! :P 

Ισχύει αυτό. Δε του είπα τις λεπτομέρειες υλοποίησης όμως, του είπα απλά πότε θα πρέπει να επιλέξει κάτι καλύτερο. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...