Nerazzurri Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, θέλω να ρωτήσω σχετικά με τις ρυθμίσεις του ρούτερ για τον κωδικό του wireless. Να σημειώσω ότι δεν έχω κάνει καμία αλλαγή από τις αρχικές επιλογές η ρυθμίσεις που έχει ένα ρούτερ όταν έρχεται από την εταιρία. Ωστόσο τώρα θα ήθελα να μου πείτε, εκτός του εργοστασιακού κωδικού του WiFi που υποθέτω ότι χρειάζεται αλλαγή, αν πρέπει να αλλάξω την επιλογή "WPA-PSK +WPA2-PSK" σε κάτι άλλο? ( Στα details γράφει security mode: WPA-PSK και όταν πας για configure είναι από όλες τις επιλογές το WPA-PSK + WPA2-PSK επιλεγμένο ). Σχετικά με το WPS ως ρύθμιση το βλέπω "τικαρισμένο" enabled, είναι σωστό? Επίσης όταν πάω από τα Windows στις ιδιότητες ασύρματου δικτύου με δεξί κλικ, μου λέει τύπο ασφαλείας WPA2-Ατομικό και Τύπο κρυπτογράφησης AES. Αυτά είναι σωστά? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια να είστε καλά! Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2016 από Nerazzurri
poulinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 a.to wps ειναι αχρηστο μπορεις να το κλεισεις. β.το router ειναι ρυθμισμενο σε wpa+ wpa2 οτι δηλαδη απο τα 2 μπορει να συνδεθει η καρτα.η δικια σου καρτα παει και παιζει wpa2 aes.αν μπορουν ολες οι συσκευες σου να παιξουν wpa2 τοτε μπορεις να το βαλεις σκετο wpa2 στο ρουτερ.
Nerazzurri Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Εκτός του WPS που το έκλεισα, στην ρύθμιση "WPA-PSK +WPA2-PSK" υπάρχει η περίπτωση να είναι λιγότερο ασφαλής η επιλογή σε σχέση με το σκέτο "WPA2-PSK" με AES? Ή είναι εξίσου ίδιο επίπεδο προστασίας με τη διαφορά ότι συνδυάζει δύο ξεχωριστά ήδη για να έχει μεγαλύτερη συμβατότητα σε συσκευές - κάρτες δικτύου?
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Εκτός του WPS που το έκλεισα, στην ρύθμιση "WPA-PSK +WPA2-PSK" υπάρχει η περίπτωση να είναι λιγότερο ασφαλής η επιλογή σε σχέση με το σκέτο "WPA2-PSK" με AES? Ή είναι εξίσου ίδιο επίπεδο προστασίας με τη διαφορά ότι συνδυάζει δύο ξεχωριστά ήδη για να έχει μεγαλύτερη συμβατότητα σε συσκευές - κάρτες δικτύου? Οπως το σκεφτομαι αλλα μπορει να πει και καποιος αλλος την αποψη του εφοσον αφηνεις καποιον να συνδεθει στο ρουτερ σου με wpa αντι για wpa2 σημαινει οτι η ασφαλεια ειναι λιγο χαμηλοτερη.
Nerazzurri Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Προφανώς και δεν το αφήνω WEP η χωρίς κρυπτογράφηση απλά ρωτάω αν έχει διαφορά το σκέτο wpa2-psk με το ολόκληρο wpa-psk + wpa2-psk. Γνωρίζεις αν παίζει ρόλο και είναι ασφαλέστερη η πρώτη λύση?
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 δεν λεω για wep.οπως εγραψα το να εχει το ρουτερ μονο wpa2 aes ειναι οτι πιο safe(δεν μιλαμε για radius) οποτε μπορεις να βαλεις μονο αυτο.το να αφησεις και το wpa+ tkip δινει παραπανω πιθανοτητες σε καποιον να μπει αφου λογικα θα υπαρχουν και περισσοτερες αδυναμιες απο το wpa2+ aes που ειναι και πιο καινουριο. Προφανώς και δεν το αφήνω WEP η χωρίς κρυπτογράφηση απλά ρωτάω αν έχει διαφορά το σκέτο wpa2-psk με το ολόκληρο wpa-psk + wpa2-psk. Γνωρίζεις αν παίζει ρόλο και είναι ασφαλέστερη η πρώτη λύση?
Nerazzurri Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2016 Βασικά έχει αρκετές επιλογές, αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή που σου ανέφερα αλλά εφόσον όπως λες είναι ασφαλέστερη η wpa2-psk σκέτη τότε θα βάλω αυτή. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω στις ρυθμίσεις του ρούτερ την επιλογή για AES-TKIP κτλ. Μόνο από τα Windows πηγαίνοντας στις ιδιότητες του δικτύου μου το βγάζει αλλά από εκεί γίνεται να ρυθμιστεί?
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 wpa2-aes ειναι οτι καλυτερο.σε μερικα ρουτερ δεν μπορεις να διαλεξεις tkip/aes οποτε το αφηνεις οπως ειναι που λογικα ειναι και τα 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα