Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μπορούσες να τονίσεις τα σημεία που θεωρείς ότι είναι πιο σημαντικά και να εξηγήσεις το γιατί, αλλά δεν το κάνεις. Αναρωτιέμαι γιατί.

Χάρη, η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι κάτι πολύ σημαντικό και κάτι που εγώ ο ίδιος παίρνω πολύ σοβαρά.

Το θέμα στην προκειμένη όμως είναι σαν το πανεπιστημιακό άσυλο: υπάρχει μια νομοθεσία που καλώς υπάρχει και πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει, και μια μερίδα ατόμων που κρύβεται πίσω από αυτή για να κάνει τα δικά της. Έχω δει με τα μάτια μου ντιλέρια να πηδάνε τα κάγκελα του ΑΠΘ για να μη τους πιάσουν οι μπάτσοι. Και ασχέτως που δεν έχω τίποτα με τα ντιλέρια των soft ουσιών, αυτό είναι ανεπίτρεπτο και σίγουρα έτη φωτός μακριά από την πρόθεση αυτού που θέσπισε το πανεπιστημιακό άσυλο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και εδώ.

Μα αυτό ακριβώς αυτό κάνουν, το ότι χρωστάνε κάποιοι αυτό το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για να μπορούν να έχουν το ελεύθερο της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λειτουργούν ύπουλα και μεθοδικά, αυτό είναι που δεν έχεις καταλάβει.

Άλλωστε μην ξεχνάς ότι τα προσωπικά δεδομένα πωλούνται και σε πολύ καλή τιμή, ενδιαφερόμενοι υπάρχουν πολλοί πάρα πολλοί :devil:

Λειτουργούν ύπουλα μεθοδικά και πολύ καλά οργανωμένα όλες οι εταιρείες και στο τέλος θα αποκτήσουν τέτοια δύναμη και εξουσία που θα είναι μη αναστρέψιμη. :mellow: Όχι ότι  δεν έχουν ήδη εξουσία αλλά επιζητούν ακόμη περισσότερη, μην ξεχνάς ότι το αγαπημένο παιχνίδι ενός τρελού είναι η εξουσία :fear:

Να δεις που σιγά σιγά μετά θα μπουν όλοι, τώρα θα μου πεις και τι έγινε, αυτό πες το μερικά χρόνια μετά όταν η ελευθερία θα έχει χαθεί.

• Like 3
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το χρησιμοποιούν σα δικαιολογία για να δώσουν τα δεδομένα που ήδη έχουν στους ανταγωνιστές τους;

Προκειμένου οι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί να τα πουλήσουν σε κανένα ουκρανέζικο forum στο deep web για κανα ευρώ το κομμάτι?

Και όλο αυτό γίνεται στα πλαίσια συνωμοσίας;

ΟΚ. Θα σου πω μετά από μερικά χρόνια, εκτός αν μέχρι τότε μας έχουν κόψει το internet οι Illuminati.

Δημοσ.

Η λύση θα ήταν μια ανεξάρτητη αρχή, που δεν θα έδινε πρόσβαση σε τρίτους(Cosmote, Voda κτλ.) σε προσωπικά δεδομένα και θα ήταν υπεύθυνη με συγκεκριμένα guidelines(συμφωνημένα με τους παρόχους) να αποφασίζει αν συντρέχουν λόγοι ο εκάστοτε πελάτης να μην μπορεί να πάει σε έναν άλλο πάροχο λόγω οφειλών. Να ήταν ένα σύστημα Pass ή Fail με βάση το ιστορικό του εκάστοτε πελάτη και την ιδιαίτερη περίπτωση του και φυσικά να μπορούσε ο πελάτης να κάνει με κάποιο τρόπο ένσταση.

Προσωπικά μπορώ να δώσω ένα δίκαιο στον παππού (τυχαία περίπτωση) που ήρθε μια μέρα στο μαγαζί και με ρωτούσε γιατί χρωστάει στο στικάκι της [πάροχος] 2000E (χονδρικά) για internet. Ήταν ένας άνθρωπος ηλικίας που δεν γνώριζε και κανένας δεν φρόντισε να τον ενημερώσει. Ας μην είμαστε κι εμείς αφελείς, αν ο πάροχος θέλει, μπορεί μια χαρά να βάλει όρια. Δεν γίνεται να πουλάς στικάκι 20€/μήνα και να αφήνεις να καταναλώνονται GB για 2000€! 

Μπορώ όμως να δώσω δίκαιο και στις εταιρείες, γιατί είναι πάρα πολλοί που εύχονται να υπήρχαν 15 πάροχοι για να μπορούν να αφήνουν φέσια και να πηγαίνουν στην επόμενη.

• Like 1
Δημοσ.

Θα τα πουλήσουν σε διαφημιστικές εταιρείες σε τράπεζες για να σου στέλνουν στοχευμένη διαφήμιση.

Απο ότι κατάλαβα δεν είσαι πρόθυμος να καταλάβεις.

Το λένε και οι ίδιοι στις σειρές που βγάζουν.

Υ.Γ. Τώρα κοροϊδεύεις και ειρωνεύεσαι μετά σε βλέπω να κλαις με μαύρο δάκρυ :mellow:

Για ποιες εταιρειές μου μιλάς για αυτές που βγάζουν τόνους χρημάτων στις πλάτες ανημέρωτων πολιτών ειδικά μεγάλων σε ηλικία που τους χρεώνουν ιντερνετ στο κινητό χωρίς να έχουν στο κινητό ιντερνετ, έχω πολλά τέτοια παραδείγματα ανθρώπων πάρα πολλά.

• Like 1
Δημοσ.

[offtopic]

@Χάρης Μυλωνίδης

Αυτό υπάρχει χρόνια τώρα στο ιντερνετ και λέγεται στοχευμένη διαφήμιση. Δεν πουλάνε τα δεδομένα σου, απλά δημιουργούν ένα σύστημα μέσα από το οποίο ο εκάστοτε διαφημιζόμενος μπορεί να στοχεύσει πελάτες που μπορεί να έχουν και τα δικά σου κριτήρια.

Το να πάει τώρα η Vodafone να πουλήσει στην Ψ εταιρεία τα δεδομένα ενός κακού της πελάτη που την φέσωσε μου ακούγεται λίγο κάπως. Καμία σοβαρή εταιρία δεν πουλάει δεδομένα. Το να τα χρησιμοποιεί για διαφημιστικούς λόγους μέσα από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα είναι αλλού παπά ευαγγέλιο και δεν βλέπω κάπου κάτι κακό.

[/offtopic]

Δημοσ.

Η λύση θα ήταν μια ανεξάρτητη αρχή, που δεν θα έδινε πρόσβαση σε τρίτους(Cosmote, Voda κτλ.) σε προσωπικά δεδομένα και θα ήταν υπεύθυνη με συγκεκριμένα guidelines(συμφωνημένα με τους παρόχους) να αποφασίζει αν συντρέχουν λόγοι ο εκάστοτε πελάτης να μην μπορεί να πάει σε έναν άλλο πάροχο λόγω οφειλών. Να ήταν ένα σύστημα Pass ή Fail με βάση το ιστορικό του εκάστοτε πελάτη και την ιδιαίτερη περίπτωση του και φυσικά να μπορούσε ο πελάτης να κάνει με κάποιο τρόπο ένσταση.

Εγώ διαβάζοντας τη γνωμοδότηση αυτό κατάλαβα. Ότι δε θα μπορεί η Voda να πάρει τα στοιχεία ενός πελάτη της Cosmote που χρωστάει, αλλά θα μπορεί να ρωτήσει την ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική αν τον έχουν και σε ποιά σκάλα (πάνω από 90 μέρες χρωστούμενα ή όχι).

Φυσικά αν θέλει κανείς να το πάει με θεωρίες whatever τότε ναι, θα στέλνουν πλήρη στοιχεία κάθε μέρα με email στο τμήμα marketing.

Θα τα πουλήσουν σε διαφημιστικές εταιρείες σε τράπεζες για να σου στέλνουν στοχευμένη διαφήμιση.

Απο ότι κατάλαβα δεν είσαι πρόθυμος να καταλάβεις.

Όχι, απλά δεν είμαι χαζός.

Θα τα πουλήσουν σε διαφημιστικές; Ποιά, τα στοιχεία που ήδη θα μπορούσαν να πουλήσουν ανάλογα με τους όρους χρήσης του συμβολαίου που είσαι υποχρεωμένος να έχεις μαζί τους;

Πόσων στοιχεία θα πουλήσουν, του ποσοστού που χρωστάει; Πραγματικά πανέξυπνη ιδέα του τμήματος marketing, των υπόλοιπων τα στοιχεία ας μη τα πουλήσουμε.

Ποιανών τα στοιχεία θα πουλήσουν στις διαφημιστικές; Αυτών που αποδεδειγμένα δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το κινητό; Ουρά θα κάνουν οι διαφημιστικές να τα αγοράσουν.

Και για ποιό λόγο να κάνουν όλη αυτή την ιστορία να τα συγκεντρώσουν αντί να τα πουλήσει ο καθένας μόνος του;

Δε θα σχολιάσω περισσότερο, στα είπε κι άλλος.

Δημοσ.

Δεν μιλάω για τα ποσά μόνο αναφέρομαι σε όλο το πακέτο ονμ/μο τηλ,μέιλ,Δ/νση κτλ και γενικά ότι άλλο μπορεί να έχουν στη διάθεση τους άλλωστε μην ξεχνάς ότι η βάση δεδομένων θα εμπλουτίζεται συνέχεια με νέα δεδομένα.

Δημοσ.

Σοβαρή εταιρία που ζει από αυτό. Κέρδη 215.000.000$ για το 2016.

Με τις υγείες σας.

Βρήκες εταιρία υπηρεσιών μάρκετινγκ που πουλάει δεδομένα σε διαφημιστές;;; Δεν το πιστεύω.

Δημοσ.

Βρήκες εταιρία υπηρεσιών μάρκετινγκ που πουλάει δεδομένα σε διαφημιστές;;; Δεν το πιστεύω.

Δεν έβαλα τυχαία τη συγκεκριμένη εταιρία.

Αλλά εσύ φυσικά, γνωρίζεις τα πάντα κι έχεις έτοιμες όλες τις απαντήσεις, οπότε δε μπήκες καν στον κόπο να ψάξεις.

• Like 2
Δημοσ.

οποίος φοβάται ότι θα τον φακελώσουν άπλα δεν κάνει σύνδεσή παίρνει ένα νούμερο γουατς απ και τέλος δεν πρόκειται να βγει χρεωμένος πάνω από 200ευρώ

Δημοσ.

Δεν έβαλα τυχαία τη συγκεκριμένη εταιρία.

Αλλά εσύ φυσικά, γνωρίζεις τα πάντα κι έχεις έτοιμες όλες τις απαντήσεις, οπότε δε μπήκες καν στον κόπο να ψάξεις.

Ασε τον βλέπω στο μέλλον να βάζει πολλές κλειδαριές στην πόρτα. :-D :-D :devil: :devil:

Urgent+Reasons+to+Use+a+Sliding+Door+Loc

Δημοσ.

Στην Γερμανια ( και φανταζομαι και στις αλλες Δυτικες Ευρωπαικες χωρες), υπαρχει μια συγκεκριμενη εταιρια (Schufa), η οποιο ειναι κατι αντιστοιχο με τον Ελληνικο Τηρεσια, αλλα πολυ πιο ανοιχτη, την οποια συμβουλευονται οι εταιριες στις οικονομικες τους συναλλαγες με τους πελατες. Αμα πχ πας να ανοιξεις συνδεση τηλεφωνου, να παρεις δανειο για αμαξι, να νοικιασεις σπιτι και δεν ξερω και εγω τι αλλο, εχουνε δικαιωμα οι εταιριες να ελεγξουνε την φερεγγυοτητα σου. 

Επιπλεον ο καθε πολιτης εχει προσβαση σε αυτην την υπηρεσια, και μπορει να δει ποιος ζητησε τα στοιχεια του.

Αμα υπηρχε κατι τετοιο στην Ελλαδα, και λειτουργουσε οπως επρεπε να λειτουργει, θαρρω ισως να ειχαμε γλυτωσει απο αρκετες περιπετειες.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ειναι ενδιαφερον θεμα και δε θα ηθελα να το κλειδωσω, σας παρακαλω μην το εκτροχιασετε.

Κατα τ'αλλα δε σκοπευω να κρινω το συγκεκριμενο (αν και ειμαι πιο πολυ στα λεγομενα του Defacer) αλλα πραγματικα κατι τετοιο ηταν αναμενομενο. Οταν εχω ακουσει απο αρκετα διαφορετικα ατομα πως χρωστανε στη Χ εταιρεια και λενε πως "σιγα μωρε, πηγα στην Ψ, σιγα μη μου κανει τιποτα η Χ, με μενα θα ασχοληθει?", η οποια ειναι μια πρακτικη που καταδικαζω εξ ορισμου (και ειδικα το κομματι του ωχαδερφισμου), ε προφανες ειναι πως οι εταιρειες κινητης θα κοιταξουν να προστατευθουν. 

Δεν τασσομαι υπερ τους σε καμια περιπτωση και ειμαι απο τους πρωτους που χρησιμοποιουν φορητοτητες κλπ για επιδοτησεις, αλλα απο το σημειο αυτο μεχρι το να φεσωσεις την εταιρεια, να θεωρεις πως εισαι γιολο και μετα να κραζεις που στην ουσια λενε στην αλλη εταιρεια "ο Ταδοπουλος ειναι μπαχτιρτζης" ε ειναι λιγο καπως.

Επισης διαφωνω καθετα με το υφος του αρθρου και ειδικοτερα στο σημειο αυτο

Το έγκλημά μας; Χρέος 200 ευρών προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας:

Ναι, το εγκλημα σου ειναι 200 ευρω προς την εταιρεια κινητης, σε ποιο ακριβως οριο και πανω θα τοποθετουσε ο συντακτης του αρθρου το σωστο σημειο για να θεωρειται αξιοποινη πραξη το χρεος? 

Και που τωρα ε, οχι στον φουρναρη της γειτονιας για να φας ξερωγω, αλλα στην εταιρεια κινητης για να μπορεις να καλυψεις την αναγκη σου για επικοινωνια. Δηλαδη νταξει.

Δημοσ.

Γιατί δεν ιδρύεται στην Ελλάδα μια εταιρεία η οποία θα ασχολείται με όλους του καλοπληρωτές όπως είπε και ένα φίλος απο πάνω.

Αλλά να προστατεύεται και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και όχι μόνο οι μεγάλες εταιρείες.

Ξέρεις πόσες φορές έφαγε φέσια ο θείος μου απο κάτι τέτοιους καλοπληρωτές πάρα πολλές.

Αλλά πρόσεξε θα είναι υπο αυστηρή επίβλεψη απο το κράτος για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι και τους πιάσουν να κάνουν λαμογιές να πέσουν γερές καμπάνες προστίμων.

Εμένα αυτό δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν γινόταν :mellow:

Αυτό είναι πιστεύω το πιο ιδανικό και τέλειο σύστημα ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Τελικά οι καλύτερες ιδέες έρχονται απο το εξωτερικό πάντα

Φαντάζομαι με αυτό θα συμφωνείται όλοι. :-)

Αλλά ξέρεις κάτι στο ελαδιστάν που ζούμε το βλέπω λίγο χλωμό να γίνεται κάτι τέτοιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...