Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι πολύ σίγουρος για το άμα είμαι στη σωστή ενότητα, αλλά ξεκινώ: Όλοι είδαμε και πάθαμε με τα νέα Macbook Pro, πολύ ωραίο το παραμύθι αλλά ο δράκος μας τσουρούφλισε την πορτοφόλα. Σάλιο δεν παίζει, η κρίση γεννά ευκαιρίες, σκέφτομαι λοιπόν μια λύση η οποία είναι μπελαλίδικη -οριακά επικίνδυνη- αλλά αν πετύχει θα λύσω το πρόβλημά μου: "είμαι θύμα, δεν έχω λεφτά, η αφεντιά μου θέλει τατς μπαρ -που είχα και στο χωριό μου βεβαίως βεβαίως-, πλζ χαλπ".

Ο κολλητός μου λοιπόν σπουδάζει Αγγλία και είναι eligible για student discount της τάξεως του -10% για τους υπολογιστές και -50% για το Apple Care. Αυτό λοιπόν για το regular μοντέλο είναι (1449-10%)+(229-50%)=1304+115=1419 λίρες, δηλαδή 1574 ευρώ. Δεδομένου του ότι στο Γερμανικό Apple Store η τιμή του ειναι 1699 ευρώ δηλαδή 1800 εδώ (ή και περισσότερο) και το Apple Care 259 πάμε μπαμ στα 2059 ζεστά μετρητά κολαριστά ΠΑΙΞ'ΤΟ ΜΑΕΣΤΡΟ. Διερωτώμαι λοιπόν. Θα βρεθεί κάποιος να πάρει αυτό το πράμα εκεί γύρω στα 1800-1900 ευρώ; Δηλαδή τσεπώνω τιμιότατα καμιά τρακοσαρού+ ευρώπουλα και είμαστε ευχαριστημένοι αμφότεροι και μετά παίρνω το μοντέλο με το touchbar πάλι με student discount. (και βάζω και 16άρα RAM! ΟΥ!

Και εδώ αρχίζουν οι αποτρεπτικοί παράγοντες: πες ότι το βάζω στις αγγελίες, πώς θα γίνει η συναλλαγή ενός τόσο μεγάλου ποσού ελέω capital controls; (δε γουσταρίζω μετρητόπουλα, πολύ ντεπασέ). Μήπως δε θα το πάρει κανείς τελικά γιατί είναι πολλά τα λεφτά (Άρη) και θα μείνω με το Proυλί στο χέρι; (κακό, 2/10)  Όλσο, επειδή i trust no madafaka, υπάρχει κάποιο μαγαζάκι καλό, καρατσεκαρισμένο να το πάρει σε ωραία τιμούλα να πάμε σπίτια μας ήσυχα ήσυχα; Γιατί τώρα ντάξ να πουλήσουμε κανά κινητάκι στις Αγγελίες, αλλά ένα ολοκαίνουργιο mac ψιλοχέζομαι να πω την αλήθεια (φλώρος)

Για ρίξτε το ρε μπόιζ.

ΥΓ: Απαντάμε σε αυτό το νήμα με καλή διάθεση, θετική ενέργεια, καθαρά για να βοηθήσουμε τον συμφορουμίτη μας και σίγουρα όχι για να αρχίσουμε flame war. Άμα θέλει κανείς να αναλύσει το πόσο σατανικά είναι τα καινούργια Pro και το πώς η Apple είναι η αρχή όλων των δεινών της πλάσης, τον παραπέμπω σε αυτό το thread που είναι πιο προβλέψιμο και βαρετό και από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Eυχαριστώ.

Δημοσ.

Συνοπτικά λοιπόν... Αυτό που θες να κάνεις είναι ν'αγοράσεις μέσω φίλου το regular πιο φτηνά, να το πουλήσεις εδώ πιο ακριβά και με τα χρήματα αυτά να πάρεις το new one πάλι με discount... 

Πάμε τώρα στα προβλήματα...

1. Υπάρχει ο φίλος electronic king στο ebay. Βρίσκεται UK. ΚΑΛΟΣ πωλητής. Πουλάει το 15άρι retina 2015 στα 1530Ε αυτή τη στιγμή (μαζί με τα μεταφορικά). Χωρίς παζάρια κλπ. Άρα την έχεις πατήσει.

2. Στις αγγελίες τί θα πεις? Το πήρα στην Αγγλία και το πουλάω άμεσα στα 1800? 1700? Και γιατί? Γιατί εμένα προσωπικά, μ'ενδιαφέρει το ΓΙΑΤΙ το πουλάει κάποιος, όπως και το πώς και πόσο το αγόρασε... Αν ο άλλος μου πει 'τόσο το δίνω μη ρωτάς άλλα' απλά δεν ασχολούμαι... 

3. Αυτό που θα έκανα στη θέση σου εγώ, όμορφα κι ωραία θα ήταν να περιμένω πρώτα να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Στη συνέχεια να δω πώς τα πάνε και πόσο εύχρηστα είναι και τα xmas να μου το φέρει ο φίλος από UK με την έκπτωση και τα όλα του. Έχω βέβαια μία περιέργεια να δω πόσο θα το δίνει ο φίλος στο ebay. 

Αυτά :)

• Like 1
Δημοσ.

γιατι δεν βαζεις μια αγγελια πως μπορεις να φερεις σε καποιον το ταδε μοντελο με τοσα χρηματα; Και εφοσον βρεις αγοραστη να ξεκινησεις την διαδικασια που περιγραφεις; Ο μονος κινδυνος ειναι να υπαναχωρησει ο ενδιαφερομενος, αλλα τον ιδιο φοβο εχεις κι αν το αγορασεις πρωτα, και μετα δεν βρισκεις να το δωσεις.

Κανενα μαγαζι δεν θα τον αγορασει, οσο θες να το πουλησεις, γιατι μετα για να το πουλησει με κερδος θα πλησιασει πολυ την τιμη που θα εχει κανονικα στην Ελλαδα, και δυσκολα θα "δεσμευσει" τοσα χρηματα με τοσο μικρο περιθωριο κερδους και τοσο μεγαλο ρισκο να του μεινει στην κουτα.

Γιατι δεν μπουσταρεις λιγο το βασικο και να το αγορασεις για εσενα; Προσωπικα οσο κι αν ειναι fancy η touch bar θα την απεφευγα, γιατι αν σου κατσει καμια κεντα (1η γενια βέπεις) μετα τρεχα γυρευε... και προσωπικα προτιμω 16 gb ram η εναν πιο γρηγορο cpu.

Δημοσ.

Αν το παρεις απο Αγγλία με φοιτητικο discount, δεν χρειάζεται να πάρεις το applecare, γιατι τα φοιτητικα στην Αγγλία εχουν 3 χρόνια εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το παρεις απο Αγγλία με φοιτητικο discount, δεν χρειάζεται να πάρεις το applecare, γιατι τα φοιτητικα στην Αγγλία εχουν 3 χρόνια εγγύηση.

Εμένα δεν με ενημέρωσαν από το Applestore και την είχα πατήσει..είχα νευριάσει απίστευτα γιατί στην ουσία έδωσα τα λεφτά του applecare για τηλεφωνική υποστήριξη 3 χρόνια.

Δημοσ.

Εμένα δεν με ενημέρωσαν από το Applestore και την είχα πατήσει..είχα νευριάσει απίστευτα γιατί στην ουσία έδωσα τα λεφτά του applecare για τηλεφωνική υποστήριξη 3 χρόνια.

Btw, μπορεις να ακυρωσεις το applecare και να παρεις πισω μερος των χρηματων του.

Δημοσ.

Επειδή έχω πουλήσει και αγοράσει σχετικά πολλά macbook καινούρια και μεταχειρισμένα εδώ στις αγγελίες θέλω να σε ενημερώσω φιλικά ότι όταν η τιμή του προϊόντος υπερβαίνει τα 1000 - 1200 ευρώ τότε είναι πολύ δύσκολο να πουληθεί κάτι. Όχι ότι δεν θα πουληθεί αλλά μπορεί να πάρει και κανένα 3μηνο να το δώσεις. Μέχρι τότε θα σε έχει πιάσει το άγχος, θα αρχίσεις να κατεβάζεις την τιμή και στο τέλος θα το πουλήσεις στην τιμή που το πήρες ή άντε να χάσεις ή να κερδίσεις κανένα 50άρικο μιας και θα τα έχουν φέρει ήδη τα μαγαζιά στο skroutz. 

• Like 3
Δημοσ.

Btw, μπορεις να ακυρωσεις το applecare και να παρεις πισω μερος των χρηματων του.

Το έμαθα μήνες μετά και απλά το άφησα να περάσει..δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να πάρω τα χρήματα μου πίσω αλλά και πάλι πως να αποδείξω ότι ο πωλητής μου είπε ψέματα..

Δημοσ.

Το έμαθα μήνες μετά και απλά το άφησα να περάσει..δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να πάρω τα χρήματα μου πίσω αλλά και πάλι πως να αποδείξω ότι ο πωλητής μου είπε ψέματα..

Δεν χρειαζεται να υπαρχει συγκεκριμενος λογος που ακυρωνεις το applecare.

Θα σου επεστρεφαν μερος των χρηματων .(θα κρατουσαν αναλογικο ποσοστο για τους μηνες που το ειχες)

Δημοσ.

1. Υπάρχει ο φίλος electronic king στο ebay. Βρίσκεται UK. ΚΑΛΟΣ πωλητής. Πουλάει το 15άρι retina 2015 στα 1530Ε αυτή τη στιγμή (μαζί με τα μεταφορικά). Χωρίς παζάρια κλπ. Άρα την έχεις πατήσει.

2. Στις αγγελίες τί θα πεις? Το πήρα στην Αγγλία και το πουλάω άμεσα στα 1800? 1700? Και γιατί? Γιατί εμένα προσωπικά, μ'ενδιαφέρει το ΓΙΑΤΙ το πουλάει κάποιος, όπως και το πώς και πόσο το αγόρασε... Αν ο άλλος μου πει 'τόσο το δίνω μη ρωτάς άλλα' απλά δεν ασχολούμαι... 

1) Μεγάλο παιχτούρι ο Βασιλιάς, απ'τους "παλιούς". Θα υπάρξει σίγουρα μια γενναία μείωση στην τιμή, αλλά χωρίς απόδειξη (δηλαδή χωρίς διετή εγγύηση) I'll pass. Άμα δεν υπήρχε η επιλογή του student discount, για εμένα θα ήταν μονόδρομος ο King.

2) Θα περίεγραφα ακριβώς πώς, τι, γιατί. Εξάλλου φαίνεται στην απόδειξη η φοιτητική έκπτωση, δεν είναι κάτι που μπορείς να κρύψεις.

γιατι δεν βαζεις μια αγγελια πως μπορεις να φερεις σε καποιον το ταδε μοντελο με τοσα χρηματα; Και εφοσον βρεις αγοραστη να ξεκινησεις την διαδικασια που περιγραφεις; Ο μονος κινδυνος ειναι να υπαναχωρησει ο ενδιαφερομενος, αλλα τον ιδιο φοβο εχεις κι αν το αγορασεις πρωτα, και μετα δεν βρισκεις να το δωσεις.

Κανενα μαγαζι δεν θα τον αγορασει, οσο θες να το πουλησεις, γιατι μετα για να το πουλησει με κερδος θα πλησιασει πολυ την τιμη που θα εχει κανονικα στην Ελλαδα, και δυσκολα θα "δεσμευσει" τοσα χρηματα με τοσο μικρο περιθωριο κερδους και τοσο μεγαλο ρισκο να του μεινει στην κουτα.

Γιατι δεν μπουσταρεις λιγο το βασικο και να το αγορασεις για εσενα; Προσωπικα οσο κι αν ειναι fancy η touch bar θα την απεφευγα, γιατι αν σου κατσει καμια κεντα (1η γενια βέπεις) μετα τρεχα γυρευε... και προσωπικα προτιμω 16 gb ram η εναν πιο γρηγορο cpu.

Αυτός ακριβώς είναι ο ενδοιασμός μου. Γι' αυτό μετά ρώτησα αν υπάρχει αντίστοιχο κατάστημα που θα με εξυπηρετούσε. Αλλά τα επιχειρήματά σου είναι πολύ ισχυρά, εφόσον το περιθώριο κέρδους δεν είναι μόνο αμελητέο, αλλά ενδέχεται να προκαλέσει και ζημία, δεν υπάρχει κίνητρο από μέρους της επιχείρησης. Να ήταν κανά iPhone ομως ε...

Το έψαξα λίγο και διάβασα αυτό. Ισχύει;

Επειδή έχω πουλήσει και αγοράσει σχετικά πολλά macbook καινούρια και μεταχειρισμένα εδώ στις αγγελίες θέλω να σε ενημερώσω φιλικά ότι όταν η τιμή του προϊόντος υπερβαίνει τα 1000 - 1200 ευρώ τότε είναι πολύ δύσκολο να πουληθεί κάτι. Όχι ότι δεν θα πουληθεί αλλά μπορεί να πάρει και κανένα 3μηνο να το δώσεις. Μέχρι τότε θα σε έχει πιάσει το άγχος, θα αρχίσεις να κατεβάζεις την τιμή και στο τέλος θα το πουλήσεις στην τιμή που το πήρες ή άντε να χάσεις ή να κερδίσεις κανένα 50άρικο μιας και θα τα έχουν φέρει ήδη τα μαγαζιά στο skroutz. 

Έχεις πολύ δίκιο. Κι εγώ αγριεύομαι όταν βλέπω κάτι πάνω από 1000 ευρώ στις αγγελίες των Macbooks. Το απορρίπτω αμέσως χωρίς να δω καν περί τίνος πρόκειται. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

Όπως είπε και ο Haha έχεις το δικαίωμα να πάρεις πίσω κάποιο ποσό ανάλογα με το πόσο καιρό ετέθη σε ισχύ το Apple Care (πρακτικά πόσο χρονικό διάστημα έχει μεσολαβήσει μετά το πέρας του ενός έτους). Επίσης αν έχεις χρησιμοποιήσει το Apple Care αφαιρείται το κόστος της εκτάστοτε επισκευής από την αποζημίωση. Μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ.

με τέτοια γραφή ούτε χαρτομάντιλα δεν πουλάς.

Έλα ρε αδερφέ, εσύ δεν ήσουν ο τύπος με το Macbook Pro που σου είχα στείλει για να το αγοράσω; Νόμιζα ότι είμαστε φιλαράκια. B) Αν εξαιρέσεις το εριστικό ύφος και τις θεατράλε εκφράσεις, θαρρώ πως χρησιμοποιώ λεξιλόγιο που αμφιβάλλω ότι συναντάς συχνά σε έναν 19χρονο. (αμφότεροι, διερωτώμαι, ελέω). Α, και αν κάνεις μια βόλτα στις αγγελίες μου θα δεις ότι έχω πουλήσει σχεδόν ό,τι έχω ανεβάσει. :-)

Δημοσ.

Το έψαξα λίγο και διάβασα αυτό. Ισχύει;

Για να το λεει θα ισχυει φανταζομαι(δεν ηξερα οτι ειχε αλλαξει το καθεστως), αρα το applecare το παιρνεις με εκπτωση 50%.

Γενικοτερα, δεν πιστευω πως αξιζει να παρεις το applecare αν προκειται να πουλησεις το λαπτοπ, γιατι "δεν θα παρεις τα λεφτα του πισω".

Καλυτερα να το δωσεις σε χαμηλοτερη τιμη χωρις applecare.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...