Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...Καθοτι φοιτητης τα μισα μου λεφτα τα χαλαω σε καφεδες θα ηθελα λοιπον να μου προτεινετε μια μηχανη εσπρεσο για αλεσμενο καφε...Το μπατζετ μου ειναι λιγο χαμηλο μεχρι 100 ευρω και σκοπος μου ειναι να πλησιασω οσο το δυνατον πιο πολυ την γευση του καφε σε μαγαζια...!!Εχω βρει αυτες τις 2 με ικανοποιητηκες κριτικες...!!
http://www.skroutz.gr/s/5765185/Primo-CM6821.html 
http://www.skroutz.gr/s/296342/Delonghi-EC150.html

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω ο espresso είναι σχετικά ακριβό χόμπι.

Με μηχανή των 100 ευρώ δύσκολα θα έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα για να είσαι κοντά στο αποτέλεσμα μιας καλής καφετέριας θα χρειαστείς και μύλο... 

Το ίδιο ισχύει και για μηχανή με κάψουλες (ίσως ακόμα χειρότερα- απλά έχουν ευκολία).

Αν θες να ενημερωθείς σχετικά μπες στο http://www.greekespresso.gr/forum/  

Δημοσ.

Δυστυχως ο Yiannis2002s εχει δικιο. Ο πατος ειναι μια Gaggia baby - Classic και ενας χειροκινητος μυλος porlex. Οι μαρκες ειναι ενδεικτικες αλλα συνηθως με αυτα ξεκινουν οι περισσοτεροι. Βαλε επισης tamper,ζυγαρια, βουρτσακια καθαρισμου, αφαλατικα κλπ.

Αν εχεις τετοια ορεξη, να σου πουλησω τα δικα μου που καθονται...

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πήρα την Philips Saeco 8425 (ήταν να παω για την 8423 στην αρχή) πριν κανα δυο βδομάδες. Φίλος που ήρθε και ξέρει από μηχανή τον έβγαλε με την δεύτερη πολύ καλό, που σημαίνει ότι η μηχανή είναι γενικά ΟΚ. Εγώ παιδεύομαι ακόμα, αλλά μου βγαίνει όλο και καλύτερος. Κατά βάση φτιάχνω Freddo Espresso.

Θέλει προσοχή στην ποιότητα του καφέ, στο κόψιμο (τώρα ζητάω στα 2.4 γιατί δεν έχουν πολύ πίεση αυτές οι μικρές), τι ποσότητα θα βάλεις στην μεζούρα, πόσο θα τον πατήσεις στο φίλτρο, πόση ώρα θα αφήσεις να "τρέξει" ο καφές...

Αφρόγαλο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. 

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να ανέβεις παραπάνω σε λεφτά και να πας στην gaggia baby+μύλο που σου ανέφεραν οι προηγούμενοι

και να παίρνεις φρέσκο κόκκο από ψήστες

τότε η πιο vfm επιλογή είναι η μηχανή που κάθε τόσο βγάζει το Lidl στα 50 ευρώ.

Μη δώσεις 100+ ευρώ σε κάτι άλλο...δεν αξίζει.

Δημοσ.

Για τέτοιο budget πάρε μια nespresso , αρκετά τίμιο το καφεδάκι. Αλλιώς πρέπει να τα σκάσεις , κανονικά ούτε για μύλο δεν σου φτάνει το 100σταρικο

Δημοσ.

Θες ένα κόστος γύρω στο 500άρικο για να ξεκινήσεις, Gaggia κοντά στα 300 και σε μύλο κοντά στα 200 + καθαριστικά, tamper βουρτσάκια και ποτήρια ξεπερνάς στο 500άρι. Γνώμη μου πρώτα να πάρεις ένα καλό μύλο ή να ξεκινήσεις από εκεί παίζει μεγάλο ρόλο

• Like 2
Δημοσ.

Για αρχη ηθελα να παρω μια μηχανη και στην συνεχεια μυλο κτλ...Οποτε το ιδανικο θα ηταν να περιμενω ωστε να εχω ενα μπατζετ κοντα στο 200-300 ευρω για μια gaggia..?Επισης εχω βρει στο ΕΒΑΥ την gaggia baby με 170ευρω..Αξιζει..?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου πρώτα να πάρεις ένα καλό μύλο ή να ξεκινήσεις από εκεί παίζει μεγάλο ρόλο

με σειρα προτεραιοτητας και εαν μιλαγαμε για νεο pc

Α) ποιοτιτα καφε (το game να εχει κορυφαια γραφικα)

Β) μυλος αλεσης (καρτα γραφικων)

Γ) μηχανη εσπρεσσο (επεξεργαστης-μνημες)

Δ) Εμφιαλομενο νερο (μητρικη - τροφοδοτικο)

1) καθαριοτητα μηχανων (το pc να μην εχει ιους)

2) σωστη αλεση καφε ( σωστες ρυθμισεις του game του pc και του monitor)

3) σωστα γραμμαρια καφε ( να μην τρεχουν και αλλες εφαρμογες παραλληλα )

4) λιγο ψαξιμο και προπονηση ( πολλες ωρες παιχνιδιου tips κτλ )

Επεξ/σία από george kesoglu
  • Like 1
Δημοσ.

με σειρα προτεραιοτητας και εαν μιλαγαμε για νεο pc

Α) ποιοτιτα καφε (το game να εχει κορυφαια γραφικα)

Β) μυλος αλεσης (καρτα γραφικων)

Γ) μηχανη εσπρεσσο (επεξεργαστης-μνημες)

Δ) Εμφιαλομενο νερο (μητρικη - τροφοδοτικο)

1) καθαριοτητα μηχανων (το pc να μην εχει ιους)

2) σωστη αλεση καφε ( σωστες ρυθμισεις του game του pc και του monitor)

3) σωστα γραμμαρια καφε ( να μην τρεχουν και αλλες εφαρμογες παραλληλα )

4) λιγο ψαξιμο και προπονηση ( πολλες ωρες παιχνιδιου tips κτλ )

Πολυ ωραια παρομοιωση απλα στην πρεοκειμενη ας πουμε οτι το pc θα αγοραστει για πιο καθημερινο σκοπο χωρις να εχει τα τελεια γραφικα..κυνηγοντας παντα το vfm  :-D

Αν δεν μπορείς να ανέβεις παραπάνω σε λεφτά και να πας στην gaggia baby+μύλο που σου ανέφεραν οι προηγούμενοι

και να παίρνεις φρέσκο κόκκο από ψήστες

τότε η πιο vfm επιλογή είναι η μηχανή που κάθε τόσο βγάζει το Lidl στα 50 ευρώ.

Μη δώσεις 100+ ευρώ σε κάτι άλλο...δεν αξίζει.

Πιστευεις οτι αξιζει η αγορα μια μεταχειρισμενης gaggia baby...?Eπισης εχω βρει στο EBAY αρκετα καλες τιμες κοντα στο μπατζετ μου,αξιζει?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου.

Ήμουν ακριβώς στην φάση σου, φοιτητής πριν 2 χρόνια και με χόμπι τον καλό καφέ, συνένοχος στο έγκλημα και η κοπέλα μου.

Πήρα μία Delonghi EC-155, λίγο κάτω από 100€ νομίζω, θα την δεις σε πολλές σχετικές λίστες ως μια τίμια επιλογή για αυτό το budget.

Ενώ στην αρχή πέρασα πολύ καλά, ζητούσα κομμένο καφέ σε μαγαζιά, δοκίμαζα διάφορους κλπ, είναι τελικά λίγο μπελάς. Να εξηγηθώ ότι αν η ποιότητα ήταν ανάλογη των καφέδω των μαγαζιών, τότε θα το συνέχιζα. Δεν είναι όμως, θέλει χρόνο για να τον φτιάξεις, θέλει συντήρηση, είναι λίγο μπελάς. Συν ότι φρέντο εσπρέσσο, παρά το ότι είχα δοκιμάσει τα πάντα διαβάζοντας τα πάντα, σχεδόν ποτέ δεν τον πέτυχα όπως έξω.

Αν το θες και για χόμπι γιατί σ'αρεσει η φάση, καν'το. Αλλιώς θα πρότεινα να βρεις καλό καφέ στην γειτονιά σου και να πίνεις απ' έξω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...