Προς το περιεχόμενο

Orwell

Tobajara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο το Steam φιλοτιμήθηκε να μου βγάλει στα recommended ένα παιχνίδι που μπορεί πράγματι να με ενδιαφέρει. Το Orwell.

Ο Μεγάλος Αδερφός είναι πραγματικότητα και ο παίκτης είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτό, όπου για να βρει τους ενόχους πίσω από μια τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιεί την πρόσβαση σε κάθε είδους προσωπικά δεδομένα των πολιτών. "Η πληροφορία", λέει όμως "που θα προωθείς θα οδηγεί σε συνέπειες", και αν είχα μια δεκάρα για κάθε παιχνίδι που υποστηρίζει το ίδιο δε θα χρειαζόταν να αγοράσω άλλο παιχνίδι ποτέ ξανά.

Το Orwell θα είναι επεισοδιακό, με το πρώτο μέρος να έχει κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου και το πέμπτο και τελευταίο να βγαίνει στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Η τιμή είναι χαμηλή.

Τώρα δεν ξέρω. Είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός και επικριτικός απέναντι σε ανάλογη θεματολογία επειδή τη θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρή και δεν είναι ο καθένας να παράγει κάτι τόσο αξιόλογο όσο και υπεύθυνο, ή έστω να μην αναμασά τα ίδια και τα ίδια κλισέ. Αν καταφέρει να κλονίσει λίγο την καθημερινότητα του παίκτη και να φέρει στο προσκήνιο κάτι διαφορετικό από το "ε καλά όλα αυτά αλλά όλοι έχουν facebook / είναι δικτυωμένοι / κλπ και Αυτοί ελέγχουν τα πάντα" μπλαμπλαμπλα τότε έχει καλώς. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι πιο ουσιαστικό από τη σεναριακή μπαλαφάρα του Watch Dogs.

http://store.steampowered.com/app/491950/

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Eνδιαφέρον ακούγεται (νομίζω το είχε πάρει το μάτι μου στο RPS κάποια στιγμή).

Θα περιμένω να διαβάσω κριτικές, έχω ένα backlog και μια wishlist που αγγίζουν τα όρια του γελοίου πλέον (συν dlc, betas, ea κτλ. Κανονικά δεν πρέπει να αγοράσω τίποτε για 3-4 χρόνια μίνιμουμ...)

Πάντως, ως ιδέα είναι καλή (κάτι σαν το Papers, Please! που όμως από ένα επίπεδο και μετά ήταν τεστ αντανακλαστικών και όχι προσοχής στη λεπτομέρεια που θα έδινε ένας γνήσιος γραφειοκράτης, με την ανάλογη -σαδιστική- καθυστέρηση).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...