Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα λαπτοπ hp με windows 7 6gb ram κατεβάζω την python 2.7.12 γραφω ενα πρόγραμμα σε new file και οταν παταω save μου βγαζει το παράθυρο κανονικά γραφω ονομα παταω εντερ αλλα το αρχειο δεν ειναι πουθενα... , μετα παταω f5 για να το τρεξω μου λεει οτι πρεπει να το αποθηκεύσω και οταν γραφω ονομα και παταω enter παλι το ιδιο ... τι μπορω να κανω? το θεμα ειναι σημαντικό γιατι το λαπτοπ το θελω για το σχολειο μου , εχω δοκιμάσει με εγκατασταση και απεγκατασταση αλλα τίποτα... και δεν φταιει ο δίσκος γιατι το photoshop κανει μια χαρα τα saves ευχαριστω για τον χρονο σας και για την βοήθεια σας 

Δημοσ.

@kaliakman προφανώς χρησιμοποιεί IDLE

@tr333445

Που πας να σώσεις το αρχείο; Anyway, πριν από αυτό, για να βεβαιωθούμε ότι όλα δουλεύουν σωστά:

1. κατέβασε το notepad++ ή κάποιον αντίστοιχο programming editor.
2. Χρησιμοποίησε το notepad++ για να φτιάξεις ένα αρχείο με όνομα hello.py, και περιεχόμενο print("hello world"). Μπορείς να το σώσεις σε όποιο φάκελο θέλεις.
3. Άνοιξε κονσόλα, πήγαινε στο φάκελο που έσωσες το hello.py και εκτέλεσε python hello.py

Αν τα κάνεις αυτά και λειτουργούν τότε άνοιξε το hello.py με τον IDLE και πάτα F5. Μετά κάνε μια αλλαγή στο αρχείο (πχ προσέθεσε άλλο ένα print()), σώστο και ξαναπάτα F5.

edit

Δες και αυτό:

• Like 1
Δημοσ.

@pitogiro ναι 

@pmav99 το εκανα πηγα να το τρεξω και δεν ετρεχε .... 

Τότε μάλλον αυτό θα φταίει.

Αν έχεις strings πχ. 'μπλα' βάλε μπροστά ένα u, δηλαδή u'μπλα'.

Επίσης, βάλε στην αρχή του αρχείου το

# -*- coding: utf-8 -*-

Δημοσ.

1000 ευχαριστώ @pitogiro υπαρχει καποιος τροπος να γινονται αυτα αυτόματα ? πχ να βαλω τα windows στα ελληνικά 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο για να μην το κάνεις συνέχεια αυτό. Μια φορά που μου χρειάστηκε το έφτιαξα όπως σου έγραψα παραπάνω..

Με python 3.x νομίζω δεν υπάρχει αυτό το θέμα με το encoding.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...