Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι το iqos ειναι 90% ασφαλεστερο του συμβατικου τσιγαρου πως μεταφραζεται στον πραγματικο κοσμο?

Επεξ/σία από Shadows
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Shadows είπε

Το οτι το iqos ειναι 90% ασφαλεστερο του συμβατικου τσιγαρου πως μεταφραζεται στον πραγματικο κοσμο?

Φανταζομαι πως οι ερευνες που το λενε αυτο, βρηκαν (κατα μεσο ορο) 90% λιγοτερες βλαπτικες ουσιες απο οτι στο κανονικο τσιγαρο.

Δηλαδη αν π.χ. η συγκεντρωση ακεταλδεΰδης που εκλυεται απο το κανονικο τσιγαρο ειναι 1500μg, τοτε στο iqos εκλυονται 150μg. Τυχαια νουμερα ασφαλως...

Επεξ/σία από crom251
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όσοι δεν καπνίζουν /ατμιζουν ή δεν κάνουν οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με καπνικα προϊόντα , γιατί κάθονται και ασχολούνται με αυτούς που καπνίζουν!!!!!

Παιδιά....δεν θέλουμε άλλους "σωτήρες"....Ενήλικες είμαστε οι περισσότεροι και έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας...

Σίγουρα το να μην καπνίζεις καθόλου είναι το καλύτερο για την υγεία μας...και μπράβο σε όσους κατάφεραν να απαλαχθουν...Αφήστε μας όμως εμάς τους υπόλοιπους να καθορίσουμε εμείς το τι θα κάνουμε...

ΥΓ. Θα ήθελα  να μας πουν εκείνοι που έχουν απαλλαγεί από το κάπνισμα (μιας και βρίσκονται ακόμα εδώ μέσα κάποια άτομα) ...τι οικονομικές αλλαγές έχουν κάνει στην ζωή τους απο το κέρδος του πακέτου που δεν αγοράζουν πλέον...Έτσι ενδεικτικά...Πήραν καινούργια ρούχα;;; Καινούργιο αμάξι;;; Βελτίωσαν την ποιότητα ζωής της οικογένειάς τους;;; Στο οικονομικό κομμάτι πάντα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, markosf είπε

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όσοι δεν καπνίζουν /ατμιζουν ή δεν κάνουν οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με καπνικα προϊόντα , γιατί κάθονται και ασχολούνται με αυτούς που καπνίζουν!!!!!

Παιδιά....δεν θέλουμε άλλους "σωτήρες"....Ενήλικες είμαστε οι περισσότεροι και έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας...

Σίγουρα το να μην καπνίζεις καθόλου είναι το καλύτερο για την υγεία μας...και μπράβο σε όσους κατάφεραν να απαλαχθουν...Αφήστε μας όμως εμάς τους υπόλοιπους να καθορίσουμε εμείς το τι θα κάνουμε...

ΥΓ. Θα ήθελα  να μας πουν εκείνοι που έχουν απαλλαγεί από το κάπνισμα (μιας και βρίσκονται ακόμα εδώ μέσα κάποια άτομα) ...τι οικονομικές αλλαγές έχουν κάνει στην ζωή τους απο το κέρδος του πακέτου που δεν αγοράζουν πλέον...Έτσι ενδεικτικά...Πήραν καινούργια ρούχα;;; Καινούργιο αμάξι;;; Βελτίωσαν την ποιότητα ζωής της οικογένειάς τους;;; Στο οικονομικό κομμάτι πάντα.

εγω θα σου πω τι μου ειπε ο πατερας μου που καπνιζει 50 χρονια. Παιδι μου θα σου ειχα αγορασει ενα ακομα διαμερισμα αν δε το ειχα βαλει ποτε στο στομα μου. Τα συμπερασματα δικα σου...

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Lumini είπε

Παιδι μου θα σου ειχα αγορασει ενα ακομα διαμερισμα αν δε το ειχα βαλει ποτε στο στομα μου.

Φαντάζομαι ότι θα εννοούσε ότι θα μπορούσε να σου είχε αγοράσει ένα ακόμη διαμέρισμα γιατί στην πραγματικότητα δεν νομίζω να τα έβαζε επί 50 χρόνια στην άκρη προκειμένου να μαζευτούν για να αγοράσει ένα ακόμη διαμέρισμα. :D

Φιλικά πάντα

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Tigkas είπε

Φαντάζομαι ότι θα εννοούσε ότι θα μπορούσε να σου είχε αγοράσει ένα ακόμη διαμέρισμα γιατί στην πραγματικότητα δεν νομίζω να τα έβαζε επί 50 χρόνια στην άκρη προκειμένου να μαζευτούν για να αγοράσει ένα ακόμη διαμέρισμα. :D

Φιλικά πάντα

αυτα ειναι εξυπναδες των καπνιστων για να μη παραδεχτουν το κοστος του τσιγαρου. Μιλαει για πολλες χιλιαδες ευρω που θα εκαναν καλύτερη τη ζωη του καθενως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lumini είπε

αυτα ειναι εξυπναδες των καπνιστων για να μη παραδεχτουν το κοστος του τσιγαρου.

Όντως, ήθελα να πω μία εξυπνάδα για να μην παραδεχτώ το κόστος του τσιγάρου... 

martin freeman lol GIF by Team Coco

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα έλεγα..."Άσε τι λένε οι άλλοι"...Στην πραγματικότητα τι γίνεται...Και εμένα οι γονείς μου δεν κάπνιζαν...αλλά σπίτι και αμάξι δεν είδα...

Αυτό γενικώς είναι μια έκφραση που την λένε αρκετοί για να δικαιολογήσουν τα έξοδα του τσιγάρου...Στην πραγματικότητα αυτά τα χρήματα που χαλάει κάποιος για την αγορά του τσιγάρου θα τα έδινε κάπου αλλού....Και μετά πάλι θα έλεγε "Αν δεν τα χαλαγα εκεί....θα είχα αυτή την περιουσία"....

Το ερώτημα μου όμως δεν απαντάται έτσι...Εγώ θέλω πραγματικά από αυτούς που το έχουν κόψει να μας πουν το οικονομικό όφελος....Όχι θεωρητικά...

Επεξ/σία από markosf
Διορθωση
Δημοσ.

4 ώρες πριν, markosf είπε

Είμαι ένας από τους πρώτους και θεωρώ ότι το οικονομικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί δεν είναι πανάκεια  αλλά  δεν το θεωρώ σοβαρό λόγο να το συζητάμε.

Έμπαινα στο νήμα τόσο σε τούτο όσο και του ηλεκτρονικού τσιγάρου , μόνο και μόνο να πω τις εμπειρίες μου για το πως έκοψα το τσιγάρο μετά από 37 χρόνια βαρύς καπνιστής,νομίζοντας ότι μπορώ να βοηθήσω έστω και έναν να κάνει το ίδιο.

Από τη στιγμή που δεν γουστάρεται στην παρέα σας τέτοια άτομα που δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ενοχλεί η παρουσία τους αποχωρώ. .Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε ότι σας κάνει κέφι.Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια.

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, markosf είπε

Εγώ θα έλεγα..."Άσε τι λένε οι άλλοι"...Στην πραγματικότητα τι γίνεται...Και εμένα οι γονείς μου δεν κάπνιζαν...αλλά σπίτι και αμάξι δεν είδα...

Αυτό γενικώς είναι μια έκφραση που την λένε αρκετοί για να δικαιολογήσουν τα έξοδα του τσιγάρου...Στην πραγματικότητα αυτά τα χρήματα που χαλάει κάποιος για την αγορά του τσιγάρου θα τα έδινε κάπου αλλού....Και μετά πάλι θα έλεγε "Αν δεν τα χαλαρά εκεί....θα είχα αυτή την περιουσία"....

Το ερώτημα μου όμως δεν απαντάται έτσι...Εγώ θέλω πραγματικά από αυτούς που το έχουν κόψει να μας πουν το οικονομικό όφελος....Όχι θεωρητικά...

δεν ειναι θεωρητικο το οικονομικο οφελος αλλα πραγματικοτατο

το τσιγαρο μου στοιχιζε τουλαχιστον 1500 ευρω το χρονο και τωρα δεν το εχω αυτο το εξοδο.Τελεια και παυλα εξοικονομω 1500 ευρω το χρονο

και το κυριοτερο εξοικονομω χρηματα κανοντας καλο στην υγεια μου,προσπαθωντας να σωσω οτι σωνεται αν δεν εχω κανει ηδη μεγαλη ζημια

απλα τα πραγματα

Δημοσ.

Το ανέκδοτο μου θυμησατε...

Καπνίζεις ;
- Ναι !
- Πόσα πακέτα τη μέρα ;
- 3
- Οπότε, καπνίζεις 3 πακέτα τη μέρα που κάνουν απο 5 ευρω για 15 χρόνια αυτά μας
κάνουν 82.125 ευρω!
- Εεεε, και;
-Το ξέρεις οτι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να πάρεις μια ferrari;
- Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση ;
- Ναι !
- Εσύ, καπνίζεις?
- ΟΧΙ...
- ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΚΑΡΕΙ 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, crom251 είπε

Το ανέκδοτο μου θυμησατε...

Καπνίζεις ;
- Ναι !
- Πόσα πακέτα τη μέρα ;
- 3
- Οπότε, καπνίζεις 3 πακέτα τη μέρα που κάνουν απο 5 ευρω για 15 χρόνια αυτά μας
κάνουν 82.125 ευρω!
- Εεεε, και;
-Το ξέρεις οτι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να πάρεις μια ferrari;
- Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση ;
- Ναι !
- Εσύ, καπνίζεις?
- ΟΧΙ...
- ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΚΑΡΕΙ 

το οτι θα ξοδεψεις αλλου τα λεφτα που θα ξοδευες αν καπνιζες δεν ειναι επιχειρημα οτι αν κοψεις το καπνισμα δεν θα κοψεις εξοδα

θα κοψεις και θα παρακοψεις μην τρελαθουμε τωρα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Είμαι ένας από τους πρώτους και θεωρώ ότι το οικονομικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί δεν είναι πανάκεια  αλλά  δεν το θεωρώ σοβαρό λόγο να το συζητάμε.

Έμπαινα στο νήμα τόσο σε τούτο όσο και του ηλεκτρονικού τσιγάρου , μόνο και μόνο να πω τις εμπειρίες μου για το πως έκοψα το τσιγάρο μετά από 37 χρόνια βαρύς καπνιστής,νομίζοντας ότι μπορώ να βοηθήσω έστω και έναν να κάνει το ίδιο.

Από τη στιγμή που δεν γουστάρεται στην παρέα σας τέτοια άτομα που δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ενοχλεί η παρουσία τους αποχωρώ. .Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε ότι σας κάνει κέφι.Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια.

Η γνώμη κάποιων δεν αντιπροσωπεύει όλα τα άτομα του forum. Για εμένα όλες οι γνώμες και εμπειρίες αξίζουν και κερδίουμε απο αυτές, εφ όσον δεν προσβάλουν και προσθέτον κάτι θετικό στην συζήτηση. Τουλάχιστον σε αυτά που διάβασα απο εσάς δεν είδα κάτι απο αυτά που αναφέρω οπότε καλό θα ήταν να μην αποχωρήσετε , υπάρχει και η αγνόηση για τους χρήστες που δεν σας κάνουν.

Το λοιπόν , και εγώ έχω διαβάσει αρκετές έρευνες , οι τελευταίες (δεν θυμάμαι link) αναφέρουν ότι αν το τσιγάρο είναι 100% βλαβερό , τότε το iQos είναι στο 30% και το άτμισμα στο 5%.

Εγώ που δοκίμασα iQos για κάποιο καιρό πάντος παρατήρησα ταχυπαλμίες (όπως και η γυναίκα μου ) και στομαχικούς ιλλίγους. Με το που το έκοψα μετά απο 2 ημέρες ήμουν εντάξει. (όχι πως αυτός είναι λόγος για το κανονικό τσιγάρο). Επίσης αναφέρονται αρκετά άτομα στον κόσμο ότι μετά απο εξετάσεις είχαν ανεβασμένες τρανσαμινάσεις (ενώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα και μετά την διακοπή επανήλθαν σε φυσιολογικές τιμές)

Σίγουρα καλύτερο απο ΚΤ γιατί δεν έχεις την πίσσα , αλλά έχεις τις καρκινογόνες ουσίες απο τον ψέκασμα του καπνού και αυτές που δημιουργούνται λόγω της θέρμανσης που είναι στους 350 βαθμούς κελσίου. Και στο ΗΤ σε αυτούς τους βαθμούς ανιχθεύθηκαν καρκινογόνες ουσίες.

Οπότε μας μένει το ΗΤ που εκτός απο την νικοτίνη , σε φυσιολογικές θεμροκρασίες με φυσιολογική τάση , είναι το λιγότερο βλαβερό απο όλα γιατί απουσιάζουν όλοι οι παραπάνω παράγοντες.

Όλα τα παραπάνω είναι το δικό μου ρεζουμε απο τις έρευνες που κάνω τα τελευταία χρόνια.

Καπνίζω 7-10 πουράκια , έκανα ηλεκτρονικό για περίπου 2 χρόνια , το είχα κόψει , το ξανάρχησα κτλ. 

Τα έχω δοκιμάσει και τα 3 , σίγουρα το iQos αν και μου δημιουργούσε θέματα , σαν λιγότερο βλαβερό απο το τσιγάρο θα το προτιμούσα , αν και είχα καταλήξει να κάνω 15 την ημέρα. Και επειδή δεν καίγεται αλλά θερμένεται τελικά απορροφάς περισσότερη νικοτίνη απο το τσιγάρο.

Το ηλεκτρονικό επειδή μετά μπλέκεις με αντιστάσεις , υγρά , mods κτλ. φτάνεις σε ένα σημείο που τελικά σε κουράζει όλη η διαδικασία, αλλά ήταν το μόνο που μετά απο λίγο καιρό (αυτόν της πιπίλας) αρχίζεις και το αφήνεις στο σπίτι και ελατώνεις την χρήση του (προσωπικά έτσι έγινε)

Οπότε σε σχέση με το iQos , το ηλεκτρονικό πιστεύω είναι καλύτερος τρόπος για να κόψεις το τσιγάρο. 

Για να τελειώνω γιατί έγραψα και όλοκληρο σεντόνι , όπως είπε και ο παππούς το καλύτερο είναι να το κόψεις , όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε

Δημοσ.

Α

3 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Άλλο να λες μια άποψη και να προτείνεις τρόπους αποφυγής του καπνίσματος ...και άλλο να μπαίνεις να πετάς μια μπαρουφα και να μην την στηρίζεις. Εφόσον είστε από τους παλιούς του νήματος θα έχετε δει κατά καιρούς να εμφανίζονται ατομα της μιας ανάρτησης να ρίχνουν τα βέλη τους και να εξαφανίζονται (αν ανατρέξεις σε παλιότερα ποστ θα τα δεις). Σε αυτά λοιπόν αναφέρετε και το δικό σχόλιο...2 μέρες ασχολούμαστε με μια έρευνα που στην ουσία ίσως και να μην έγινε ποτέ...Παλιότερα είχαμε το σχόλιο  των ιατρικών προβλημάτων που ανακάλυψε μια άλλη έρευνα που αποδείχθηκε ότι είχε μεταφραστεί λάθος...

Στο ίδιο χρονικό διάστημα εχουν μπει άτομα τα οποία δεν γράφουν και τους καλύτερους χαρακτηρισμούς για όσους καπνίζουν...Ευτυχώς αυτό το θέμα το κανονίζει ο εκάστοτε συντονιστής...

Όλα αυτά λοιπόν που διαβάζουμε κάπου μας φέρνουν και εμάς στα όρια μας. Κανείς μας εδώ μέσα δεν λέει ότι το iqos είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του καπνίσματος. Απλός σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο έχει αυτή την στιγμή κάποιες καλύτερες προδιαγραφές...Και στην πραγματικότητα όσοι το χρησιμοποιούν ορθολογικά έχουν δει βελτίωση στην καθημερινότητά τους. 

Ούτε υπάλληλοι της philips morris είμαστε (που δεν βλέπω που είναι το κακό αν είναι κάποιος και χρησιμοποιεί σωστά αυτά που γράφει), ούτε ποσοστά παίρνουμε. Απλοί χρήστες/καπνιστές είμαστε εδώ μέσα και θέλουμε να ασχολούμαστε μόνο με το συγκεκριμένο προϊόν (συγγνώμη αν  μιλάω εκ μέρους των πολλών χωρίς να έχω την άδεια τους).

Πώς να γίνει ρε παιδια!!!Δεν μπορώ να μπαίνω εγώ και να γράφω σε θέμα των vegans για το πόσο καλό είναι το κρέας και η πρωτεινη του...Μόνο αν θέλω να τους τρολαρω και να δημιουργήσω καταστάσεις...Αυτό γίνεται κατά καιρούς εδώ μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Παππου κανενας δεν εννοουσε εσενα νομιζω, αλλα τους διαφορους ...κομητες που τους ενοχλει ακομα ....και αν ατμιζεις στο μπαλκονι σου και γραφουν το μακρυ και το κοντο τους.

Οποτε δεν χρειαζεται να κανεις κατι τετοιο...

Επεξ/σία από crom251

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...