LadyMorgana1989 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 καλησπέρα παιδιά. θέλω τα φώτα σας σε κάτι. θέλω να αγοράσω μικρόφωνο για υπολογιστή. ώστε να τραγουδάω καραόκε στο λάπτοπ μου μέσα από κάποια εφαρμογή (δε ξέρω ποια και πως) και να τα ηχογραφώ είτε χωρίς κάμερα είτε με κάμερα έτσι ώστε να τα ανεβάζω στο youtube. επειδή όμως δεν έχω ιδέα από αυτά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι θα χρειαστώ και τι όχι για να το κάνω αυτό; εννοώ χρειάζομαι μόνο ένα μικρόφωνο κ πχ αν βρω κάποιο καραόκε από youtube μπορώ να το ηχογραφήσω και τέλος; χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα; όποιος μπορεί κ ξέρει ας με βοηθήσει παρακαλώ. θέλω από κάπου να ξεκινήσω και πιστεύω αυτό είναι δυνατό ξεκίνημα. αν και για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που μ'αρέσει ετσι κι αλλιώς να κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο πέρα από το gaming. ευχαριστώ
LadyMorgana1989 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 εξαρτάται τι πρόκειται να πάρω. μέχρι 200 ευρώ ειναι καλά;
ronaldofenomeno Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 εφαρμογη δεν ξερω αν υπαρχει, το καλυτερο και το ποιο ευκολο ειναι αγορασεις μια καμερα με μικροφωνο ωστε να σε τραβαει βιντεο και ταυτοχρονα απο κατω θα εχεις να παιζουν τα τραγουδια που θα βρεις instrumental (δηλαδη χωρις φωνη τραγουδιστη) απο το youtube και εισαι ετοιμη, φθηνη λυση και καλη για αρχη!
LadyMorgana1989 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 καμερα έχει το λαπτοπ πρεπει να παρω ξεχωριστη; κ επισης ποιο μικροφωνο μου προτεινεις; στειλε μου καποιο λινκ να δω αν ειναι ευκοο
ronaldofenomeno Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 οχι σου ειπα να αγορασεις καμερα με ενσωματομενο μικροφωνο, αυτο που εχει ο λαπτοπ κανει την ιδια δουλεια ετσι και αλλιως οποτε δεν χρειαζεσαι, για αρχη κατεβασε ενα τραγουδι που θελεις να τραγουδησεις και κανες δοκιμες, αν σε ικανοποιει η ποιοτητα ηχου τοτε εισαι ενταξει, αν οχι μετα χρειαζεσαι, καρτα ηχου, δυναμικο η πυκνωτικο μικροφωνο και ενα προγραμμα που να ηχογραφεις, οποτε πας σε πολλα εξοδα, πρεπει πρωτα να κανεις δοκιμες ωστε να δεις αν σου αρεσει το αποτελεσμα που μπορεις να κανεις τωρα..
LadyMorgana1989 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 δε θελω να παρω καμερα με ενσωματωμένο μικρόφωνο. θέλω να παρω κανονικό μικρόφωνο.. 1
hellojim Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ο καλυτερος τροπος ειναι να ηχογραφησεις τον ηχο σε μικροφωνο και μετα να το βιντεοσκοπησεις, και μεσα απο προγραμμα να το κανεις edit και να κανεις match τον ηχο στο video. Τωρα για την ηχογραφηση της φωνης, θα χρειαστεις ενα μικροφωνο και ενα interface για να συνδεσεις το μικροφωνο στο pc. Γιατι αλλιως αν βαλεις το mic πανω στην καρτα ηχου απο το pc μπορει να την καψεις, επισης δεν θα εχει την ιδια ποιοτητα ηχου. Eνα καλο mic που μπορει να χρησιμοποιηθει μεχρι και σε επαγγελματικες ηχογραφησεις ειναι το Shure sm58 (εχει 100 ευρω). Υπαρχει και το sm57 που μπορει να χρησιμοποιηθει και για να ηχογραφησεις μουσικα οργανα βαζοντας το μικροφωνο μπροστα απο τον ενισχυτη κιθαρας για παραδειγμα. Μετα θα χρειαστεις ενα interface οπως ειπα, ενα καλο και τιμιο στο οποιο μπορεις να γραψεις και κιθαρα (εχει 1 εισοδο για Mic και μια για jack κιθαρας) ειναι το focusrite scarlett solo 2 2nd gen, ειναι περιπου στα 95 ευρω. Η συνδεσμολογια παει ως εξης: mic-> audio interface->PC Μετα θα χρειαστεις ενα προγραμμα στο οποιο πρεπει να γραφεις τα κομματια (πχ cubase). Και μετα ενα αλλο για να συνδυαζεις το audio που εβγαλες απο το προηγουμενο με το βιντεο (πχ windows movie maker για πολυ απλα βιντεο). Δεν ξερω αν ολα αυτα σου φαινονται περιπλοκα, παντως αυτος ειναι ο σωστος τροπος ηχογραφησης, και αν μαθεις μετα να κανεις editing μπορεις να κανεις μεχρι και επαγγελματικη ηχογραφηση. Αναλογα το τι θελεις να κανεις, μπορει αυτα που σου ειπα να ειναι overkill αλλα ηθελα να στα πω για να ξερεις ενημερωτικα πως γινεται κανονικα. Αν αυτο που θελεις να κανεις ειναι πολυ απλο ψαχνεσαι με κατι αλλο. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2016 από hellojim
LadyMorgana1989 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 ευχαριστώ πολύ. αν και δε κατάλαβα και πολλά
hellojim Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ πολύ. αν και δε κατάλαβα και πολλά Υπαρχουν 2 τροποι να κανεις μια διασκευη για ενα τραγουδι, με εικονα, και να το ανεβασεις στο youtube. 1) Βαζεις το κομματι να παιζει στα ηχεια, εσυ τραγουδας επιτοπου και ολο αυτο το γραφει η καμερα οπως και τον ηχο με το μικροφωνο που ειναι Built-in σε αυτη. Και το ανεβαζεις μετα. Αυτο εχει ως μειονεκτημα οτι δεν μπορεις να κανεις καθολου edit στον ηχο, καθως τα φωνητικα που εγραψες και το κομματι που ακουγεται background ειναι στο ιδιο καναλι.. 2) Αυτος ειναι ο τροπος που χρησιμοποιουν σχεδον ολοι για βιντεο στο youtube που κανουν cover τραγουδι: Οπως και πριν βαζουν την καμερα να γραφει αλλα τωρα τραγουδανε στο μικροφωνο ακουγοντας το κομματι απο ακουστικα. Η καμερα καταγραφει την εικονα και ο υπολογιστης τον ηχο απο το μικροφωνο (χωρις δηλαδη να ακουγεται το κανονικο κομματι). Στα φωνητικα που εγραψε στον υπολογιστη προσθετει μεσα απο προγραμμα το μουσικο κομματι ετσι ωστε να ακουγεται background και πιο χαμηλα,ισως, απο τα δικα σου φωνητικα. Μετα αυτο το μουσικο αρχειο το συνδυαζει με την εικονα του βιντεο της καμερας και βγαινει ενα καινουριο βιντεο, το οποιο και ανεβαζουν.. Στην ουσια ξεχωριζεις τον ηχο απο την εικονα ετσι ωστε να μπορεις να κανεις επεξεργασια στον ηχο. Μπορεις να βαλεις εφε (πχ reverb),μπορεις να δυναμωσεις την ενταση, οτι μπορεις να φανταστεις.. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2016 από hellojim
LadyMorgana1989 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 ωραια κ για να κανω τον δευτερο τρόπο τι χρειάζεται;; θα πρέπει να αγοράσω ακουστικά, μικρόφωνο κ πρόγραμμα υποθέτω. μπορεις να μου στείλεις καποια λινκ απο καποιο κατάστημα με καποια ενδεικτικά προϊόντα ωστε να παω να τα αγορασω;;
hellojim Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) ωραια κ για να κανω τον δευτερο τρόπο τι χρειάζεται;; θα πρέπει να αγοράσω ακουστικά, μικρόφωνο κ πρόγραμμα υποθέτω. μπορεις να μου στείλεις καποια λινκ απο καποιο κατάστημα με καποια ενδεικτικά προϊόντα ωστε να παω να τα αγορασω;; Για αρχη νομιζω θα μπερδευτεις αρκετα, επειδη θελει να ασχοληθεις με τα προγραμματα, δεν ειναι κ τοσο απλα. Δεν χρειαζεσαι μονο αυτα. Θελεις και audio interface γιατι το μικροφωνο δεν το κουμπωνεις με την μια στο pc, το βαζεις πανω στο audio interface (εξωτερικη καρτα ηχου ειναι στην ουσια) και αυτο συνδεεις στο pc. mic-> audio interface(εξωτερικη καρτα ηχου)->PC Εγω θα σου ελεγα για αρχη να προσπαθησεις να βγαλεις κανενα cover με HD καμερα απο κινητο πχ και βλεπεις μετα... Εγω απλα στα ειπα αυτα για να παρεις μια ιδεα πως γινεται κανονικα.. Ξεκινα με την καμερα και αν δεν ικανοποιει κοιτας για κατι πιο "επαγγελματικο". Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2016 από hellojim
@topos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εαν τραβηξεις το video με κινητο μπορεις να χρησιμοποιησεις τα hands free ως μικροφωνο(γινετε κ σε λαπτοπ αλλα ισως χρειαστεις ενα adaptorακι). Για ομιλια ειναι μια χαρα, για τραγουδι δεν εχω δοκιμασει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα