seaofwine Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρες σε όλους, Το DVD drive μου δεν εμφανίζεται στα Windows. Ρεύμα έχει, ανοιγοκλείνει δηλαδή αλλά όταν βάζω DVD μέσα με autorun δεν τρέχει τίποτα. Βασικά, είναι σαν να μην το έχω. Στo BIOS εμφανίζεται στα Windows εξαφανίζεται! Σε google search βγαίνουν κάτι registry θέματα, τα έκανα ... τζίφος. Άλλος λέει unistall Deamon tools το έκανα πάλι τζίφος. Κάποιος ξέρει τι γίνεται;
techbit Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 https://support.microsoft.com/el-gr/kb/314060
micos000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Πάτα WINDOWS+R και δώσε diskmgmt.msc Εμφανίζεται εκεί το dvd; Στη διαχείριση συσκευών υπάρχει στις Μονάδες DVD;
Μαύρη Χήρα Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Λειτουργεί η μονάδα κανονικά?Αν έχει κάποιο κουμπί πάνω δοκίμασε το μια να δεις άμα λειτουργεί μηχανικά σωστά
george kesoglu Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 99% το dvd drive παρέδωσε πνευμα ευτυχώς δεν είναι ακριβό, αυτές οι συσκευές δεν είναι σαν τα usb stick που κάνουν ''κορδελάκια""
anthipitza Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 με windows 10 παρόμοιο προβλημα εχω και εγώ . στην διαχ. δίσκων υπάρχει αλλα μου γράφει < χωρίς μέσα αποθήκευσης> βάζεις ένα dvd και σου λέει <εισάγετε έναν δίσκο > . δοκίμασα και έβαλα ένα εξωτερικό dvd με usb με τα ίδια αποτελέσματα. λύσεις σχετικές με registry τις έκανα χωρίς να βρω λύση. κάθε βοήθεια δεκτή.
heros Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 το ειχα και εγω με ταα win 10 καινουργιο dvd και δεν εμφανιζοταν ενω στο bios υπήρχε, ημουν έτοιμος να το επιστρέψω όταν έπαιξα λιγο με το CSM στο bios (αυτό που λέει uefi first/ legacy first..) εβγαλα αν θυμαμαι καλά από κάποΙΑ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟ UEFI FIRST, εβαλα legacy first και το dvd ok!!!
derorist Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 https://support.microsoft.com/el-gr/kb/314060 Προσφατα σε αντιστοιχη περιπτωση σε λαπτοπ με Win7, ακολουθησα τα βηματα της επιλυσης Νο.3 με επιτυχημενο αποτελεσμα.
seaofwine Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 το ειχα και εγω με ταα win 10 καινουργιο dvd και δεν εμφανιζοταν ενω στο bios υπήρχε, ημουν έτοιμος να το επιστρέψω όταν έπαιξα λιγο με το CSM στο bios (αυτό που λέει uefi first/ legacy first..) εβγαλα αν θυμαμαι καλά από κάποΙΑ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟ UEFI FIRST, εβαλα legacy first και το dvd ok!!! Έχω Windows 7.. Πάτα WINDOWS+R και δώσε diskmgmt.msc Εμφανίζεται εκεί το dvd; Στη διαχείριση συσκευών υπάρχει στις Μονάδες DVD; Ούτε στην διαχείριση συσκευών υπάρχει. http://imgur.com/a/6aVKv Λειτουργεί η μονάδα κανονικά?Αν έχει κάποιο κουμπί πάνω δοκίμασε το μια να δεις άμα λειτουργεί μηχανικά σωστά Αν εννοείς να ανοιγοκλείνει, ναι. Σαν μονάδα εμφανίζεται και στο BIOS απλά στα Windows δεν εμφανίζεται. Τι να πω, θα ακολουθήσω ένα από τα βήματα της MIcrosoft Μπας και! αλλιώς... πλερώσει τεχνικό!!! Έκανα όλα τα δήθεν πολύ χρήσιμα βήματα της Microsoft και ακόμα τα ίδια. Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση ν ανοίξω το case και να βγάλω άκρη με την σύνδεση του Drive. δηλαδή μήπως δεν έχει συνδεθεί σωστά ή κάτι τέτοιο;
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 [...] Έκανα όλα τα δήθεν πολύ χρήσιμα βήματα της Microsoft και ακόμα τα ίδια. Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση ν ανοίξω το case και να βγάλω άκρη με την σύνδεση του Drive. δηλαδή μήπως δεν έχει συνδεθεί σωστά ή κάτι τέτοιο; Αν το dvd δούλευε και απλά κάποια στιγμή σταμάτησε τότε δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μόνο αν δε δούλευε από την αρχή. Αν μπορείς να το βγάλεις και να το δοκιμάσεις σε άλλο σύστημα τότε κάντο για να σιγουρευτείς αν φταίει αυτό ή τα windows. Για το uefi που είπε ο heros, δεν έχει σχέση το λειτουργικό αλλά το bios και η μητρική. Αν θέλεις έλεγξε το bios να δεις πως είναι αλλά όπως είπα πριν, αν δούλευε και ξαφνικά σταμάτησε τότε μάλλον φταίει η συσκευή. Είπες στην αρχή ότι αφαίρεσες το daemon. Τις εικονικές συσκευές όμως δεν τις αφαίρεσες, εκτός αν τα virtual scsi που βλέπω στο ss είναι κάτι άλλο. Τέλος, αν θέλεις κατέβασε ένα live linux iso π.χ. το linux ite (κατά προτίμηση στην 32bit έκδοση) και μετέφερε το σε usb με κάποιο usb creator π.χ. win32imager ή rufus, μπουτάρισε από το usb και δες αν στο αναγνωρίζει εκεί.
seaofwine Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Είπες στην αρχή ότι αφαίρεσες το daemon. Τις εικονικές συσκευές όμως δεν τις αφαίρεσες, εκτός αν τα virtual scsi που βλέπω στο ss είναι κάτι άλλο. Το ξανα εγκατέστησα γιατί συνειδητοποίησα ότι δεν έφταιγε αυτό! Άρα λες μάλλον ότι τα τίναξε η συσκευή; Και τότε πώς ανοιγοκλείνει ; Να πώ και κάτι ακόμη; Το συμπέρασμα ότι το DVD εμφανίζεται στο BIOS το έβγαλα από το Boot Priority δηλαδή επειδή εκεί εμφανίζεται σαν επιλογή το ATAPI CD-DVD Rom. Είναι άσχετο ή όντως από κει φαίνεται; Το CSM που λέει ο Heros που είναι; και πως μπαίνω εκεί να το πειράξω;
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Το ότι ανοιγοκλείνει σημαίνει απλά ότι δουλεύει το μοτέρ. Μπορεί να έχει πρόβλημα με το λέιζερ της κεφαλής ή με την επικοινωνία δεδομένων. Έχω κι εγώ ένα dvd-rw πο ανοιγοκλείνει κανονικά αλλά δε διαβάζει τίποτα. Κάνε μια προσπάθεια και από linux και αν δεν ετοίμασε ένα 20άρικο. Επειδή όμως αναφέρεις για atapi,δε ξέρω αν η μητρική σου έχει sata γιατί δε ξέρω αν θα βρεις ide dvd. Αυτό που λέει ο heros είναι άσχετο. Αναφέρετε σε ποιες συσκευές θα μπουτάρουν πρώτα, οι sata ή οι atapi.
heros Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 ειναι στο bios σαν csm στα boot device βαλε legacy first αντι για uefi first και νομιζω θα το βρει... ετσι εγινε σε μενα, δεν χανεις κατι να δοκιμασεις.... και μετα ψαχνεις να δεις αν φταει κατι αλλο.. Αυτό που λέει ο heros είναι άσχετο. Αναφέρετε σε ποιες συσκευές θα μπουτάρουν πρώτα, οι sata ή οι atapi. ασχέτο ή μη θυμίζει το πρόβλημα του φίλου μας εδώ, ορατό στο bios, αορατο στα windows,, αλλαξα την επιλογη boot σε legacy first και το βρήκε, τυχαίο? δεν νομίζω , αλλά δεν χάνει κάτι να το δοκιμάσει..
george kesoglu Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 ας δοκιμάσει ότι θέλει ο TS το ξαναλέω όμως αυτές οι συσκευές εφόσον δουλευαν κανονικά δεν εξαφανίζονται από το σύστημα από μονες τους ή πειραχτικέ το BIOS ή dvd καπούτ άσχετα εάν δουλεύει το πορτάκι
seaofwine Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Αύριο το πρωί το Pc πάει σε τεχνικό για διαπιστώσεις. Απλά υπέθεσα ότι είναι θέμα των Windows που πιθανά να λυνότανε. Απ' ότι φαίνεται είναι κλασική περίπτωση βλάβης ... (που σε ρε Τσάκωνα!) Ευχαριστώ σας άπαντες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα