Προς το περιεχόμενο

H Xiaomi αποκάλυψε τα Redmi 4A, Redmi 4 και Redmi 4 Prime

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από έντονη φημολογία, η Κινέζικη εταιρεία Xiaomi αποκάλυψε επίσημα τρεις διαφορετικές εκδόσεις του Redmi 4.

Το Xiaomi Redmi 4A είναι το οικονομικότερο από την νέα σειρά Redmi 4, ωστόσο διατηρεί το μεταλλικό σασί αν και διαφέρει εμφανισιακά από τις άλλες δύο συσκευές της εταιρείας. Διαθέτει LCD IPS οθόνη με διαγώνιο 5,0 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 720p και βασίζεται στο Snapdragon 425 SoC της Qualcomm, που ενσωματώνει quad-core επεξεργαστή Cortex-A53 και την GPU με την ονομασία Adreno 308.

Το Redmi 4A διαθέτει 2GB RAM και 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (η microSD μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο hybrid Dual-SIM slot στην θέση της μίας SIM). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3120mAh. Από άποψη κάμερας, η εμπρόσθια βασίζεται σε αισθητήρα 5,0 Megapixels ενώ η κύρια σε αισθητήρα 13 Megapixels και συνοδεύεται από LED flash. Το λογισμικό βασίζεται στο Android Marshmallow πάνω από το οποίο η εταιρεία έχει εγκαταστήσει το MIUI v.8. Θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου σε Gold και Rose Gold με τιμή $74 στην αγορά της Κίνας.

Δημοσιευμένη Εικόνα

To “standard” Xiaomi Redmi 4 έρχεται επίσης με 5,0 ιντσών LCD IPS οθόνη ανάλυσης 720p αλλά προστατεύεται από γυαλί 2,5D που σχηματίζει καμπύλες. Βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 430 SoC το οποίο ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή τύπου Cortex-A53 με συχνότητα λειτουργίας 1,4GHz και την GPU Adreno 505. Η RAM έχει μέγεθος 2GB ενώ ο επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος προσφέρει χωρητικότητα 16GB (μέσω microSD στην hybrid Dual-SIM slot). Η κύρια κάμερα, αν και όμοιας ανάλυσης με εκείνη του Redmi 4A είναι διαφορετική και υποστηρίζει phase detection autofocus ενώ συνοδεύεται από dual LED flash (όχι dual-tone). Η εμπρόσθια κάμερα, που είναι όμοια με αυτή του Redmi 4A βασίζεται σε αισθητήρα 5,0 Megapixels.

Η συσκευή σε αντίθεση με το Redmi 4A διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και ενσωματώνει μπαταρία 4100mAh. Το λογισμικό βασίζεται στο Android Marshmallow πάνω από το οποίο η Xiaomi έχει εγκαταστήσει το δικό της MIUI v.8. Η συσκευή που θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα από τις 7 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε Gold, Silver και Dark Gray με τιμή $104.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το Redmi 4 Prime είναι το κορυφαίο της σειράς Redmi 4 της Xiaomi και έχει πολλά κοινά στοιχεία με την “standard” έκδοση ωστόσο εξοπλίζεται με 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και βασίζεται στο ισχυρότερο Qualcomm Snapdragon 625 SoC με οκτώ πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2,0GHz και την GPU Adreno 506. Η οθόνη του επίσης ενώ παραμένει στις 5,0 ίντσες και είναι LCD IPS υποστηρίζει ανάλυση 1080p.

Οι κάμερες είναι όμοιες με τις standard έκδοσης της συσκευής, ωστόσο η κύρια συνοδεύεται από Dual Tone Dual LED flash. Η συσκευή εξοπλίζεται με fingerprint reader και με μπαταρία 4100mAh ενώ τρέχει Android Marshmallow με MIUI v.8. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας σε Gold, Silver και Dark Gray με τιμή $133.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου σε Gold και Rose Gold με τιμή $74 στην αγορά της Κίνας.

και καπως ετσι κλεινουν ολες οι αλλες εταιριες :P

• Like 14

Αυτη η xiaomi θα κατακτησει την αγορα καποια στιγμη.Εξαιρετικες τιμες εξαιρετικα κινητα με ποιοτητα αντιστοιχη αυτων με τα 1000αρικα αναβαθμισεις καθε βδομαδα.Τι αλλο να ζητησει κανεις?Αναμενω το Mi Mix με μεγαλη αγωνια.

• Like 1

Αυτη η xiaomi θα κατακτησει την αγορα καποια στιγμη.Εξαιρετικες τιμες εξαιρετικα κινητα με ποιοτητα αντιστοιχη αυτων με τα 1000αρικα αναβαθμισεις καθε βδομαδα.Τι αλλο να ζητησει κανεις?Αναμενω το Mi Mix με μεγαλη αγωνια.

Το συγκεκριμένο το ζαχαρωνουμε πολλοί πίστεψε με :) Αυτό θα φέρει επανάσταση με το bezel less. Να το βρούμε μονο γιατί θα γίνει πραγματικα άφαντο με το που κυκλοφορήσει Ευρώπη/Ηνωμένες πολιτείες. Τώρα για Ελλάδα, θα έρθει κάποια στιγμή σίγουρα, να δούμε σε τι τιμή. 500 δολάρια αν δεν κάνω λάθος θα στοιχίσει, να δούμε αν θα γίνει το κλασσικό. 500 δολαρια=500 ευρώ + καπέλο στο Ελλαδισταν. Να το φέρω από έξω, είναι αρκετα τα λεφτά, αρκετό το ρίσκο, δεν θέλω να προκύψει κανένα θέμα και τρέχω μετά.

• Like 2

οντας κατοχος Redmi 3 Pro, δε βλεπω κανεναν τρομερο λογο να αλλαξω σε 4... Ισως η οθονη του Prime, αλλα κατα τ'αλλα, τιποτα συγκλονιστικο σε σχεση με το 3. Νιωθω οτι η διαφορα μεταξυ 2 και 3 ηταν πολυ μεγαλυτερη.

PS. ας εβαζαν κι ενα NFC, ρε παιδια.. Δε στοιχιζει πολυ, και πλεον ειναι τεχνολογια που χρησιμοποιειται καθημερινα...

• Like 2

Εξαιρετική εταιρία η Xiaomi παίρνεις δυνατά και ποιοτικά κινητά χωρίς να χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία.

Έχω εδώ και 2 βδομάδες το RN3 pro και έχω πάθει πλάκα με τη συσκευή και το MIUI!

Εδώ και καιρό βλέπω τρομερό hype για την xiaomi. Καταλαβαίνω, πολύ καλό VFM κλπ κλπ. Μου σπάει η οθόνη. Περιμένω 2 βδομάδες χωρίς κινητό να μου έλθει οθόνη απο κίνα. Ο λόγος που είναι φθηνά τα κινητά της είναι γιατί δεν έχει γραφεία και υπαλλήλους σε κάθε χώρα όπως η Samsung και η Apple. Δεν ξέρω αν έχει καν επίσημο τμήμα εισαγωγών για την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Επιπλέον πολλά απο τα μοντέλα της αν και ποιοτικά είναι πολύ καλά, στον σχεδιασμό δεν κάνουν τη διαφορά στα μάτια μου. Περισσότεροι πυρήνες, μεγαλύτερες μπαταρίες αλλά ουσία 0! Θα το δω απο μακριά θα πω α ναι είναι xiaomi. Δε θα πω "α ένα 4 prime" και για να σας προλάβω την ίδια μαλακία έκανε το μήλο με iphone 6-7

Έχουν περάσει απο τα χέρια μου Sony, Sony ericsson, LG,Samsung, HTC. Τα περισσότερα ήταν στο price range των 300€ και 2 ήταν στα 450€ γιατί ήταν δώρα από τον πατέρα μου είχαν κάτι το ξεχωρίστο. Xperia mini pro, W995 xperia x8, LG optimus one , LG Spirit, HTC Desire 500, S6 edge

Δεν μπορώ να πω στον άλλο πού να δώσει τα λεφτά του αλλά όταν ψωνίζεις κινητό απο κινά δυναμώνεις τον έτσι κι αλλιως δυνατό κινέζο, δεν στηρίζεις το τοπικο μαγαζί εφόσον το φέρνεις απο κίνα (φυσικά δεν μιλάω για redmi note 3 κλπ που τα έχουν ελληνικα μαγαζιά) και απαξιώνεις τους μεγάλους που σου προσφέρουν 1 hour Service(βλ σαμι) και άλλες υπηρεσίες. Απο την άλλη ωστόσο αν δουν τις πωλήσεις τους να πέφτουν θα ψάξουν τον λόγο και αυτό είναι υγιής ανταγωνισμός.

Για να καταλήξω. Δεν είμαι υπερ μιας εταιρίας με μηδενικο support χωρίς υτηρεσίες να μιλήσω τηλεφωνικά και όταν χαλάσει το κινητό μου να περίμενω την κίνα να μου στείλει απλά και μόνο για να έχω την ευχαρίστηση ότι έδωσα λίγα λεφτά για καλό κινητό

Μου έπεσε το S6 edge έσπασε το καπάκι πίσω σε ένα σημειο. Πήγα στη Samsung 5 λεπτά από το σπίτι μου(Smartec) σε μιαι ώρα είχα τηλέφωνο.

To ξέρω ότι είναι overpriced και δεν έχω πάρει ποτέ day 1 ναυαρχίδα ούτε καν midrange. όταν το έκανα με το spirit μου βγήκε μουφα. Προσωπικά είμαι διατεθιμένος να δώσω το κάτι παραπάνω στο μήλο και τη σάμι αφού μου δίνουν τέτοιο service και τηλεφωνική εξυπηρέτηση επί τόπου και τα πάντα.

Σέβομαι τις απόψεις σας σεβαστείτε τη δική μου

Εδώ και καιρό βλέπω τρομερό hype για την xiaomi. Καταλαβαίνω, πολύ καλό VFM κλπ κλπ. Μου σπάει η οθόνη. Περιμένω 2 βδομάδες χωρίς κινητό να μου έλθει οθόνη απο κίνα. Ο λόγος που είναι φθηνά τα κινητά της είναι γιατί δεν έχει γραφεία και υπαλλήλους σε κάθε χώρα όπως η Samsung και η Apple. Δεν ξέρω αν έχει καν επίσημο τμήμα εισαγωγών για την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Επιπλέον πολλά απο τα μοντέλα της αν και ποιοτικά είναι πολύ καλά, στον σχεδιασμό δεν κάνουν τη διαφορά στα μάτια μου. Περισσότεροι πυρήνες, μεγαλύτερες μπαταρίες αλλά ουσία 0! Θα το δω απο μακριά θα πω α ναι είναι xiaomi. Δε θα πω "α ένα 4 prime" και για να σας προλάβω την ίδια μαλακία έκανε το μήλο με iphone 6-7

Έχουν περάσει απο τα χέρια μου Sony, Sony ericsson, LG,Samsung, HTC. Τα περισσότερα ήταν στο price range των 300€ και 2 ήταν στα 450€ γιατί ήταν δώρα από τον πατέρα μου είχαν κάτι το ξεχωρίστο. Xperia mini pro, W995 xperia x8, LG optimus one , LG Spirit, HTC Desire 500, S6 edge

Δεν μπορώ να πω στον άλλο πού να δώσει τα λεφτά του αλλά όταν ψωνίζεις κινητό απο κινά δυναμώνεις τον έτσι κι αλλιως δυνατό κινέζο, δεν στηρίζεις το τοπικο μαγαζί εφόσον το φέρνεις απο κίνα (φυσικά δεν μιλάω για redmi note 3 κλπ που τα έχουν ελληνικα μαγαζιά) και απαξιώνεις τους μεγάλους που σου προσφέρουν 1 hour Service(βλ σαμι) και άλλες υπηρεσίες. Απο την άλλη ωστόσο αν δουν τις πωλήσεις τους να πέφτουν θα ψάξουν τον λόγο και αυτό είναι υγιής ανταγωνισμός.

Για να καταλήξω. Δεν είμαι υπερ μιας εταιρίας με μηδενικο support χωρίς υτηρεσίες να μιλήσω τηλεφωνικά και όταν χαλάσει το κινητό μου να περίμενω την κίνα να μου στείλει απλά και μόνο για να έχω την ευχαρίστηση ότι έδωσα λίγα λεφτά για καλό κινητό

Μου έπεσε το S6 edge έσπασε το καπάκι πίσω σε ένα σημειο. Πήγα στη Samsung 5 λεπτά από το σπίτι μου(Smartec) σε μιαι ώρα είχα τηλέφωνο.

To ξέρω ότι είναι overpriced και δεν έχω πάρει ποτέ day 1 ναυαρχίδα ούτε καν midrange. όταν το έκανα με το spirit μου βγήκε μουφα. Προσωπικά είμαι διατεθιμένος να δώσω το κάτι παραπάνω στο μήλο και τη σάμι αφού μου δίνουν τέτοιο service και τηλεφωνική εξυπηρέτηση επί τόπου και τα πάντα.

Σέβομαι τις απόψεις σας σεβαστείτε τη δική μου

Δηλαδη πιστευεις οτι πρεπει να δινουμε για το ιδιο κινητο 200 ευρω στο ελληνικο μαγαζακι, αντι για 120 στο κινεζο?

Το ελληνικο μαγαζακι απο τα 200 που θα μας παρει τα 120 θα τα στειλει στο κινεζο και απο τα υπολοιπα 80 θα τσεπωσει τα μισα για κερδος και τα αλλα μισα σε φορους στο κρατος.

Ασε που θα σε στειλει για σερβις σε καμια arvato αμα χαλασει.

Ευχαριστω αλλα δε θα παρω.

• Like 5

[...]

Επιπλέον πολλά απο τα μοντέλα της αν και ποιοτικά είναι πολύ καλά, στον σχεδιασμό δεν κάνουν τη διαφορά στα μάτια μου. Περισσότεροι πυρήνες, μεγαλύτερες μπαταρίες αλλά ουσία 0!

Γιατί να σου σπάσει η οθόνη με θήκη και προστατευτικό τζάμι (που εννοείται ότι πρέπει να έχεις);

Anyway, με τέτοιες τιμές που έχει η Xiaomi παίρνεις άνετα 2 και βάλε και οι εταιρείες με τα service τους και τα κινητά του 1000ρικου να πάνε να πνιγούν.

Και τι θες δηλαδή στο σχεδιασμό για να νιώσεις ουσία; Ωραία δεν είναι; Γιατί να κάνουν κάτι το διαφορετικό; Για να φαίνεται το κινητό σου διαφορετικό από των άλλων ή υπάρχει κάποιος καλός λόγος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...