opcorsa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Αυτό θυμάμαι κ εγώ, έως το 2001 το πολύ ήταν Japan. Αλλά δεν έχει και μεγάλη διαφορά ακόμα κυκλοφορούν άνετα!! θεωρω πολυ καλο τα γαλλικα τογιοτα που φτιαχνονται γαλλια... αλλωστε απο τις αρχες του αιωνα το ιδιο εργοστασιο ειναι στο βαλενσιεν 1
tarantules Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εγώ πάλι αυτό με τα εργοστάσια δεν μπορώ να το καταλάβω.Έχει διαφορά πχ στον έλεγχο ποιότητας ένα εργοστάσιο στην Κίνα με το αντίστοιχο εργοστάσιο της ίδιας εταιρίας στην Ιαπωνία ή στη Γερμανία ή κάπου αλλού; Δεν θα έπρεπε οι προδιαγραφές κατασκευής να είναι ακριβώς το ίδιο; Τα ίδια μηχανήματα δεν τα φτοιάχνουν; Το "δέσιμο" των επιμέρους εξαρτημάτων διαφέρει; Και πέραν αυτού, γιατί μια εταιρία να χαλάσει το όνομά της βγάζοντας κακής ποιότητας αυτοκίνητα σε μια χώρα ενώ σε μια άλλη χώρα κατασκευής το ίδιο μοντέλο έχει άριστη ποιότητα;
phanispal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Πιάνεις τις δύο άκρες (κακής ποιότητας στη μία χώρα, αρίστης στην άλλη), και δε νομίζω ότι αναφέρθηκε κάποιος σε κάτι τέτοιο. Αυτό που έχει ειπωθεί, είναι ότι π.χ. στην Ιαπωνία ίσως είναι/ήταν περισσότερο σχολαστικοί. Άποψή μου είναι ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αλλάξει τα πράγματα (προς το χειρότερο) σε παγκόσμιο επίπεδο, και απλά δε βγαίνουν τα αυτοκίνητα που έβγαιναν παλιότερα, και αναφέρομαι ΚΑΙ στα γιαπωνέζικα. Δεν ξέρω αν έχει πέσει το quality control, η ποιότητα/κόστος των υλικών, αν έχει ανέβει η πολυπλοκότητα, αλλά πλέον ξέρεις ότι παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο και περιμένεις πότε θα σου κάψει το ένα και πότε θα σου χαλάσει το άλλο. Κι ας είναι κάτι ασήμαντο. Παλιότερα ίσως επειδή ήταν πιο απλά στην κατασκευή τους; Δεν ξέρω, αλλά υπήρξαν πολλά μοντέλα που ήσουν «ξέγνοιαστος», απλά άλλαζες λάδια και τέλος. Βέβαια, ταπεινή μου γνώμη είναι ότι και τότε, δεν ήταν όλα ίδια ποιοτικά, και πως το τσουβάλιασμα δεν έχει νόημα, αλλά και για τις δύο πλευρές. Ναι μεν δεν ήταν όλα το ίδιο ποιοτικά, αλλά δεν είναι ότι υπήρχαν και μόνο τα Toyota και κανένα άλλο. Απ' την άλλη, ας είμαι γραφικός, αλλά όταν βλέπω κάτι τέτοια, δεν είμαι σίγουρος ότι δε σημαίνουν απολύτως τίποτα: 1
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Πιάνεις τις δύο άκρες (κακής ποιότητας στη μία χώρα, αρίστης στην άλλη), και δε νομίζω ότι αναφέρθηκε κάποιος σε κάτι τέτοιο. Αυτό που έχει ειπωθεί, είναι ότι π.χ. στην Ιαπωνία ίσως είναι/ήταν περισσότερο σχολαστικοί. Άποψή μου είναι ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αλλάξει τα πράγματα (προς το χειρότερο) σε παγκόσμιο επίπεδο, και απλά δε βγαίνουν τα αυτοκίνητα που έβγαιναν παλιότερα, και αναφέρομαι ΚΑΙ στα γιαπωνέζικα. Δεν ξέρω αν έχει πέσει το quality control, η ποιότητα/κόστος των υλικών, αν έχει ανέβει η πολυπλοκότητα, αλλά πλέον ξέρεις ότι παίρνεις καινούργιο αυτοκίνητο και περιμένεις πότε θα σου κάψει το ένα και πότε θα σου χαλάσει το άλλο. Κι ας είναι κάτι ασήμαντο. Παλιότερα ίσως επειδή ήταν πιο απλά στην κατασκευή τους; Δεν ξέρω, αλλά υπήρξαν πολλά μοντέλα που ήσουν «ξέγνοιαστος», απλά άλλαζες λάδια και τέλος. Βέβαια, ταπεινή μου γνώμη είναι ότι και τότε, δεν ήταν όλα ίδια ποιοτικά, και πως το τσουβάλιασμα δεν έχει νόημα, αλλά και για τις δύο πλευρές. Ναι μεν δεν ήταν όλα το ίδιο ποιοτικά, αλλά δεν είναι ότι υπήρχαν και μόνο τα Toyota και κανένα άλλο. Απ' την άλλη, ας είμαι γραφικός, αλλά όταν βλέπω κάτι τέτοια, δεν είμαι σίγουρος ότι δε σημαίνουν απολύτως τίποτα: δεν θα καταλαβει ποτε κανενας που δεν εχει καβαλησει Toyota τι σημαινει.... ΠΟΤΕ !!! 1
opcorsa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 ειναι πρωτοπορος η ΤΟΥΟΤΑ εδω και καιρο σε αρκετα πραγματα.. παραγωγη, μανατζμεντ, ποιοτητα και τοσα αλλα... για οποιον ενδιαφερεται υπαρχει και σχετικο βιβλιο ονοματι The toyota way, μπορειτε να το παρετε απο αμαζον... μιλαμε για ΤΗΝ εταιρια... 1
NickTG Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αν είναι και Corolla εκεί περνάς σε άλλο επίπεδο! 3
pano Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Γιατρέ αν και like σου έβαλα,άσε μας σε παρακαλώ να απολαύσουμε το παραλήρημα των σχιστομάτηδων,τόσο ποπ κόρν κρίμα να πάει χαμένο. 3
giorpa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Για budget μέσο μετακίνησης με σαλόνι κοτέτσι τα γιαπωνέζικα κάποτε φτιάξαν όνομα σε πελάτες με μόνη απαίτηση την αξιοπιστία. Σήμερα ούτε είναι budget η τιμή αγοράς των γιαπωνέζικων, ούτε είναι τόσο κοτέτσι το σαλόνι των γιαπωνέζικων, αλλά ούτε είναι και τόσο αξιόπιστα τα γιαπωνέζικα όσο κάποτε ήταν. 1
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Για budget μέσο μετακίνησης με σαλόνι κοτέτσι τα γιαπωνέζικα κάποτε φτιάξαν όνομα σε πελάτες με μόνη απαίτηση την αξιοπιστία. Σήμερα ούτε είναι budget η τιμή αγοράς των γιαπωνέζικων, ούτε είναι τόσο κοτέτσι το σαλόνι των γιαπωνέζικων, αλλά ούτε είναι και τόσο αξιόπιστα τα γιαπωνέζικα όσο κάποτε ήταν. Εσυ το λες αυτο ! Εγω Ιαπωνικο δεν εχω δει να χαλαει στο δρομο ακομα
giorpa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εσυ το λες αυτο ! Εγω Ιαπωνικο δεν εχω δει να χαλαει στο δρομο ακομα Γνώμη σου. Οι μηχανικοί γνωρίζουν καλύτερα.
opcorsa Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Γνώμη σου. Οι μηχανικοί γνωρίζουν καλύτερα. για τα ιταλικα /γαλλικα /αμερικανικα γνωριζουν ακομα καλυτερα :devil: ανοιξε και θεμα που καποιος φιλος ψαχνει μηχανικο για chrysler :-D ..... καλα ξεμπερδεματα δυστυχως... οι μηχανικοι γνωριζουν καλυτερα
gdriver Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 εφόσον βγάλαμε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες αναξιόπιστες αλλά ξεχάσατε μία η οποία παραδίδει μαθήματα αναξιοπιστίας. όλες σχεδόν οι εταιρείες του ομίλου general motors. ειδικώς οι εταιρείες επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι για γέλια. 1
opcorsa Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 εφόσον βγάλαμε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες αναξιόπιστες αλλά ξεχάσατε μία η οποία παραδίδει μαθήματα αναξιοπιστίας. όλες σχεδόν οι εταιρείες του ομίλου general motors. ειδικώς οι εταιρείες επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι για γέλια. συμφωνω απολυτως.
>>Morpheus>> Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 ειναι πρωτοπορος η ΤΟΥΟΤΑ εδω και καιρο σε αρκετα πραγματα.. παραγωγη, μανατζμεντ, ποιοτητα και τοσα αλλα... για οποιον ενδιαφερεται υπαρχει και σχετικο βιβλιο ονοματι The toyota way, μπορειτε να το παρετε απο αμαζον... μιλαμε για ΤΗΝ εταιρια... https://www.youtube.com/watch?v=u0SHI7bpBmQ Βαλε αυτο το κομματι ν'ακους, καπνισε εκει οτι μαγικο καπνιζεις και ασε εμας με τις παρωπιδες τοτε να ζουμε στην κοσμαρα μας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα