Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, 

θέλω να βάλω στο σπίτι μου ενα σύστημα παρακολούθησης με κάμερες IP και ενα καταγραφικό μηχάνημα NVR για να εχω πρόσβαση στις κάμερες απο οπουδήποτε και να βρίσκομαι.

Σκέφτομαι για αυτό το  Link.png Site: NVR με δυνατότητα εγγραφής σε εσωτερικό δίσκο. Υπάρχουν και λύσεις φθηνότερες με εξωτερικό δίσκο οπως πχ Link.png Site: αυτό

Εχει κανείς εμπειρία να μου πει μια γνωμη ;

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έχω αυτό και το πήρα κάπου €50 πριν μερικούς μήνες.  Μέχρι 8 IP κάμερες παίζει και μάλιστα είναι και αναλογικό (4 αναλογικές ή 8 IP και κάποιο συνδυασμοί αυτών).

http://www.stamelectronics.com/ANGA-AQ-5504-AHD.html

Δίσκο δέχεται εσωτερικό - (μάλιστα η πλακέτα δέχεται 2 δίσκους αλλά στο κουτί χωράει μόνο ένας.)

Δημοσ.

Το βλέπω με διάφορους τρόπους.  Έχει δικό του πρόγραμμα αλλά παίζει και από διάφορα που υπάρχουν στο Playstore.

Μπορείς και να του βάλεις usb 4G modem και να το βλέπεις από mobile.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω αυτό και το πήρα κάπου €50 πριν μερικούς μήνες.  Μέχρι 8 IP κάμερες παίζει και μάλιστα είναι και αναλογικό (4 αναλογικές ή 8 IP και κάποιο συνδυασμοί αυτών).

http://www.stamelectronics.com/ANGA-AQ-5504-AHD.html

Δίσκο δέχεται εσωτερικό - (μάλιστα η πλακέτα δέχεται 2 δίσκους αλλά στο κουτί χωράει μόνο ένας.)

Επαναφέρω το θέμα μιας και ενδιαφέρομαι και γω για καταγραφικό σε IP κάμερες (ή για δικτυακό δίσκο).

Απλώς επειδή δεν έχω γνώση στα καταγραφικά θα ήθελα να ρωτήσω :

1. ποια ειναι η διαφορά των 2 σε IP cams (καταγραφικό-δικτυακος δισκος πχ πάνω σε ρουτερ)?

2. Στο συγκεκριμένο καταγραφικό πως σεττάρονται οι IP κάμερες? Οι δικές μου IP κάμερες έχουν να σετάρεις ftp directory για να γίνετε η καταγραφή (εκτός αν χάνω κάτι...).

3. Πως το έχεις συνδέσει με τις κάμερες? Στο δίκτυο σου? Πχ μέσω LAN πάνω σε ενα switch που έχεις και τις κάμερες?

Απλώς προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι τα επιπλέον οφέλη που έχει όταν οι κάμερες είναι IP.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Δημοσ.

Με κάμερες IP μπορείς να ανέβεις σε ανάλυση.  Η μεγαλύτερη που έχει η αναλογική είναι D1 (ή 960Η) στα 720x480 (ή 960x480)

Παρόλο που υπάρχουν αναλογικές με μεγαλύτερη ανάλυση (AHD, HD-SDI, HD-TVI) η οποία φτάνει και σε fullHD ανεβαίνει το κόστος και πρέπει το καταγραφικό να είναι συμβατό με το αναλογικό πρωτότυπο που στέλνει το σήμα η κάμερα.  Με άλλα λόγια πάνω από το D1 η αναλογικές κάμερες έχουν διάφορα πρωτόκολλα που δεν είναι και ιδιαίτερα standard και πρέπει να τις πάρεις πακέτο με το καταγραφικό.

Οι IP πέρα από την ανάλυση έχουν και μια σχετική αυτονομία - οι περισσότερες έχουν δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας δηλαδή να κάνουν καταγραφή σε κάρτα SD χωρίς τη χρήση καταγραφικού (ανάμεσα σε άλλες δυνατότητες)

Οι IP πάνε σε switch όπως κάθε τι δικτυακό ή σε wifi αν είναι ασύρματες (κάτι που δεν είναι εύκολο για αναλογική κάμερα).

Το IP καταγραφικό είναι φτηνότερο από το αναλογικό γιατί έχει λιγότερα ηλεκτρονικά - βασικά είναι ένα μικρό NAS.  Υπάρχουν βέβαια και υβριδικά που δέχονται αναλογικές και IP κάμερες.  Στο καταγραφικό περνάς τα IP/login των καμερών - επιλέγεις τις παραμέτρους εγγραφής και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

Με κάμερες IP μπορείς να ανέβεις σε ανάλυση. Η μεγαλύτερη που έχει η αναλογική είναι D1 (ή 960Η) στα 720x480 (ή 960x480)

Παρόλο που υπάρχουν αναλογικές με μεγαλύτερη ανάλυση (AHD, HD-SDI, HD-TVI) η οποία φτάνει και σε fullHD ανεβαίνει το κόστος και πρέπει το καταγραφικό να είναι συμβατό με το αναλογικό πρωτότυπο που στέλνει το σήμα η κάμερα. Με άλλα λόγια πάνω από το D1 η αναλογικές κάμερες έχουν διάφορα πρωτόκολλα που δεν είναι και ιδιαίτερα standard και πρέπει να τις πάρεις πακέτο με το καταγραφικό.

Οι IP πέρα από την ανάλυση έχουν και μια σχετική αυτονομία - οι περισσότερες έχουν δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας δηλαδή να κάνουν καταγραφή σε κάρτα SD χωρίς τη χρήση καταγραφικού (ανάμεσα σε άλλες δυνατότητες)

Οι IP πάνε σε switch όπως κάθε τι δικτυακό ή σε wifi αν είναι ασύρματες (κάτι που δεν είναι εύκολο για αναλογική κάμερα).

Το IP καταγραφικό είναι φτηνότερο από το αναλογικό γιατί έχει λιγότερα ηλεκτρονικά - βασικά είναι ένα μικρό NAS. Υπάρχουν βέβαια και υβριδικά που δέχονται αναλογικές και IP κάμερες. Στο καταγραφικό περνάς τα IP/login των καμερών - επιλέγεις τις παραμέτρους εγγραφής και είσαι έτοιμος.

Σε ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες που παρεθεσες.

Αν επιτρεπεται με ποια κριτηρια κατεληξες/πηρες το συγκεκριμενο καταγραφικο?

Εχει κατι ιδιαιτερο? Και γιατι υβριδικο και οχι καθαρο nvr? Εκτος και αν εχεις πανω και αναλογικες καμερες.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο που πήρα απλά έτυχε να είναι φτηνό - 4 αναλογικές ή 8 IP.  Και έκανε 50 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έχω με μόνο IP.

Οι κάμερες που έχω είναι ESCAM από banggood.

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο θεμα αν γνωριζει καποιος:

Τα "smart video motion detection" που αναφερουν στα χαρακτηριστικα των καταγραφικων σημαινει οτι "παρακολουθουν" την εικονα της καμερας και μολις εντοπισουν καποια κινηση μεσα στην εικονα ξεκιναν την εγγραφη του βιντεο?

Αν οχι, τι μπορει να σημαινει?

Με ενδιαφερει η λεπτομερεια αυτη αν οντως συμβαινει.

Δημοσ.

Συνήθως χωρίζει την εικόνα σε καρέ (τετράγωνα) και δηλώνεις σε πιο από αυτά -όταν υπάρχει αλλαγή / κίνηση - να κάνει κάτι.  Μπορείς να επιλέξεις ομάδες τετραγώνων.

Το "κάτι" μπορεί να είναι εγγραφή / φωτογραφία / email / alarm κλπ

Δημοσ.

Συνήθως χωρίζει την εικόνα σε καρέ (τετράγωνα) και δηλώνεις σε πιο από αυτά -όταν υπάρχει αλλαγή / κίνηση - να κάνει κάτι. Μπορείς να επιλέξεις ομάδες τετραγώνων.

Το "κάτι" μπορεί να είναι εγγραφή / φωτογραφία / email / alarm κλπ

Το εχεις δοκιμασει στο δικο σου?

Σε ρωταω γιατι μου ειπαν οτι δε κανει τιποτα το συγκεκριμενο... Ελπιζω να επεσα σε ασχετο ατομο ή να θελει να πουλησει ακριβοτερες καμερες...

Με ενδιαφερει πολυ γιατι θελω να πιασω "κινηση" μακρυτερα απο οτι πιανει η καμερα.

Η καμερα εχει motion detection το πολυ μεχρι 8 μετρα ενω η εικονα που βλεπω σε αποσταση ειναι μακρυτερη.

Δημοσ.

Μια χαρά το κάνει:

post-206817-0-09058500-1486623446_thumb.jpg

Επιλέγεις τα τετράγωνα που θες να γίνει ανίχνευση κίνησης και όταν κάτι αλλάξει μέσα σε αυτά εκτελεί την λειτουργία που του έχεις θέσει.

Βέβαια λες κάτι για "κίνηση μακρύτερα από ότι πιάνει η κάμερα" που δεν ξέρω τι θες να πεις.  Σε μερικά DVR/NVR υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού trigger π.χ. από Motion detector και να γράφει τότε.

Σε γενικές γραμμές βάζεις το NVR να γράφει όλη μέρα σε 30λεπτά αρχεία.  Παράλληλα το βάζεις να γράφει όταν υπάρχει κίνηση - και το σημείο αυτό το γράφει ξεχωριστά σε άλλο αρχείο.  Ανάλογα με το λογισμικό του καταγραφικού.

Υπάρχουν καταγραφικά που κάνουν και video analytics (π.χ. σου λέει πόσα πράσινα αυτοκίνητα πέρασαν), και υπάρχουν και καταγραφικά που όταν τους δώσεις trigger γράφουν όλες τις κάμερες σε αρχείο (για να δεις τι συμβαίνει σε όλους τους χώρους εκείνη την ώρα.  Άλλα γράφουν όλη μέρα και σου βάζουν Markers (σημαία) όταν υπάρχει κίνηση κλπ.

Το κακό με τα φτηνά NVR είναι σε τι λογισμικό θα πέσεις.  Μου αρέσουν αυτά που έχουν chip Hi3515 γιατί έχουν σχετικά ώριμο λογισμικό όμως είναι παλαιό chip και τα νεότερα είναι πιο ισχυρά αλλά δεν ξέρω να σου πω πόσο καλό λογισμικό έχουν.

Δημοσ.

Επιλέγεις τα τετράγωνα που θες να γίνει ανίχνευση κίνησης και όταν κάτι αλλάξει μέσα σε αυτά εκτελεί την λειτουργία που του έχεις θέσει.

Βέβαια λες κάτι για "κίνηση μακρύτερα από ότι πιάνει η κάμερα" που δεν ξέρω τι θες να πεις. Σε μερικά DVR/NVR υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού trigger π.χ. από Motion detector και να γράφει τότε.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Αυτο που εννοω ειναι:

Αυτη τη στιγμη εχω μονο καμερες και χρησιμοποιω το motion detection της καμερας στελνοντας email.

Αυτο πιανει σε αποσταση το πολυ 8 μετρα απο τη καμερα. Επειδη ομως ειναι ανοικτο μερος εκει που βρισκεται, η εικονα που δειχνει φτανει και 20-30μετρα αποσταση απο τη καμερα.

Που σημαινει οτι αν κινηθει καποιος στα 20μετρα θα τον δω κανονικα στη καμερα (αν βρισκομαι μπροστα απο οθονη) να κινειται αλλα δε θα με ειδοποιησει ποτε γιατι δε θα εχει πλησιασει τα 8 μετρα για να ενεργοποιηθει το motion detection.

Αν ομως, οπως λες, χρησιμοποιησω καταγραφικο και επιλεξω τα "απομακρυσμενα" τετραγωνα/πεδια θα αντιλαμβανεται την κινηση το καταγραφικο και θα στελνει μαιλ ή/και θα ξεκινα τη καταγραφη του βιντεο.

Δημοσ.

Κάτι με προβληματίζει σε αυτό που λες.

8 μέτρα motion detection είναι γιατί έχει αισθητήρα κίνησης;

Οι κάμερες που έχω δουλέψει (και τα καταγραφικά) απλά κάνουν ανάλυση στην εικόνα - αν υπάρχει αλλαγή σε κάποιο από τα καρέ τότε το θεωρεί κίνηση.  Δεν έχει σημασία η απόσταση.  Όπως βλέπεις παραπάνω τα καρέ είναι 2 διαστάσεις.

Να ξέρεις πάντως ότι η ανάλυση της εικόνας δίνει πολλά ψεύτικα alarm.  Το βράδυ π.χ. μπορεί να πιάσει πεταλούδες που πετάνε, αλλαγές στο φωτισμό από αυτοκίνητα που περνάνε κ.α.  Ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν φυτά υπάρχει μέγα θέμα αφού με τον παραμικρό αέρα στέλνει alarm.  Υπάρχουν βέβαια βαθμίδες ευαισθησίας (low, mid, high) αλλά και πάλι δεν είναι τέλειο.

Από την άλλη, σε κλειστούς χώρους που αλλαγές συμβαίνουν λόγω παρουσίας ανθρώπων τα πράγματα είναι άριστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...