Hal9000 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Σε μια σημαντική αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της προχωρά η εφαρμογή LastPass όπου πλέον επιτρέπει το δωρεάν συγχρονισμό των κωδικών σας σε απεριόριστες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου smartphone και tablet. Το LastPass είναι ένας από τους δημοφιλέστερους password managers, επιτρέποντας την παραγωγή και αποθήκευση τυχαίων κωδικών για χρήση σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδέεται αυτόματα και πολύ γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο τον κωδικό για πρόσβαση στην υπηρεσία. Μέχρι σήμερα, η χρήση του LastPass ήταν δωρεάν για όσους το χρησιμοποιούσαν μέσω browser, ενώ αν ήθελαν να έχουν πρόσβαση και από τις φορητές συσκευές τους, θα έπρεπε να προχωρήσουν στην αγορά μιας ετήσιας premium συνδρομής με κόστος $12. Στη Premium συνδρομή το LastPass παρέχει μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά όπως ασφαλή πρόσβαση μέσω συστήματος 2FA και group password sharing. Όπως εξηγεί στο αναλυτικό μήνυμα στο επίσημο blog, ο κόσμος μας δεν είναι ίδιος από τότε που ξεκίνησε την πορεία του στην αγορά η υπηρεσία του LastPass το 2008, όταν το iPhone είχε παρουσιαστεί πριν μερικούς μήνες ενώ η πλατφόρμα του Android δεν είχε καν παρουσιαστεί. Πλέον δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ online και offline ζωής και σε ένα συνδεδεμένο κόσμο ο χρήστης χρειάζεται να έχει ασφάλεια σε όλες του τις συσκευές. Στο πνεύμα αυτό, το LastPass θέλει να προσφέρει δωρεάν τον πυρήνα της υπηρεσίας του σε όσους περισσότερους χρήστες μπορεί, ειδικά όταν το 2016 υπήρξε διαρροή περισσοτέρων από 1 δισ. κωδικών από διάφορες υποθέσεις hacking. Στο μήνυμά του το LastPass αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να καταργήσει ακόμα και τη χρήση του μοναδικού κωδικού που χρειάζεται να γνωρίζει ο χρήστης προκειμένου να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία. Site: LastPass Download: LastPass 1
dr_papas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Εγώ που το κατέβασα δύο κινητό γιατί λεει ότι η δοκιμαστική περίοδος premium θα λήξει σε εξήντα ημέρες?
russianpa50 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 αυτο τωρα θα μαζευει κωδικους απο ολο τον κοσμο και λογαριασμους... η καταλαβα λαθος?? τωρα θα μου πεις ολοι το κανουν χαχαχαχ οπου εχουμε βαλει απο την πρωτη μας εγγραφη στον κοσμο του ιντερνετ ....αλλα οκ εμενα εδω ο τιτλος δεν μου αρεσε ... ξερω γω ...
