Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα έχω ένα sony vaio με vista,γενικα δεν εχει παρουσιασει προβληματα εκτος του γεγονοτος οτι το τελευταιο καιρο παραπηγαινει αργα,σε κάποια φάση εάν επέλεγα να μπω με dragon μπορεί να μην άνοιγε καν την σελίδα,νόμιζα ότι είχε πρόβλημα η σύνδεσή μου,κατά λάθος πάτησα το google chrome και ως δια μαγείας οι σελίδες πλέον άνοιγαν κανονικά.Ξαφνικά χτες το απόγευμα σταμάτησε να λειτουργεί η δεξιά πλευρά του mousepad,μπήκα στον πίνακα ελέγχου και είδα ότι ήταν κανονικά τσεκαρισμένο η δεξιά πλευρά ως βασική,το άλλαξα σε αριστερή και λειτουργούσε αλλά έλα που εμένα το αριστερά δεν με βολεύει,επέλεξα ξανά το δεξί και επανακίνηση,τίποτα καμία λειτουργία,επέλεξα μέχρι και το tap zones,και ήταν λες και δεν είχα επιλέξει τίποτα,στο ενδιάμεσο σταμάτησε να λειτουργεί και η εναλλαγή γλώσσας από ελληνικά σε άγγλικα,χάθηκε και το σηματάκι από την γραμμή εργασιών,τι επανακίνηση ,τι αλλαγή στις τοπικές ρυθμίσεις το σηματάκι άφαντο,το mousepad να αρνείται να λειτουργήσει όπως μία ώρα πριν και τσούπππππππ χάνεται και το σηματάκι του ήχου,σκέφτομαι όκ ηρεμία  θα έχω κανέναν ιό,κάνω scan με το malware bytes την premium έκδοση,μου βρίσκει ένα trojan στο recycle bin κάνω ακόμα μία φορά επανακίνηση και φυσικά δεν φτιάχνει τίποτα, σκέφτομαι λοιπόν να  κάνω μία επαναφορά συστήματος,αν και δεν είχα κάνει καμία εγκατάσταση νέου προγράμματος τον τελευταίο καιρό,ούτε είχα κατεβάσει ενημερώσεις....πατάω επαναφορά...πρέπει να κράτησε καμία ώρα μόνο η διαδικασία της επαναφοράς,παλιότερα δεν αργούσε καθόλου,Βασικά σε κάποια στιγμή νόμισα ότι η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ και αναρωτιόμουν τι μπορεί να συμβεί εάν απλά κλείσω τον υπολογιστή κατά την διάρκει της επαναφοράς,αλήθεια τι συμβαίνει εάν κάνουμε κάτι τέτοιο???

μετά την επαναφορά έδειχνε να λειτουργεί ο ήχος ,η εναλλαγή αγγλικά/ελληνικά,το mousepad ακόμα εκεί κολημένο να λειτουργεί μόνο στα αριστερά...οκ λέω από το τίποτα κάτι είναι κ αυτό.Κάνω πάλι ένα σκαναρισμά για ιούς ,βρίσκει κάτι ύποπτα επιλέγω να σβηστούν και δεν βλέπω καμία αλλαγή.

Σήμερα πάω να το ανοίξω κ έχουμε και λέμε,το mousepad ακόμα κολλημένο μόνο στα αριστερά (εάν επιλέξω το δεξιά απλά δεν κάνει τιποτα),το σήμα του ήχου άφαντο και μαζί άφαντος και ο ήχος ενώ στο πίνακα ελέγχου το δείχνει να λειτουργεί κανονικά,η εναλλαγή αγγλικά/ελλήνικα άφαντη από τη γραμμή εργασιών καθώς επίσης και δεν λειτουργεί ,και τέλος οι οθόνες που δείχνουν εάν είμαι συνδεδεμένη στο νετ ή όχι επίσης άφαντες  (ευτυχώς εξακολουθώ να είμαι συνδεδεμένη) άντε πάλι να κάνω επαναφορά συστήματος,κράτησε περισσότερη ώρα από χτες ενώ επέστρεψα ακριβώς στο ίδιο χρονικό σημείο...και κατόπιν έχουμε ήχος άφαντος κ μη λειτουργικός,οθόνες δικτύου άφαντες ,,mousepad ακόμα στα αριστερά ,ευτυχώς το shift+alt λειτουργεί!πιθανόν από την γραμμή εργαλείων να λείπουν και άλλα σηματάκια που δεν θυμάμαι τι κάνει το καθένα 

και τώρα τι κάνω?τι να φταίει έτσι στα ξαφνικά,δεν τολμώ να ξανακάνω σκαν με το malwarebytes μπας και χαλάσουν ξανά όλα

σόρυ για το μεγάλο μην θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την οποιαδήποτε βοήθεια,σε απλά ελληνικά πλιζ μιας και δεν είμαι και πολύ σχετική με την τεχνολογία 

υγ. αααααααααα και τώρα που το θυμήθηκα ενώ έχω ενεργό το ad block από χτες βλέπω αμέτρητες διαφημίσεις σε όποια σελίδα και αν μπαίνω!

Δημοσ.

τα τεχνικά χαραχτηριστικά του λαπτοπ είναι 

Intel®Core TM(2) Duo CPU P8700 @2.53Ghz με Ram 4GB στα 32-Bit,δεν θα έχει πρόβλημα με τα 7 ή τα 10? επειδή είναι σχετικά παλιό το λαπτοπ δεν θα έχω πρόβλημα με drivers?και θα είναι εύκολο να κάνω μόνη την εγκατάστασή?παλιά είχα κάνει φορμάτ σε άλλα πισί αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πως γίνεται όλο αυτό 

έτρεξα το f-secure και δεν βρήκε κανένα επιβλαβή στοιχείο 

Δημοσ.

Πιστεύω πως θα τα σηκώνει άνετα τα 7 home premium αλλά και 10 (Κάποιο υποστηρίζουν πως είναι πιο γρήγορα από τα 10)

Υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί πως να βάλεις τα windows πχ για τα windows 7

Δημοσ.

Κι εγώ προτείνω ένα φορμάτ και 7άρια ή αν θέλεις τα vista κάνε factory restore στην αρχική κατάσταση. Μακάρι να μην είναι hardware πρόβλημα και να στρώσει.

Δημοσ.

Καλά τα vista αλλά η υποστήριξη τους λήγει το 2017, οπότε καλύτερα format με windows 7 ή 10.

Δημοσ.

Όπως και να έχει, θα δει διαφορά στην απόκριση του συστήματος είτε με windows 7 ή 10 σε σχέση με τα vista. 

Δημοσ.

Για τα windows 7 μπορείς να κάνεις backup τους drivers με το πρόγραμμα double driver http://www.howtogeek.com/80049/backup-and-restore-hardware-drivers-the-easy-way-with-double-driver-2/ θα βρεις τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου για να το κατεβάσεις, έτσι θα είσαι εξασφαλισμένη μετά την καθαρή εγκατάσταση με τους οδηγούς.

Πάντως τα windows 10 είναι ελαφρύτερα αυτή τη γνώμη έχω σχηματίσει μέχρι τώρα αλλά από drivers δεν ξέρω πως θα τα πάει αν μπορείς να βρεις άδεια κάνε μια προσπάθεια.

Και ένας ssd θα ήταν μια μικρή επανάσταση στο σύστημά σου να το έχεις υπόψη σου βολεύει αυτή η αλλαγή σε επανεγκατάσταση.

Στο μεταξύ μπορείς να τρέξεις το hitmanpro http://www.surfright.nl/en/hitmanpro είναι απλό το τρέχεις με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις  δεν χρειάζεται εγκατάσταση και διαρκεί ελάχιστα όλο και κάτι θα βρει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...