Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα! έχω εναν σκληρό wd black ,γενικώς δεν είχα πρόβλημα ,έτρεξα το εν λόγο πρόγραμμα και έβγαλε health 18%...

όμως με το διαγνωστικό της wd σε smart ,quick και extended test τα πέρασε...

παίζει να δείχνει λάθος ένδειξη το sentinel?

Δημοσ.

Τι γράφει απο πάνω απο τα % ? Εκεί γράφει γιατί στον δείχνει 18%

Αλλιώς ανέβασε εδώ την καρτέλα SMART να σου πούμε "τι και γιατί"....

Δημοσ.

Με τόσους bad sectors λογικό είναι να σου δείχνει τέτοια υγεία. Το οτι περνάει τα διαγνωστικά πάει να πει οτι ακόμα είναι λειτουργικός, εμπιστοσύνης όμως όχι...

Εγγύηση έχει;

Δημοσ.

Με τόσους bad sectors λογικό είναι να σου δείχνει τέτοια υγεία. Το οτι περνάει τα διαγνωστικά πάει να πει οτι ακόμα είναι λειτουργικός, εμπιστοσύνης όμως όχι...

Εγγύηση έχει;

επειδη εχω κι εγω ενα παρομοιο ζητημα, και εχω αυτη την απορια.

γιατι δλδ το HD Sentinel βρισκει κατι (bad sectors), και αλλα 3 προγραμματα -μεταξυ των οποιων και το εργοστασιακο του εκαστοτε δισκου- δεν βρισκουν κατι...?

Δημοσ.

Δεν είναι οτι δεν το βρίσκουν, απλά δεν κοιτάνε το ίδιο πράγμα τα άλλα προγράμματα.

Το sentinel με τα % προσπαθεί να υπολογίσει την διάρκεια ζωής του δίσκου, τα άλλα βλέπουν σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος, και αφού είναι bad sectors πάει να πει οτι έχουν βγει εκτός άρα ο υπόλοιπος δίσκος είναι οκ για την ώρα. Βέβαια αν αρχίσουν οι bad sectors.....

Δημοσ.

επειδη εχω κι εγω ενα παρομοιο ζητημα, και εχω αυτη την απορια.

γιατι δλδ το HD Sentinel βρισκει κατι (bad sectors), και αλλα 3 προγραμματα -μεταξυ των οποιων και το εργοστασιακο του εκαστοτε δισκου- δεν βρισκουν κατι...?

Κάθε δίσκος κάθε εταιρίας έχει κάποιο ποσοστό από sector σαν καβατζα που αν χαλάσει κάποιο παίρνει από εκεί.αυτό είναι το health που δείχνει το sentinel,τα εργοστασιακά μόνο όταν έχει υπερβεί η καβατζα θα σου τον βγάλουν σαν προβληματικό.

Δημοσ.

Εγγύηση έχει;

έχει ακόμα όμως θα τον πάρουν πίσω αν το εργοστασιακό λειτουργικό τον βγάζει ok?

• Like 1
Δημοσ.

έχει ακόμα όμως θα τον πάρουν πίσω αν το εργοστασιακό λειτουργικό τον βγάζει ok?

προφανως και οχι.  η εταιρια θα βασιστει στο δικο της προγραμμα και θα σου πει οτι "δεν εχετε κανενα θεμα, εφοσον το εργαλειο μας, δεν βγαζει σφαλμα".

Δημοσ.

μπορεις να κανεις Reinitialize disk surface με το hard disk sentinel.Πρεπει να εχεις την πληρη εκδοση του hd sentinel η ''σπασμενη''

Αυτο το τεστ θα ζορισει τον σκληρο δισκο, ισως ριξει ακομα κατω την υγεια του και ετσι το επισημο διαγνωστικο να στον βγαλει off.

Δοκιμασε το δεν χανεις κατι.Απλα παρε ενα μπακαπ τα αρχεια γιατι το τεστ θα στα σβησει.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως μου εχει τυχει το εξης κουλο. Σε PC φιλου το HDD Sentinel να βγαζει τον σκληρο 40% υγεια περιπου. Τον αλλαξαμε και πηρα εγω τον προβληματικο. Τον εβαλα σαν 2ο για καμια εγκατασταση χαζοπαιχνιδου στο PC μου μιας και ειναι 1ΤΒ.

Εεε απο την πρωτη μερα σε εμενα το Sentinel τον βγαζει 100% υγεια και τον εχω 7 μηνες τωρα. Βεβαια ακομα τον χρησιμοποιω μονο για παιχνιδια και οχι για σοβαρα δεδομενα. Να ταν το PSU, η ΜΒ η το SATO καλωδιο στον φιλο που τον εβγαζε αχρηστο θα σας γελασω.

Δημοσ.

Γιατί τον έβγαζε 40%? Αν δεν δεις τον λόγο δεν μπορείς να ξέρεις απο τι ήταν.

Απλά μερικές φορές άλλες εκδόσεις sentinel μπορεί να μετράνε και άλλα πράγματα, δηλαδή κάτι σε seagate θυμάμαι παλιότερα το μέτραγε σαν ελάττωμα το HDSentinel, στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας αριθμός που απλά έκανε κύκλους (δεν θυμάμαι τι ήταν ακριβώς), στην επόμενη έκδοση όμως το έφτιαξαν και αντί για 20-30-40-50% στον έδειχνε 100% και αγνοούσε αυτόν τον δείκτη (αν ήταν seagate λογικά). Γενικά δηλαδή αυτά τα % καλά είναι αλλά πρέπει να ξέρεις και απο που προέρχονται...

Δημοσ.

Γιατί τον έβγαζε 40%? Αν δεν δεις τον λόγο δεν μπορείς να ξέρεις απο τι ήταν.

Απλά μερικές φορές άλλες εκδόσεις sentinel μπορεί να μετράνε και άλλα πράγματα, δηλαδή κάτι σε seagate θυμάμαι παλιότερα το μέτραγε σαν ελάττωμα το HDSentinel, στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας αριθμός που απλά έκανε κύκλους (δεν θυμάμαι τι ήταν ακριβώς), στην επόμενη έκδοση όμως το έφτιαξαν και αντί για 20-30-40-50% στον έδειχνε 100% και αγνοούσε αυτόν τον δείκτη (αν ήταν seagate λογικά). Γενικά δηλαδή αυτά τα % καλά είναι αλλά πρέπει να ξέρεις και απο που προέρχονται...

Αν θυμαμαι καλα ελεγε οτι ειχε πολλους καταστρεμμενους sectors και οτι ειχε διακοπει η επικοινωνια προς τον HDD αρκετες χιλιαδες φορες. Το οτι στο δικο μου PC τον βγαζει 100% με κανει να υποπτευομαι καλωδιο SATA η ρευμα η ΜΒ.

Ο λογος που ειχε γινει ο ελεγχος με sentinel ηταν γιατι του παγωνε το PC. Οχι ολοκληρωτικο κολλημα να θελει restart αλλα παγωνε για καποια δευτερολεπτα τελειως. Το ακομα πιο κουλο ειναι οτι με τον ανταλλακτικο HDD που βαλαμε δουλευει μια χαρα απο τοτε. Και χωρις να αλλαξουμε καλωδιο, κλπ.

Οταν τα λεω εγω στοιχειωμενα τα ρημαδια.. :)

Δημοσ.

Μπορεί να είχε θέμα η θύρα στην MB ποιος ξέρει... Πάντως κανονικά όταν γράφει στο SMART δεν ξεγράφει, δηλαδή αν είχε όντως bad sectors απο μόνος του ο δίσκος δεν τους ψάχνει για να τους επαναφέρει, τώρα πως είναι σε σένα με 0 bad και τον βγάζει 100%..... Ghost Busters :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...