Προς το περιεχόμενο

Ξανά-Xiaomi Yeelight RGBW E27 Smart LED Bulb (gearbest16.89$)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη ειναι για φωτιστικα δαπεδου η πορτατιφ δεν ειναι για να φωτιζεται δωματια

Εκτος και αν σας αρεσει ο χαμηλος φωτισμος.

Παντως σαν κατοχος σχεδον ολων των xiaomi προιοντων αν εχετε και το multifanctional με το app mi home και τους αλλους ανταπτορες (αισθητηρες κτλπ) μπορειτε να κανετε πολλα και διαφορα.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την έχω σε κρεβατοκάμαρα και γραφείο, δεν μου αρέσει ο χαμηλός φωτισμός και δεν την έχω ποτέ τέρμα γιατί το φως της παραείναι δυνατό. Τα έχουμε ξανασυζητήσει όμως αυτά πριν καιρό στην αρχή του thread και όπως είπαμε και τότε καθένας με τα γούστα του ας μην είμαστε απόλυτοι.

• Like 1
Δημοσ.

Το mi home εγώ το βρίσκω μια χαρά (όπως και την εφαρμογή yeelight που βλέπεις το ίδιο πράγμα αλλά αν έχεις και τα 2 έχεις το + πως το yeelight έχει και widget και πως μπορείς να βγάλεις 2 shortcut διαφορετικών λειτουργιών για την ίδια λάμπα ένα απο κάθε εφαρμογή). Γενικά με ποσοστό παίζει η λάμπα απλά όχι η εφαρμογή. Στο tasker πχ που έχω και την αντίστοιχη client εφαρμογή στο smartwatch, έχω φτιάξει επιλογές σε ποσοστά.

Δυστυχώς δεν βρήκα άλλες 3rd party εφαρμογές αξιόλογες οπότε θα πρέπει κάποιος να φτιάξει την δική του αν έχει τις γνώσεις (η εφαρμογή yeelight έχει να ενεργοποιήσεις developer mode και μετά χρησιμοποιείς το api της λάμπας.. μέχρι και μέσω jquery απο chrome μετά μπορείς.. πάντα με ποσοστά όλα)

Τώρα για τα χρώματα.. αν δεν σου άρεσαν σε άλλες led υλοποιήσεις δεν θα σου άρεσε και σε αυτή και είναι λογικό.

Αν και έχω ξαναδιαβάσει για υψίσυχνο ήχο στο yeelight forum, εγώ σε 2 λάμπες δεν είχα ευτυχώς κανένα τέτοιο θέμα και έχω απόλυτη ησυχία (και μια σύζυγο που πιάνει συχνότητες που αν έκανε κάτι τέτοιο η λάμπα θα ήταν στα σκουπίδια ήδη). Είχα διαβάσει απάντηση επίσημη (στο yeelight forum νομίζω) πως είναι θέμα παραγωγής και κάποιες ελάχιστες λάμπες μπορεί να παρουσιάσουν κάτι τέτοιο μέσα σε "λογικά" πλαίσια.

Για το να "θυμάται", κάνεις απ τις ρυθμίσεις ότι σου είπε ο φίλος απο πάνω. Προσοχή όμως γιατί αν ορίσεις να θυμάται κάθε προηγούμενη ρύθμιση τότε έχεις το μείον ότι αν την έχεις κλείσει απ την εφαρμογή και θες να την ανοίξεις απ τον φυσικό διακόπτη τότε πρέπει να τον κλείσεις/ανοίξεις 2 φορές και όχι 1. Έχει επιλογή βέβαια και να ρυθμίσεις ένα default setting με το οποίο να ξεκινάει αντί θα θυμάται τα πάντα.

Μα smarthome με android 4.1?.... :) καιρός για αναβάθμιση!

Απόλαυση πάντως είναι ο συνδυασμός με άλλες smart συσκευές της xiaomi μέσω του gateway που δίνει. Πχ εγώ έχω πάρει μερικά switch τα οποία έχω συνδέσει με τις λάμπες και έχω προγραμματίσει πχ με μονό κλικ να ανοιγοκλείνουν την λάμπα, με διπλό κλικ να αλλάζει η ένταση σε 4 βήματα και με παρατεταμένο πάτημα να αλλάζει η θερμοκρασία σε 4 βήματα (με τον διακόπτη αυτό γλυτώνεις και την μανούρα με τον φυσικό διακόπτη αν θες η λάμπα να θυμάται). Αντίστοιχα έχω πει με τον σένσορα υγρασίας, αν περάσει στο γραφείο μου η υγρασία μια συγκεκριμένη τιμή να ανάβει την λάμπα σε ένα συγκεκριμένο preset ή με τον σένσορα κίνησης αν έχω κάνει arm την λειτουργία συναγερμού, αν περάσει κάποιος εκτός απ το να αρχίσει να γκαρίζει το gateway, να ανάψει και το φως αν θέλω, έτσι να τον τραβήξω την φωτογραφία του τον κλέφτη με κάθε επισημότητα με την κάμερα :P

Offtopic μια και δεν προσθέτω καινούριες πληροφορίες και είναι και οι δικές μου προσωπικές προτιμήσεις.

Το mi home για μένα είναι bloatware. Δεν έχω xiaomi κινητό και το έβαλα μόνο για μια λάμπα… ναι έβγαλα συντόμευση οπότε δεν χρειάζεται να μπαίνω μέσα στο μενού, οκ αν έχεις 10 συσκευές θα ίσως να είναι χρήσιμο, λέω για μένα.

Το ξέρω ότι σε άλλους αρέσουν τα χρώματα γι’αυτό και είπα ότι δεν μου αρέσουν συγκαταλέγετε και αυτό στις δικές μου προτιμήσεις, είσαι «spot on»

Ο ήχος είναι απειροελάχιστος και πρέπει το δωμάτιο να είναι τάφος και το αυτί σχετικά κοντά (κοινός είναι ψείρισμα), είμαι σίγουρος ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που την έχει αγοράσει και να υπάρχει αυτός ο ήχος δεν θα το ακούει, εξάλλου ποιος κοιμάται με ανοιχτά φώτα? Εγώ θέλω απόλυτο σκοτάδι αλλιώς νιώθω ότι ξυπνώ με κουρασμένα μάτια…

Για αναβάθμιση το σκεφτόμουν λόγο ότι ήθελα διπλή sim αλλά fck it αν είναι να σκάσω λεφτά θα τα σκάσω για ήχο (κάρτα ήχου / DAC, 6.5” ή 8” ηχεία αν πουλήσω τα δικά μου τα 5”), εργαλεία για DIY καταστάσεις, γενικά να αναβαθμίσω το κινητό μου (Galaxy core) είναι στον πάτο των επιθυμιών μου, δουλεύει μια χαρά (κλήσεις, μαιλ, σημειώσεις, gps και ελάχιστο browsing) δεν έχω κάποιο πρόβλημα/κολλήματα, να το αναβαθμίσω μόνο και μόνο για να ελέγχω μια λάμπα ή για να έχω την  τελευταία έκδοση του android… ε δεν είναι κάπως κουλό? Δεν φταίει η xioamo βέβαια, αυτή το γράφει android 4.4 εγώ δεν το πρόσεξα :P

Νομίζω ότι είσαι γκατζετάκιας ίσως κάνω λάθος :P αυτό που έχεις κάνει τον σένσορα κίνησης το σκεπτόμουν αλλά δεν προχώρησα, όπως σκεφτόμουν να ενώσω ταινία/λάμπα led με arduino και να ανοίγει/κλείνει με την φωνή μου.

Αν φαίνομαι επιθετικός δεν είμαι, μην παρεξηγηθώ και καλά έκανες και είπες την γνώμη σου!

Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση.σε σχέση με μία λάμπα παλιού τύπου 100watt για δωμάτιο έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο??

Χοντρικά χοντρικά τις led τις υπολογίζεις x6 σε σχέση με τις πυρακτώσεως.. πχ 9 watt που είναι η συγκεκριμένη να υπολογίζεις γύρω στα 55 watt.. η πραγματικότητα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι αφού σε κάποια settings θα σου φανεί πάνω απο 60watt σε κάποια άλλα κάτω απο 50 μιας και άλλο το φως στο μάτι ανα θερμοκρασία, ανα χρώμα κτλ. Αν τώρα μιλάς για 100αρα λευκό δυνατό φως τότε όχι δεν θα σου φτάσει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση σε τέτοια φωτεινότητα (να υπολογίζεις λίγο πάνω απ την μισή). Πχ για την κρεβατοκάμαρα μου και για το γραφείο μου είναι super (και προσωπικά για ΜΕΝΑ δεν ισχύει το μόνο για πορτατιφ... εκτός αν βάζετε 9watt led λάμπες σε πορτατίφ! μην τρελαθούμε) ΑΛΛΑ σίγουρα δεν κάνει για ένα σαλόνι ή ένα χωλ πχ.

