Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να δώσω δικαιωμα σε προγραμματιστή να παίρνει στοιχεία από μια βάση δεδομένων sql server με ασφάλεια.

Αρχική μου σκέψη ήταν να φτιάξω έναν χρήστη και να δώσω δικαίωμα select στα στοιχεία που χρειάζονται + να βάλω στον windows firewall συγκεκριμμένες ip.

Αυτό όμως απαιτεί μετά να κάνω port forward στο router και να ανοίξω τον sql server στο διαδίκτυο, πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές.

Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος;

Δημοσ.

Δώσε remote access στον SQL Server. Δες εδώ πως:

https://blogs.msdn.microsoft.com/walzenbach/2010/04/14/how-to-enable-remote-connections-in-sql-server-2008/

Άλλη λύση είναι να φτιάξεις ένα web service. Ούτως ή άλλως η db σου θα είναι "ανοιχτή" στο Internet, αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα στην διαδικασία, απλά ψάχνω τον πιο ασφαλή τρόπο.

Τα έχω κάνει όλα τα παραπάνω + έβαλα στο firewall να επιτρέπει συγκεκριμμένη ip και όχι όλες. 

Χωρίς port forward στο router βέβαια δεν δούλευε το παραπάνω setup..

Αυτό που θέλω είναι απλά να εξάγει κάποια στοιχεία με select π.χ μια φορά την εβδομάδα και γι' αυτό δεν θα ήθελα να ανοίξω πλήρως τον sql server στο ιντερνετ μόνο και μόνο γι' αυτό.

Αν και λογικά αν αφήνω μόνο συγκεκριμμένες ip όπως είπα παραπάνω θα είμαι καλυμμένος.

Δημοσ.

Θα μπορούσες να βγάζεις τα data μόνος σου σε κάποια μορφή, ας πούμε ένα text ή xml αρχείο, να το ανεβάζεις κάπου (π.χ. DropBox) και να μπαίνει ο τύπος να τα παίρνει από εκεί. Αφού είναι κάτι που γίνεται μια φορά τη βδομάδα μπορείς να το κάνεις με το χέρι ή αν ξέρεις από προγραμματισμό να φτιάξεις όλη τη διαδικασία πλήρως αυτοματοποιημένη. Έτσι δεν δίνεις καθόλου πρόσβαση στη βάση σου.

Δημοσ.

Δηλαδή μπορεί ένας προγραμματιστής να τραβάει αυτόματα δεδομένα από dropbox; 

Του δίνει τέτοια δυνατότητα το api του dropbox για να το κάνει προγραμματιστικά;

Με ένα αρχείο excel δηλαδή θα μπορούσε μέσα στο dropbox + τον κωδικό του dropbox να παίρνει τα στοιχεία;

Δημοσ.

Δηλαδή μπορεί ένας προγραμματιστής να τραβάει αυτόματα δεδομένα από dropbox; 

Του δίνει τέτοια δυνατότητα το api του dropbox για να το κάνει προγραμματιστικά;

Με ένα αρχείο excel δηλαδή θα μπορούσε μέσα στο dropbox + τον κωδικό του dropbox να παίρνει τα στοιχεία;

Φυσικά (αλλιώς αν δεν κάνει αυτό το API τότε τι κάνει?) και ούτε τον κωδικό δε χρειάζεται. Ο κάτοχος του account δημιουργεί ένα access token με το οποίο ο χρήστης έχει συγκεκριμένη πρόσβαση, το password το κρατάει για τον εαυτό του.

Πάντως η όλη φάση που περιγράφεις είναι λίγο οξύμωρη. Καλό να σε απασχολεί η ασφάλεια σίγουρα, αλλά σοβαρή ασφάλεια με port forwarding στο router του σπιτιού και windows firewall δεν πάνε στην ίδια πρόταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι' αυτό είπα ότι δεν θέλω να κάνω port forward (δεν είναι οικιακό router) και ψάχνω για άλλες λύσεις.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Φυσικά (αλλιώς αν δεν κάνει αυτό το API τότε τι κάνει?) και ούτε τον κωδικό δε χρειάζεται. Ο κάτοχος του account δημιουργεί ένα access token με το οποίο ο χρήστης έχει συγκεκριμένη πρόσβαση, το password το κρατάει για τον εαυτό του.

Ρωτάω για να καταλάβω πως δουλεύει η πιο πάνω πρόταση του elorant.

Για να συνδεθεί κάποιος θα πρέπει να φτιάξω ένα dropbox app ή απλά να κοινοποιήσω ένα αρχείο;

Γιατί ο elorant είπε ότι απλά ανεβάζω αρχείο και μόνο...

Δημοσ.

Ρωτάω για να καταλάβω πως δουλεύει η πιο πάνω πρόταση του elorant.

Για να συνδεθεί κάποιος θα πρέπει να φτιάξω ένα dropbox app ή απλά να κοινοποιήσω ένα αρχείο;

Γιατί ο elorant είπε ότι απλά ανεβάζω αρχείο και μόνο...

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς "dropbox app" αλλά δε χρειάζεται ούτε να φτιάξεις κάτι συγκεκριμένο ούτε να κοινοποιήσεις αρχείο (αν και υποθέτω κοινοποιώντας το αρχείο με κρυφό URL τα πράγματα θα είναι σούπερ απλούστερα).

https://www.dropbox.com/developers

Δημοσ.

Τίποτα δεν θα φτιάξεις. Θα πας στο Dropbox, θα ανοίξεις ένα account και θα ανεβάζεις εκεί ό,τι αρχεία θες. Μετά μέσω του  API ο developer θα κατεβάσει το αρχείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...