milanezos95 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα έχω ένα τέτοιο σύστημα και απ'ότι βλεπετε η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Πριν κανα μήνα που το είχα κοιτάξει ήταν 110 C!!Πρέπει να πάρω ψύκτρα? Τον σύστημα το έφτιαξα μόνος μου το Γενάρη. Λέτε να τα παίξει ο AMD?Ευχαριστώ.
life is music Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 H amd ανεβάζουν γενικά θερμοκρασίες και θελουν ψυκτρα αν θες να πάρεις ψυκτρα έχω να σ πρωτηνω δύο ή μία είναι ή cryorig h7 kai ή άλλη είναι ή coolermaster hyper212x milanezos95 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 H amd ανεβάζουν γενικά θερμοκρασίες και θελουν ψυκτρα αν θες να πάρεις ψυκτρα έχω να σ πρωτηνω δύο ή μία είναι ή cryorig h7 kai ή άλλη είναι ή coolermaster hyper212x milanezos95 Βιάζεσαι και θα πάρεις κάποιον που δεν ξέρει στο λαιμό σου, φιλικά στο λέω, πολύ απλά αν δεν ξέρεις κάτι μην απαντάς, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας ! Milanezos95 ποια ψύκτρα έχεις ; Κατά 100% να ξέρεις είναι λάθος ένδειξη αυτό που βλέπεις, στα fm2 / fm2+ cpu είναι συχνό φαινόμενο και πολλά προγράμματα δείχνουν λάθος θερμοκρασίες, είμαι κάτοχος παρόμοιου μηχανήματος και ξέρω. Αν είχες 110 βαθμούς το μηχάνημά σου θα έσβηνε, για την ακρίβεια ο επεξεργαστής αν πλησίαζε τους 80 το μηχάνημα θα έκλεινε αυτόματα. 2
milanezos95 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δεν έχω πάρει καμία ψύκτρα στο μηχανημα. Μάλιστα...που μπορώ να δώ την πραγματική θερμοκρασία του συστήματος μου?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Κατεβάζεις το amd overdrive από εδώ : http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/over-drive Αφότου το εγκαταστήσεις θα κοιτάς το margin, το margin είναι μια τιμή η οποία σου λέει πόσο απέχεις από το μέγιστο θερμικό όριο της θερμοκρασίας του επεξεργαστή σου. Παράδειγμα με όριο τους 72 που είναι το θερμικό όριο για τους fm2+ αν είσαι στους 50 βαθμούς σε full load τότε το margin θα είναι 22 βαθμοί κελσίου, ουσιαστικά αφαιρώντας από το μέγιστο θερμικό όριο την τιμή που σου δείχνει το margin βλέπεις την θερμοκρασία του επεξεργαστή σου. Σημείωση πολύ βασική, οι amd αν δεν περάσουν τους 40 βαθμούς κελσίου δεν δείχνουν σωστή θερμοκρασία, είναι μια βλακεία του αλγορίθμου θερμοκρασιών και ο σένσορας πρέπει να περάσει αυτή τη θερμοκρασία. Οπότε αν σε idle βλέπεις margin 60 σε καμία περίπτωση δεν έχεις 12 βαθμούς κελσίου. Να θυμάσαι το πιο απλό, ποτέ δεν γίνεται η θερμοκρασία ενός τμήματος hardware να είναι χαμηλότερη από την θερμοκρασία περιβάλλοντος και αυτό το τονίζω επειδή πολλοί που δεν ξέρουν αγνοούν αυτό το πολύ απλό πράγμα. Ο μόνος τρόπος για χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές του περιβάλλοντος είναι η ψύξη με tec ή υγρό άζωτο, με αερόψυξη ή υδρόψυξη η θερμοκρασία θα είναι ίση ή υψηλότερη με αυτή του περιβάλλοντος. Ελπίζω να σε κάλυψα, προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο απλά γίνεται . 2
Aten-Ra Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δεν έχω πάρει καμία ψύκτρα στο μηχανημα. Μάλιστα...που μπορώ να δώ την πραγματική θερμοκρασία του συστήματος μου? ASUS AI Suite III, Το έχει το CD της μητρικής. Ο μόνος τρόπος για χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές του περιβάλλοντος είναι η ψύξη με tec ή υγρό άζωτο, με αερόψυξη ή υδρόψυξη η θερμοκρασία θα είναι ίση ή υψηλότερη με αυτή του περιβάλλοντος. . Απλά να αναφέρω ότι μπορείς να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία στο CPU από την θερμοκρασία περιβάλλοντος και με υδρόψυξη, απλά πρέπει να κατεβάσεις την θερμοκρασία του νερού κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος (ΠΧ με παγάκια κλπ). 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 ASUS AI Suite III, Το έχει το CD της μητρικής. Απλά να αναφέρω ότι μπορείς να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία στο CPU από την θερμοκρασία περιβάλλοντος και με υδρόψυξη, απλά πρέπει να κατεβάσεις την θερμοκρασία του νερού κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος (ΠΧ με παγάκια κλπ). Αυτό πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ούτε το είχα βρει πουθενά, ευχαριστώ για το tip .
Aten-Ra Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Αυτό πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ούτε το είχα βρει πουθενά, ευχαριστώ για το tip . Για να γελάσουμε λίγο, μερικές φωτογραφίες από έναν τρελό φίλο μου. Όλα για την χαμηλότερη θερμοκρασία, ακόμα και κατεψυγμένες πατάτες :lol: :lol: Μετά κατάλαβε ότι τις πατάτες είναι καλύτερα τηγανιτές και έριξε όλο το PC στο καταψύκτη. :P :D 4
Xristaras12 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 θα δημιουργηθεί υγρασία εντός του καταψύκτη!!!!!!! Βιάζεσαι και θα πάρεις κάποιον που δεν ξέρει στο λαιμό σου, φιλικά στο λέω, πολύ απλά αν δεν ξέρεις κάτι μην απαντάς, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας ! Milanezos95 ποια ψύκτρα έχεις ; Κατά 100% να ξέρεις είναι λάθος ένδειξη αυτό που βλέπεις, στα fm2 / fm2+ cpu είναι συχνό φαινόμενο και πολλά προγράμματα δείχνουν λάθος θερμοκρασίες, είμαι κάτοχος παρόμοιου μηχανήματος και ξέρω. Αν είχες 110 βαθμούς το μηχάνημά σου θα έσβηνε, για την ακρίβεια ο επεξεργαστής αν πλησίαζε τους 80 το μηχάνημα θα έκλεινε αυτόματα. ΤΙ εννοείς; Οι AMD δεν ψήνονται;
milanezos95 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Παντως το προγραμμα που ειπες να κατεβασω δεν μπορω να το τρεξω! Oταν το παταω να ανοιξει , μου κανει επανεκκινηση ο υπολογιστης!
Xristaras12 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Παντως το προγραμμα που ειπες να κατεβασω δεν μπορω να το τρεξω! Oταν το παταω να ανοιξει , μου κανει επανεκκινηση ο υπολογιστης! restart με το overdrive; κραπ. Δες τι γράφει το HWinfo τότε,σε μένα τα νούμερα συμπίπτουν. Να ξέρεις πάντως,οι AMD FX/APU's σε 7αρια δεν αποδίδουν όπως πρέπει σε παιχνίδια πάντα. Σε μένα η διαφορά μεταξύ 7/8.1 ηταν αρκετά μεγάλη ειδικά με DX11->DX11.1
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Το χω δει και σε αλλους αυτο με το overdrive που δεν κανει εγκατασταση και επανεκκινει.. Με καναν driver cpu η΄ chipset μπορει να κομφλικταρει... 1
ASDIC Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 πρεπει καποια στιγμη να σταματησουν αυτοι οι αστικοι μυθοι. " Οι AMD ανεβαζουν θερμοκρασιες, οι ΑΜD καινε τρελο ρευμα, οι ΑΜD δεν κανουν για gaming, Οι ΑΜD δεν ειναι αποδοτικοι......." ελεος. εγκατεστησε αυτο https://www.hwinfo.com/ τρεξτο μετα ανοιξε οτι κανεις καθε μερα και μετα απο κανα 2ωρο κοιτα τι γραφει στο CPU στο max. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα