Προς το περιεχόμενο

Macbook 13" 2007 - Windows 7

free4you

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν πατάω το option ή alt το μόνο που μου εμφανίζεται είναι το partition με το Mac OS, ούτε καν το partition του bootcamp! Ούτε το bootable usb ούτε τα DVD (3 στον αριθμό, έγραψα και άλλα 2 μπας και είχε πρόβλημα το DVD) που συγκεκριμένα μου τα πετάει έξω.

Το πρόγραμμα που μου αναφέρεις πως το λειτουργώ? Τι ακριβώς κάνει?

Boot manager είναι.

Κανονικά χρησιμοποιείται για triple boot (καααααποτε το είχα χρησιμοποιήσει για αυτόν τον λόγο) ή αν έχεις θέμα με τον GRUB αν πας να κάνεις dual boot με Linux.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω χωρίς το mac μου

Ερώτηση: Όταν είσαι σε περιβάλλον OSX και βάλεις το DVD, το βλέπει κανονικά;

Για τρέξε στο Terminal την εντολή·

diskutil list

και ανέβασε το output να δούμε τα partitions το δίσκου.

Η απορία μου είναι η εξής: Αφού δεν βλέπει το DVD, τι σχέση έχει το partition list;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν έκανα partition με το bootcamp και κράτησα 99gb για το Mac OS και τα υπόλοιπα 400gb τα έβαλα για να περάσω Windows!

Τα DVD δεν τα βλέπει ούτε σε Mac OS περιβάλλον.

Αλλά μόλις μου έκοψε και δοκίμασα με ένα εξωτερικό DVD drive που έχω και το βλέπει το DVD αλλά άμα κάνω restart και πατήσω alt δεν κάνει τίποτα, δεν εμφανίζει τίποτα, κολλάει στην άσπρη οθόνη και μετά από λίγο εμφανίζει μόνο σαν επιλογή το partition του σκληρού με το Mac OS.

Η απορία μου είναι η εξής: Αφού δεν βλέπει το DVD, τι σχέση έχει το partition list;

Φίλε μου κάνουμε διάλογο και ζητάμε από τον φίλο διάφορα στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε αποτελεσματικά.

Προσωπικά τουλάχιστον τον βοήθησα με την υπόδειξη να επισκευάσει τον δίσκο σε Single-User mode.

Ζητώντας το partition list, απλά έχω κάτι κατά νου.

Λοιπόν έκανα partition με το bootcamp και κράτησα 99gb για το Mac OS και τα υπόλοιπα 400gb τα έβαλα για να περάσω Windows!

Τα DVD δεν τα βλέπει ούτε σε Mac OS περιβάλλον.

Αλλά μόλις μου έκοψε και δοκίμασα με ένα εξωτερικό DVD drive που έχω και το βλέπει το DVD αλλά άμα κάνω restart και πατήσω alt δεν κάνει τίποτα, δεν εμφανίζει τίποτα, κολλάει στην άσπρη οθόνη και μετά από λίγο εμφανίζει μόνο σαν επιλογή το partition του σκληρού με το Mac OS.

Ωραία :fear:

Άρα το εσωτερικό DVD τα παιξε.

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, έχω την εντύπωση ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορείς να κάνεις boot από external DVD.

Άρα θα εγκαταστήσεις το προγραμματάκι που σου πα πριν και θα σου εμφανιστεί σαν επιλογή το external DVD.

Άκυρο, ίσως για το μοντέλο σου καλύτερα θα 'ταν να δεις το refit (το reFInd είναι fork του)

Φίλε μου κάνουμε διάλογο και ζητάμε από τον φίλο διάφορα στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε αποτελεσματικά.

Προσωπικά τουλάχιστον τον βοήθησα με την υπόδειξη να επισκευάσει τον δίσκο σε Single-User mode.

Ζητώντας το partition list, απλά έχω κάτι κατά νου.

Δεν σου την "είπα", στη συζήτηση πάνω ήθελα να καταλάβω τι σκέψη σου

Για άνοιξε το Disk Utility και στην πρώτη στήλη επίλεξε το δεύτερο εικονίδιο του δίσκου.

Στο Available πόσα GB δείχνει ;.

Και κάτι ακόμη· διάβασα όλα τα posts και απ' ότι καταλαβαίνω τρέχεις το μηχάνημα με

το σύστημα του φίλου σου. Δεν διέγραψες δηλαδή  τον δίσκο για clean install του δικού

σου συστήματος. Σωστά ;.

Και μόλις το πράγμα έγινε ακόμα καλύτερο. Το μηχάνημα έκανε ένα "τακ" και απλά έσβησε! Δεν ανοίγει, δεν ανάβει το πράσινο φωτάκι του μαγνητικου βύσματος, τίποτα!

Τα έπαιξε εντελώς και πάνω που πίστευα ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι χειρότερο!

Ευχαριστώ πάντως για όλη την βοήθεια που μου προσφέρατε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...