cloud13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Καλησπερα σε ολους. Μετακομιζω σε νεο σπιτι και εχω τις εξης συνθηκες. Στο καθιστικο εχω μολις μια πριζα σε καθε φαρδυ τοιχο (αντικρυστα η μια απο την αλλη) οποτε στην ουσια μονο τη μια μπορω να χρησιμοποιησω για να σηκωσω βασικες συσκευες. Αγορασα πολυπριζο ασφαλειας 20 ευρω ενα hama και ειναι 5 θεσεων. Οι συσκευες που θα βαλω (αναγκαστικα) ειναι: 40αρα tv, αποκωδικοποιητης ote tv, PC, ηχεια PC και οθονη. Θα ηθελα να εχω αλλες 2 πριζες για μια φορτιση κινητου αν χρειαστει και μια κονσολα. Η απορια μου ειναι σηκωνονται ολα απο την μια πριζα?? Αν οχι εστω οι 5 βασικες θα ειναι οκ? Και τι αλλες λυσεις εχω? Υποθετω να βαλω πολυπριζο στο πολυπριζο δεν ειναι καθολου σωστο. Ευχαριστω εκ των προτερων!
paylidis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Αυτό που παίζει ρόλο ειναι τι ειναι πάνω στη γραμμη και σε τι ασφάλεια ειναι στον πίνακα. Θεωρητικά αν είναι μόνη της η κάθε μπριζα σηκώνει 3500w. Στην πράξη εφόσον εκαναν τσιγγουνιά και εβαλαν σε όλο αυτό το χώρο μόνο δύο μπρίζες, θα εχουν φορτώσει αναλόγως και τις ασφάλειες στον πίνακα... Θεωρώ πάντως ότι μεχρι 1500W ανα μπριζα εισαι άνετος... (κοινως με αυτα που λες εισαι οκ, απλώς μη βάλεις και κανένα ηλ. καλοριφερ ηλεκτρικό κλπ σε εκινη τουλ. τη μπρίζα) 5
veteranos123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Την πιο μεγάλη κατανάλωση θα την έχει το pc (που δεν θα ξεπερνάει λογικά τα 600-650watt). Για μένα καλύτερα είναι να βάλεις ένα μεγάλο πολύμπριζο παρά πολύμπριζο στο πολύμπριζο. Εγώ αυτό που θα έκανα είναι να ανοίξω όλες τις συσκευές και να ελέγξω αν ζεσταίνεται το καλώδιο του πολύμπριζου και η αντίστοιχη ασφάλεια στον πίνακα. ΔΕΝ θα συνδέσεις όμως αερόθερμο ή συσκευή θέρμανσης μαζί με όλες τις συσκευές αυτές. 1
cloud13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Αυτό που παίζει ρόλο ειναι τι ειναι πάνω στη γραμμη και σε τι ασφάλεια ειναι στον πίνακα. Θεωρητικά αν είναι μόνη της η κάθε μπριζα σηκώνει 3500w. Στην πράξη εφόσον εκαναν τσιγγουνιά και εβαλαν σε όλο αυτό το χώρο μόνο δύο μπρίζες, θα εχουν φορτώσει αναλόγως και τις ασφάλειες στον πίνακα... Θεωρώ πάντως ότι μεχρι 1500W ανα μπριζα εισαι άνετος... (κοινως με αυτα που λες εισαι οκ, απλώς μη βάλεις και κανένα ηλ. καλοριφερ ηλεκτρικό κλπ σε εκινη τουλ. τη μπρίζα) Σε ευχαριστω για την απαντηση! Στο τσακιρ κεφι-αναγκη αν βαλω ενα σταυρο στη μια θεση του πολυπριζου θα δημιουργησω προβλημα?
veteranos123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Όχι, αρκεί να μην το παρακάνεις με τους σταυρούς. 1
cloud13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Την πιο μεγάλη κατανάλωση θα την έχει το pc (που δεν θα ξεπερνάει λογικά τα 600-650watt). Για μένα καλύτερα είναι να βάλεις ένα μεγάλο πολύμπριζο παρά πολύμπριζο στο πολύμπριζο. Εγώ αυτό που θα έκανα είναι να ανοίξω όλες τις συσκευές και να ελέγξω αν ζεσταίνεται το καλώδιο του πολύμπριζου και η αντίστοιχη ασφάλεια στον πίνακα. ΔΕΝ θα συνδέσεις όμως αερόθερμο ή συσκευή θέρμανσης μαζί με όλες τις συσκευές αυτές. Δεν προκειται να βαλω θερμαντικο σωμα σε αυτο σιγουρα! Οι εξτρα που θα ηθελα ειναι για φορτιση κινητου, μια παιχνιδοκονσολα και ισως εναν ενισχυτη ηλεκτρικης 15 watt που θα βολευε σαν σημειο.
cloud13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Χμ οκ τότε δεν θα χεις πρόβλημα τότε. Το χμ με αγχωσε λιγο αλλα ελπιζω να μην εχω θεμα χαχα! Να σαι καλα φιλε!
nikos1982 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 μια γραμμη που ασφαλιζεται απο μια ασφαλεια 10Α μπορει να συκοσει μεχει και 1500 βαττ.τωρα αν στην γραμμη υπαρχη φωτισμος ,μπορει να εχει 3 4 5 πριζες.σε ολοι αυτη την γραμμη δεν θα πρεπει να ξεπερασεις την καταναλωση τον 1500 βαττ. καλο θα ηταν να δεις αν εχει κα ιρελε ποστασιας το σπιτι.πολλα σπιτια του 70 80+ δεν εχουν και κανεις ιδιοκτητης δεν βαζει,και οποσδηποτε πολυπριζο ασφαλειας η ups να εισαι ποιο καλυμενος.
veteranos123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Το χμ με αγχωσε λιγο αλλα ελπιζω να μην εχω θεμα χαχα! Να σαι καλα φιλε! Δεν θα έχεις θέμα 1
cloud13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 μια γραμμη που ασφαλιζεται απο μια ασφαλεια 10Α μπορει να συκοσει μεχει και 1500 βαττ.τωρα αν στην γραμμη υπαρχη φωτισμος ,μπορει να εχει 3 4 5 πριζες.σε ολοι αυτη την γραμμη δεν θα πρεπει να ξεπερασεις την καταναλωση τον 1500 βαττ. καλο θα ηταν να δεις αν εχει κα ιρελε ποστασιας το σπιτι.πολλα σπιτια του 70 80+ δεν εχουν και κανεις ιδιοκτητης δεν βαζει,και οποσδηποτε πολυπριζο ασφαλειας η ups να εισαι ποιο καλυμενος. Δεν εχω ιδεα απο ρελεδες δυστυχως. Η πολυκατοικια ειναι παλια αν και ο πινακας στο σπιτι δεν φαινεται αρχαιος λογικα εχει ανακαινιστει εντος 15ετιας οπως εκοψα τις ασφαλειες.
chipakos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Η συγκεκριμένη γραμμή στο σαλόνι του σπιτιού όσες μπρίζες κι αν έχει ασφαλίζεται με 10 Αμπέρ ασφάλεια μέσα στον κεντρικό πίνακα του σπιτιού κι έχει μέσα καλώδιο εναμισάρι. Αυτό σημαίνει ότι 10αμπέρ η ασφάλεια χ 230βολτ που είναι η τάση δικτύου πόλεως τότε η maximum κατανάλωση ισχύος για όσες μπρίζες κι αν έχει το σαλόνι είναι τα 2300 watt συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τραβάς μέχρι και 2000 watt ΣΥΝΕΧΕΙΑ και να αφήσεις και μία μικρή ανοχή 300watt για να μην παραφορτώσεις τη γραμμή . 2
nikos1982 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 ονομαστικη συνεχη λειτουργια το 1.5 καλωδιο εχει 1500 βαττ.το οτι μπορει να δουλεψει με παραπανω δεν το κανει ασφαλες σε βαθος χρονου.ποσο μαλλον σε ενα σπιτι που ειναι παλιο με ταλεποριμενα καλωδια και ασφαλειες. αν θελει καποιος 2.500 βαττ που λες χριαζεται 2.5 ρι καλωδιο και 16ρα ασφαλεια. 1
chipakos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 ονομαστικη συνεχη λειτουγρια το 1.5 καλωδειο εχει 1500 βαττ.το οτι μπορει να δουλεψει με παραπανω δεν το κανει ασφαλες σε βαθος χρονου.ποσο μαλλον σε ενα σπιτι που ειναι παλιο με ταλεποριμενα καλωδεια και ασφαλειες. αν θελει καποιος 2.500 βαττ που λες χριαζεται 2.5 ρι καλωδιο και 16ρα ασφαλεια. Αν αποδεδειγμένα τα καλώδια του σπιτιού είναι για τα σκουπίδια τότε δεν κάνει ούτε να συζητάμε ούτε να προτείνουμε τίποτα,και πρέπει να πάει ηλεκτρολόγος να τα αντικαταστήσει.Οσον αφορά την ασφάλεια αυτή μπαίνει για να καλύψει την γραμμή κι εδώ η διατομή επιτρέπει μέχρι όπως είπα πιο πάνω MAXIMUM τα 2300 watt.Είναι υποκειμενικά τα 1500 watt που λες. Εγώ λέω 1000watt κι ο άλλος λέει 800watt.Η 16άρα ασφάλεια είναι για 3680 watt MAXIMUM το λέω πάλι.Γι αυτό συνδέουμε το πλυντήριο σε 16άρα ασφάλεια με 2,5 διατομή καλωδίου που όταν λειτουργούν οι αντιστάσεις για να ζεστάνει το νερό τραβάνε 3500watt.Ευτυχώς οι καταναλώσεις του φίλου πιο πάνω δεν πιάνουν με τίποτα ούτε καν τις αντοχές της 10 άρας ασφάλειας αρκεί να μην συνδέσει κάποιο θερμαντικό σώμα. 2
cloud13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Ειρηνη υμιν παιδες! Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις. Ξεχασα να αναφερω οτι στην απεναντι ελευθερη πριζα θα εχω επισης αλλο ενα πολυπριζο ασφαλειας το οποιο θα σηκωνει μονο το a/c 9.000 inverter daikin που εχει το σαλονι, αντε και ενα φωτιστικο δαπεδου. Τα αναφερω γιατι κανετε λογο για συνολικα watt σε ολο το δωματιο μηπως ετσι θα εχω θεμα? Στη χειροτερη τα βαζω ολα και δοκιμαζω αν τα σηκωνει η αν υπερθερμαινεται η ασφαλεια και το πολυπριζο. Αν ναι δεν θα δουλευουν ολα μαζι ποτε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα