Livagoth Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Καλημέρα σας, Έχω τον Phenom II X4 965 BE κλοκαρισμένο στα 4GHz μαζί με μια R9 270X, που προς το παρόν μια χαρά τα πάει αλλά σκέφτομαι και μελλοντικά. Η ερώτησή μου είναι αν αξίζει να αναβαθμίσω την CPU σε FX-8320, μιας και δεν χρειάζεται να αλλάξω μητρική-μνήμες. Σε αντίθετη περίπτωση πάμε σε αλλαγή πλατφόρμας. Θα έχει διαφορά σε παιχνίδια όπως Doom και Rise of the Tomb Raider και γενικά σε gaming, ή λόγω του αδύναμου single core performance του FX δεν αξίζει; Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.
nikos1982 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 αν η μητρικη σου δεν περνει πανω FX δεν ειπες ποια εχεις.δεν λεει να πας σε μητρικη αλλαγη κτλ. αν σε καλυπτη περιμενε και τους ζεν να κανεις μια ολοκληρομενη αναβάθμιση σε ποιο νεα πλατιφορμα με ddr4 κτλ.
life is music Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 oxi δεν αξίζει να πας σε πλατηφορμα αμ3+ εχει παλιώσει και σε λιγο καιρο θα βγουν η ζεν κανε υπομονή ιδαλος μπορείς να πας στο σοκετ 1151 της ιντελ ....που δεχεται ddr4 μνημες ....Τι σκεφτεσαι να αλλάξεις γ πες μας γ να εχουμε και μια εικόνα τι μπορούμε να σ προτείνουμε άλλα αυτό εξαρτάτε από τα λεφτά π θες να διαθέσεις Livagoth
Fulgore Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Καλημέρα σας, Έχω τον Phenom II X4 965 BE κλοκαρισμένο στα 4GHz μαζί με μια R9 270X, που προς το παρόν μια χαρά τα πάει αλλά σκέφτομαι και μελλοντικά. Η ερώτησή μου είναι αν αξίζει να αναβαθμίσω την CPU σε FX-8320, μιας και δεν χρειάζεται να αλλάξω μητρική-μνήμες. Σε αντίθετη περίπτωση πάμε σε αλλαγή πλατφόρμας. Θα έχει διαφορά σε παιχνίδια όπως Doom και Rise of the Tomb Raider και γενικά σε gaming, ή λόγω του αδύναμου single core performance του FX δεν αξίζει; Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. Ο ανθρωπος λεει για συγχρονα παιχνιδια οπως Doom και Tomb raider και αντι να γινει παρατηρηση για την καρτα γραφικων,κολλανε στον επεξεργαστη τα παραπανω σχολια.... Διαφορα στα παιχνιδια θα δεις αρχικα απο δυνατοτερη καρτα γραφικων(πχ rx 470-480)και μετα σε αλλαγη επεξεργαστη για να μην υπαρχει και θεμα bottleneck φυσικα. 2
Livagoth Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η μητρική μου είναι η Gigabyte GA-970A-D3 Από ότι κατάλαβα, για αν δω διαφορά θα πρέπει να πάω σε αλλαγή πλατφόρμας. Φίλε Fulgore, σκέφτηκα και εγώ για κάρτα γραφικών αλλά νομίζω στάνταρ θα παίξει bottleneck και αρκετό. Το μπάτζετ θα είναι στα 300-400 ευρώ για αλλαγή πλατφόρμας (CPU-Mobo-RAM), οπότε δε νομίζω να χωράει και κάρτα γραφικών σε πρώτη φάση. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2016 από Livagoth
cabdik Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 παρε καρτα γραφικων και ασε την πλατφορμα για του χρονου...!! θα αντεξεις μεχρι να βγουν ολες οι νεες σειρες...!!! 3
pano Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Καλημέρα σας, Έχω τον Phenom II X4 965 BE κλοκαρισμένο στα 4GHz μαζί με μια R9 270X, που προς το παρόν μια χαρά τα πάει αλλά σκέφτομαι και μελλοντικά. Καλησπέρα. Αφού είσαι μια χαρά μην αναβαθμίσεις τίποτα,ούτε κάρτα,αλλά αν σε τρώει άλλαξε και κάρτα και επεξεργαστή,οι FX 8xxx μπορεί να μην έχουν το ψηλό ipc των intel,αλλά σε σχέση με τους phenom είναι σαφώς καλύτεροι συν του ότι αυτή τη στιγμή είναι και πολύ φθηνοί,ιδίως αν πουλήσεις την κάρτα σου και τον επεξεργαστή με 300 κατοστάρικα περίπου είσαι έτοιμος.
artshadows Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 http://www.skroutz.gr/s/4580296/AMD-FX-6300-Tray.html
life is music Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η μητρική μου είναι η Gigabyte GA-970A-D3 Από ότι κατάλαβα, για αν δω διαφορά θα πρέπει να πάω σε αλλαγή πλατφόρμας. Φίλε Fulgore, σκέφτηκα και εγώ για κάρτα γραφικών αλλά νομίζω στάνταρ θα παίξει bottleneck και αρκετό. Το μπάτζετ θα είναι στα 300-400 ευρώ για αλλαγή πλατφόρμας (CPU-Mobo-RAM), οπότε δε νομίζω να χωράει και κάρτα γραφικών σε πρώτη φάση. αν θες να παρεις καλο επεξεργαστη γτ ο 6300 που πρωτηνανε ειναι λιγο χαμηλος κοιταξε αν μπορεις να βρεις μεσα απο το site κανα 80ρι κανα 8320e που δν καταναλωνει πολυ ρευμα αν φυσικα θες να προχωρησεις στην λυση π σ πρωτηνω ιδαλος μεινε ως εχει και περιμενε τους ζεν !!
Fulgore Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Το μπάτζετ θα είναι στα 300-400 ευρώ για αλλαγή πλατφόρμας (CPU-Mobo-RAM), οπότε δε νομίζω να χωράει και κάρτα γραφικών σε πρώτη φάση. Απο οτι βλεπω απο το site η μητρικη σου υποστηριζει fx επεξεργαστες.Αρα μπορεις να αγορασεις μια Rx 480 και ενα 8320 ή 8350 στα χρηματα αυτα(λογικα θα μενουν χρηματα και για μια ψυκτρα αν δεν υπαρχει ηδη)και εισαι αρχοντας.
Xristaras12 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Ποιό REV της D3 έχεις; αν είναι αυτό χωρίς τα ψυκτράκια στα VRM θα έχεις ψιλοθέμα με FX 83ΧΧ λόγω φτωχού κυκλώματος τροφοδοσίας(throttling) 2
pano Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 ^Aν είναι έτσι,δεν θα είχε/έχει πρόβλημα και τώρα;
Xristaras12 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 ^Aν είναι έτσι,δεν θα είχε/έχει πρόβλημα και τώρα; χμ,είχα την εντύπωση οτι ο 965 ήταν 95W TDP. έχουν δει/διαβάσει πολλά τα μάτια μου εδω μέσα με τις εν λόγω μητρικές με φτωχό σύστημα τροφοδοσίας μαζί με FX,καλό θα ήταν να το γνωρίζει μη βρεθεί προ εκπλήξεων.
Thanos1972 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 σε καμια περιπτωση δεν εχει την ιδια καταναλωση ρευματος ο phenom με τον piledriver.ο δευτερος ειναι φυσικα πιο ενεργοβορος. οποτε εαν δεν εχει ψυχτρακια θα εχεις θεματα ασχετος εαν δεν ειχες ηδη θεματα. το tdp ειναι για την ψυχτρα που θα χρησιμοποιησει το εργοστασιο.οχι για την μητρικη ασχετως που καμια φορα εμεις το λεμε και ετσι. οσον αφορα την ερωτηση σου,ειχα παει απο τον Phenom στα ρολογια που εισαι στον 8350 αλλα φυσικα με αλλη μητρικη (sabertooth). για να τον ανεβασω και μονο ετσι αξιζε.αλλιως μεινε οπως εισαι. 1
pano Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δεν έχω δει επεξεργαστή με μικρότερο tdp να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απ'ότι με έναν με μεγαλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα