Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν τασσομαι υπερ τους σε καμια περιπτωση και ειμαι απο τους πρωτους που χρησιμοποιουν φορητοτητες κλπ για επιδοτησεις, αλλα απο το σημειο αυτο μεχρι το να φεσωσεις την εταιρεια, να θεωρεις πως εισαι γιολο και μετα να κραζεις που στην ουσια λενε στην αλλη εταιρεια "ο Ταδοπουλος ειναι μπαχτιρτζης" ε ειναι λιγο καπως.

Το θέμα είναι πως όλοι επικεντρώνεστε στον τσαμπατζή.

Ο νομοθέτης έχει δώσει τα ίδια εργαλεία στην εταιρία και στον πελάτη να αμυνθούν.

Εγώ έθεσα παραπάνω έναν προβληματισμό, αλλά κανείς δεν απάντηση.

Εγώ θεωρητικά χρωστάω. Πρακτικά όχι.

Μέχρι σήμερα ο νόμος έλεγε, πως η εταιρία για να διεκδικήσει το ποσό που πιστεύει ότι οφείλω, θα έπρεπε να κάνει αγωγή εναντίον μου και προεραιτικά έγκληση, ώστε αν και μετά από μια καταδικαστική απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου, δεν πληρώσω, να μπορεί να επιβάλει προσωποκράτηση ή κατάσχεση.

Το ίδιο ακριβώς θα μπορούσα να κάνω εγώ, αν θεωρούσα ότι η εταιρία μου χρωστάει. Πχ, διακοπή συμβολαίου, όπου έχω καταβάλει προκαταβολικά τον επόμενο μήνα, ή δίμηνο και δε μου τα επιστρέφει. Η ίδια διαδικασία.

Τώρα, με αυτό που κάνουν, στην ουσία σχηματίζουν ένα εκβιαστικό καρτέλ, που λένε, αν δεν πληρώσεις τον άλλον, δε θα μπορείς να πας πουθενά (και να δεις ξαφνικά πως θα έχουν όλοι 4-5 διαφορετικά καρτοκινητά για φίλους και γνωστούς -  μια τρύπα στο νερό)

Και ερωτώ (ξανά): Εγώ που ΔΕΝ χρωστάω, τι θα κάνω; Θα πρέπει να πληρώσω δικηγόρο (300€ η αγωγή, 300€ το παράβολο, + αμοιβή ~1000€) για να πάω δικαστικά σε 1-2-4 χρόνια (με τις αναβολές) και αν το τραβήξουν εφετείο, να δώσω άλλα 600€ παράβολο και να περιμένω άλλα 2-4 χρόνια (στα 8 παραγράφεται), για να μπορέσω να πάρω κινητό; Ή και σταθερό και internet, γιατί δε νομίζω να περιοριστούν εκεί.

Για πες μου.

Αντίθετα η εταιρία, μπορεί με το "έτσι γουστάρω" να μου κόψει μια κρίσιμη υπηρεσία, κινητό και internet (είμαι επαγγελματίας και εργάζομαι από το σπίτι), επειδή έχουν ηλίθιο λογιστήριο ή είναι βλάκες ή γιατί έτσι τους αρέσει. Και μη μου πείτε δε γίνονται αυτά, μια βόλτα σε Ελληνικά φόρουμς και θα διαπιστώσεται δεκάδες θέματα με χρεώσεις κλπ και πόσα δεν γράφονται εδώ....

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν τασσομαι υπερ τους σε καμια περιπτωση 

Βαση ομως του τι γραφεις οχι απλα τασσεσαι υπερ τους.... αλλα και κατα των καταναλωτων...

Και να εισαι κατα των καταναλωτων για καποιο σοβαρο λογο αντε να παει στα κομματια...

Αλλα ο λογος ειναι οτι ετσι ακουσες απο τριτους... δηλαδη ελεος...

Δεν μπορουμε να κανουμε ομως νομους τσουβαλια να τους βαλουμε ολους μεσα γιατι εσυ και ο def την ειδατε vigilante και αντε να πληρωνουν οι τζαμπατζηδες... γιατι ετσι ακουσα οτι κανουν .....  

Οταν εχω ακουσει απο αρκετα διαφορετικα ατομα πως χρωστανε στη Χ εταιρεια 

Και εγω ακουσα οτι υπαρχουν κρυφες χρεωσεις... αρα νομο με τον οποιο ολοι να εχουν το δικαιωμα να φεσοσουν την εκαστοτε εταιρια...  λογικο... τι οχι?

Υ.γ

Υπαρχουν τα εργαλεια για τις εταιριες και να αποκλεισουν τους μπαταχτσηδες ή να παρουν τα λεφτα τους πισω.

Εδω ομως δεν προκειτε γι'αυτο..  ωμος εκβιασμος για περιπτωσεις που απλα εχουν αδικο

προσωπικα μου/σου/του στοιχεια που πηγαινουν απο χερι σε χερι χωρις να το ξερεις, σε χερι που δεν το ξερεις, για χρηση που δεν γνωριζεις και ολα αυτα για το καλο μου! οπως ελεγε και ο μηλιωκας...

• Like 2
Δημοσ.

Zaytsev

συγνώμη ρε φίλε αλλά θα μας τρελάνεις;

χρησιμοποιείς μια προσωπική περίπτωση η οποία μπορεί να συμβεί 1 στις πόσες...? και το αναγάγεις σε κανόνα λες και είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα;

δηλαδή το επομενο βήμα ποιο είναι;

να καταργήσουμε τα μαχαίρια επειδή κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν ένα για φονικό όπλο?

μήπως να καταργήσουμε και τα αυτοκίνητα; γίνονται ατυχήματα?

τι διαβάζω ρε βραδιάτικα....

Δημοσ.

χρησιμοποιείς μια προσωπική περίπτωση η οποία μπορεί να συμβεί 1 στις πόσες...? και το αναγάγεις σε κανόνα λες και είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα;

δηλαδη ρε φιλε με το δικο σου μυαλο ειναι πιο λογικο να αναγαγουμε σε κανονα αυτο που κανουν "εστω" οι περισσοτεροι που αφηνουν φεσι.... και ποιος χεστηκε για τις εξαιρεσεις.... ?

Δημοσ.

Zaytsev

συγνώμη ρε φίλε αλλά θα μας τρελάνεις;

δηλαδή το επομενο βήμα ποιο είναι;

να καταργήσουμε τα μαχαίρια επειδή κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν ένα για φονικό όπλο?

μήπως να καταργήσουμε και τα αυτοκίνητα; γίνονται ατυχήματα?

Δώσε μου σε παρακαλώ κάποια επίσημα στοιχεία που να δείχνουν πόσοι είναι οι τσαμπατζήδες και τι συνολικό ποσό χρωστάνε κι στοιχεία που να δείχνουν πόσες είναι οι λάθος χρεώσεις και αντίστοιχα πόσα πήραν ή ζητάνε παραπάνω.

Τι, δεν τα έχεις;

Ξέρεις όμως να λες ότι είμαι μία περίπτωση, ενώ οι άλλοι είναι πολλοί. Πόσοι πολλοί;

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Βαση ομως του τι γραφεις οχι απλα τασσεσαι υπερ τους.... αλλα και κατα των καταναλωτων...

Και εγω ακουσα οτι υπαρχουν κρυφες χρεωσεις... αρα νομο με τον οποιο ολοι να εχουν το δικαιωμα να φεσοσουν την εκαστοτε εταιρια...  λογικο...

Βασικά δε νομίζω απο το ποστ μου να προκύπτει οτι τασσομαι υπέρ των εταιρειών. Και σίγουρα οχι οτι τασσομαι κατα των καταναλωτών.

Σε ποιο σημειο διαπίστωσες τα παραπάνω; Γιατι είμαι πολυ σαφης στο τι αναφερω.

Σε καμία περίπτωση επισης δεν εγινα vigilante σε ενα θεμα που δε με αγγιζει καν. Αυτο που λεω ειναι πως η Χ εταιρεία είναι λογικό να θελει να προστατεύσει τα εσοδα της. Πως απο εκει οδηγηθηκες στο οτι το παιζω vigilante?

Το οτι βασιζω την καθαρά υποκειμενικη μου αποψη και σε προσωπικες εμπειρίες κλπ το θεωρω αυτονόητο. Εκτος αν υπάρχουν καπου ποσοστα καταναλωτών που εχουν φεσωσει τις εταιρειων, οποτε θα χαρω να το συζητήσουμε με βαση τους αριθμούς :)

Δημοσ.

εμένα πρόσφατα υπάλληλος της wind με προέτρεπε να σπάσω  συμβόλαιο που έχω με άλλη εταιρεία για 1,5 χρόνο ακόμη και μου είπε δε χρειάζεται να πληρώσετε το πρόστιμο παρά μόνο αν χρειαστεί να επιστρέψετε μελλοντικά στην ίδια εταιρεία.

Τα ίδια έλεγε και σε εμένα κι έφαγε πόρτα όταν δε τους είπα εσάς θα σας άρεσε να σας το κάνει αυτό ένας πελάτης σας?? έφαγε τη γλώσσα της η σαύρα.

• Like 2
Δημοσ.

Τα ίδια έλεγε και σε εμένα κι έφαγε πόρτα όταν δε τους είπα εσάς θα σας άρεσε να σας το κάνει αυτό ένας πελάτης σας?? έφαγε τη γλώσσα της η σαύρα.

Κοίτα να δεις ο υπάλληλος κάνει ότι τον λέει η εταιρεία έτσι και δεν κάνει αυτά που λέει παίρνει δρόμο και μένει άνεργος.

Άντε μετά να δούμε πως θα ζήσει ο άλλος, ευτυχώς όμως στην Ελλάδα υπάρχουν οι γονείς και οι παπούδες που είναι το καταφύγιο αλλιώς ξέρεις πόσους ανέργους θα είχαμε στο δρόμο πάρα πολλούς στρατιές ολόκληρες.

Λένε για το bullying μεγαλύτερο απο τον εκβιασμό αυτό απο το να χάσεις τη δουλειά σου δεν υπάρχει, εκεί ποντάρουν τα καθίκια, γιατί είναι μεγάλα καθίκια

Σε καμία περίπτωση επισης δεν εγινα vigilante σε ενα θεμα που δε με αγγιζει καν. Αυτο που λεω ειναι πως η Χ εταιρεία είναι λογικό να θελει να προστατεύσει τα εσοδα της. Πως απο εκει οδηγηθηκες στο οτι το παιζω vigilante?

μια χαρά είναι τα έσοδα βγάζουν τρελά λεφτά πάνω στην ασχετοσίνη των Ελλήνων με χρεώσεις διαδυκτίου που δεν έγιναν ποτέ με το 3G στα σμαρτφον που το έχουν ενεργοποιημένο και ο άλλος χρησιμοποιεί το 3g στο ιντερνετ χωρίς να ξέρει πως να το απενεργοποιήσει και μετά του έρχεται ο λογαριασμός και μένει κόκκαλο.

Όταν πάω να πληρώσω στη γουιντ πάντα βρίσκω κάποιον που να παραπονιέται για παραπάνω χρεώσεις κατα τα άλλα είναι φτωχαδάκια τα καημένα σε λίγο θα μας πεις οτι κινδυνεύουν με χρεωκοπία.

Τέτοιοι που είναι καλά κάνουν και τους φεσώνουν ορισμένοι :devil: :devil: :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Πρωινιάτικα να δεις...

3 άνθρωποι που έχουν προβλήματα και οι εταιρίες τους ζητάνε να πληρώσουν κι από πάνω για να πάνε αλλού.

http://www.insomnia.gr/topic/624757-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CF%82/

Μέσα σε 10 μέρες, μόνο από το Insomnia.

Κατά τα άλλα, τα συμπεράσματα ότι "μόνο εσύ είσαι" τα βγάζουμε αβίαστα.

Πήγαινε μια βόλτα στο myphone.gr και στο adsl.gr να πάρεις μια γεύση που και πάλι είναι ένα μικρό δείγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Οι εταιριες κινητης/σταθερης εχουν τα εργαλεια και τους τροπους να προστατευτουν ή να παρουν πισω τα λεφτα τους ακομα και πριν υπαρξει καν λογος για ιδιωτικη τηλεφωνεια στην Ελλαδα....

Εκτος αν νομιζεται οτι απο το 1994, τωρα τους ηρθε να προστατευτουν απο τους τζαμπατζηδες...  μετα απο 22 χρονια...  

Το φακελωμα χρησιμοποιει αυτη την αφορμη των τζαμπατζηδων γιατι αλλιως ειναι παρανομο...

ειναι με λιγα λογια,  κατα του καταναλωτη...  

Και το φακελωμα γινεται ασχετα αν εισαι καλοπληρωτης ή οχι... εγω π.χ δεν χρωσταω...

γιατι τα στοιχεια μου "ως καλοπληρωτης" να πηγαινουν απο τον εναν στον αλλο?

γιατι να μην γινει μια ανεξαρτητη αρχη που επι πληρωμη να συμβουλευει τις εταιριες για το αν ο πελατης εχει ιστορικο μη καταβολη πληρωμης?

μιλαμε για νομους... δεν μπορουμε να χρησιμοποιουμε λογικες τυπου, ακουσα οτι καποιοι δεν πληρωνουν.. ενας γνωστος μου ετσι ενας αλλος αλλιως... οποτε βαλτε φωτια και οι αλλοι να παν να γα@#$%ν... που ελεγε και ο γιαννης σπαθας

• Like 2
  • 8 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...