Belisarius Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Σε αυτό δε θα διαφωνήσω, αλλά μην ακούμε και το ότι είναι καλό για εμάς (για "τον καταναλωτή") το ότι η Google έχει όλες τις πωλήσεις και η Apple όλα τα κέρδη. Που είναι το καλό στο ότι δεν έχουμε καμία επιλογή και πρέπει να ψωνίζουμε συγκεκριμένα πράγματα; Στο android έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε εκατοντάδες συσκευές. Το γιατί θα έπρεπε να επιλέξει κάποιος κάτι πέρα από το android είναι δικό του πρόβλημα, ουσιαστικά πρόβλημα δεν υφίσταται.
Haldol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Στο android έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε εκατοντάδες συσκευές. Το γιατί θα έπρεπε να επιλέξει κάποιος κάτι πέρα από το android είναι δικό του πρόβλημα, ουσιαστικά πρόβλημα δεν υφίσταται. Εκατοντάδες συσκευές και ΜΙΑ εταιρεία που τις ελέγχει όλες. Google. Χρειάζεται να μπω στον κόπο να εξηγήσω γιατί δεν είναι καλό ο έλεγχος της αγοράς να ασκείται από μία μόνο εταιρεία, ή κατατάσσεται στα αυτονόητα; Η ήττα που έφαγε η Microsoft στα smartphones ήταν πιο μεγάλη για εμάς, παρά για εκείνη. 3
Belisarius Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εκατοντάδες συσκευές και ΜΙΑ εταιρεία που τις ελέγχει όλες. Google. Χρειάζεται να μπω στον κόπο να εξηγήσω γιατί δεν είναι καλό ο έλεγχος της αγοράς να ασκείται από μία μόνο εταιρεία, ή κατατάσσεται στα αυτονόητα; Η ήττα που έφαγε η Microsoft στα smartphones ήταν πιο μεγάλη για εμάς, παρά για εκείνη. Εξήγησε μας. Εγώ προσωπικά δεν έχω θέμα που η Microsoft είναι μονοπώλιο στο λειτουργικό των pc παρ όλο που δεν μου άρεσε που προσπάθησε μέσω αυτού να πείσει κανένα κορόιδο να αγοράσει wp. Με το που μάθει κάποιος ένα λειτουργικό μετά μπορεί αυτομάτως να εργαστεί σε αυτό. Αυτό έλειπε να μαθαίνουμε 100 λειτουργικά και να ψάχναμε συσκευές συμβατές ή να εργαζόμασταν σε μια εταιρία και μετά στην επόμενη να βρίσκαμε άλλο λειτουργικό. Ακόμα και για την Google τώρα που στη Nougat ο drawer πάει μόνο κάθετα, εγώ χρησιμοποιώ Nova. Τόσα χρόνια που το pure android ήταν άδειο, χρησιμοποιούσα Samsung με χιλιες δυο προσθήκες που κάποιες τώρα προστέθηκαν και από την Google. Επιλογές υπάρχουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε. Άλλοι εγκλωβίζονται σε λειτουργικά του ενός browser, αυτοί που όλως τυχαίως μιλάνε μετά για επιλογές και για μονοπώλιο της Google. 1
Haldol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εσύ "επιλογή" θεωρείς το customization και την δυνατότητα να αλλάζεις drawers / launchers, εγώ επιλογή θεωρώ τη δυνατότητα επιλογής υπηρεσιών και παρόχων. Μου αρκεί που λες ότι "είναι ΟΚ" που η MS είναι μονοπώλιο στα λειτουργικά στα PC. Προφανώς δε σε ενοχλήσει και ένα ακόμα μονοπώλιο (της Google) αφού δε σε πειράζει και το πρώτο. Άντε, με το καλό και ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος (αρκεί να έχει πολλά προγράμματα να διαλέγουμε), μία εταιρεία τροφίμων (αρκεί να έχει πολλές γευστικές προτάσεις) και μία τράπεζα (αρκεί να έχει προϊόντα που να μας καλύπτουν). Να πω και το κλασικό με τα μνημόνια; 1
Belisarius Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εσύ "επιλογή" θεωρείς το customization και την δυνατότητα να αλλάζεις drawers / launchers, εγώ επιλογή θεωρώ τη δυνατότητα επιλογής υπηρεσιών και παρόχων. Μου αρκεί που λες ότι "είναι ΟΚ" που η MS είναι μονοπώλιο στα λειτουργικά στα PC. Προφανώς δε σε ενοχλήσει και ένα ακόμα μονοπώλιο (της Google) αφού δε σε πειράζει και το πρώτο. Άντε, με το καλό και ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος (αρκεί να έχει πολλά προγράμματα να διαλέγουμε), μία εταιρεία τροφίμων (αρκεί να έχει πολλές γευστικές προτάσεις) και μία τράπεζα (αρκεί να έχει προϊόντα που να μας καλύπτουν). Να πω και το κλασικό με τα μνημόνια; Εαν η Google περιορίσει την παραγωγή όλων των android εταιριών σε 2-3 συσκευές τότε ναι θα υπάρξει πρόβλημα. Μέχρι τότε κάτσε να γράφεις για μνημόνια. Ακόμα και για τις υπηρεσίες που γράφεις υπάρχουν δεκάδες επιλογές για κάθε υπηρεσία, το ότι τα Google Apps κυριαρχούν είναι άλλο θέμα. Έχεις την επιλογή όμως να επιλέξεις και άλλες υπηρεσίες άλλων εταιριών. Δηλαδή έστω ότι έβγαζε άλλη εταιρία ένα λειτουργικό σαν το android ή και πιο ανοιχτό, τί θα άλλαζε ακριβώς; Απλώς θα είχαμε την αίσθηση ότι η Google υπό τον φόβο του άλλου ανοικτού λογισμικού δεν θα κλείσει τόσο το δικό της. Μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα δεν ανήκουν καν στην πραγματικότητα για να τα συζητήσουμε με γενικότητες του στυλ επιλογής υπηρεσιών. Εξήγησε αναλυτικά τι εννοείς με τον όρο υπηρεσίες. Αν θες γράψε και την συσκευή που χρησιμοποιείς.
Jimmy08 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Σχεδόν όλες! Και μάλιστα αυτός που θα "απογοητευτεί" από μία φθηνή συσκευή, θα αγοράσει μία μεσαία και όχι μία πανάκριβη. (Σαν να λέμε ότι ο απογοητευμένος οδηγός από ένα φιατάκι, θα πάει να αγοράσει μία S-Class) Αυτή "η εμπειρία χρήσης" είναι ένα διαφημιστικό κατασκεύασμα. ΔΕΝ υφίσταται στον πραγματικό τον κόσμο. Και αυτό το αποδεικνύει η εξάπλωση του Android. Εκτός και αν ο κόσμος επιλέγει συνειδητά, συσκευές που τον δυσκολεύουν... Η Google θέλει να βάλει χέρι στο μερίδιο της αγοράς των ακριβών κινητών (διότι έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους). Δεν το γυρνά σε μονοπώλιο. Δεν ειναι κριτηριο το αν θα τον δυσκολευουν ή οχι. Το πρωτο που εχει στο μυαλο του καποιος που θα αγορασει μια συσκευη ειναι η τιμη. Και μετα αναλογα τα ποσα θελει να διαθεσει, ανεβαινει σε χαρακτηριστικα και ευκολια χρησης. Και μη μου πεις οτι το android των 500€ δεν ειναι αισθητα ανωτερο απο αυτο των 150€ (σαν συνολικη κατασκευη της συσκευης αλλα και το πως τρεχει). Αρα αυτος που βγαινει στην αγορα για ενα κινητο απλα για να κανει τη δουλεια του, πρωτα θα σκεφτει ποσα θα δωσει και κατ'επεκταση το αν θα τον δυσκολευει και ποσο.
Jimmy08 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Οσοι χαιρεστε τοσο με την "επιτυχια" της Google σκεφτειτε το λιγο αλλιως. Ξερετε απο που προκυπτουν τα δεδομενα για την κινηση στους δρομους, που τοσο μας βολευει ολους; Στα android smartphones που εχετε στην κατοχη σας. Ειπαμε, η μεγαλη συγκεντρωση δυναμης σε μια εταιρια δεν ειναι για καλο.
Belisarius Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Οσοι χαιρεστε τοσο με την "επιτυχια" της Google σκεφτειτε το λιγο αλλιως. Ξερετε απο που προκυπτουν τα δεδομενα για την κινηση στους δρομους, που τοσο μας βολευει ολους; Στα android smartphones που εχετε στην κατοχη σας. Ειπαμε, η μεγαλη συγκεντρωση δυναμης σε μια εταιρια δεν ειναι για καλο. Τα υπόλοιπα λειτουργικά δεν έχουν Gps? 1
Neg Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Οσοι χαιρεστε τοσο με την "επιτυχια" της Google σκεφτειτε το λιγο αλλιως. Ξερετε απο που προκυπτουν τα δεδομενα για την κινηση στους δρομους, που τοσο μας βολευει ολους; Στα android smartphones που εχετε στην κατοχη σας. Ειπαμε, η μεγαλη συγκεντρωση δυναμης σε μια εταιρια δεν ειναι για καλο. Το ίδιο έχουν και οι άλλες υπηρεσίες χαρτών ακόμα και τα Apple Maps σε μεγάλες πόλεις επίσης οι εφαρμογές Garmin, TomTom, Navigon κλπ.
Jimmy08 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Τα υπόλοιπα λειτουργικά δεν έχουν Gps? Τα υπολοιπα εννοεις το iOS; Εχουν αλλα δεν εχουν 88% μεριδιο αγορας. Επισης, ποιος θα εμπιστευτει apple maps για να παει εκει που θελει; 1
Neg Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Τα υπολοιπα εννοεις το iOS; Εχουν αλλα δεν εχουν 88% μεριδιο αγορας. Επισης, ποιος θα εμπιστευτει apple maps για να παει εκει που θελει; Εγώ... τους χρησιμοποιώ συχνά και ήταν μπορώ να πω πολύ πιο σωστοί από αυτούς της Google σε αρκετές περιπτώσεις.. Έχουν περάσει χρόνια από την αποτυχημένη κυκλοφορία τους και τα προβλήματα τους έχουν διορθωθεί, μην ξεχνάς ότι λειτουργούν σε συνεργασία με την TomTom.
Jimmy08 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εγώ... τους χρησιμοποιώ συχνά και ήταν μπορώ να πω πολύ πιο σωστοί από αυτούς της Google σε αρκετές περιπτώσεις.. Έχουν περάσει χρόνια από την αποτυχημένη κυκλοφορία τους και τα προβλήματα τους έχουν διορθωθεί, μην ξεχνάς ότι λειτουργούν σε συνεργασία με την TomTom. Δεν το ξεχναω γιατι το βλεπω καθε φορα που τυγχανει να ανοιξω την εφαρμογη. Η ιδια εφαρμογη φαινεται να το ξεχναει μαλλον
Neg Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δεν το ξεχναω γιατι το βλεπω καθε φορα που τυγχανει να ανοιξω την εφαρμογη. Η ιδια εφαρμογη φαινεται να το ξεχναει μαλλον Δεν ξέρω τι παίζει στα βαλκάνια, εγω το χρησιμοποιώ για δυτική Ευρώπη και δεν είχα θέμα μέχρι στιγμής. Φυσικά ο γουγλης δίνει παραπάνω πληροφορίες μιας και είναι περισσότερο καιρό στην αγορά και είναι και μηχανή αναζήτησης αλλά δεν με ενοχλεί. Έχω και τις δυο εφαρμογές ανάλογα τις ανάγκες
Jimmy08 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι παίζει στα βαλκάνια, εγω το χρησιμοποιώ για δυτική Ευρώπη και δεν είχα θέμα μέχρι στιγμής. Φυσικά ο γουγλης δίνει παραπάνω πληροφορίες μιας και είναι περισσότερο καιρό στην αγορά και είναι και μηχανή αναζήτησης αλλά δεν με ενοχλεί. Έχω και τις δυο εφαρμογές ανάλογα τις ανάγκες Ναι φιλε, χρησιμοποιεις οτι σε βολευει αναλογα την περιπτωση. Το μονο καλο ειναι να υπαρχουν επιλογες. Πλακα κανω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα