Vasilisxd Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παλικάρια γειά σας ! Εχω φτιάξει την βάση μου sqlite 3 με varchar τα string πεδία. Εχω VS2015 latest updates. Εχω βαλει Nuget τα πακετα για την SQLite , κανω συνδεση με το Entity και ειμαι ετοιμος. Στο select όμως : var query = (from Πεδίο in Βαση.Πεδίο where Πεδιο.Ονομα.StartsWith(textBox1.Text) select new { name = belong.name, phone = belong.phone, address = belong.address, info = belong.info, }).ToList(); E... δεν πα να χτυπιέμαι κατω , φέρνει ότι να ναι. Σε νουμερα και Αγγλικα δουλεύει μια χαρα και το .StartsWith και το .Contains. Εχω κάνει τα πάντα , νεα βάση , αλλαγες στο πεδίο nvarchar , string , text , Unicode απο τα properties του model , Utf-8 , utf-16 στο App.Config. Εχω 3 ονοματα στο πεδιο ονομα ..... Χατζής , Δημητρίου , Ναούμ Ξεκινω , γραφω "δ" μου τα φέρνει και τα 3 / "δη" πάλι και τα 3 / "δημ" αυτη την φορά φέρνει τα "Ναουμ" "Δημητρίου" / "δημη" και φέρνει το Δημητριου....... Αν γράψω "βασ" μου φέρνει το Χατζής................ i mean wtf ! με την Localdb δεν είχα τετοια θεματα.................. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2016 από Vasilisxd
παπι Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Στο connection string εκει στο app.config βαλε charset=utf8
Vasilisxd Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Το έκανα και αυτό. Η βάση δεν φταίει σίγουρα. Έκανα ένα πρόχειρο app με Delphi και φέρνει σωστά το αποτέλεσμα με Sql.
παπι Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Στο context.database εχει ενα property log. Βαλε σε αυτο ενα λαμδα προς deubg.writeline και ποσταρε το output window του vs ... βαση1.Database.Log = x => Debug.WriteLine(x) ;
Vasilisxd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Τελικά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα με την SQLite και τα Unicode. Εδώ έχει μια βιβλιοθήκη που πρεπει να μπει στο VStudio : https://www.sqlite.org/src/artifact?ci=trunk&filename=ext/icu/README.txt Επιδή δεν βγάζω όμως άκρη με την εγκατασταση της , λειπουν τα αρχεία που λέει στο readme και επιδή γενικά περιπλέκονται τα πράγματα , επέλεξα τον δρόμο του Entity Native SQL Query , var Μεταβλητή = Context.Πίνακας.SqlQuery("Select * from Πινακας Where Πεδίο Like ...κτλπ").ToList<Πίνακας>(); το οποίο περναει κανονικα τιμές στο entity.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα