Προς το περιεχόμενο

Tokina 11-16mm για τοπία. Αξίζει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μηχανή Nikon D5200 με τον Κιτ φακό της Nikon 18-55mm. Φωτογραφίζω αποκλειστικά τοπία και ουρανό. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος με τον φακό που έχω αλλά ούτε πολύ ευχαριστημένος. Οπότε σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε έναν καλύτερο φακό. ειδικό για τοπία. Ο φακός αυτός είναι ο Tokina 11-16mm αφού έχω διαβάσει μόνο θετικά σχόλια. Πείτε μου σας παρακαλώ. Θα δω μεγάλη διαφορά σε ευκρίνεια, φωτεινότητα, χρώματα και γενικά σε ποιότητα;  Είναι αρκετά ακριβός φακός. Αξίζει τα λεφτά του; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μήπως πρέπει πρώτα να επενδύσεις στη βελτίωση των γνώσεων και της τεχνικής

Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Είδες φωτογραφίες μου; Δεν έχω πρόβλημα ούτε με γνώσεις ούτε με τεχνική. Δεν θα αγόραζα φακό χωρίς να τα κατέχω αυτά που ανέφερες. 2,5 χρόνια ασχολούμαι. 

υπαρχει και ο καινουριος 11-20 σε παραπλησια τιμη.

Ξεφεύγει όμως κατά 100 ευρώ με αυτό που θέλω εγώ. Δεν είναι λίγο. Ευχαριστώ πάντως για την πρότασή σου.

Μήπως πρέπει πρώτα να επενδύσεις στη βελτίωση των γνώσεων και της τεχνικής σου?

Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Είδες φωτογραφίες μου; Δεν έχω πρόβλημα ούτε με γνώσεις ούτε με τεχνική. Δεν θα αγόραζα φακό χωρίς να τα κατέχω αυτά που ανέφερες. 2,5 χρόνια ασχολούμαι. 

Χα!

Τωρα καταλαβα τι παιχτηκε με το quote σου :P

Δε νομιζω οτι ειχε σκοπο να θιξει τη τεχνικη σου, απλα συνηθως οι περισσοτεροι που δεν εχουν ιδεα απο φωτογραφια νομιζουν οτι φταιει ο εξοπλισμος τους που εχουν κακο αποτελεσμα

παντως αν οντως τραβας τοπια, ο φακος αυτος ειναι μονοδρομος, και ειναι οντως καλος

και ειναι τοσο καλος που ακομα και σε FX να πας καποια μερα, στα 16mm δουλευει !

Δε νομιζω οτι ειχε σκοπο να θιξει τη τεχνικη σου, απλα συνηθως οι περισσοτεροι που δεν εχουν ιδεα απο φωτογραφια νομιζουν οτι φταιει ο εξοπλισμος τους που εχουν κακο αποτελεσμα

Αυτό ακριβώς.

Χα!

Τωρα καταλαβα τι παιχτηκε με το quote σου :P

παντως αν οντως τραβας τοπια, ο φακος αυτος ειναι μονοδρομος, και ειναι οντως καλος

και ειναι τοσο καλος που ακομα και σε FX να πας καποια μερα, στα 16mm δουλευει !

Ευχαριστω πολυ Ntinara. Δεν θα διστασω να αγορασω τον φακο τελικα. Εδω μεσα σας εμπιστευομαι απολυτα. Με εχετε βοηθησει αρκετα σε επιλογες μου γενικα. Σεβομαι και την αποψη του παλικαριου που εγινε η παρεξηγηση.

ακομα και να μην γνωριζεις, αν σου αρεσει η φωτογραφια και τα τοπια να τον παρεις! ασε τα κακεντρεχα σχολια! θα σε βοηθησει να βελτιωσεις τις τεχνικες και να ανταμειψει τους κοπους σου

δειγματα στις περισσοτερες φωτο της υπογραφης μου

• Like 2

ακομα και να μην γνωριζεις, αν σου αρεσει η φωτογραφια και τα τοπια να τον παρεις! ασε τα κακεντρεχα σχολια! θα σε βοηθησει να βελτιωσεις τις τεχνικες και να ανταμειψει τους κοπους σου

δειγματα στις περισσοτερες φωτο της υπογραφης μου

Πολυ ωραιες φωτο με φοβερη ευκρινεια και οξυτητα. Ευχαριστω πολυ Κωστα για την βοηθεια. 

Είτε καινούριο τον πάρεις είτε μεταχειρισμένο, τσέκαρέ τον πάρα πολύ προσεκτικά γιατί αρκετοί χρειάστηκε να τον αλλάξουν 2 και 3 φορές μέχρι να πετύχουν καλό κομμάτι.

Επίσης να ξέρεις ότι οι υπερευρυγώνιοι είναι ζόρικοι φακοί και χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να έχεις αποτέλεσμα.

Και μια που πηγε η συζητηση στα μεταχειρισμενα, η προταση μου ειναι ψαξε για τον DXI οχι τον DXII για να τον παρεις πιο οικονομικα.

Εχουν ακριβως ιδιο γυαλι, απλα ο DXII εχει μοτερ για αυτοματη εστιαση.

Εγω πηρα τον DXII και μου ειναι πραγματικα αχρηστο το μοτερ, καθως δουλευοντας την manual πετυχαινω παντα καλυτερα αποτελεσματα. Ασε που η αυτοματη εστιαση ενεχει και τον κινδυνο να γυρισεις σπιτι και να ειναι θολες οι φωτογραφιες.

Επισης με το χειροκινητο δουλευεις και σε hyperfocal length που μπορει να σου εξασφαλισει ενα boost οξυτητας....

Γιατι λες οτι χρειαστηκε 2-3 φορες για να πετυχωουν καλο κομματι? τι προβληματα εχει παρουσιασει?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...