Προς το περιεχόμενο

Macbook 13" 2007 - Windows 7

free4you

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Το Install DVD είναι αυθεντικό ή κατέβασες το λειτουργικό από το Internet;

Στο screen shot στο post #42 εμφανίζεται ο δίσκος “Mac OS Install DVD”.  Φαίνεται  λοιπόν ότι κατέβασε το λειτουργικό από το Internet, που δεν βλέπω σε τι μπορεί να επηρεάσει το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1) Δεν έχω install DVD, ένας φίλος μου έδωσε ένα αρχείο .dmg το οποίο το έκανα bootable usb γιατί ήταν 7gb περίπου. Μου είπε ότι είναι το αυθεντικό retail disk του Snow Leopard. Εκείνος λέει δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά ούτε και εγώ αντιμετώπισα κάποιο άλλο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση και το update αργότερα.

2) Το repair disk permission το έτρεξα όπως ακριβώς μου είπες.

1) Δεν έχω install DVD, ένας φίλος μου έδωσε ένα αρχείο .dmg το οποίο το έκανα bootable usb γιατί ήταν 7gb περίπου. Μου είπε ότι είναι το αυθεντικό retail disk του Snow Leopard. Εκείνος λέει δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά ούτε και εγώ αντιμετώπισα κάποιο άλλο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση και το update αργότερα.

2) Το repair disk permission το έτρεξα όπως ακριβώς μου είπες.

Ωραία. Τρέξε τώρα και το Repair Disk.

Μόλις τελειώσει κάνε επανεκκίνηση και μπες εκ νέου στο Disk Utility εκτός OS X και δοκίμασε, σε αφήνει να προχωρήσεις στη δημιουργία νέου διαμερίσματος (partition);

Άν όχι, τρέχεις τη ρουτίνα Single-user mode με κρατημένα τα πλήκτρα Command+S αμέσως μετά τον χαρακτηριστικό ήχο και ακολουθείς τα βήματα από τον οδηγό που είχε παραθέσει ο φίλος ozelot σε προηγούμενο post.

Αν μετά το πέρας της ρουτίνας Single-user mode το αποτέλεσμα είναι θετικό, δηλαδή "The volume HD Macintosh appears to be OK", και τα προβλήματα συνεχίζουν με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις partition το δίσκο, τότε η λύση είναι αυτή που είπε και ο φίλος haHa, δηλαδή να διαγράψεις τον δίσκο, να τον χωρίσεις εξ΄αρχής σε 2 κομμάτια και να τελειώνει το θέμα.

Στο πρώτο partition περνάς το OS X και στο δεύτερο Windows.

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ τα κατάφερα, έτρεξα την ρουτίνα 2 φορές και τα αποτελέσματα που πήρα ήταν τα παρακάτω:post-228700-0-46612800-1478887747_thumb.jpg

Εν συνεχεία έκανα μια χαρά partition μέσω bootcamp. Την εγκατάσταση των Windows την άφησα για αργότερα!

Τι λέτε να έφταιγε?

Το DVD του Snow Leopard έκανε την ζημιά? Μήπως να το αγοράσω από την Apple?

Ή μήπως έφταιγε τίποτα άλλο? Να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση του Snow Leopard ή να προχωρήσω στην εγκατάσταση των Windows 7 χωρίς να με απασχολεί πολύ το Mac OS?

To laptop μπορει να παρει και windows 8 (μπορει και windows 8.1 και 10, αλλα θελει λιγο πειραγμα με τους drivers της καρτα γραφικων).

Με windows 8 θα πηγαινει πιο ανετα το μηχανημα απο οτι με 7.

1) Το ότι έφτασες να χρησιμοποιήσεις την ρουτίνα του Single-user mode για να έρθει στα ίσια του ο δίσκος, είναι μεν θετικό από τη μια γιατί επιλύθηκαν τα προβλήματα, αλλά από την άλλη είναι ένα "καμπανάκι" ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά.

Φρόντισε να κρατάς backups γιατί ίσως μελλοντικά ο δίσκος τερματίσει!

2) Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς ήταν αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα. Εάν ο δίσκος είναι αρκετά ταλαιπωρημένος θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν αναμενόμενο να σου παρουσιάσει ένα τέτοιου τύπου πρόβλημα.

3) Από τη στιγμή που η εγκατάσταση ήταν επιτυχής και τα updates έγιναν χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σημαίνει ότι το DVD είναι OK! Μην προβείς σε αγορά.

4) Μην κάνεις άλλη εγκατάσταση είναι περιττή.

Αυτά! Από μένα καλή συνέχεια! :D

Παιδιά δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω, η βοήθεια σας είναι πολύτιμη!

Προέκυψε και άλλο πρόβλημα όμως! Το bootcamp αλλά και το ίδιο το Mac κατά το boot δεν μου δέχεται το DVD των Windows (Δεν το βρίσκει λέει)!

Επίσης δεν μου δέχεται bootable usb πάλι ούτε το bootcamp ούτε κατά το boot! Το usb είναι σε NTFS διαμορφωμένο με το rufus.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί! Το DVD δεν είναι αυθεντικό είναι όμως DVD που έχω φτιάξει μέσω του προγράμματος της Microsoft και είναι από αυθεντικό iso file που έχω κατεβάσει από την ίδια την Microsoft!

Έχω αρχίσει να απελπιζομαι!

Παιδιά δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω, η βοήθεια σας είναι πολύτιμη!

Προέκυψε και άλλο πρόβλημα όμως! Το bootcamp αλλά και το ίδιο το Mac κατά το boot δεν μου δέχεται το DVD των Windows (Δεν το βρίσκει λέει)!

Επίσης δεν μου δέχεται bootable usb πάλι ούτε το bootcamp ούτε κατά το boot! Το usb είναι σε NTFS διαμορφωμένο με το rufus.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί! Το DVD δεν είναι αυθεντικό είναι όμως DVD που έχω φτιάξει μέσω του προγράμματος της Microsoft και είναι από αυθεντικό iso file που έχω κατεβάσει από την ίδια την Microsoft!

Έχω αρχίσει να απελπιζομαι!

Κατά το boot πατάς το Alt μέχρι να σου δείξει τα διαθέσιμα μέσα που μπορεί να κάνει boot, εκεί δεν σου δείχνει το DVD που έχει τα Windows?

Βάζεις το DVD στο drive (αν θες βάλε και το usb)

Κάνεις reboot το mac και έχεις πατημένο το Option (⌥) (σορρυ για πριν, δεν έχω το mac μου αυτή τη στιγμή)

Η εικόνα που θα πρέπει να δεις είναι αυτή:

startup_manager.jpg

Αν δεν δεις τπτ, πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις το reFInd

Όταν πατάω το option ή alt το μόνο που μου εμφανίζεται είναι το partition με το Mac OS, ούτε καν το partition του bootcamp! Ούτε το bootable usb ούτε τα DVD (3 στον αριθμό, έγραψα και άλλα 2 μπας και είχε πρόβλημα το DVD) που συγκεκριμένα μου τα πετάει έξω.

Το πρόγραμμα που μου αναφέρεις πως το λειτουργώ? Τι ακριβώς κάνει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...