Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια.

Ειχα εναν samsung 840 και μουχε πεσει γρηγορσ στο 99% η υγεια του στο HDSENTINEL .μετα τον πουλησα πηρα εναν 850 και μετα απο 3 μηνες ειναι στο 98% η υγεια του.

Παραλληλα με αυτα εχω 3 απλους σατα δισκους με 100% υγεια εδω και 3 χρονια περιπου.

γιατι συμβαινει αυτο?

εχουν τοσο γρηγορη ημερομηνια ληξης οι SSD?

Δημοσ.

Στους ssd παίζει ρόλο αν το NAND Flash είναι slc,emlc,mlc,tlc

Αυτά κοιτάς αν θέλεις να έχει αντοχή ο ssd και όχι μάρκες αυτό είναι μέγα λάθος.

Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος :huh:

Δημοσ.

Στους ssd παίζει ρόλο αν το NAND Flash είναι slc,emlc,mlc,tlc

Αυτά κοιτάς αν θέλεις να έχει αντοχή ο ssd και όχι μάρκες αυτό είναι μέγα λάθος.

Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος :huh:

Δηλαδή οι 850 EVO  που είναι TLC και η Samsung τους δίνει εγγύηση 150 ΤΒ ή 3 χρόνια είναι κακοί επειδή είναι TLC? 

Δημοσ.

Τι να την κάνεις την εγγυηση αν θεωρητικά είναι να χαλάσει ευκολα .Eιδικά οι Samsung οι Κινεζικοι έχουν καποια προβλήματα . Βackup πάντα αν αφορα λειτουργικό .Η υγεία τους έχει να κάνει ποσο συχνα διαβαζει και γραφει .Με format επανερχεται αλλα όχι πάντα.Eπίσης μερικές εκδοσεις HD sentinel λειτουργουν καλύτερα από άλλες σε διαγνωση αναλογα τον δισκο.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να την κάνεις την εγγυηση αν θεωρητικά είναι να χαλάσει ευκολα .Eιδικά οι Samsung οι Κινεζικοι έχουν καποια προβλήματα . Βackup πάντα αν αφορα λειτουργικό .

Θεωρητικά η εγγύηση δίνεται με βάση κάποια στοιχεία, αλλιώς δεν θα συνέφερε την εταιρεία να δίνει μεγάλη εγγύηση ενώ θα είχε τόσες πολλές επιστροφές. Προσωπικά δεν μου έχει χαλάσει ποτέ τίποτα εντός εγγύησης, απο αυτοκίνητο μέχρι κάρτα μνήμης. Δεν ξαναείχα SSD, τώρα μόλις πήρα. Εννοείται οτι δεν πρόκειται να του εμπιστευθώ σημαντικά αρχεία μου και εννοείται οτι χρειάζεται Backup. Μόνο τα προγράμματα πρέπει να είναι μέσα και φυσικά το λειτουργικό. 

• Like 1
Δημοσ.

Το health στους ssd παει με τα writes.

Οσο πιο πολλα κανεις τοσο πιο γρηγορα θα πεφτει.

Αλλα το οτι δεν εχει 100% δε σημαινει οτι εχει χαλασει.

Μπορει να εχει 50% λογω πολλων γραμενων ΤΒ και να τρεχει μια χαρα.

Οι hdd απο την αλλη χανουν health οταν εμφανισουν σφαλματα κτλ,οποτε οτιδηποτε αλλο απο 100% συνηθως υποδηλωνει προβλημα.

Βεβαια μπορει να συνεχισουν να λειτουργουν κανονικα για πολυ καιρο ακομα αλλα το οτι κατι εχει εμφανιστει ειναι γεγονος.

Τωρα λες οτι σε 3 μηνες επεσε 2%.

Αν κανεις τα μαθηματικα θα δεις οτι για να παει εστω 10% θελει 135 μηνες,δηλαδη 11 χρονια.

Καταλαβαινεις οτι οχι δε χαλανε πιο γρηγορα,αλλα απλα δε σου καθεται εσενα καλα στο ματι το οτι πεφτει σταδιακα.το οποιο ειναι φυσιολογικο για ssd.

• Like 1
Δημοσ.

Εσένα θα σε νοιάζει να μην πέφτει το write speed και όχι το health. 840 Evo από αυτούς που είχαν πρόβλημα στα writes, 99% since day 2 αλλά μετά το firmware fix τα writes είναι εκεί που πρέπει να είναι 3 χρόνια τώρα.

Δημοσ.

η εγγύηση του 850 evo είναι 5 ετη(η αναλόγως την χωρητικότητα τα TBW)

http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/support/faqs-05.html

ο δικος μου 850 evo(250GB) αγορασμένος τον Μάιο δείχνει 100% βέβαια δεν τον έχω ξεσκίσει,1.16ΤΒW λέει το magician.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι γεμάτος ο δίσκος;

Ασχολείσαι με torrents.

Έχεις ορίσει μέσω του προγράμματος που συνοδεύει τον ssd δίσκο να κάνει καθαρισμό τη διαδικασία trim θέλω να πω ή το άφησες στα windows αν το ρύθμισες εκεί  υπάρχει πιθανότητα να μη καταλαβαίνεις ότι καταχωρήθηκε η προγραμματισμένη εργασία και να το επαναλαμβάνεις αποτέλεσμα να έχεις πολλαπλές εντολές trim κάθε βδομάδα αν και είναι απίθανο κάτι τέτοιο να οδηγεί σε μειωμένη διάρκεια ζωή το δίσκο

Το λογισμικό της samsung τι λέει βρίσκει όλες τις ρυθμίσεις κανονικά;.

Δημοσ.

Mono λειτουργικό και βασικά apps έχω στον δίσκο τίποτα άλλο.

Για τριμ δεν έχω κάνει κατι

αν έχεις 7αρια και άνω και έχεις ενεργοποιήσει το achi(συν τους drivers)δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...