Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ρεσιτάλ υποκρισίας από άτομα που αποζητούν (πληρώνοντας όσο όσο) και επικροτούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης από τον επεξεργαστή μέχρι το iCloud (cool ολοκληρωτισμός aapl style), από μια και μόνο εταιρία.

Θα σου ζητάμε συμβουλες πριν από κάθε αγορά που θέλουμε να κάνουμε μιας και ξέρεις καλύτερα απο εμάς για εμάς! Μικρός θεούλης και τα σχετικά... :P

• Απαντ. 336
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσο και να εκτιμώ και να αγαπώ την Apple νομίζω πως τελευταία όντως τα έκανε λίγο σκ@@α τα πράγματα. Πέρα από ότι το Android βρίσκεται σε πολλές συσκευές, πρέπει να παραδεχτουμε ότι οι χαζές κινήσεις του Μήλου αρχίζουν να δείχνουν τις πληγές τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όσο και να εκτιμώ και να αγαπώ την Apple νομίζω πως τελευταία όντως τα έκανε λίγο σκ@@α τα πράγματα. Πέρα από ότι το Android βρίσκεται σε πολλές συσκευές, πρέπει να παραδεχτουμε ότι οι χαζές κινήσεις του Μήλου αρχίζουν να δείχνουν τις πληγές τους.

Θα ήταν χαζές αν δεν πουλούσε τίποτα και οι καταναλωτές της γύριζαν την πλάτη. Oh wait! 

Δημοσ.

Η πίτα αναφαίρετε στο λειτουργικό σύστημα και όχι στις πωλήσεις. Αναφαιρόμενος λοιπόν το ότι η Samsung βγάζει εκατοντάδες συσκευές και μάλιστα στα 120€ και υπάρχουν και από κινέζικες μέχρι και με 50€ είναι λογικό να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά. Το θέμα είναι όμως πόσα από αυτά τα κινητά τρέχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού γιατί είναι σαν να λέμε το Android κυριαρχεί στην αγορά με το μεγαλύτερο ποσοστό να τρέχει 3 χρονών και βάλε έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τι να πει αυτό; Ότι η Apple έκανε πατάτες με τα 8άρια στο παρελθόν ναι έκανε. Μιλάω όμως και για το παρόν. Υπάρχει απλά μεγαλύτερη γκάμα συσκευών Android ενεργοποιημένες γιαυτό και υπάρχουν τα ποσοστά. Να βάλω και εγώ μία ακόμη πίτα να το αναλύσουμε σε βάθος..

Το μεγαλύτερο ποσοστό τρέχει ακόμα Lollipop και Kitkat Η δε Nougat δεν είναι ούτε καν στην λίστα! Εκεί θέλω να καταλήξω. Ενώ την ίδια στιγμή..

αι η τελευταία συσκευή που πήρε iOS 10 είναι το iPhone 5 του 2012. 

Eιλικρινα, χωρις ιχνος ειρωνειας, αδυνατω να καταλαβω πως εστω και μια προταση του post σου απανταει στα ερωτηματα μου

Τελικα μου λες οτι οσες περισσοτερες συσκευες βγαλει μια εταιρια τοσο περισσοτερες θα πουλησει? Και τοτε γιατι δεν βγαζουν ΟΛΟΙ απειρο αριθμο συσκευων να γινει χαμος?

Τελος στα android δεν παιζει και τοσο ρολο η εκδοση του OS μιας ολες οι εφαρμογες δεχονται ανεξαρτητο update

Τι διαφορά έχει αυτή η ουρά από μία σε εκδοτήρια γηπέδου?

Μεγαλη, αν και δεν ειμαι του αθλητισμου. Στα εκδοτηρια γηπεδου δεν μπορεις να πας να παρεις εισιτήριο οποτε σου ερθει εσενα γιατι πολυ απλα...θα εχει τελειωσει ο αγωνας που θες να δεις, η θα εχουν εξαντληθει τα εισιτηρια μιας και ειναι περιορισμενη η χωρητικοτητα του γηπεδου κλπα κλπα. 

Το να μην το καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει πως δεν ήσασταν ποτέ gadgetάκηδες και δεν θέλατε απεγνωσμένα να αγοράσετε κάτι ΑΜΕΣΑ!

Δεν νιώσατε ποτέ πως είναι να θέλετε να αγοράσετε κάτι από τη Στουρνάρα (10-15 χρόνια που ήταν στα πάνω της) και να τρέχουν στο δρόμο τα πόδια πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα, για να φτάσετε πιο γρήγορα και απο τον flash gordon! :P

Εντάξει μεγαλώνοντας αλλάζουν κάπως τα συναισθήματα αλλά πάνω κάτω η ιδέα ίδια είναι. 

Αν και τρελος gadgetakias, αντιπαθω οσο τιποτα αλλο στη ζωη μου να περιμενω σε ουρα για να ΠΛΗΡΩΣΩ!! Ουτε σε ουρα του supermarket δεν περιμενω για πανω απο ~5 λεπτα, ποσο μαλλον για ρουχισμο / τεχνολογια κλπα. Οταν μπαινω σε καταστημα να πληρωσω, απαιτω αμεση εξυπηρετηση. Ο καθενας βεβαια με τα γουστα του :P

Το να μην το καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει πως δεν ήσασταν ποτέ gadgetάκηδες και δεν θέλατε απεγνωσμένα να αγοράσετε κάτι ΑΜΕΣΑ!

Δεν νιώσατε ποτέ πως είναι να θέλετε να αγοράσετε κάτι από τη Στουρνάρα (10-15 χρόνια που ήταν στα πάνω της) και να τρέχουν στο δρόμο τα πόδια πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα, για να φτάσετε πιο γρήγορα και απο τον flash gordon! :P

Εντάξει μεγαλώνοντας αλλάζουν κάπως τα συναισθήματα αλλά πάνω κάτω η ιδέα ίδια είναι. 

Αν και τρελος gadgetakias, αντιπαθω οσο τιποτα αλλο στη ζωη μου να περιμενω σε ουρα για να ΠΛΗΡΩΣΩ!! Ουτε σε ουρα του supermarket δεν περιμενω για πανω απο ~5 λεπτα, ποσο μαλλον για ρουχισμο / τεχνολογια κλπα. Οταν μπαινω σε καταστημα να πληρωσω, απαιτω αμεση εξυπηρετηση. Ο καθενας βεβαια με τα γουστα του :P

Ναι, ένα smartphone δεν είναι μόνο η κατασκευή...

Το λειτουργικό η Samsung το παίρνει έτοιμο και πετάει ένα skin και μερικά extras από πάνω για το πενάκι.

Πόσους μηχανικούς άραγε απασχολεί η Apple στο iOS και πόσους η Samsung στο... touchwiz? 

Δεν λέω ότι η Apple δεν υπερχρεώνει το προιόν της αλλά το σκέφτεστε πολύ μπακαλίστικα το θέμα. 

Kαι 1.000 μηχανικους να απασχολει (που αποκλειεται, θα μου κανε εντυπωση αν ειναι πανω απο 10) αποκλειστικα και μονο για το iOS, το κοστος βγαινει περι τα μερικα λεπτα του ευρω ανα συσκευη. Γενικα το κοστος του R&D ειναι ελαχιστο οταν μιλαμε για τετοιο ογκο συσκευων. Μιλαμε για εταιριες που πουλανε 100αδες εκκατομμυρια συσκευες ανα ετος. Το κοστος του λειτουργικου / συσκευη ειναι ψιχουλα 

Δημοσ.

Πράγματι η Apple άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε ένα smartphone χάρη στο λειτουργικό της Cisco το οποίο προώθησε με μοναδικό τρόπο ο Jobs. Από εκεί και πέρα η Google κατάφερε να την ξεπεράσει και να φτιάξει κάτι πιο ολοκληρωμένο και να το προσφέρει σε πολύ κόσμο με το ανάλογο τίμημα τις υπηρεσίες της.

Αυτή η εταιρεία δεν φτιάχνει ποτέ τίποτα. Δεν μπορεί. Μόνο αγοράζει.

Δημοσ.

Ήταν αρκετά καλύτερο και ακριβότερο από το iphone στην κατασκευή. 

Μου αρέσει που βγάζουμε συμπεράσματα για το κόστος παραγωγής μίας συσκευής από το κόστος των components στη Mouser. Αγνοούμε μεγέθη παραγωγής, ή το ότι κάποιοι κατασκευαστές (π.χ. Samsung) παράγουν από μόνοι τους τα πάντα, ή το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής non-COTS components. Γενικώς, ξέρουμε τα πάντα, πιάνουμε έναν τιμοκατάλογο και προσθέτουμε!

Δημοσ.

Μου αρέσει που βγάζουμε συμπεράσματα για το κόστος παραγωγής μίας συσκευής από το κόστος των components στη Mouser. Αγνοούμε μεγέθη παραγωγής, ή το ότι κάποιοι κατασκευαστές (π.χ. Samsung) παράγουν από μόνοι τους τα πάντα, ή το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής non-COTS components. Γενικώς, ξέρουμε τα πάντα, πιάνουμε έναν τιμοκατάλογο και προσθέτουμε!

Τα κέρδη μιλάνε από μόνα τους πια προϊόντα είναι υπερκοστολογημενα και πια όχι. Όταν έχεις το 12% της αγοράς και κέρδη στο 102% καταλαβαίνουμε πόσο αξίζει το κάθε προϊόν.

Δημοσ.

Καλά και κυρίαρχο δε το λες. Αναγκαίω κακό είναι από την στιγμή που κάποιοι έχουν οικονομικό περιορισμό.

Φαντάσου τώρα στην Ινδία η στη Κίνα να έβγαινε Iphone με 80 ευρώ!

Δημοσ.

Kαλα δεν ειναι και δυσκολο να καταλαβεις το κοστος παραγωγης. Οταν πουλας τις λιγοτερες συσκευες και εχεις το μεγαλυτερο κερδος τοτε αυτοματα κοστος της συσκευης που πουλας ειναι στα πατωματα. 

Δημοσ.

Μπροστά είναι τα δύσκολα για την Apple σίγουρα θα έχει μείωση στο ποσοστό της στην Αμερική έχει πλέον καθαρά ανταγωνιστή αυτό που δεν κατάλαβα γιατί άφησε τη motorola η google και δεν το ξεκίνησε νωρίτερα, μια απάντηση μπορεί να είναι ότι δεν την ενδιαφέρει η κατοχή μονάδων παραγωγής έχει λογική αυτό.

Δημοσ.

Καλά και κυρίαρχο δε το λες. Αναγκαίω κακό είναι από την στιγμή που κάποιοι έχουν οικονομικό περιορισμό.

Φαντάσου τώρα στην Ινδία η στη Κίνα να έβγαινε Iphone με 80 ευρώ!

Το android πιστεψε με ακομα και σε κινητα απο Κινα στα 70 ευρω οπως το παρακατω:

http://www.banggood.com/Bluboo-Maya-5_5-Inch-2GB-RAM-16GB-ROM-MT6580A-Quad-Core-1_3GHz-Smartphone-p-1061970.html?rmmds=search

που δεν του λειπει απολυτως τιποτα κανει τα παντα και δεν κολλαει πουθενα.Το πηρα για μια θεια μου πριν 1.5 μηνα και μονο τα καλυτερα εχει να λεει.Δεν ειμαστε στο 2010 που τα android των 70 ευρω ειχαν 256mb ram και κολλαγε το συμπαν.Αυτα με 2gb πανε μια χαρα.Οι συγκεκριμενοι πωλητες βγαζουν ενα ελαχιστο κερδος απο αυτα τα κινητα.Κανει καλο και σε αυτους και στους καταναλωτες που περνουν κατι πολυ καλο σε τιμη που ο καθενας μπορει να αγορασει ενα καλο smartphone.

Δημοσ.

Kαλα δεν ειναι και δυσκολο να καταλαβεις το κοστος παραγωγης. Οταν πουλας τις λιγοτερες συσκευες και εχεις το μεγαλυτερο κερδος τοτε αυτοματα κοστος της συσκευης που πουλας ειναι στα πατωματα. 

Ναι, αν βάζεις στη σύγκριση και τα σαπάκια των 100 ευρώ, έτσι φαίνεται. Στο premium κομμάτι της αγοράς δε λες και ότι πουλάει τις λιγότερες συσκευές. Ίσα-ίσα που βρίσκεται σταθερά στο -τουλάχιστον- top 2.

Και μαντεύεις ποιο κομμάτι της αγοράς φέρνει τα κέρδη; Όχι τα budget κινητά πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αν βάζεις στη σύγκριση και τα σαπάκια των 100 ευρώ, έτσι φαίνεται. Στο premium κομμάτι της αγοράς δε λες και ότι πουλάει τις λιγότερες συσκευές. Ίσα-ίσα που βρίσκεται σταθερά στο -τουλάχιστον- top 2.

Και μαντεύεις ποιο κομμάτι της αγοράς φέρνει τα κέρδη; Όχι τα budget κινητά πάντως. 

Θα συμφωνησω αλλο να βγάλεις του 50ευρου συσκευή κερδος 70% και άλλο του 1000ρικου.

Γιαυτό η apple δεν μπορεί να βγαλει συσκευή του 50ρικου αφού το κέρδος της θελει να είναι στα 70% και οχι 20 άντε μαξκ30% που ειναι το κέρδος σε άλλες εταιρίες στο τομεα των smartphone.

Γιαυτό κάποια στιγμή θα μιλάμε δυστυχώς για κυριαρχία Android 90%++

Δημοσ.

Περίεργο αλλά βλέπω ότι οι χρήστες iphone δεν είναι όπως παλιά στην χώρα μας, στη δουλειά όλοι είχαν μήλο και τώρα έχουν οι μισοί..

Δημοσ.

Περίεργο αλλά βλέπω ότι οι χρήστες iphone δεν είναι όπως παλιά στην χώρα μας, στη δουλειά όλοι είχαν μήλο και τώρα έχουν οι μισοί..

Μα είναι λογικό αφού οι περισσότεροι iphone χρήστες βλέπανε τους άλλους ότι με τα Android στέλνανε με bluetooth αρχεία + το ότι μπορείς να βάλεις στικάκι usb στο κινητό + στο ότι η μεταφορά αρχείων είναι με απλό copy-paste.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...