Στο σαλόνι που έχω σκοπό να αλλάξω φωτιστικό για να βάλω τέτοιες λάμπες μιας και έχω τα πάντα απο smart της xiaomi, ψάχνω για 3φωτο τουλάχιστον φωτιστικό για να βάλω 3 λάμπες (3x9=27 ή σαν να λέμε 160-170watt παλιάς) και πάλι οι 3 ίσως να είναι και λίγες μιας και τώρα έχω φωτιστικό με 5x35watt GU10.

Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση.σε σχέση με μία λάμπα παλιού τύπου 100watt για δωμάτιο έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο??

Αν την θες για αυτο, απλα ξεχνα την. Οποιοι βλεπουν τα 600lm δυνατο φως, προηγουμενως θα ηταν με "κερακι". Δεν εξηγειται αλλιως. Και για να απαντησω σε ενα συνφορουμιτη παραπανω τα lumen ειναι ενα αντικειμενικο κριτηριο για να κρινεις τις λαμπες. Δεν χρειαζεται να την εχεις για να κρινεις. Εκτος αν θελουμε να ξαναγραψουμε τη φυσικη.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να αρχισουμε τις ωραιοποιημενες προσωπικές επιθέσεις ούτε να βγαλουμε να τις μετρήσουμε (τις λάμπες μας και τις γνώσεις μας) για ενα τόσο αδιάφορο Θέμα που ξαναλεω πως έχει ηδη αναλυθεί στην αρχη του thread...

Σε σχεση με το κεράκι που ειχα λοιπόν και αφου σκισω πτυχία και βγάλω τα ανόητα μάτια μου, εμένα του τυφλοποντικα (που στο σαλονι τις 3 τις βρισκω λίγες και λεω για 4-5...) θα πω ξανα την μαγική λεξη.. για ΜΕΝΑ για κρεβατοκαμαρα κτλ είναι οκ για σαλόνι όχι, για αλλον μπορεί να του κάνει μονο για φως νυκτός. Αυτά και τελος με αυτο το Θέμα.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

εγω την πήρα με την αρχική προσφορά.

Δούλεψε σωστά 2 μήνες.

Μετά χάλασε το modem και μου το αλλαξε η COSMOTE.

επρεπε να την ξαναρυθμίσω. Τι reset, τι παπάδες τίποτα. Δε ξανασυνδεθηκε.

Τωρα ξέμεινε σαν άσπρη απλως να φωτίζει.

Αν δεν την πέταξες ακόμη, δοκίμασε να την αναβοσβήσεις 5 συνεχόμενες φορές. Μετά από την 5η, αρχίζει να αλλάζει χρώματα για 1-2 secs και έτσι κάνει reset (όχι αυτό το reset από το app που συνήθως δεν λύνει κάποιο πρόβλημα).

Μετά μπορείς να ξαναρχίσεις τη διαδικασία εντοπισμού και ρύθμισης μέσω του app.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θελω να παρω ενα διακοπτη τοιχου για να αναβοσβήνω τις συμβατικές μου λάμπες

γνωρίζετε αν οι xiaomi smart διακόπτες για τοιχο χρειάζονται ΚΑΙ το xiaomi gateway για να μπορεις να αναβεις/σβηνεις την λάμπα μεσω κινητού ή γινεται και μεσω εφαρμογής οπως και με τη yeelight RGBW;

Δημοσ.

Αν και είσαι εντελώς offtopic, δες προσεκτικά την εικόνα που βάζω στο spoiler (και υπάρχει και στο gearbest) και θα πάρεις την απάντηση σου.

post-51292-0-06791400-1494496429_thumb.jpg

Είναι zigbee όχι wifi όπως το φαντάζεσαι οπότε....

Υ.Γ. Επειδή το κοίταγα και εγώ στο παρελθόν αφού έχω το hub, να σου πω πως έκανα πίσω γιατί 1) δεν έχει γείωση 2) αν δεις πίσω το μέρος που μπαίνει στον τοίχο είναι τετράγωνο, οπότε στα κουτιά που έχουμε στους τοίχους μας στην Ελλάδα δεν θα κάνει.. θα μπλέξεις μετά με μερεμέτια.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...