Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

Πριν κανένα χρόνο έκανα ένα αναγκαστικό backup στο Dell φορητό Η/Υ και συνέδεσα έναν external σκληρό Seagate με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα partition (?) DBR_BOOT (F:). Τώρα πλέον που το backup δεν μου χρειάζεται θέλω να επαναφέρω τον εξωτερικό στην πρότερη κατάσταση του, προ backup   δηλαδή, χωρίς φυσικά να διακινδυνευσουν τα αρχεία που έχω. Αυτό το λέω σε περίπτωση που μου προταθεί να κάνω format το δίσκο. 

Έκανα google search αλλά κάποιοι λένε διάφορα για το registry που ούτε κατάλαβα και δεν ξέρω εάν είναι safe οι προτάσεις τους.

Προτιμώ τους ειδικούς του insomnia  :-D

Thank you

Παραθέτω και εικόνα

http://imgur.com/a/pF1LZ

Δημοσ.

απο το disk management το partition Λογικα θα πρεπει να το βλεπεις για να το σβησεις.αλλα προληπτικα θα ειχα και τα αρχεια αλλου.οχι μονο για τωρα μην γινει κατι αλλα γενικα μην παθει κατι ο δισκος διοτι οπως μας τα λες δεν εχεις πουθενα αλλου backup.αλλιος αν τα εχεις αλλου δεν εχεις θεμα κανεις οτι θες του δισκου

Δημοσ.

απο το disk management το partition Λογικα θα πρεπει να το βλεπεις για να το σβησεις.αλλα προληπτικα θα ειχα και τα αρχεια αλλου.οχι μονο για τωρα μην γινει κατι αλλα γενικα μην παθει κατι ο δισκος διοτι οπως μας τα λες δεν εχεις πουθενα αλλου backup.αλλιος αν τα εχεις αλλου δεν εχεις θεμα κανεις οτι θες του δισκου

τα αρχεία του Dell τα έχω κάνει backup. Τα υπόλοιπα τώρα είναι και γύρω στα 600G και αδύνατον να βρω ελεύθερο χώρο κάπου να τα κάνω backup. Εγώ το disc management απ την αρχή το φοβόμουνα μήπως και μου διαγράψει τα αρχεία στο άλλο μέρος του σκληρού πριν γίνει το partition... και για να καταλάβω end volume>delete partition κλπ κλπ;

Δημοσ.

απλα αν εχεις 600 giga αρχεια και παθει κατι ο δισκος θα τα χασεις.λογικα στο disk management βλεπεις 2 partition.θα πρεπει να σε αφηνει κανονικα να σβησεις το πρωτο το θεμα ειναι οτι εσυ θες να κανεις και expand το αλλο που νομιζω γινεται μεσα απο τα windows.εχει επιλογη κατι για shrink volume αλλα δεν ξερω αν πιανει να μεγαλωσει και το Partition ή αν θελει υποχρεωτικα καποιο third party software.μισο giga χανεις τωρα τιποτα το κακο βεβαια.αλλα παρε και αλλο δισκο γιατι αμα παθει γενικα κατι ο δισκος τα χασες απλα ολα.

Δημοσ.

έκανα expand με δεξί κλικ πάνω στον κύριο δίσκο. Φαίνεται να το έλυσα, αν και βλέπω από 1Τ να φαίνονται 931 G τώρα πια. Ποιος ξέρει τι παίχτηκε.

Πάντως ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

έκανα expand με δεξί κλικ πάνω στον κύριο δίσκο. Φαίνεται να το έλυσα, αν και βλέπω από 1Τ να φαίνονται 931 G τώρα πια. Ποιος ξέρει τι παίχτηκε.

Πάντως ευχαριστώ πολύ

ναι λογικο ειναι να βλεπεις 931.τα 1000giga τα θεωρουν ως 1giga =1000 mbyte ενω στην πραξη ειναι 1024.

Δημοσ.

ναι λογικο ειναι να βλεπεις 931.τα 1000giga τα θεωρουν ως 1giga =1000 mbyte ενω στην πραξη ειναι 1024.

ε και? πως απο αυτο που λες βγαινει το 931?

Δημοσ.

ε και? πως απο αυτο που λες βγαινει το 931?

Unfortunately, that's normal. A hard drive described as being a terrabyte is actually 1,000,000,000,000 bytes, the operating system reads in 1024KB blocks so you end up with it reporting only 931GB and you "lose" 69GB in the conversion.οπως το καταλαβαινω εχει να κανει α.με οτι το μετρανε σαν 1000 και δευτερον λογω του conversion.Παραθετω κατι ακομα

This is the same thing that happens with operating systems - your OS is using binary terabytes and gigabytes rather than decimal, but they didn't bother to write "binary gigabyte", nor did the HDD manufacturer bother to write "decimal gigabyte". Both are correct in a sense, and you aren't losing anything, you're just using a slightly different unit system. 

Δημοσ.

Μα αν το μετρησεις με * 1024 βγαινει καπου 953 ομως.  Το γνωριζω οτι ετσι ειναι αλλα δε βγαινουν τα νουμερα που λενε.

Δημοσ.

για αυτο εγραψα οτι δεν ειναι μονο το 1024 vs 1000.αλλα δεν ξερω τον τροπο ακριβως που το υπολογιζουν.

ναι αν βαλεις 931 *1024 βγαινει 951.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...