mynam3 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα, πεσαν στα χερια μου καποια αρχεια mkv τα οποια εχουν υποτιτλους ενσωματωμενους σε αλλη γλωσσα. Το αρχειο με τα Ελληνικα ειναι srt με ιδια ονομασια, ομως η τηλεοραση αδυνατει να το παιξει ( μονο στα mkv εχω αυτο το προβλημα ). Στον υπολογιστη με BS Player παιζει κανονικοτατα. Υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει αυτην την δουλεια ωστε να μπορω να βλεπω αυτα που θελω? Στην τηλεοραση αν παιξω με τον media player της (LG) αν εχει πανω απο 2 γλωσσες στους υποτιτλους απο τις ρυθμισεις, με αφηνει να αλλαξω γλωσσα και να βρω τους Ελληνικους.
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Κατέβασε το mkvtoolnix (δωρεάν) Φόρτωσε το mkv (Add source files). Ξετσεκάρησε το stream με τους υπότιτλους από το κάτω αριστερά πάνελ (Tracks, chapters and tags) Σώσε όπως είναι, θα σου δημιουργήσει νέο αρχείο με ένα (1) στο τέλος. Έλεγξε αν το mkv σώθηκε σωστά και διέγραψε το παλιό mkv. Μετονόμασε το νέο και διέγραψε το (1) από το τέλος, μαζί με το κενό πριν. Διαδικασία 1-3 λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα του δίσκου σου. 1
sweetemily Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Εγώ θέλω να κάνω το αντίθετο. Θέλω να ενσωματώσω υποτίτλους σε mp4 αρχείο. Δοκίμασα και με MKVToolnix και με προγράμματα που κάνουν re-encode το βίντεο, αλλά δεν μου τους εμφανίζει. Έχω επιλέξει και το "burn in" όπου ήταν διαθέσιμο.Τι πρέπει να κάνω για να κάνω ενσωμάτωση υποτίτλων και να εμφανίζονται αυτομάτως δίχως να χρειάζεται η ενεργοποίησή τους; Χρειάζεται κάποια ειδική ρύθμιση στο srt όσον αφορά την κωδικοποίηση; Από μόνο του βγάζει UTF-8.
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Πρώτα θα πεις που θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή. Το βασικόγια να εμφανίζονται αυτόματα οι υπότιτλοι είναι να έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα με το βίντεο αλλά με διαφορετική κατάληξη (εννοείτε). π.χ. tainia.mp4 tainia.srt Αν δεν εμφανίζονται έτσι μάλλον η συσκευή αναπαραγωγής δεν υποστηρίζει υπότιτλους ή πρέπει να τους ενεργοποιήσεις με κάποιον τρόπο, π.χ. με κάποιο κουμπί στο τηλεκοντρόλ ή από τα μενού της.
sweetemily Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση Αυτό το γνωρίζω ρε συ, απλά ήθελα hardcoded subtitles για να τα ανεβάσω κάπου (ίσως και Youtube αλλά όχι με εξωτερικούς υπότιτλους). Υπάρχει κάποιος τρόπος; Δοκιμάζω τώρα και το vidcoder αλλά κάνει re-encode και θα μου φάει 5 ώρες (το βίντεο είναι κοντά στις δυομιση ώρες). Με ποιο προγραμματάκι μπορώ να το κάνω αυτό; Θέλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις;Έκανα force ένα αρχείο srt στο MKVToolnix αλλά δεν τους εμφανίζει και πάλι. Ούτε με αφήνει να τους ενεργοποιήσω. Εγώ ήθελα με το που παίξει το βίντεο από κάπου (όπου το ανεβάσω), να τρέχουν απευθείας οι υπότιτλοι.
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μπερδεύεσαι. Hardsubbing χωρίς rfe-encoding δεν υφίσταται, οπότε τον χρόνο αυτόν δεν τον γλυτώνεις. Όσο για πρόγραμμα, δες και το freemake (προσοχή στην εγκατάσταση για τα adwares) και κάνε μερικά test renders σε μικρά κομμάτια να δεις σε τι bitrate και μέγεθος σου βγαίνει για να μην περιμένεις τζάμπα.
sweetemily Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω. Δεν με πειράζει που θα κάνει re-encode, απλά επειδή είχα κάνει ήδη 2-3 φορές με 4-5 ώρες το καθένα, για αυτό ρώτησα να είμαι σίγουρος.
mynam3 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Κατέβασε το mkvtoolnix (δωρεάν) Φόρτωσε το mkv (Add source files). Ξετσεκάρησε το stream με τους υπότιτλους από το κάτω αριστερά πάνελ (Tracks, chapters and tags) Σώσε όπως είναι, θα σου δημιουργήσει νέο αρχείο με ένα (1) στο τέλος. Έλεγξε αν το mkv σώθηκε σωστά και διέγραψε το παλιό mkv. Μετονόμασε το νέο και διέγραψε το (1) από το τέλος, μαζί με το κενό πριν. Διαδικασία 1-3 λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα του δίσκου σου. Σε ευχαριστω, αυτο ηταν τελικα. Αν καποιο mkv ειναι με ενσωματωμενους υποτιτλους, υπαρχει τροπος να περαστουν Ελληνικοι απο πανω?
micos000 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον υπότιτλους με το add source files και θα στους προσθέσει από κάτω. Επίσης μπορείς να ορίσεις κάποιον υπότιτλο να εμφανίζεται αναγκαστικά επιλέγοντας τον και ορίζοντας yes στο forced track και στο default track στο δεξί πάνελ με τις επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για τα επιπλέον κανάλια ήχου. Γενικά, τα Mkv έχουν πολλές δυνατότητες, ακόμα και chapters μπορείς να ορίσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα