Προς το περιεχόμενο

Macbook 13" 2007 - Windows 7

free4you

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα μου έδωσε ένας φίλος το macbook του το οποίο είναι αρκετά παλιό για να το αναστήσω καθώς το έχει ξεχασμένο κάμποσα χρόνια. Τώρα τρέχει Mac OS X Ver.10.5.8 και windows XP με bootcamp και ιδανικά θα ήθελε αν είναι εφικτό να μπορέσει να τρέξει Windows 7.

Τι μπορεί να γίνει (αν μπορεί) ώστε να τρέξει windows 7?

• Macbook 13" 2007 (Early-Mid-Late δεν ξερω)
  • Mac OS X Ver.10.5.8
  • Intel Core 2 Duo 2.16 GHz
  • 2x1Gb 667MHz DDR2 SDRAM (Όταν αγοράστηκε είχε 2x512Mb)

Χρειάζεται αναβάθμιση το bootcamp, to Mac OS ή και τα δυο???

Ευχαριστώ πολύ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το μηχάνημα που έχεις φίλε μου υποστηρίζει Windows 7 αλλά την 32bit έκδοση.

Για να δεις ποια ακριβώς έκδοση μηχανήματος είναι πήγαινε >About This Mac.

Σαν λειτουργικό, νομίζω μπορεί να πάρει μέχρι Lion. Τώρα πρέπει να τρέχει Leopard, σωστά;

Ναι έχει Leopard, τα cd του δεν τα έχω αυτή την στιγμή αλλά πριν κάτι χρόνια που του είχα κάνει format και του είχα περάσει bootcamp και windows XP θυμάμαι ότι είχε Leopard.

Οπότε τι πρέπει να κάνω για να περάσω Windows 7?

Χρειάζεται Lion ή μπορώ και με τα Leopard?

Ποιο μοντέλο έχεις ακριβώς κοίτα πρώτα.

Ότι χρειαστείς υπάρχει εδώ.

Εάν δεν έχεις το DVD θα πρέπει να κατεβάσεις το Boot Camp Support Software. Tους drivers για τα Windows.

Νομίζω ότι και με το Leopard μπορείς να τα περάσεις κανονικά τα 7.

Δεν μπορώ να ακολουθήσω τον οδηγό της Apple γιατί για κάποιο λόγο ο boot camp assistant που έχω δεν έχει το μενού που αναφέρει ο οδηγός. Με αφήνει να εγκαταστήσω μόνο XP ή Vista

post-228700-0-54265200-1478099233_thumb.jpgpost-228700-0-95449800-1478099303_thumb.jpgpost-228700-0-06564000-1478099427_thumb.jpg

Καμία ιδέα???

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να αναβαθμίσεις σε Lion, που το μηχάνημά σου μπορεί να δεχθεί ως την τελική έκδοση λειτουργικού και υποστηρίζει windows 7 μέσω bootcamp.

Σίγουρα από εδώ και από κει και πέρα ρίξε και μια ματιά στο ebay.

Μια άλλη οδός είναι να βάλεις αγγελία μήπως και κανένας έχει κάποιο CD και το πουλάει.

Για να σου φύγουν και τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να έχεις για το εάν υποστηρίζει το Lion Windows 7 μέσω bootcamp δες εδώ. ;)

Γνώμη μου να πας σε Snow Leopard (10.6.8) και Windows 7, το Lion πιστεύω θα σέρνεται.

Δεν χρειάζεσαι το Bootcamp assistant για να βάλεις τα 7, τα εγκαθιστάς κανονικά σαν να κάνεις dual boot σε pc.

1. Εγκαθιστάς το OSX
  2. Απο το Disk Utility φτιάχνεις partition σε FAT32 (σε αυτό θα μπουν τα Windows)
  3. Βάζεις το DVD των 7 και κάνεις boot απ΄αυτό
  4. Φτάνεις στο σημείο όπου επιλέγεις partition για να εγκαταστήσεις τα Windows, επιλέγεις το FAT32 partition και κάνεις format σε NTFS
  5. Εγκαθιστάς τα Windows

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου διαθέτετε και την διάθεση σας να με βοηθήσετε.

Έχω μερικές ερωτήσεις καθώς είμαι άσχετος από προϊόντα της Apple.

Εντάξει να αναβαθμιστώ σε Snow leopard ή Lion και εντάξει να το κάνω μέσω της Apple αλλά πως? Εννοώ, θα πληρώσω την Apple για να μου δώσει product key ή κάποιο CD? Δεν έχω καταλάβει πως παίρνεις άδεια χρήσης και εγκατάστασης του Mac OS. Αν έβρισκα το CD του Lion από κάποιον άλλο δηλαδή θα μπορούσα να τα περάσω???

Επίσης από Leopard  μπορώ να αναβαθμιστώ κατευθείαν σε Lion προσπερνώντας το Snow Leopard ή πρέπει πρώτα να έχω περάσει το Snow Leopard και από εκεί μετά να περάσω τα Lion???

Γνώμη μου να πας σε Snow Leopard (10.6.8) και Windows 7, το Lion πιστεύω θα σέρνεται.

Δεν χρειάζεσαι το Bootcamp assistant για να βάλεις τα 7, τα εγκαθιστάς κανονικά σαν να κάνεις dual boot σε pc.

1. Εγκαθιστάς το OSX
  2. Απο το Disk Utility φτιάχνεις partition σε FAT32 (σε αυτό θα μπουν τα Windows)
  3. Βάζεις το DVD των 7 και κάνεις boot απ΄αυτό
  4. Φτάνεις στο σημείο όπου επιλέγεις partition για να εγκαταστήσεις τα Windows, επιλέγεις το FAT32 partition και κάνεις format σε NTFS
  5. Εγκαθιστάς τα Windows

Είναι όντως τόσο βαρύ το Lion για το μηχάνημα αυτό?

Η διαδικασία αυτή που περιγράφεις είναι τσεκαρισμένη ότι γίνεται? Δεν έχω ακούσει ξανά να περνιούνται Windows σε Mac χωρίς bootcamp.

Την διαδικασία αυτή μπορώ να την κάνω και από το Leopard ή δεν την γλυτώνω την αναβάθμιση?

Τέλος, πως κάνω Boot από CD στο Mac? Υπάρχει κάπου Boot priority?

Σας τρέλανα στις ερωτήσεις το ξέρω αλλά πραγματικά με μπερδεύει πολύ αυτή η Apple!!!

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου διαθέτετε και την διάθεση σας να με βοηθήσετε.

Έχω μερικές ερωτήσεις καθώς είμαι άσχετος από προϊόντα της Apple.

Εντάξει να αναβαθμιστώ σε Snow leopard ή Lion και εντάξει να το κάνω μέσω της Apple αλλά πως? Εννοώ, θα πληρώσω την Apple για να μου δώσει product key ή κάποιο CD? Δεν έχω καταλάβει πως παίρνεις άδεια χρήσης και εγκατάστασης του Mac OS. Αν έβρισκα το CD του Lion από κάποιον άλλο δηλαδή θα μπορούσα να τα περάσω???

Επίσης από Leopard  μπορώ να αναβαθμιστώ κατευθείαν σε Lion προσπερνώντας το Snow Leopard ή πρέπει πρώτα να έχω περάσει το Snow Leopard και από εκεί μετά να περάσω τα Lion???

Είναι όντως τόσο βαρύ το Lion για το μηχάνημα αυτό?

Η διαδικασία αυτή που περιγράφεις είναι τσεκαρισμένη ότι γίνεται? Δεν έχω ακούσει ξανά να περνιούνται Windows σε Mac χωρίς bootcamp.

Την διαδικασία αυτή μπορώ να την κάνω και από το Leopard ή δεν την γλυτώνω την αναβάθμιση?

Τέλος, πως κάνω Boot από CD στο Mac? Υπάρχει κάπου Boot priority?

Σας τρέλανα στις ερωτήσεις το ξέρω αλλά πραγματικά με μπερδεύει πολύ αυτή η Apple!!!

Δεν υπάρχει product key, θες το cd.

Δεν ξέρω όμως που μπορείς να το βρεις να τ' αγοράσεις/κατεβάσεις αλλά μη κοροιδευόμαστε ε, υπάρχουν μέρη για κατέβασμα. Για μένα το ιδανικό θα ταν να στο δώσει κάποιος που έχει Mac και το κατέχει.

Το Lion είναι ίσως το χειρότερο Mac OS που έχω δοκιμάσει, αυτό και το Yosemite (δεν μπορείς να εγκαταστήσεις αυτό).

Ίσως όμως να σαι καλύτερα από θέμα εφαρμογών.

Έχω Windows στο δικό μου και δεν έχω χρησιμοποιήσει  το Boot Camp Assistant, που ουσιαστικά απλά σε βοηθάει στη διαδικασία.

Μπορείς να κάνεις τη διαδικασία και από το Leopard. Απλά το Snow Leopard είναι το πρώτο OS που έχει App Store, αν θυμάμαι καλά στο Leopard δεν υπάρχει , για αυτό προτείνω το SL.

Επίσης ρώτα μήπως θέλει μόνο Windows και γλυτώσεις τη διαδικασία του dual boot

Για να κάνεις boot από CD πατάς το C κατά την εκκίνηση. 

Πάρε backup τα αρχεία (αν τα θέλει)

Βρες CD από Snow Leopard (ή Lion) και Windows 7 και δοκίμασε, έτσι κι αλλιώς παρατημένο το 'χε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...