Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs,

έχω το PC της υπογραφής και έναν ακόμη HDD Toshiba DT01ACA100 TB 3.5'', ο οποίος είναι η αποθήκη για όλα τα αρχεία μου... Επίσης κάποια απ' τα παιχνίδια που παίζω ή προγράμματα μπαίνουν εκεί στην εγκατάστασή τους αλλά θέλω να πάρω έναν πολύ καλό HDD επιδόσεων, ο οποίος θα είναι αμιγώς μόνο για τα installations παιχνιδιών και software... Σκεφτόμουν κάτι σε WD black 1ΤΒ αλλά θέλω μια γνώμη σε περίπτωση που υπάρχει κάτι καλύτερο! 

Δημοσ.

Να σου προτεινω καποιον δεν το έχω ψάξει και τοσο οποτε δεν θα το κάνω, αλλά αφόσον παιζεις παιχνιδια θα ήταν καλύτερο να τα κάνεις install σε έναν ssd ώστε να φορτώνουν πολυ μα πολυ γρηγορότερα... Τις εφαρμογες που δεν ειναι βαριες παλι μπορεις να τις βαλεις σε εναν κλασικο hdd.

Δημοσ.

Να σου προτεινω καποιον δεν το έχω ψάξει και τοσο οποτε δεν θα το κάνω, αλλά αφόσον παιζεις παιχνιδια θα ήταν καλύτερο να τα κάνεις install σε έναν ssd ώστε να φορτώνουν πολυ μα πολυ γρηγορότερα... Τις εφαρμογες που δεν ειναι βαριες παλι μπορεις να τις βαλεις σε εναν κλασικο hdd.

Ναι ντάξει αυτό είναι ιδανικό, αλλά επειδή έχω σκοπό να δοκιμάσω πολύ πράμα από παιχνίδια, δε θέλω να δώσω 150+ € για ούτε  500GB... Οπότε λέω να πάω σε έναν καλό HDD...

Δημοσ.

Δοκίμασε ενα game της επιλογής σου στον SSD σου και μετά απο μηχανικό δίσκο και δες διαφορές. Ο WB 1TB black κάνει ~75€ και ένας 480GB SSD 115-120€. Απο μηχανικό σε μηχανικό άντε να δεις και 10% πιο καλό φόρτωμα, απο μηχανικό σε SSD είναι που βλέπεις ορατές διαφορές, battlefield π.χ ο ssd θέλει 1/5 τον χρόνο του hdd. Για το witcher 3 μπορώ να σου πω προσωπικά οτι ο ssd θέλει ~20sec και ο hdd καπου 40-50sec.

Δημοσ.

Υπάρχουν γρήγοροι μηχανικοί δίσκοι (SAS/12Gbit) αλλά είναι κομματάκι ακριβοί. Για παράδειγμα:

https://www.skroutz.gr/s/10199456/Seagate-Enterprise-Capacity-1TB-512n.html

https://www.skroutz.gr/s/9729543/Hitachi-Ultrastar-7K6000-2TB.html

Βέβαια θα χρειαστείς κι έναν controller κοντά στα €200 για να δουλέψεις τέτοιους δίσκους, οπότε μάλλον το ξεχνάμε για τη χρήση που θες. Άλλη λύση είναι ο Black που λες ή ένας Constellation της Seagate που έχουν transfer γύρω στα 150ΜΒ/s.

Δημοσ.

Δοκίμασε ενα game της επιλογής σου στον SSD σου και μετά απο μηχανικό δίσκο και δες διαφορές. Ο WB 1TB black κάνει ~75€ και ένας 480GB SSD 115-120€. Απο μηχανικό σε μηχανικό άντε να δεις και 10% πιο καλό φόρτωμα, απο μηχανικό σε SSD είναι που βλέπεις ορατές διαφορές, battlefield π.χ ο ssd θέλει 1/5 τον χρόνο του hdd. Για το witcher 3 μπορώ να σου πω προσωπικά οτι ο ssd θέλει ~20sec και ο hdd καπου 40-50sec.

Κοιτά δε μ απασχολεί τόσο το ποσο γρήγορα θα φορτώσει όσο το ποσο θα επηρεάζει το gameplay όταν θα παίζω... Σίγουρα τον πρώτο καιρό δε θα χω απώλειες ειτε με π.χ. με τον toshina είτε με εναν black, αλλά μετα απο καιρό χρήσης θέλω να έχει την λιγότερη δυνατή απώλεια!

Υπάρχουν γρήγοροι μηχανικοί δίσκοι (SAS/12Gbit) αλλά είναι κομματάκι ακριβοί. Για παράδειγμα:

https://www.skroutz.gr/s/10199456/Seagate-Enterprise-Capacity-1TB-512n.html

https://www.skroutz.gr/s/9729543/Hitachi-Ultrastar-7K6000-2TB.html

Βέβαια θα χρειαστείς κι έναν controller κοντά στα €200 για να δουλέψεις τέτοιους δίσκους, οπότε μάλλον το ξεχνάμε για τη χρήση που θες. Άλλη λύση είναι ο Black που λες ή ένας Constellation της Seagate που έχουν transfer γύρω στα 150ΜΒ/s.

Καλη ιδέα αυτοι οι sas, αλλά τι controller είναι αυτός που χρειάζονται?? Άλλο πρωτόκολλο επικοινωνίας έχουν απο το sata??
Δημοσ.

Το Sata δίνει μέχρι 6Gbit/s. Το SAS δίνει το διπλάσιο. Οπότε χρειάζεσαι ειδική κάρτα/controller. Ίσως βρεις και με μικρότερο κόστος, δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα.

Δημοσ.

Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση αυτη... Μάλλον σε black με βλέπω δηλαδή εκτός και αν υπάρχει κάτι καλύτερο σ αυτό το ειδος σκληρών....

Δημοσ.

Ελαφρά καλύτερος είναι αυτός:

http://www.e-shop.gr/hdd-seagate-st1000nm0033-es3-1tb-constellation-p-PER.302028

Σκέφτομαι να τον πάρω αυτή την εποχή. Γενικά τα τελευταία χρόνια δεν ακούγονται καλά σχόλια για τους Seagate αν κι ο συγκεκριμένος είναι enterprise δίσκος με πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Από την άλλη ο Black είναι δοκιμασμένο μοντέλο με πολύ καλές εντυπώσεις.

Δημοσ.

MHN πας σε WD BLACK,ιδιαίτερα δε αν ειναι ο 1003FZEX,έχει μεγάλο seek time και γενικότερα οι επιδόσεις του τείνουν σε buffed up WD Blue drive.

Προσωπικά το έχω μετανιώσει,μιας και φίλος πηρε seagate 7200.14 2TB και σε απόλυτα νούμερα βγαίνει καλύτερος.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Σε in game κατάσταση η μόνη διαφορά που θα δεις είναι σε loading και ίσως να κερδίσεις 0,1 sec κατά τα άλλα μην περιμένεις διάφορες δίσκος σε δίσκος μηχανικός στα παιχνίδια πάλι διαφορά δεν θα κάνει στα bench έχουν μικρό διάφορες στο πραγματικό κόσμο δεν μπορούμε να της καταλάβουμε πόσο μάλλον μέσα στα παιχνίδια

• Like 1
Δημοσ.

Εάν είσαι αποφασισμένος να πας σε κλασικό hdd μπορεις εναλλακτικά να πάρεις 2 500 αρίδες οικονομικούς και να τους βάλεις σε διάταξη raid 0, εάν δεν υποστηρίζεται από την μητρική σου μπορείς να το κάνεις με software raid μέσω των windows. Και πάλι δεν φτάνεις την ταχύτητα του ssd αλλα τουλάχιστον θα είσαι κομματάκι καλύτερα.

• Moderators
Δημοσ.

Εάν είσαι αποφασισμένος να πας σε κλασικό hdd μπορεις εναλλακτικά να πάρεις 2 500 αρίδες οικονομικούς και να τους βάλεις σε διάταξη raid 0, εάν δεν υποστηρίζεται από την μητρική σου μπορείς να το κάνεις με software raid μέσω των windows. Και πάλι δεν φτάνεις την ταχύτητα του ssd αλλα τουλάχιστον θα είσαι κομματάκι καλύτερα.

Και πάλι δεν έχει κέρδος τζάμπα ταλαιπωρία να στήσει raid και δεν θα κερδίσει τίποτα στην ουσία, στα λεφτά που θα πάρει τον Black η οτιδήποτε άλλο "γρήγορο" δίσκο βρίσκει και 3 tb στις 7200 rpm
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις... Θα το σκεφτώ λίγο ακόμα και θα αποφασισω αλλά με βλέπω σε 1 δισκο και όχι σε μπλεξίματα με raid!

Δημοσ.

Προσωπικά θα πήγαινα σε έναν 480αρι ssd σε προσφορά (~100 ευρώ) που σίγουρα σε καλύπτει σε ταχύτητα. Αργότερα πάρε έναν ακόμα να είσαι οκ από χωρητικότητα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...