mpokwsths Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Καλά, όταν υπάρχει μοντέλο της Seagate με failure rate 30-40% δε νομίζω ότι πρέπει να συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις "Seagate" και "αξιοπιστία". https://www.extremetech.com/extreme/222267-seagate-faces-lawsuit-over-3tb-hard-drive-failure-rates
Salvation81 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Καλά, όταν υπάρχει μοντέλο της Seagate με failure rate 30-40% δε νομίζω ότι πρέπει να συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις "Seagate" και "αξιοπιστία". https://www.extremetech.com/extreme/222267-seagate-faces-lawsuit-over-3tb-hard-drive-failure-rates Καλα μια εποχη ειχε θεμα με καποιους 7200.12 και κατι τετοια μοντελα. Πλεον νομιζω τα πανε αρκετα ως πολυ καλυτερα.
Mr_Terror Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Το βατερλο της Seagate ηταν με καποιους 7200.11 barracuda.Ειχαν προβληματικο firmware και στα καλα καθουμενα σταματαγε να λειτουργει ο δισκος.Ουτε το bios τους εβλεπε ουτε τιποτα.Ειμαι παθων απο τετοιο δισκο.Με πατεντα περναγες το καινουργιο firmware που εδωσε η εταιρια και ζωντανευε ο δισκος, αλλα δεν ηταν ευκολη διαδικασια.
stelios18120 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μην στιγματιζουμε μία εταιρία από 1-2 ατυχες στιγμές. Σε όλες συμβαίνει σε κάποια παρτίδα να βγάλουν κάτι και να βγει ελλατωματικο. Seagate,samsung κτλπ
Mr_Terror Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Ναι συμφωνω, δεν το ειπα για να στιγματισω.Εχω 3 δισκους seagate 4tb ο καθενας και δεν εχω παραπονο.
baskon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Όσους δισκους έχω και ειχα δεν έχει παθει κανεις τίποτα παρά μόνο μετά από κοντα στα 10 χρονια χρησης..Και αυτη τη στιγμη εχω μονο στο σταθερο μου υπολογιστη 6 εσωτερικους+1ssd +2 εξωτερικους.. Αν εξαιρέσουμε καποιες εξαιρέσεις του τυπου 7200.11 που ενα firmware θεμα ηταν η Seagate Και οποια αλλη εταιρεια εχουν παρόμοια αξιοπιστια.. Αρκει να μη τους βαζετε με τροφοδοτικο "οτι να ναι" και οι θερμοκρασίες τους εκει που τους βαζετε να είναι κανονικές..Τα εξωτερικά Usb enclosure από την αλλη εχουν πολύ συχνα βλάβες (μονο τα enclosure).. Εγω εχω παραγγειλει 2 8αδες πάντως και λογικά θα τους πάρω για να φτάσω συνολική χωρητικότητα στα 30 τερα ..
Anastazio Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Καλά, όταν υπάρχει μοντέλο της Seagate με failure rate 30-40% δε νομίζω ότι πρέπει να συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις "Seagate" και "αξιοπιστία". https://www.extremetech.com/extreme/222267-seagate-faces-lawsuit-over-3tb-hard-drive-failure-rates Παπατζες,περισσοτεροι wd μου εχουν νεκρωσει παρα seagate...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Παπατζες,περισσοτεροι wd μου εχουν νεκρωσει παρα seagate... Πόσους είχες εσύ και πόσους είχε Backblaze όμως?
koufs Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Το βατερλο της Seagate ηταν με καποιους 7200.11 barracuda.Ειχαν προβληματικο firmware και στα καλα καθουμενα σταματαγε να λειτουργει ο δισκος.Ουτε το bios τους εβλεπε ουτε τιποτα.Ειμαι παθων απο τετοιο δισκο.Με πατεντα περναγες το καινουργιο firmware που εδωσε η εταιρια και ζωντανευε ο δισκος, αλλα δεν ηταν ευκολη διαδικασια. και εγώ παθών με αυτούς, είχα δύο ίδιους στο dual boot σύστημά μου, τους είχα λιγότερο από 6 μήνες και σταματήσανε να δουλεύουν με διαφορά λίγων ημερών, αγόρασα από ebay rs232 adapter για να τους φτιάξω, δεν τα κατάφερα τελικά ένας άλλος που είχα στο NAS , είχε από τη αρχή bad sectors αλλά δεν παρουσίασε 'αλλο πρόβλημα και δούλευε κανονικά μέχρι να τον πουλήσω πάντως ήταν όλοι αρκετά θορυβώδεις πλέον τους αποφεύγω και δεν τους κοιτάω, ανεξαρτήτως τιμής
trabakoulas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Πάντως εγώ για Seagate μιλάω από προσωπική εμπειρία, όταν μου έχουν χαλάσει 5, ενώ ο πρώτος και τελευταίος WD που μου χαλάσε ήταν 80GB, και φοβάμαι ότι το no-name τροφοδοτικό είχε βάλει το χεράκι του, αλλά άλλες εποχές Κι εντελώς τυχαία φίλοι-γνωστοί έχουν παρόμοιες εμπειρίες, αλλά και άτομα με τα οποία έχω συναναστραφεί από αγγελίες εδώ κτλ. Τώρα τυχαίο; Μπορεί, αλλά δεν γίνεται να μην είμαι biased
Moderators matrixxx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 [ΤΕΛΟΣ], στα 370+ πλεον. Seagate SkyHawk 8 TB Interne Festplatte (8,9 cm (3,5 Zoll) 256 MB Cache, SATA 6 Gb/s) has increased from EUR 197,38 to EUR 378,36
txcellas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Φίλος προγραμματιστής μου είπε το εξής πολύ απλό. Γιατί να πάρεις έναν τόσο μεγάλο σκληρό δίσκο και να έχεις το φόβο να χαλάσει; παίρνεις κανα 2 μικρότερους (θα είναι κ φτηνότεροι) και δεν θα υπαρχει φόβος να χαθούν όλα σε μια άτυχη στιγμή.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Φίλος προγραμματιστής μου είπε το εξής πολύ απλό. Γιατί να πάρεις έναν τόσο μεγάλο σκληρό δίσκο και να έχεις το φόβο να χαλάσει; παίρνεις κανα 2 μικρότερους (θα είναι κ φτηνότεροι) και δεν θα υπαρχει φόβος να χαθούν όλα σε μια άτυχη στιγμή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν φτηνότεροι. Επίσης μην το σκέφτεσαι έτσι, κάποιοι έχουν συγκεκριμένα slots σε NAS ή σε μητρική που δεν μπορούν να έχουν τους διπλάσιους για τα ίδια ΤΒ...
trabakoulas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Ακριβώς. Για διάφορους λόγους θα μπορούσε να τους πάρει κάποιος. Η ουσία είναι ότι δεν κάνουν όλοι την ίδια χρήση. Απλά, το κλάσσικο που κάνει αρκετός κόσμος, είναι να κρίνει με βάση τις δικές του ανάγκες κι επιλογές αν κάτι αξίζει γενικότερα.Αν το είπε σε εσένα προσωπικά ο φίλος σου, μπορεί να ισχύει για τη χρήση που κάνεις εσύ κι αυτός.
Moderators matrixxx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν φτηνότεροι. 95 ευρω (εμμεση τιμη με αλλη μια αγορα 90+ ευρω) ειχα παρει πριν λιγους μηνες 4ΤΒ ιντενσο εξωτερικο usb3.0, μαλιστα στα 104-105 εβγαινε "αμεσα" για οποιον ηθελε 2 κομματια. Εγω αγορασα μετα και κατι αλλο που ηθελα ετσι και αλλιως. Tον εχω ανοιξει και τον εχω κανει εσωτερικο αφου πρωτα τον τσεκαρα επι 2 μηνες 24/7 μην εχει καποιο προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις