Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοηθάω μια φίλη μου να περασει κατι τιμές σε ενα ονλαιν βιβλιοπωλειο. Στην πλατφορμα βαζουμε την αποφορολογημενη τιμη (δηλ. μειον φορο 6%) και κατοπιν επανυπολογιζεται η τελικη τιμη, η οποια πρεπει να ειναι ιδια με αυτη που ξεραμε.

Για αυτη τη δουλεια χρησιοποιω το LibreOffice. Βαζω την τιμη σε ενα κελι, σε ενα αλλο κελι υπολογιζεται ο ΦΠΑ (=A1*0,06) και σε ενα αλλο κελλι γινεται η αφαιρεση για να βγει η "βασικη" τιμη.

Οταν ομως εβαζα την "βασικη" τιμη, στο τελικο σαιτ εβγαινε λιγο διαφορετικη τιμη απο την αρχικη. Το ειπα στη φιλη μου και ειπε οτι για καποιο λογο ο υπολογιστης δεν τα βγαζει σωστα και εκεινη το κανει μονο με κομπιουτερακι, που της βγαινει σωστα. Εκεινη δηλ. παταει τιμη/106% και το αποτελεσμα που βγαζει ειναι λιγο διαφορετικο απο αυτο που βγαζει σε εμενα το LibreOffice.

Το δοκιμασαμε και με την ιδια τιμη. Βαλαμε 12,72 Ευρω, σε εκεινη το κομπιουτερακι της εβγαλε 12 ακριβως, εμενα το LibreOffice μου εβγαλε 11,96. Οταν εγω εβαλα στην πλατφορμα 11,96, βγηκε διαφορετικη απο την αρχικη τιμη (δηλ. οχι 12,72) ενω οταν εκεινη εβαλε 12, η πλατορμα της εβγαλε σωστα, 12,72 !!!!!

Το γεγονος οτι το αποτελεσμα που βγαζει η πλατφορμα της συμφωνει με την αρχικη τιμη σημαινει οτι το κομπιουτερακι της βγαζει σωστο αποτελεσμα, ενω το LibreOffice λαθος.

Η φιλη μου ειπε οτι παλια το δοκιμασε με την "Αριθμομηχανη" των Windows και της εβγαινε παλι λαθος, γιαυτο το κανει πλεον μονο στο κανονικο κομπιουτερακι. Με αλλα λογια ο,τι γινεται στον υπολογιτη, Αριθμομηχανη ή Εξελ, για καποιο λογο βγαινει λαθος :/

Ξερει κανενας γιατι γινεται αυτο, και αν γινεται κατι λαθος πως μπορω να διορθωσω; Και αν ειναι ενα προβλημα που γινεται σε επιπεδο πληροφορικης/hardware, πως μπορει να προσπεραστει; Δεν εχω κανονικο κομπιουτερακι βλεπετε :)

Δημοσ.

Κατι με increase/decrease decimals μου κανει αν το εχετε κανει σωστα, μηπως το κομπιουτερακι της κανει round το 11,96 σε 12? Δωσε ενα πληρες παραδειγμα απο την αρχη και σε excel αν γινεται.

Δημοσ.

Για να βρεις την αποφορολογημένη τιμή σε φπα 6% κάνεις τιμή/106*100. Αυτό που κάνεις πολλαπλασιάζοντας την τελική τιμή επί 0,06 και αφαιρώντας είναι λάθος.

Δημοσ.

Tui σε ευχαριστω :) Βγαινει σωστα με τον τυπο που ειπες.

Πριν γραψω εδω εψαξα για "αποφορολογηση σε excel" και δε βρηκα τιποτα.

Μια χαζη ερωτηση: αφου 106*100 = 10600, γιατι οταν κανω τιμη/10600 το προγραμμα μου βγαζει 00???

Δημοσ.

Η σειρα των πραξεων, απο αριστερα προς τα δεξια ειναι πρεπει να κανεις πρωτα τη διαίρεση. (τιμη/106)*100 αν σε βοηθαει καλυτερα.

Μπορεις να κανεις για καλυτερα =τιμη/(1+φορος) δηλαδη πχ 12/(1+0,06)

Δημοσ.

καθαρή αξία 100

ποσοστό φπα  6% = 0,06

αξία φπα 100 x 0,06 = 6

τελική τιμή = καθαρή αξία + φπα = 1 + 0,06 = 1,06  άρα 100 x 1,06 = 106

για να βρούμε τη καθαρή αξία από τελική τιμή γνωρίζοντας το ποσοστό του φπα διαιρούμε

106 / 1,06 = 100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...