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 αυτο τωρα θα μαζευει κωδικους απο ολο τον κοσμο και λογαριασμους... η καταλαβα λαθος??Μαντεψε. 4
Retromaniac Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Τι να μαντέψει; Οι κωδικοί είναι encypted, το private key είναι encrypted, και το password το έχεις μόνο εσύ... Τα πάντα γίνονται decrypt στον pc σου local, και όχι μέσω web. Για να σπάσουν τα keys δεν υπάρχει γνωστή τεχνολογία αυτή την στιγμή. Η μόνη αδυναμία είναι ο ίδιος ο pc... Δεν βλέπω άλλο security flow.. Το lastpass έχει χακαρισθεί νομίζω αλλά δεν κλέψανε παρά encrypted passwords... 13
ikar6 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Σε όλους αρέσει το "τσάμπα" αλλά για μία premium υπηρεσία το τσάμπα κρύβει παγίδες. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα την οποία άφησα (για να μεταβώ στο 1password) όταν είχαν χακάρει τους σέρβερ τους. Το τελευταίο διάστημα, με την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής του 1password σκεφτόμουν να ξαναγυρίσω, άλλωστε τα $12 το χρόνο είναι πολύ λογικό ποσό. Αυτή η ανακοίνωση με προβληματίζει. Πως θα αναπληρώσουν τις απώλειες από τις συνδρομές; Πως θα διατηρηθούν επικερδείς; Μήπως αυτό θα σημαίνει εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες;
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Τι να μαντέψει; Οι κωδικοί είναι encypted, το private key είναι encrypted, και το password το έχεις μόνο εσύ... Τα πάντα γίνονται decrypt στον pc σου local, και όχι μέσω web. Για να σπάσουν τα keys δεν υπάρχει γνωστή τεχνολογία αυτή την στιγμή. Η μόνη αδυναμία είναι ο ίδιος ο pc... Δεν βλέπω άλλο security flow.. Το lastpass έχει χακαρισθεί νομίζω αλλά δεν κλέψανε παρά encrypted passwords... Προφανως και εννοουνται ολα τα παραπανω. Και εαν δεν εννοoυνται, υπαρχει και το how it works τους. Φανταστηκα πως δεν χρειαζεται καν αναλυση πως δεν μιλαμε για μια εφαρμογη που καλη τη πιστη απλα στελνει φορα παρτιδα τους κωδικους και τους λογαριασμους καθε χρηστη στην ιδιοκτητρια εταιρεια. 2
Μαύρη Χήρα Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.Ακομα και encrypted μπορεί να μην υπάρχει κάποια "γνωστή τεχνολογία αλλά κάποιο κολπάκι θα το έχουν.Ουσιαστικά απ ότι κατάλαβα αν παραβιαστεί ο υπολογιστής τότε μπορεί να κλέψουν όλους τους κωδικούς σου αν και δεν νομίζω οποιοσδήποτε να έχει όλα τα pass του σε ένα μέρος.
Gtr34 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Αν κάποιος ψάχνεται για password manager ας ρίξει μια ματιά στο Keepass. Μπορεί να μην έχει τις ευκολίες που προσφέρει το lastpass και άλλες παρόμοιες εφαρμογές αλλά τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 5
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.Ακομα και encrypted μπορεί να μην υπάρχει κάποια "γνωστή τεχνολογία αλλά κάποιο κολπάκι θα το έχουν. Sure. Μονο που δεν λειτουργει ετσι η κρυπτογραφια. Ουσιαστικά απ ότι κατάλαβα αν παραβιαστεί ο υπολογιστής τότε μπορεί να κλέψουν όλους τους κωδικούς σου αν και δεν νομίζω οποιοσδήποτε να έχει όλα τα pass του σε ένα μέρος. Δεν φταιει το lastpass και το καθε lastpass εαν εχεις εναν ωραιοτατο keylogger στο pc σου. Μαλλον αλλου ειναι το προβλημα. 10
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Εγώ που το κατέβασα δύο κινητό γιατί λεει ότι η δοκιμαστική περίοδος premium θα λήξει σε εξήντα ημέρες? Άλλο το τζάμπα άλλο το δωρεάν μην μπερδεύσ
Darth_amadeus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 "Με γρίφους μιλάς γέροντα"!!Μήπως γνωρίζει κάποιος συνforumίτης πως ξέρουμε ότι αυτό που λέει στο sites είναι όντως έτσι. Π.χ. "User data is encrypted and decrypted at the device level. Data stored in the vault is kept secret, even from LastPass."
Thanasis159 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Το θέμα είναι πόσο νόημα έχει για τους premium users (είμαι εδώ και 2 χρόνια) πλέον η συνδρομή. Για να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά από αυτή την κίνηση.
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 "Με γρίφους μιλάς γέροντα"!! Μήπως γνωρίζει κάποιος συνforumίτης πως ξέρουμε ότι αυτό που λέει στο sites είναι όντως έτσι. Π.χ. "User data is encrypted and decrypted at the device level. Data stored in the vault is kept secret, even from LastPass." Enjoy: http://security.stackexchange.com/questions/15822/how-can-i-be-sure-lastpass-really-cant-access-my-passwords
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα